Moderátor: pm
Dalte, o co asi jde ve vnitřních stylech, jestli se nepletu, tak o to "zvitezit nad nekym, natrhnout mu kusnu hakem,rozcupovat ho, znicit,dezintegrovat" Přesně tak.Sorry , o aikido nemůžu sloužit. Můžu mluvit jenom o čínskejch tzv. vnitřních stylech, i když tohle označení je taky jenom slovo. Mistři čínskejch vnitřních stylů(Xingyi, pakua) jako Li CunYi, Song Shi Rong, Cheng Ting Hua(zastřelen při povstání boxerů v r.1900), Zhang Xiang Zhai, Che Yi Zai, Wang Ji Wu a další PROKAZATELNĚ vyhráli mnoho soubojů na život a na smrt(jsou o tom dobové záznamy v novinách atd) , někteří, jako Han Mu Xia před tím dokonce podepsali svolení s případnou smrtí (souboj s ruským zápasníke Kondraťěvem, dodnes se dochovalo písemné přiznání porážky a Han Mu Xia dostal V©ECHNY jeho zlaté medaile, které onen Rus dal sázkou za vítězství).A že teda s Rusem, bych já nezápasil, to fakt ne, každej ví, že jsou to mužici, drtiči... ale co to píšu, vždyť je to zbytečný, všechno je to falešný, jediný co je pravda jsem já velký český streetfighter žejo.... Já přesně vím, že je to všechno na hovno, protože jediný co funguje je český streeetfight. hmmm. má to cenu?? Končim, sorry...Dalt píše:to je fakt supr ze nase znalosti sou fakt (podle tebe) mimnimalni...Ano moje ano, ale myslel jsem ze bojove umeni znamena umeni bojovat - zvitezit nad nekym, natrhnout mu kusnu hakem,rozcupovat ho, znicit,dezintegrovat....a ona bu co jsem zminoval to treba svymi videi dokazuje...zatimco u "vnitrniuch" stylu jsem nic takoveho nevidel - obcas zajdu za kamosem na aikido....a proste to (treba na me) nefunguje
defendu píše:Co myslíš tím,že se ve wushu taky tvrdě zápasí,myslíš tím sanda/sanshou?Neříkej mi ovšem,že tyhle zápasy dělají všichni praktikanti čínských BU a že jimi nějakou formou prošli i ti dědové o kterých pořád mluvíš.
Zkus to napsat ještě hustějš dopr...,ať to má grády![]()
pavela píše:![]()
![]()
V čínském BU se nejdřív cvičí sparring formy(pevně daný) a potom VOLNÝ sparring formy, to znamená prostě rvačka, na podkladě získanejch schopností(kdy se musí reagovat spontánně na útoky atd. takzvaný styl bez stylu, vůle bez vůle, síla bez síly) . Kdo tak wušu necvičí, nemůže tvrdit, že cvičí správně a komplexně wušu. DOPRDELE
![]()
![]()
Sorry už musím jít chrápat, ráno vstávám a jdu trénovat
Tak zase zejtra, čest...
DrGlock píše:pavela píše:![]()
![]()
V čínském BU se nejdřív cvičí sparring formy(pevně daný) a potom VOLNÝ sparring formy, to znamená prostě rvačka, na podkladě získanejch schopností(kdy se musí reagovat spontánně na útoky atd. takzvaný styl bez stylu, vůle bez vůle, síla bez síly) . Kdo tak wušu necvičí, nemůže tvrdit, že cvičí správně a komplexně wušu. DOPRDELE
![]()
![]()
Tak zase zejtra, čest...
V kolika školách se tak cvičí v číně? V jedné z deseti? V jedné ze sta? A cvičí tak vůbec někdo u nás?
pucmaz píše:rizek píše:Moc se mi libilo tohle video http://www.youtube.com/watch?v=vOTwg_YXYy0
pan pouziva hodne dlane, lokty, jeho boom boom bang neni nic jinyho nez kiai... kdyby mel jeste lepsi praci nohou skoro bych si myslel ze dela okinawske gojuOtazka zni, je-li trening zameren timhle smerem, je mozne se v nem pomerovat formou plnokontaktniho sparringu? Mozna to tenhle pan i dela, kdo vi, ale uz to nebude mit nic spolecnyho s tim co ukazuje na tom videu.
I kdyz ted uz mluvim spis jenom za sebe, nez za Cinske dedecky v parku![]()
///dobre usetri si 40hadru jed do ciny a nejakyho mistra vnitrnich stilu vyzkousej.predem te lituju bude te to boletdefendu píše:Co myslíš tím,že se ve wushu taky tvrdě zápasí,myslíš tím sanda/sanshou?Neříkej mi ovšem,že tyhle zápasy dělají všichni praktikanti čínských BU a že jimi nějakou formou prošli i ti dědové o kterých pořád mluvíš.
Zkus to napsat ještě hustějš dopr...,ať to má grády![]()
pucmaz píše:rizek píše:Promin, ale takhle to vypada, ze karate funguje jen proti karate v ramci karate pravidel. Dyt neni snad tak tezky domluvit pratelskou konfrontaci viz jiz vyse zminovany genkki sudo, kdyz je nekdo vyrazne lepsi, je to vetsinou hned videt.
pucmaz píše:Moc se mi libilo tohle video http://www.youtube.com/watch?v=vOTwg_YXYy0
pan pouziva hodne dlane, lokty, jeho boom boom bang neni nic jinyho nez kiai... kdyby mel jeste lepsi praci nohou skoro bych si myslel ze dela okinawske gojuOtazka zni, je-li trening zameren timhle smerem, je mozne se v nem pomerovat formou plnokontaktniho sparringu? Mozna to tenhle pan i dela, kdo vi, ale uz to nebude mit nic spolecnyho s tim co ukazuje na tom videu.
I kdyz ted uz mluvim spis jenom za sebe, nez za Cinske dedecky v parku![]()
severin píše:Ten pán je dobrej v MT,ale to co předvádí je Kali/Jkd a Silat.V Kali se až na vyjímku katy necvičí a jsou nahrazeny drily s partnerem.V Silatu je spousta sestav.Jsou to především vnější styly,ale v menším množství lidí se cvičí i jako vnitřní.Oboje má kořeny v Číně /asi jako všechno/.
rizek píše: Viz. pekny clanek od jednise o "pouhem" judistovi M.Kimurovi, ktery si poradil prakticky s kazdym.
Jendis píše:rizek píše: Viz. pekny clanek od jednise o "pouhem" judistovi M.Kimurovi, ktery si poradil prakticky s kazdym.
jen upřesním...já ten článek nepsal,aby se někdo nepletl.Pouze jsem ho našel a hodil sem odkaz.A neprzni mi nick....JENDIS
NO hele, ohledně čech nevím jistě, vím že se tak nabeton cvičí u Yiwana, u PM, u Dufukuna, kluci od Wenga tzaky nebudou od toho daleko. Další školy moc neznam. Ohledně Číny,nebylo v mých silách prolézt cca 10 milionů škol po celé ČLRDrGlock píše:pavela píše:![]()
![]()
![]()
![]()
Tak zase zejtra, čest...
V kolika školách se tak cvičí v číně? V jedné z deseti? V jedné ze sta? A cvičí tak vůbec někdo u nás?
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků