xiexie píše:Ano, kdokoliv se ozve tak dela rozruch. Jasne, je jednoduche sedet na zadku v teple a narikat na stav veci a nic pro to neudelat. A ver mi, zaverecnou zpravu jsem cetla a dost jsem se nad ni podivovala - vzhledem k jejimu obsahu byl muj protest viditelne zameten pod koberec uz v den konani souteze. At zije fairplay!!!!
A co se prosim te melo zmenit ??? Jak si to predstavujes? Protest jsem podavala aby se situace vyjasnila. Do dnesniho dne jsem na svuj protest neobdrzela odpoved. Ano, muj trener dostal cosi jako oficialni odpoved, ktera se vyjadruje k pravidlum ( slo to na skolu a ja jsem toto nedostala ani jako kopii do e-mailu ), ale co se tyce prezkoumani videozaznamu ze souteze o tom nepadlo ani slovo. Na zaklade techto faktu mi prijde ponekud zvracene "cpat" se do organizace s jejimz chodem a pravidly se neztotoznuji. Proto ani neapeluji na to stat se sudim. A poradani akci, no to je asi tak, souteze jsou konany kluby, ktere jsou cleny CSFC, takze zase rozpor jako v predchozim.

Doufam, ze ted uz je vsechno jasne

jasné není nic,
zde část mého přísp. z 6.listopadu:
Takže když to shrnem tak protest je úplně zbytečný, protože se stejně není ke komu dovolat. A kdyby ti na něj organizátoři náhodou odpověděli, nebude vůbec těžké dopředu uhodnout co v odpovědi bude ...
Mimochodem zvážili jste při psaní těchto příspěvků také fakt, že si je přečtou i organizátoři a rozhodčí takovýchto soutěží? A ti budou mít na věc odlišný názor ?
přeloženo do češtiny: stalo se to nakonec přesne tak a navíc myslím že tvoje jméno teď bude mít velký vliv na výsledné známky...
Takže jediná možnost jak skutečně něčeho docílit je stát se členem nenáviděné organizace a udělat ty rozhodcovské zkoušky. Jinak není šance. Vzpomeň na hlášku z jednoho českého filmu: víš já ten náš systém podkovám zevnitř. (tak to nějak bylo). Jedině pak budeš mít šanci do věci nějak zasahovat. A hodnocení jednoho rozhodčího dokáže vírazně ovlivnit výsledek soutěže.
další můj příspěvek z Wu-Shu:
Pamutuji si na už zmiňovanou akci pořádanou R.H. kde porotce dělali 4 číňani ( v té době nevídané) z Čínského zastupitelství a po závodech se jednoho z nich někdo zeptal, co cvičí za BU a on odpověděl, že žádné a na dotaz podle čeho to bodoval tak odpověděl, že podle toho jak se mu to líbilo, že v životě na takovýhle závodech ještě nebyl. No a vidíš dneska po letech si na to nikdo ani nevzpomene, všichni to rozdejchali a vítězové téhle soutěže se propadli v temnotách dějin. Tenkrák tolik ještě nefrčel net tak se vo tom akorát tolik nemlelo. A teď to vypadá stejně, hlavy vychladly emoce vyšuměly a na výsledku stejně nikdo nic nezmění.
Na rok si už přesně nevzpomínám je to tak 8-10 let nazpět a co se změnilo? A tenkrát s tim pár lidí skutečně z těchto důvodů seklo.
citace SiuLouFu z Wu -Shu:
Vcera jsem byl na caji u pana Kolare. Behem naseho rozhovoru mi upresnil nektere informace, ktere zde uvadite. Soucasne me informoval o aktivitach, ktere predchazely letosnimu mistrovstvi CR a podrobne popsal vazby mezi CSFu, CACWS a jednotlivymi skolami. Zodpovedel mi vsechny me otazky, na ktere jsem se zeptal. Na nektere problemy mame stejny nazor a v nekterych otazkach se neshodneme. Nicmene, souhlasil se mnou, ze soucasna organizace neni dostatecne transparentni a vyzaduje zasadni zmeny. Dohodli jsme se na dalsich krocich, ktere by mely nasledovat a umoznit pripadnou spolupraci na zmene a zlepseni stavajiciho stavu, ktery je nadale neudrzitelny.
vidíš na tohle téma jsem z Radkem hovořil už před lety. Dospěli jsme v podstatě ke stejnému závěru.
Mimochodem R.H. jsem na podobných soutěžích potkal víckrát a upravování známek mu šlo docela dobře. I divák obecný poznal kdo patří do jeho týmu.