Neco k tematu

Moderátor: pm
Gino píše:defendu, taky si jednu nadavku prihodim, kdyz uz se o nich mluvi
defendu... jsi vůl.
A neptej se me jak jsem k tomu došel když tě ani neznám... neznám, ale tohle jediný mě napadlo, když jsem tě četl. Je mi jasný, že to samé si nyní budeš myslet i o mě, ale to je fuk. Mějte se jak chcete.
Panda píše:http://www.youtube.com/watch?v=zlS-Y2XqK60
Neco k tematu
Toman píše:...Zuluzinho není žádný máslo je hodně rychle ale Fedor je FEDOR. A Butterbean taký není žádný sucker a poměrně solidní boxer.
jeikob píše:zajimavá diskuse přidám neco z vlastní zkušenosti.Momentálne se intenzivne nevenuji žadnému bojovému umnení či kontaktnímu sportu ,ale od nejakých dvanácti let jsem do sestnácti chodil na karate,ješte za dob bolševika prave jsem vyšší hubenejší clovek a jako díte sem vetšinou byl ve škole přepranej tak mi tatík přihlasil na karate ke svému známemu bývalemu boxerovi a vyhazovači a v mladí žižkovskému rváči.První rok vetší část treningu fyzička a z karate jen striktne to co obsahuje bílej pásek.Druhý rok to samé akorát už víc bylo toho karate ale hlavne zakladní technika a s partnerem dril .utok kryt protiutok do zblbnutí a jen na konci pet minut lehkej sparing.Jasne s ká mošem jsme sjíždeli na videu ninji,bruce leeho naučili se otočky a výskoky a za rok a pul jsem si myslel,že jsem desnej borec.A pak mne vyvedl z omylu kluk pritloustlá agresivní masa ,přwšmelcoval mne jako nic. No co dál jsem chodil cvičit a pořád stejný dril na treningu kihon,kata ,zakladní kumite a trenér nám přidal zajímavý cvičení.A to partner utočí a vy uhýbáte ,ale neustupujete a uhýbáte rotačním pohybem a to na všechny možný utoky začínate pomalu a řízene a pak časem nevíte jaký utok partner provede.
Pak v sestnácti přišla puberta prestalo mi to bavit ,začal jsem jezdit na skejtu pařit a tak.A ted k tomu podstatnému neperu se a nevyhledávám pouliční boje.Ale mel jsem dva střety.První šel jsem v noci s partou z klubu do metra a jako skejtáky si nás vyhlídla skupina skinu ,zautočili velmi nečekane .Jeden se řítil na mne a intuitivne aniž bych o tom stihl premýšlet uhnul jsem do strany a kopl ho bočním kopem do oblasti nad kyčlema a přidal švihový uder skin šel k zemi a já do metra .To že jsem delal karate s tím jsem se nechlubil a kamarádi se velmi divili tomu co videli.Druhá bitka byl jsem u známeho na chate a šli jsme tam večer na zábavu.Vyšel jsem ven se nadejchat a předemnou stali dva mistní prudiči jeden zavalitej metloš druhej pohublej sagvan tofi.A ten tlustej začal že jsem zkurvenej pražák a ža mi přizabije.Řekl jsem si musim ho rychle odrovnat jinak mne převalcuje naštestí stal ode mne tři metry a když se začal přibližovat pomalu hral jsem že se bojim a když byl na dosah nohy kopnul jsem ho sidekickem do břicha a šel k zemi.Ten druhej typek byl v zapetí na meko a bylo po všem.
Tak co tím chci říct ,v ringu při tech kontaktních bojích to je asi težké z tím nemám zkusenost zapasil jsem jen v klasickém kumite a tam spíš zaleží na rychlosti a reakci,ale to je od poukičního boje vzdalené.Ale na ulici šanci máte pokud cvičíte nejaké bojové umnení,a je jedno jestli to je karate,jiu-jitsu.wing chun ,ci sebeobranu ale je nutný cvičit ty podstatný principy tak aby se vám dostali pod kuži a při boji jste o tom nepremýšleli a fungovali bez ohledu na psychiku stalo se to pavlovovým reflexem a pak pokud nedáte najevo že trenujete bojové umnení máte další vyhodu a pak zní to banálne ale jestli jste videli film karate kid a scénu s tím rotačním bubínkem.to je odpoved na utok silného agresivního soupeře
Wodnicek píše:Zdar, chcem sa vas spytat na vas nazor ci je mozne v suboji porazit Vyzsieho silnejsieho len trochu menej technicky zdatnejsieho supera a potom este ako by to bolo na ulici podlavas proste sa vyjadrite k tomo ci moze muz 180cm 73kg porazit kolo 200cm 90kg -a kerte to tak ze nie je mumak proste bitkar...dakujem
gilhad píše:Cili technika skutecne muze vyrazne prevazit fyzicke dispozice.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků