Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Dalt » stř 13. pro, 2006 22:31

to je fakt supr ze nase znalosti sou fakt (podle tebe) mimnimalni...Ano moje ano, ale myslel jsem ze bojove umeni znamena umeni bojovat - zvitezit nad nekym, natrhnout mu kusnu hakem,rozcupovat ho, znicit,dezintegrovat....a ona bu co jsem zminoval to treba svymi videi dokazuje...zatimco u "vnitrniuch" stylu jsem nic takoveho nevidel - obcas zajdu za kamosem na aikido....a proste to (treba na me) nefunguje
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 13. pro, 2006 22:38

Defendu, děkuji, dostalo se mi podpory přímo ze středu tábora oponentů!!! :lol: :lol: :lol: Ano, Japonci, světe div se, TAKY trénují katy(páč vědí, že know how jak bojovat, je tam prostě schováno) Konečně se shodneme na jednom, doufám, JE NUTNÉ TRÉNOVAT. (Sun Lu Tang-denně cvičit) . ®e si nikdio nepoložil otázku, proč to Japoncům funguje, ale vy žijete chlapci v jinym světě, v Číně si naopak myslí(stejně jako Japonci naopak) , že jim to funguje líp než v Karate, se ve wushu taky tvrdě zápasí, Defendu, v tom neni rozdíl!!! Vždyť přece Japonské styly pocházejí přímo z čínských, to je v každé historii karate, je to totéž.Řekněme si konečně na rovinu, tzv."vnitřní" styl, není žádná magie, liší se zejména tím, že se v něm síla získává STATICKY stáním do úmoru v postojícha že je propracovanější ve vnitřní nauce, kterou si můžete vysvětlit buď mysteriózně nějakou čchi, nebo prostě a jednoduše, že prostě maji sílu, páč jsou nadřený. Není na tom NIC mysteriózního, je to prostě normální box+judo+jiujitsu. jak to nazval kolega Harumoto v SZ pro mě, prostě "hrubé kopáčské kungfu" Tak nevim vo čem, se hádáme?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 13. pro, 2006 22:47

Co myslíš tím,že se ve wushu taky tvrdě zápasí,myslíš tím sanda/sanshou?Neříkej mi ovšem,že tyhle zápasy dělají všichni praktikanti čínských BU a že jimi nějakou formou prošli i ti dědové o kterých pořád mluvíš.

Zkus to napsat ještě hustějš dopr...,ať to má grády :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 13. pro, 2006 23:01

Dalt píše:to je fakt supr ze nase znalosti sou fakt (podle tebe) mimnimalni...Ano moje ano, ale myslel jsem ze bojove umeni znamena umeni bojovat - zvitezit nad nekym, natrhnout mu kusnu hakem,rozcupovat ho, znicit,dezintegrovat....a ona bu co jsem zminoval to treba svymi videi dokazuje...zatimco u "vnitrniuch" stylu jsem nic takoveho nevidel - obcas zajdu za kamosem na aikido....a proste to (treba na me) nefunguje
Dalte, o co asi jde ve vnitřních stylech, jestli se nepletu, tak o to "zvitezit nad nekym, natrhnout mu kusnu hakem,rozcupovat ho, znicit,dezintegrovat" Přesně tak.Sorry , o aikido nemůžu sloužit. Můžu mluvit jenom o čínskejch tzv. vnitřních stylech, i když tohle označení je taky jenom slovo. Mistři čínskejch vnitřních stylů(Xingyi, pakua) jako Li CunYi, Song Shi Rong, Cheng Ting Hua(zastřelen při povstání boxerů v r.1900), Zhang Xiang Zhai, Che Yi Zai, Wang Ji Wu a další PROKAZATELNĚ vyhráli mnoho soubojů na život a na smrt(jsou o tom dobové záznamy v novinách atd) , někteří, jako Han Mu Xia před tím dokonce podepsali svolení s případnou smrtí (souboj s ruským zápasníke Kondraťěvem, dodnes se dochovalo písemné přiznání porážky a Han Mu Xia dostal V©ECHNY jeho zlaté medaile, které onen Rus dal sázkou za vítězství).A že teda s Rusem, bych já nezápasil, to fakt ne, každej ví, že jsou to mužici, drtiči... ale co to píšu, vždyť je to zbytečný, všechno je to falešný, jediný co je pravda jsem já velký český streetfighter žejo.... Já přesně vím, že je to všechno na hovno, protože jediný co funguje je český streeetfight. hmmm. má to cenu?? Končim, sorry...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 13. pro, 2006 23:09

defendu píše:Co myslíš tím,že se ve wushu taky tvrdě zápasí,myslíš tím sanda/sanshou?Neříkej mi ovšem,že tyhle zápasy dělají všichni praktikanti čínských BU a že jimi nějakou formou prošli i ti dědové o kterých pořád mluvíš.

:lol: :lol: :lol: V čínském BU se nejdřív cvičí sparring formy(pevně daný) a potom VOLNÝ sparring formy, to znamená prostě rvačka, na podkladě získanejch schopností(kdy se musí reagovat spontánně na útoky atd. takzvaný styl bez stylu, vůle bez vůle, síla bez síly) . Kdo tak wušu necvičí, nemůže tvrdit, že cvičí správně a komplexně wušu. DOPRDELE :lol: :lol: :lol: Sorry už musím jít chrápat, ráno vstávám a jdu trénovat :lol: Tak zase zejtra, čest...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 13. pro, 2006 23:43

pavela píše: :lol: :lol: :lol: V čínském BU se nejdřív cvičí sparring formy(pevně daný) a potom VOLNÝ sparring formy, to znamená prostě rvačka, na podkladě získanejch schopností(kdy se musí reagovat spontánně na útoky atd. takzvaný styl bez stylu, vůle bez vůle, síla bez síly) . Kdo tak wušu necvičí, nemůže tvrdit, že cvičí správně a komplexně wušu. DOPRDELE :lol: :lol: :lol: Sorry už musím jít chrápat, ráno vstávám a jdu trénovat :lol: Tak zase zejtra, čest...

V kolika školách se tak cvičí v číně? V jedné z deseti? V jedné ze sta? A cvičí tak vůbec někdo u nás?
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 13. pro, 2006 23:44

Tady to žije :wink: Kdo koho vyzve na souboj? Moc se těším na nějaký fajnový videíčko plný sucker punchů a vnitřní energie :twisted:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 13. pro, 2006 23:58

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 17:25, celkově upraveno 2
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » čtv 14. pro, 2006 0:00

DrGlock píše:
pavela píše: :lol: :lol: :lol: V čínském BU se nejdřív cvičí sparring formy(pevně daný) a potom VOLNÝ sparring formy, to znamená prostě rvačka, na podkladě získanejch schopností(kdy se musí reagovat spontánně na útoky atd. takzvaný styl bez stylu, vůle bez vůle, síla bez síly) . Kdo tak wušu necvičí, nemůže tvrdit, že cvičí správně a komplexně wušu. DOPRDELE :lol: :lol: :lol: Sorry už musím jít chrápat, ráno vstávám a jdu trénovat :lol: Tak zase zejtra, čest...

V kolika školách se tak cvičí v číně? V jedné z deseti? V jedné ze sta? A cvičí tak vůbec někdo u nás?

Ano, ano, o tom se tady celopu dobu taky mluvi. Ze jeden o voze a jeden o koze. Chtelo by to toiz nejdriv definovat ktere, ze konkretnosti na tom cinskem wushu nejlepe konkretni skole a kdyby nam byl advent naklonen tak konkretnim cloveku/technice nefunguji. On totiz pojem cinske wushu mi prijde tak trochu jako vodni tok ... Jeden tu videl destovou strouhu u pole, a nekdo jinej zase niagarsky vodopady. A ted kdo ma teda pravdu ze ta voda ma fakt silu ? Jo ja zapomel, fakt ty niagarsky vodopady nekde sou ? A je nekde video ze maj fakt silu !!?
:lol:

PS: sprosty slovo pro zajemce o stavu uz nepridam, pridejte si podle chuti :oops:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 14. pro, 2006 0:45

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 17:27, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 14. pro, 2006 1:49

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:45, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 14. pro, 2006 7:17

pucmaz píše:
rizek píše:Moc se mi libilo tohle video http://www.youtube.com/watch?v=vOTwg_YXYy0
pan pouziva hodne dlane, lokty, jeho boom boom bang neni nic jinyho nez kiai... kdyby mel jeste lepsi praci nohou skoro bych si myslel ze dela okinawske goju :lol: Otazka zni, je-li trening zameren timhle smerem, je mozne se v nem pomerovat formou plnokontaktniho sparringu? Mozna to tenhle pan i dela, kdo vi, ale uz to nebude mit nic spolecnyho s tim co ukazuje na tom videu.
I kdyz ted uz mluvim spis jenom za sebe, nez za Cinske dedecky v parku :oops: :wink:

Ten pán je dobrej v MT,ale to co předvádí je Kali/Jkd a Silat.V Kali se až na vyjímku katy necvičí a jsou nahrazeny drily s partnerem.V Silatu je spousta sestav.Jsou to především vnější styly,ale v menším množství lidí se cvičí i jako vnitřní.Oboje má kořeny v Číně /asi jako všechno :D /.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » čtv 14. pro, 2006 8:10

No vidis, a ja by som zase povedal, ze to co ten chlapik predvadza, je velmi solidna ukazka taijiquan. :wink:

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mnich » čtv 14. pro, 2006 8:16

defendu píše:Co myslíš tím,že se ve wushu taky tvrdě zápasí,myslíš tím sanda/sanshou?Neříkej mi ovšem,že tyhle zápasy dělají všichni praktikanti čínských BU a že jimi nějakou formou prošli i ti dědové o kterých pořád mluvíš.

///dobre usetri si 40hadru jed do ciny a nejakyho mistra vnitrnich stilu vyzkousej.predem te lituju bude te to bolet
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod rizek » čtv 14. pro, 2006 12:12

pucmaz píše:
rizek píše:Promin, ale takhle to vypada, ze karate funguje jen proti karate v ramci karate pravidel :D . Dyt neni snad tak tezky domluvit pratelskou konfrontaci viz jiz vyse zminovany genkki sudo, kdyz je nekdo vyrazne lepsi, je to vetsinou hned videt.

A proc myslis ze pisu bez pravidel? Zadny karate pravidla nejsou.

ukropcany: jj, chapu souhlasim. Jenze pochop i ty, ze jit nekam na zapas ala kickbox by pro me mel podobou hodnotu jako treba zucastnit se turnaje v pace. Netrenuju tak, zcela jiste prohraju a vubec nic to nedokaze.
Ja chapu jak to myslis, nicmene se domnivam, ze usilovny trenink karate by te mel pripravit i na zapas ala kickbox, nebo ses schopnej protivnika eliminovat pouze za pomoci uderu do oci, kouli, kolen, lamanim ruky apod? Jeste jinak, domnivas se, ze sportovni zapas podle vale tudo pravidel ci sanda pravidel by si zvladnul lip? Viz. pekny clanek, o "pouhem" judistovi M.Kimurovi, ktery si poradil prakticky s kazdym. Odkaz od jendise najdes pripadne ve foru řeckorimsky zapas vs judo,.
Naposledy upravil rizek dne čtv 14. pro, 2006 12:41, celkově upraveno 2
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod DrGlock » čtv 14. pro, 2006 12:19

pucmaz píše:Moc se mi libilo tohle video http://www.youtube.com/watch?v=vOTwg_YXYy0
pan pouziva hodne dlane, lokty, jeho boom boom bang neni nic jinyho nez kiai... kdyby mel jeste lepsi praci nohou skoro bych si myslel ze dela okinawske goju :lol: Otazka zni, je-li trening zameren timhle smerem, je mozne se v nem pomerovat formou plnokontaktniho sparringu? Mozna to tenhle pan i dela, kdo vi, ale uz to nebude mit nic spolecnyho s tim co ukazuje na tom videu.
I kdyz ted uz mluvim spis jenom za sebe, nez za Cinske dedecky v parku :oops: :wink:

Já myslím že ukazuje věci velmi dobře použitelné i v plnokontaktním sparringu. Dlaně, lokty, braní za hlavu... nic co by nefungovalo a nešlo jednoduše použít.

severin píše:Ten pán je dobrej v MT,ale to co předvádí je Kali/Jkd a Silat.V Kali se až na vyjímku katy necvičí a jsou nahrazeny drily s partnerem.V Silatu je spousta sestav.Jsou to především vnější styly,ale v menším množství lidí se cvičí i jako vnitřní.Oboje má kořeny v Číně /asi jako všechno :D /.

Ty to poznáš podle pár technik na videu? Já jsem kouknul na net a prý od 10 let cvičil Shito Ryu Karate a Spirit Combat Jujitsu, časem přešel k Togakure Ryu Ninjitsu a Aikidu, v 18 přešel na Muay Thai, Brazillian Jujitsu a "Cage Fighting" k tomu začal s Reality Based Combatives systems. O JKD, Kali nebo Silat žádná zmínka. A vsadil bych se, že od té doby, co začal cvičit použitelné věci (MT, BJJ, Reality Based...), nikdy žádné sestavy necvičil :twisted:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 14. pro, 2006 12:24

rizek píše: Viz. pekny clanek od jednise o "pouhem" judistovi M.Kimurovi, ktery si poradil prakticky s kazdym.

jen upřesním...já ten článek nepsal,aby se někdo nepletl.Pouze jsem ho našel a hodil sem odkaz.A neprzni mi nick.... :wink: JENDIS
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 14. pro, 2006 12:24

Miro píše:No vidis, a ja by som zase povedal, ze to co ten chlapik predvadza, je velmi solidna ukazka taijiquan. :wink:

Miro

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » čtv 14. pro, 2006 12:42

Jendis píše:
rizek píše: Viz. pekny clanek od jednise o "pouhem" judistovi M.Kimurovi, ktery si poradil prakticky s kazdym.

jen upřesním...já ten článek nepsal,aby se někdo nepletl.Pouze jsem ho našel a hodil sem odkaz.A neprzni mi nick.... :wink: JENDIS

Omluva :D , uz napraveno, snad :D
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » čtv 14. pro, 2006 21:48

DrGlock píše:

NO hele, ohledně čech nevím jistě, vím že se tak nabeton cvičí u Yiwana, u PM, u Dufukuna, kluci od Wenga tzaky nebudou od toho daleko. Další školy moc neznam. Ohledně Číny,nebylo v mých silách prolézt cca 10 milionů škol po celé ČLR :lol: ©koly ve kterých cvičím to tak dělají. Na druhou stranu u nás cvičí taky důchodci jenom pro zdraví, čínská parková škola je takovej konglomerát, jsou tam lidi kvůli zdraví, kvůli rvačce a chodí mezi nás i šampioni ve formách a absolventi tělovýchovných V© kteří se chtějí zlepšit i sanda frajeři, kteří chtějí vítězit v ringu. Prostě Chop Suy BU :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...