Hyperboreus píše:Skvělé.Jasné,trefné,výstižné.Neboli "starý lišák vyvedl mladého".
Když už,tak jen kvůli Luenovým komentářům by sem mladší "kolegové"měli chodit...a učit se z nich...
Jsem trošku zvědav,co na to Daneel..
Stary lisak jo

Moderátor: pm
Hyperboreus píše:Skvělé.Jasné,trefné,výstižné.Neboli "starý lišák vyvedl mladého".
Když už,tak jen kvůli Luenovým komentářům by sem mladší "kolegové"měli chodit...a učit se z nich...
luen píše:Hyperboreus píše:Skvělé.Jasné,trefné,výstižné.Neboli "starý lišák vyvedl mladého".
Stary lisak jo![]()
![]()
![]()
jsem mladas pred vojnou
V armade asi vedi proc jsem nevojak - by nas pak vyloucili z NATO
Mas v tom, ale trochu zmatek, VID Ac ti do toho nic neni, tak u nas ve skole napr. tento mesic (listopad) = 80 hod treninku, kdyz nepocitam vykendovej seminar = 12 hod, dopoledni soukr. hodiny (jedna = 180 min.) a ranni trenink pro zavodni team = 90-120 min., tak to v prumeru dela -,12,50- Kc na hodinu ... Zadne placene zkousky, zadne kupovani cerifikatu, zadne dalsi nepotrebne poplatku Nemcum ... atd ...
Ehm ještě aby nebyloABYCH NIC NEVYNECHAL, TAK ZA TO, ZE ZAKUM RADIM NAPR. CO A JAK SI POCIT SE SILOU - SI NIC NEUCTUJU ... TO UZ JE TAKE V CENE ...
Emanuele píše:Mno wow ©okovaný sem si to nějak spočítat s mou laitskou matematikou středoškolskou,ale jestli máte 80 h měsíčne tak to cvičíte ,ehm mno +-2.6h denně včetně neděle nebo vynecháváte některé dny a je to +- 4h 4x týdně?To jako všíchni,nebo to máte rozdělené na skupiny?
Emanuele píše:Ehm ještě aby nebylo nebo chcete začít podle německého vzoru za každy dotaz 5 euro !?
Jen pro zajímavost:
Emin Boztepe Academy :295 euro měsíčne-4xtýdně 1.5h
William Cheung Academy:410euro měsíčně -6x týdně 1.5h
Leung Ting(tato informace je z roku 2001):690 euro měsíčně -3x týdně 2h
¨Pak jak budou vipada příští mistří Wing Chun,když tohle si můžou dovolit jen podnikatelé nebo dědicové nebo Gatteovi Popřípadě Beckhamovi...
luen píše:Stary lisak jo![]()
![]()
![]()
jsem mladas pred vojnou
V armade asi vedi proc jsem nevojak - by nas pak vyloucili z NATO
Daneel píše:luen, pokročilý diskutére.
Daneel píše:Mysli si co chceš a piš si co chceš.
Daneel píše:Asi mě znáš z mých pár příspěvků dokonale.
Daneel píše:Prostě diskuze je to první a trénink je pouze nepatrná vložka.
Daneel píše:Prostě jen tví BU je SUPER a ostatní ať ti skočí na htb.
Daneel píše:Užij si to a díky
Daneel píše:Nedokážeš mi odpovědět na mou otázku, neodpovídej mi.
Daneel píše:Nejsem zvědavý na TVÉ príspěvky.
Daneel píše:už se raději na nic neptám...
Daneel píše:luen, pokročilý diskutére.
Mysli si co chceš a piš si co chceš.
Asi mě znáš z mých pár příspěvků dokonale. Za to Tě upřímně obdivuji. Já bych takhle člověka neodhadl. Hold jsi jednička. Prostě diskuze je to první a trénink je pouze nepatrná vložka. Nějaké otázeky na diskuzi musí být stoprocentní, jinak to nemá cenu. Ale děkuji za názor, že se nemám ptát na diskutích, ale věřit jen tréninku svéhého sifu. Jinak se shledám s reklamními kampaněmi, které proslovují to, co jsem momentálně našel.
Prostě jen tví BU je SUPER a ostatní ať ti skočí na htb. Užij si to a díky, žes mi ukázal o čem je WEB Bojová umění CZ. Nedokážeš mi odpovědět na mou otázku, neodpovídej mi. Nejsem zvědavý na TVÉ príspěvky. Děkuji na neresponzebilitu. Mé otázky jsou uzavřeny, už se raději na nic neptám...
fakt píše:Po tomhle příspěvku mám jasno...Tvůj Fakt
luen píše:fakt píše:Po tomhle příspěvku mám jasno...Tvůj Fakt
HALELUJAH
Buď zdráv
Nevím úplně přesně co znamená Tvá výzva.
Myslí si ale (protože se už trochu známe), že chceš abych napsal pár řádek o Winčun:
Takže předně nejedná se o styl čínský. Dle dochovaných záznamů zadal papež Urban I nejlepšímu šermíři té doby donu Castiliovi de la Manche úkol, aby vytvořil pěstní a zbraňový systém pro první křižácké výpravy do svaté země. Don Castilio de la Manche mající zkušenost z bojišť jižní a střední evropy dával dohromady systém, který by byl snadno naučitelný v armádě jeho svatosti. Neustále cizeloval techniky a principy. Jeho sítem neprošli techniky teatrální a málo účinné, kterými se tehdejší školy vyznačovaly. Úplně odboural kruhový princip a nahradil jej jedinou, nejkratší a nejúčinnější přímou linií. Vymyslel na tu dobu převratný úder řetězem. Zavedl boj s 2,5m dlouhým jednohlavým beranidlem atd. Když poté předváděl svůj systém před papežskou stolicí biskup z Arragosy pozamenal cituji "to je ale po čertech účinné". Tímto slavným citátem pohřbil mnohaleté snažení dona Castilia. Vatikán byl však v té době znám pro svůj vypracovaný management a tehdejší vatikánský ministr obchodu s odpustky Leonardo da Rotchildo rozhodl o prodeji Vatikumu (jak byl původní projekt nazýván) do zahraničí. V podstatě jsou známy tři hlavní proudy, kterými se tehdejší systém rozšířil. První obchodní úspěch s Vatikumen zaznamenal známý byznisman a cestovatel Marco Polo. Ten svůj produkt prodal až v číně na císařském dvoře. Císař pověřil tlumočnici Ng Mui, aby nastudovala systém a předala ho nejmladší konkubíně jménem Winčun. Tak jak se systém šířil dál je čtenářům fóra dostatečně známo. Druhým proudem šíření byli neznámí vikingští válešníci, kteří ukradli učebnici Vatikumu a uprchli s ní na americký kontinent a prodali systém indiánům. Zde se nám linie ztrácí a je až o několik století později popsána spisovatelem Karlem Mayem v nikdy nepublikovaném románu "Vinetou poslední výstřel II". Dnes víme, že hlavním pokračovatelem tradice Vatikumu v USA je Emin Boztepe, který však(a to je taková perlička) indiánem není. Třetím a zároveň posledním proudem šíření Vatikumu byl jeho prodej na sever evropy. Stalo se tak za třicetileté války. O dávno již zapomenutý systém projevili zájem ©védi. Ti poté co vydrancovali polovinu evropy, nevěděli do čeho dříve investovat a jejich zájem padl také na Vatikum. Naučil se ho generál Mikael Samuelsson, který později padl u zámku Langaelzeln v dnešním Německu. Jestli systém někomu předal je předmětem častých sporů evropských historiků.
Při svém výzkumu jsem čerpal z análů Vatikánské knihovny, kam jsem byl spolu s americkým autorem Danem Brownem vpuštěn po nátlaku humanitární organizace Mossad.
Tvůj NeFakt
Castiliovi de la Manche úkol, aby vytvořil pěstní a zbraňový systém pro první křižácké výpravy do svaté země.
První obchodní úspěch s Vatikumen zaznamenal známý byznisman a cestovatel Marco Polo.
Muhehefakt píše:luen píše:fakt píše:Po tomhle příspěvku mám jasno...Tvůj Fakt
HALELUJAH
Buď zdráv
Nevím úplně přesně co znamená Tvá výzva.
Myslí si ale (protože se už trochu známe), že chceš abych napsal pár řádek o Winčun:
Takže předně nejedná se o styl čínský. Dle dochovaných záznamů zadal papež Urban I nejlepšímu šermíři té doby donu Castiliovi de la Manche úkol, aby vytvořil pěstní a zbraňový systém pro první křižácké výpravy do svaté země. Don Castilio de la Manche mající zkušenost z bojišť jižní a střední evropy dával dohromady systém, který by byl snadno naučitelný v armádě jeho svatosti. Neustále cizeloval techniky a principy. Jeho sítem neprošli techniky teatrální a málo účinné, kterými se tehdejší školy vyznačovaly. Úplně odboural kruhový princip a nahradil jej jedinou, nejkratší a nejúčinnější přímou linií. Vymyslel na tu dobu převratný úder řetězem. Zavedl boj s 2,5m dlouhým jednohlavým beranidlem atd. Když poté předváděl svůj systém před papežskou stolicí biskup z Arragosy pozamenal cituji "to je ale po čertech účinné". Tímto slavným citátem pohřbil mnohaleté snažení dona Castilia. Vatikán byl však v té době znám pro svůj vypracovaný management a tehdejší vatikánský ministr obchodu s odpustky Leonardo da Rotchildo rozhodl o prodeji Vatikumu (jak byl původní projekt nazýván) do zahraničí. V podstatě jsou známy tři hlavní proudy, kterými se tehdejší systém rozšířil. První obchodní úspěch s Vatikumen zaznamenal známý byznisman a cestovatel Marco Polo. Ten svůj produkt prodal až v číně na císařském dvoře. Císař pověřil tlumočnici Ng Mui, aby nastudovala systém a předala ho nejmladší konkubíně jménem Winčun. Tak jak se systém šířil dál je čtenářům fóra dostatečně známo. Druhým proudem šíření byli neznámí vikingští válešníci, kteří ukradli učebnici Vatikumu a uprchli s ní na americký kontinent a prodali systém indiánům. Zde se nám linie ztrácí a je až o několik století později popsána spisovatelem Karlem Mayem v nikdy nepublikovaném románu "Vinetou poslední výstřel II". Dnes víme, že hlavním pokračovatelem tradice Vatikumu v USA je Emin Boztepe, který však(a to je taková perlička) indiánem není. Třetím a zároveň posledním proudem šíření Vatikumu byl jeho prodej na sever evropy. Stalo se tak za třicetileté války. O dávno již zapomenutý systém projevili zájem ©védi. Ti poté co vydrancovali polovinu evropy, nevěděli do čeho dříve investovat a jejich zájem padl také na Vatikum. Naučil se ho generál Mikael Samuelsson, který později padl u zámku Langaelzeln v dnešním Německu. Jestli systém někomu předal je předmětem častých sporů evropských historiků.
Při svém výzkumu jsem čerpal z análů Vatikánské knihovny, kam jsem byl spolu s americkým autorem Danem Brownem vpuštěn po nátlaku humanitární organizace Mossad.
Tvůj NeFakt
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků