Wing/Ving Tsun/Chun posilování

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: Wing/Ving Tsun/Chun posilování

Příspěvekod luen » pát 17. lis, 2006 16:25

Hyperboreus píše:Skvělé.Jasné,trefné,výstižné.Neboli "starý lišák vyvedl mladého".
Když už,tak jen kvůli Luenovým komentářům by sem mladší "kolegové"měli chodit...a učit se z nich...
Jsem trošku zvědav,co na to Daneel..

Stary lisak jo :D :) :lol: :P jsem mladas pred vojnou :wink: V armade asi vedi proc jsem nevojak - by nas pak vyloucili z NATO :oops:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » pát 17. lis, 2006 16:57

luen píše:
Hyperboreus píše:Skvělé.Jasné,trefné,výstižné.Neboli "starý lišák vyvedl mladého".
Když už,tak jen kvůli Luenovým komentářům by sem mladší "kolegové"měli chodit...a učit se z nich...
Jsem trošku zvědav,co na to Daneel..

Stary lisak jo :D :) :lol: :P jsem mladas pred vojnou :wink: V armade asi vedi proc jsem nevojak - by nas pak vyloucili z NATO :oops:

:) Starý lišák nemusí být starý věkem.I když-v Tvém případě,když cvičíš od r.1981,tak ouplně mladej cucák už nebudeš... :) bez urážky.. :) 8)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » pát 17. lis, 2006 16:58

Luen napsal:
Mas v tom, ale trochu zmatek, VID Ac ti do toho nic neni, tak u nas ve skole napr. tento mesic (listopad) = 80 hod treninku, kdyz nepocitam vykendovej seminar = 12 hod, dopoledni soukr. hodiny (jedna = 180 min.) a ranni trenink pro zavodni team = 90-120 min., tak to v prumeru dela -,12,50- Kc na hodinu ... Zadne placene zkousky, zadne kupovani cerifikatu, zadne dalsi nepotrebne poplatku Nemcum ... atd ...

Mno wow 8O sem si to nějak spočítat s mou laitskou matematikou středoškolskou,ale jestli máte 80 h měsíčne tak to cvičíte ,ehm mno +-2.6h denně včetně neděle nebo vynecháváte některé dny a je to +- 4h 4x týdně?To jako všíchni,nebo to máte rozdělené na skupiny?

ABYCH NIC NEVYNECHAL, TAK ZA TO, ZE ZAKUM RADIM NAPR. CO A JAK SI POCIT SE SILOU - SI NIC NEUCTUJU ... TO UZ JE TAKE V CENE ...
Ehm ještě aby nebylo :roll: nebo chcete začít podle německého vzoru za každy dotaz 5 euro !?

Jen pro zajímavost:
Emin Boztepe Academy :295 euro měsíčne-4xtýdně 1.5h
William Cheung Academy:410euro měsíčně -6x týdně 1.5h
Leung Ting(tato informace je z roku 2001):690 euro měsíčně -3x týdně 2h
:roll: :wink: ¨Pak jak budou vipada příští mistří Wing Chun,když tohle si můžou dovolit jen podnikatelé nebo dědicové nebo Gatteovi :wink: Popřípadě Beckhamovi...
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 17. lis, 2006 17:20

Emanuele píše:Mno wow ©okovaný sem si to nějak spočítat s mou laitskou matematikou středoškolskou,ale jestli máte 80 h měsíčne tak to cvičíte ,ehm mno +-2.6h denně včetně neděle nebo vynecháváte některé dny a je to +- 4h 4x týdně?To jako všíchni,nebo to máte rozdělené na skupiny?

Nene trenink je pouze ve vsedni den + jedna so a ne v mesici - pracuji a nemohu si zatim vice casu dovolit - zkousel jsem jednu z tech tycinek (Deli nebo Snickers), ale den mi na 25 hod neprodlouzila :D Zacatecnici maji vlastne 1/2 treninku tzn. ve vsedni den jen ut a ct 4 hod. Jelikoz jsou treninky fyzicky namahave a "prebehlici" z jinych linii to fyzicky nezvladaji ... ale jakmile se dostanou do formy, tak cvici 4xtydne 4 hod. + ten vikend atd...

Emanuele píše:Ehm ještě aby nebylo nebo chcete začít podle německého vzoru za každy dotaz 5 euro !?

Jen pro zajímavost:
Emin Boztepe Academy :295 euro měsíčne-4xtýdně 1.5h
William Cheung Academy:410euro měsíčně -6x týdně 1.5h
Leung Ting(tato informace je z roku 2001):690 euro měsíčně -3x týdně 2h
¨Pak jak budou vipada příští mistří Wing Chun,když tohle si můžou dovolit jen podnikatelé nebo dědicové nebo Gatteovi Popřípadě Beckhamovi...

:D A to je jen "vyuka" pripocitej si k tomu dalsi "povinne" poplatky :wink: Ale o jejich cenach prehled nemam - pred spoustou roku jsem to prestal resit - odchod to vyresil ... Ve vztahu k L.T. a jemu podobnych bych vubec nemluvil o wing chunu a mistrne jen okradaji ... ale me prachy to nejsou, takze je to sumak ... Konec koncu je to opravdu kazdeho vec koho a jak podporuje :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 17. lis, 2006 17:36

luen píše:Stary lisak jo :D :) :lol: :P jsem mladas pred vojnou :wink: V armade asi vedi proc jsem nevojak - by nas pak vyloucili z NATO :oops:

Po tomhle příspěvku mám jasno.
Chtěl bych Tě oficiálně a na kolenou požádat, abys mě učil. Já u odvodu byl. Prošel jsem neúspěšně až do konce. Poslední disciplínou bylo strkání prstu do z. Vždyť víš kam. Odmítl jsem a komise řekla, že bez toho na vojnu nemohu. Doktorovi to dodalo sebevědomí a rozhodl se úkon opakovat. Zařval jsem, že jestli mi na zadek sahne zlomím mu nos buz...tovi. No a co myslíš, že na to komise. No to víš že lhali. Odveden. Co jsi musel vyvádět Ty je mi záhadou, ale chci to také umět. Cenu si stanov sám - licitovat nebudu.
Tvůj Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pát 17. lis, 2006 17:52

Mam hodne hustou storry, ale je neverejna :D sice se mi nikde nikdo nestoural, ale uzil jsem si to taky :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 17. lis, 2006 21:27

:roll:
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 23:43, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 18. lis, 2006 16:30

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 19:22, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 18. lis, 2006 17:05

hello pucmaz,

depa, nenech se otravit a prispivej. sysifovska, ale potrebna prace
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 19. lis, 2006 1:17

pucmaz - jj dik, peace 8)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Daneel » ned 19. lis, 2006 1:41

luen, pokročilý diskutére.
Mysli si co chceš a piš si co chceš.
Asi mě znáš z mých pár příspěvků dokonale. Za to Tě upřímně obdivuji. Já bych takhle člověka neodhadl. Hold jsi jednička. Prostě diskuze je to první a trénink je pouze nepatrná vložka. Nějaké otázeky na diskuzi musí být stoprocentní, jinak to nemá cenu. Ale děkuji za názor, že se nemám ptát na diskutích, ale věřit jen tréninku svéhého sifu. Jinak se shledám s reklamními kampaněmi, které proslovují to, co jsem momentálně našel.
Prostě jen tví BU je SUPER a ostatní ať ti skočí na htb. Užij si to a díky, žes mi ukázal o čem je WEB Bojová umění CZ. Nedokážeš mi odpovědět na mou otázku, neodpovídej mi. Nejsem zvědavý na TVÉ príspěvky. Děkuji na neresponzebilitu. Mé otázky jsou uzavřeny, už se raději na nic neptám...
Daneel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

.

Příspěvekod luen » ned 19. lis, 2006 2:55

Daneel píše:luen, pokročilý diskutére.

:?: :?: :?:

Daneel píše:Mysli si co chceš a piš si co chceš.

To delam ... snazim se, ale rozhodne v klidku a pohode! Jsi tady novacek, tak se nauc byt vecny a kdyz dojdou argumenty, tak se neurazet :wink:

Daneel píše:Asi mě znáš z mých pár příspěvků dokonale.

Ani trochu te neznam ... nebo se musime znat od kojeneckeho veku, abych s tebou mohl polemizovat :?:

Daneel píše:Prostě diskuze je to první a trénink je pouze nepatrná vložka.

Presne naopak ... snazim se cvicit kazdy den, nektere dny i vicekrat - pokud cas dovoluje :oops: To co mam v BU "odcouvano", ty budes jeste radu let dohanet cvicenim :wink: Ale neni to duvod k urazce za me nesouhlasne nazory ... vice jak 1/4 stoleti praxe v BU povazuji za stripek mozaiky, ale neco uz vim a necim jsem si prosel ... Jestli mas pocit, ze malo cvicim a moc pisu, tak te zvu k nam do skoly a muzes posoudit hned na miste jak je nevyvazene me cviceni a me diskutovani zde !!! Jestli tvuj sifu cvici nejakej ten patek, tak se u neho informuj na mou malickost a treba ti sam rekne jak moc nebo malo cvicim ... ?!?

Daneel píše:Prostě jen tví BU je SUPER a ostatní ať ti skočí na htb.

Taky bych si to zbozne pral, ale byl jsem to prave ja kdo poukazoval na jine BU/BS a radil ti aby ses tam sel podivat :wink: Stejne sis to vylozil po svem :oops:

Daneel píše:Užij si to a díky

Dekuji za prani a tez ti preji vse dobre aspon v takove mire v jake ty ... :lol:

Daneel píše:Nedokážeš mi odpovědět na mou otázku, neodpovídej mi.

Asi pisu Arabsky, ale odpovedel jsem ti hned na nekolik otazek :wink:

Daneel píše:Nejsem zvědavý na TVÉ príspěvky.

Beru si to k srdci :wink:

Daneel píše:už se raději na nic neptám...

Nenech se odradit prvnim neuspechem a klidne se ptej dal i ostatnich, ale vynech pri tom ptani ... takove neobratne formulace jako :"Vašeho Rzounka tady taky nehodlám shazovat". Nezminil jsem vaseho sifu (vsimni si toho osloveni :wink: ) jen jsem mimo jine polemizoval s duvody proc se ho nezeptas a pod ... Asi jsem ti tim slapnul na "kuri oko", ale nevedel jsem, ze jsi tak choulostivej :oops:

Klidne se navazej do me osubky, ale sifu I. Rzounka z toho laskave vynech!!!

Nektere ty prispevky jsem psal tobe, ale neadresoval jsem je nikomu od vas :!: (mimochodem porad se tajis tim kde cvicis?) Jinak si klidanko stuj za svejma nazorama (nijak ti je neberu), ale udelej si v nich jasno ... nez s nima vyjdes na verejnost ... v opacnem pripade se nediv, ze s nima bude nekdo (a nemusim to zrovinka byt ja) polemizovat :wink: Ptal ses na mohutnost a na pouziti/vyuziti sily ... ja ti odpovedel kladne, ze ji potrebujes a budes potrebovat i v budoucnu. Pak prisel dalsi ... nesikovne formulovanej dotaz na cenu, pocet hodin resp. treninku ... atd ... nevsimaje si tveho tonu jsem ti na otazku odpovedel ... Vynechal jsem neco :?: :?: :?:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » ned 19. lis, 2006 8:48

Daneel píše:luen, pokročilý diskutére.
Mysli si co chceš a piš si co chceš.
Asi mě znáš z mých pár příspěvků dokonale. Za to Tě upřímně obdivuji. Já bych takhle člověka neodhadl. Hold jsi jednička. Prostě diskuze je to první a trénink je pouze nepatrná vložka. Nějaké otázeky na diskuzi musí být stoprocentní, jinak to nemá cenu. Ale děkuji za názor, že se nemám ptát na diskutích, ale věřit jen tréninku svéhého sifu. Jinak se shledám s reklamními kampaněmi, které proslovují to, co jsem momentálně našel.
Prostě jen tví BU je SUPER a ostatní ať ti skočí na htb. Užij si to a díky, žes mi ukázal o čem je WEB Bojová umění CZ. Nedokážeš mi odpovědět na mou otázku, neodpovídej mi. Nejsem zvědavý na TVÉ príspěvky. Děkuji na neresponzebilitu. Mé otázky jsou uzavřeny, už se raději na nic neptám...

Promiň,že tobě a Luenovi do toho skáču,ale proč se hned urážíš???
V jeho příspěvcích jsem nenašel nic proti tobě,pouze a jen ti/dle mého/dobře radil,no a pokud si myslíš,že cvičí špatně a ty jsi lepší,máš od něj nabídku k porovnání dovedností...co ještě chceš více??
Má se ti přijít poklonit??
Začal jsi docela dobře,tak proč chceš končit jako spousta jiných,mladších "kolegů"z BU,kteří nejsou schopni uznat,že někdo má víc zkušeností??A myslí si,že jim tady jen "ubližujou",nikdo jim zde nerozumí,všichni,kteří se mnou nesouhlasí,cvičí na ho..o...atd.
Luen tě pozval k nim do školy...radím ti-zajdi tam,a uvidíš.Nikdo tě tam neukousne.Zdar
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sam-soi » ned 19. lis, 2006 11:01

daneel -> mimochodem uz to opravdu probouzi moji zvedavost tak se zeptam primo ... kde/u koho cvicis ?

nebot i pres opakovane naznaky, ze bys to mohl pro uplnost uvest (koneckoncu pochopil jsem z tvych prispevku, ze cvicis 5 let a jsi velmi spokojeny) se zato stydis nebo je to tajne ? popripade nejaky jiny duvod proc to nesdelit ?

prislo by mi to minimalne jako slusnost, vzhledem k tomu, ze si beres jmeno naseho sifu do sveho prispevku, cili pozivas vyhody toho, ze nikdo z nas sve jmeno ani skolu netaji.

predem diky za kladnou odpoved....
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 19. lis, 2006 11:12

fakt píše:Po tomhle příspěvku mám jasno...Tvůj Fakt

HALELUJAH Obrázek
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 19. lis, 2006 13:26

luen píše:

HALELUJAH Obrázek

Buď zdráv
Nevím úplně přesně co znamená Tvá výzva.
Myslí si ale (protože se už trochu známe), že chceš abych napsal pár řádek o Winčun:
Takže předně nejedná se o styl čínský. Dle dochovaných záznamů zadal papež Urban I nejlepšímu šermíři té doby donu Castiliovi de la Manche úkol, aby vytvořil pěstní a zbraňový systém pro první křižácké výpravy do svaté země. Don Castilio de la Manche mající zkušenost z bojišť jižní a střední evropy dával dohromady systém, který by byl snadno naučitelný v armádě jeho svatosti. Neustále cizeloval techniky a principy. Jeho sítem neprošli techniky teatrální a málo účinné, kterými se tehdejší školy vyznačovaly. Úplně odboural kruhový princip a nahradil jej jedinou, nejkratší a nejúčinnější přímou linií. Vymyslel na tu dobu převratný úder řetězem. Zavedl boj s 2,5m dlouhým jednohlavým beranidlem atd. Když poté předváděl svůj systém před papežskou stolicí biskup z Arragosy pozamenal cituji "to je ale po čertech účinné". Tímto slavným citátem pohřbil mnohaleté snažení dona Castilia. Vatikán byl však v té době znám pro svůj vypracovaný management a tehdejší vatikánský ministr obchodu s odpustky Leonardo da Rotchildo rozhodl o prodeji Vatikumu (jak byl původní projekt nazýván) do zahraničí. V podstatě jsou známy tři hlavní proudy, kterými se tehdejší systém rozšířil. První obchodní úspěch s Vatikumen zaznamenal známý byznisman a cestovatel Marco Polo. Ten svůj produkt prodal až v číně na císařském dvoře. Císař pověřil tlumočnici Ng Mui, aby nastudovala systém a předala ho nejmladší konkubíně jménem Winčun. Tak jak se systém šířil dál je čtenářům fóra dostatečně známo. Druhým proudem šíření byli neznámí vikingští válešníci, kteří ukradli učebnici Vatikumu a uprchli s ní na americký kontinent a prodali systém indiánům. Zde se nám linie ztrácí a je až o několik století později popsána spisovatelem Karlem Mayem v nikdy nepublikovaném románu "Vinetou poslední výstřel II". Dnes víme, že hlavním pokračovatelem tradice Vatikumu v USA je Emin Boztepe, který však(a to je taková perlička) indiánem není. Třetím a zároveň posledním proudem šíření Vatikumu byl jeho prodej na sever evropy. Stalo se tak za třicetileté války. O dávno již zapomenutý systém projevili zájem ©védi. Ti poté co vydrancovali polovinu evropy, nevěděli do čeho dříve investovat a jejich zájem padl také na Vatikum. Naučil se ho generál Mikael Samuelsson, který později padl u zámku Langaelzeln v dnešním Německu. Jestli systém někomu předal je předmětem častých sporů evropských historiků.
Při svém výzkumu jsem čerpal z análů Vatikánské knihovny, kam jsem byl spolu s americkým autorem Danem Brownem vpuštěn po nátlaku humanitární organizace Mossad.
Tvůj NeFakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » ned 19. lis, 2006 13:38

Buď zdráv
Myslí si ale (protože se už trochu známe), že chceš abych napsal pár řádek o Winčun:
Takže předně nejedná se o styl čínský. Dle dochovaných záznamů zadal papež Urban I nejlepšímu šermíři té doby donu Castiliovi de la Manche úkol, aby vytvořil pěstní a zbraňový systém pro první křižácké výpravy do svaté země. Don Castilio de la Manche mající zkušenost z bojišť jižní a střední evropy dával dohromady systém, který by byl snadno naučitelný v armádě jeho svatosti. Neustále cizeloval techniky a principy. Jeho sítem neprošli techniky teatrální a málo účinné, kterými se tehdejší školy vyznačovaly. Úplně odboural kruhový princip a nahradil jej jedinou, nejkratší a nejúčinnější přímou linií. Vymyslel na tu dobu převratný úder řetězem. Zavedl boj s 2,5m dlouhým jednohlavým beranidlem atd. Když poté předváděl svůj systém před papežskou stolicí biskup z Arragosy pozamenal cituji "to je ale po čertech účinné". Tímto slavným citátem pohřbil mnohaleté snažení dona Castilia. Vatikán byl však v té době znám pro svůj vypracovaný management a tehdejší vatikánský ministr obchodu s odpustky Leonardo da Rotchildo rozhodl o prodeji Vatikumu (jak byl původní projekt nazýván) do zahraničí. V podstatě jsou známy tři hlavní proudy, kterými se tehdejší systém rozšířil. První obchodní úspěch s Vatikumen zaznamenal známý byznisman a cestovatel Marco Polo. Ten svůj produkt prodal až v číně na císařském dvoře. Císař pověřil tlumočnici Ng Mui, aby nastudovala systém a předala ho nejmladší konkubíně jménem Winčun. Tak jak se systém šířil dál je čtenářům fóra dostatečně známo. Druhým proudem šíření byli neznámí vikingští válešníci, kteří ukradli učebnici Vatikumu a uprchli s ní na americký kontinent a prodali systém indiánům. Zde se nám linie ztrácí a je až o několik století později popsána spisovatelem Karlem Mayem v nikdy nepublikovaném románu "Vinetou poslední výstřel II". Dnes víme, že hlavním pokračovatelem tradice Vatikumu v USA je Emin Boztepe, který však(a to je taková perlička) indiánem není. Třetím a zároveň posledním proudem šíření Vatikumu byl jeho prodej na sever evropy. Stalo se tak za třicetileté války. O dávno již zapomenutý systém projevili zájem ©védi. Ti poté co vydrancovali polovinu evropy, nevěděli do čeho dříve investovat a jejich zájem padl také na Vatikum. Naučil se ho generál Mikael Samuelsson, který později padl u zámku Langaelzeln v dnešním Německu. Jestli systém někomu předal je předmětem častých sporů evropských historiků.
Při svém výzkumu jsem čerpal z análů Vatikánské knihovny, kam jsem byl spolu s americkým autorem Danem Brownem vpuštěn po nátlaku humanitární organizace Mossad.
Tvůj NeFakt

CO že :?: :?: :?: Tak o tomhle bych měl veliké pochybnosti...asi tak velký jako ...no prostě velké!

:!: :!: ps:Jen pro zajímavost,co dělala Ng mui u dvoru když měla být s klášteru Shaolin!?

Dodatek :
Castiliovi de la Manche úkol, aby vytvořil pěstní a zbraňový systém pro první křižácké výpravy do svaté země.

První obchodní úspěch s Vatikumen zaznamenal známý byznisman a cestovatel Marco Polo.

Ted nevím ale nebyli první křižácké výpravy daleko před marcem polem?
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 19. lis, 2006 14:56

Nevim co je větší sranda,jestli to co napsal nefakt :lol: :lol: ,nebo to,že Emanuele nepochopil,že si dělá prdel... :lol: :lol:
Tohle jde opravdu jen tady :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » ned 19. lis, 2006 15:11

4defendu>ja fakt nepochopil ye si delal srandu,chjooo :(
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » ned 19. lis, 2006 15:14

fakt píše:
luen píše:

HALELUJAH Obrázek

Buď zdráv
Tvůj NeFakt
Muhehe :lol:
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...