Obor proti technikovi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Panda » sob 16. pro, 2006 23:04

Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » sob 16. pro, 2006 23:18

Panda píše:http://www.youtube.com/watch?v=zlS-Y2XqK60

Neco k tematu :)

:D velmi dobry zapas
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 17. pro, 2006 11:35

defendu, taky si jednu nadavku prihodim, kdyz uz se o nich mluvi

defendu... jsi vůl.

A neptej se me jak jsem k tomu došel když tě ani neznám... neznám, ale tohle jediný mě napadlo, když jsem tě četl. Je mi jasný, že to samé si nyní budeš myslet i o mě, ale to je fuk. Mějte se jak chcete.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » ned 17. pro, 2006 12:27

panda ale to je ring...ja myslel ulicu....ale aj tak thx
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 17. pro, 2006 13:05

Gino píše:defendu, taky si jednu nadavku prihodim, kdyz uz se o nich mluvi

defendu... jsi vůl.

A neptej se me jak jsem k tomu došel když tě ani neznám... neznám, ale tohle jediný mě napadlo, když jsem tě četl. Je mi jasný, že to samé si nyní budeš myslet i o mě, ale to je fuk. Mějte se jak chcete.

Gino - máš slušný odhad,akorát že si nemyslím,že jsi vůl,jen jsem přesvědčen,že jsi kretén,když jsi napsal co jsi napsal,ale tobě je to stejně fuk,takže....

Ostatním se omlouvám za silnější slova,ale jak jinak očastovat mrzáka,který vám bez vysvětlení napíše takovuhle moudrost :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 17. pro, 2006 20:07

Ja vim ze je to jen ring, ale ono na ulici bez pravidel je samozřejmě možné úplně všechno, tohle je dokonce ferovy boj takže myslim že pro slabšího jsou v tomhle ultimatnim ringu ještě méně výhodné podmínky.

A jestli se to libilo tak ještě jedna ukazka, tady byl rozdíl vah tuším přes 100 kg.

http://www.youtube.com/watch?v=N0_svVIDORQ

Zdar :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MED » ned 17. pro, 2006 20:29

MED
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TongPa » ned 17. pro, 2006 21:11

Panda píše:http://www.youtube.com/watch?v=zlS-Y2XqK60

Neco k tematu :)

Tak to byl pěknej zápas... :wink: Černouš měl obrovskou silovou převahu a na rozdíl od těch nemotorů z následujících videí byl přece jen pohyblivější, takže byl aktivní i na zemi a snažil se o údery... Ale jeho mnohem lehčí a slabší soupeř mu na zemi ty údery výborně blokoval, takže ho nakonec utahal tak, že mohl přebrat iniciativu a...

A tady to známé video, jak Fedor "popravil" bednu kytu jménem Zulu... :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=Sb83WdlOFdQ
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 17. pro, 2006 21:15

:? :D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:07, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » ned 17. pro, 2006 21:23

ukropcany: Neni nad to mit hodnou a chapavou zenusku.

Já si taky přihřeju polívčičku.Sem si vzpomněl .... Zvlášťní pozornost věnujte nástupu do soupeře. :D

Minowa vs. Máslo-Fazol

http://www.youtube.com/watch?v=EZ1fo7SR4og

PS: Zuluzinho není žádný máslo je hodně rychle ale Fedor je FEDOR. A Butterbean taký není žádný sucker a poměrně solidní boxer.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 17. pro, 2006 21:56

Toman píše:...Zuluzinho není žádný máslo je hodně rychle ale Fedor je FEDOR. A Butterbean taký není žádný sucker a poměrně solidní boxer.

No kdyby se jenom boxovalo, tak by ty zápasy dopadly úplně jinak, tedy pravděpodobně mimo Fedora... V tom je právě kouzlo MMA, použít proti soupeři tu oblast BU, ve které je nejslabší... :wink: A i když by se jednalo o technicky vyrovnané bojovníky MMA, stejně půjdou na zem, protože tam je K.O. jedinou ranou málo pravděpodobné, kdežto v boji ve stoje se to stát může... Tedy volba menšího rizika.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

neco k tématu

Příspěvekod jeikob » úte 26. pro, 2006 18:26

zajimavá diskuse přidám neco z vlastní zkušenosti.Momentálne se intenzivne nevenuji žadnému bojovému umnení či kontaktnímu sportu ,ale od nejakých dvanácti let jsem do sestnácti chodil na karate,ješte za dob bolševika prave jsem vyšší hubenejší clovek a jako díte sem vetšinou byl ve škole přepranej tak mi tatík přihlasil na karate ke svému známemu bývalemu boxerovi a vyhazovači a v mladí žižkovskému rváči.První rok vetší část treningu fyzička a z karate jen striktne to co obsahuje bílej pásek.Druhý rok to samé akorát už víc bylo toho karate ale hlavne zakladní technika a s partnerem dril .utok kryt protiutok do zblbnutí a jen na konci pet minut lehkej sparing.Jasne s ká mošem jsme sjíždeli na videu ninji,bruce leeho naučili se otočky a výskoky a za rok a pul jsem si myslel,že jsem desnej borec.A pak mne vyvedl z omylu kluk pritloustlá agresivní masa ,přwšmelcoval mne jako nic. No co dál jsem chodil cvičit a pořád stejný dril na treningu kihon,kata ,zakladní kumite a trenér nám přidal zajímavý cvičení.A to partner utočí a vy uhýbáte ,ale neustupujete a uhýbáte rotačním pohybem a to na všechny možný utoky začínate pomalu a řízene a pak časem nevíte jaký utok partner provede.
Pak v sestnácti přišla puberta prestalo mi to bavit ,začal jsem jezdit na skejtu pařit a tak.A ted k tomu podstatnému neperu se a nevyhledávám pouliční boje.Ale mel jsem dva střety.První šel jsem v noci s partou z klubu do metra a jako skejtáky si nás vyhlídla skupina skinu ,zautočili velmi nečekane .Jeden se řítil na mne a intuitivne aniž bych o tom stihl premýšlet uhnul jsem do strany a kopl ho bočním kopem do oblasti nad kyčlema a přidal švihový uder skin šel k zemi a já do metra .To že jsem delal karate s tím jsem se nechlubil a kamarádi se velmi divili tomu co videli.Druhá bitka byl jsem u známeho na chate a šli jsme tam večer na zábavu.Vyšel jsem ven se nadejchat a předemnou stali dva mistní prudiči jeden zavalitej metloš druhej pohublej sagvan tofi.A ten tlustej začal že jsem zkurvenej pražák a ža mi přizabije.Řekl jsem si musim ho rychle odrovnat jinak mne převalcuje naštestí stal ode mne tři metry a když se začal přibližovat pomalu hral jsem že se bojim a když byl na dosah nohy kopnul jsem ho sidekickem do břicha a šel k zemi.Ten druhej typek byl v zapetí na meko a bylo po všem.
Tak co tím chci říct ,v ringu při tech kontaktních bojích to je asi težké z tím nemám zkusenost zapasil jsem jen v klasickém kumite a tam spíš zaleží na rychlosti a reakci,ale to je od poukičního boje vzdalené.Ale na ulici šanci máte pokud cvičíte nejaké bojové umnení,a je jedno jestli to je karate,jiu-jitsu.wing chun ,ci sebeobranu ale je nutný cvičit ty podstatný principy tak aby se vám dostali pod kuži a při boji jste o tom nepremýšleli a fungovali bez ohledu na psychiku stalo se to pavlovovým reflexem a pak pokud nedáte najevo že trenujete bojové umnení máte další vyhodu a pak zní to banálne ale jestli jste videli film karate kid a scénu s tím rotačním bubínkem.to je odpoved na utok silného agresivního soupeře
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: neco k tématu

Příspěvekod Libor » úte 26. pro, 2006 22:05

jeikob píše:zajimavá diskuse přidám neco z vlastní zkušenosti.Momentálne se intenzivne nevenuji žadnému bojovému umnení či kontaktnímu sportu ,ale od nejakých dvanácti let jsem do sestnácti chodil na karate,ješte za dob bolševika prave jsem vyšší hubenejší clovek a jako díte sem vetšinou byl ve škole přepranej tak mi tatík přihlasil na karate ke svému známemu bývalemu boxerovi a vyhazovači a v mladí žižkovskému rváči.První rok vetší část treningu fyzička a z karate jen striktne to co obsahuje bílej pásek.Druhý rok to samé akorát už víc bylo toho karate ale hlavne zakladní technika a s partnerem dril .utok kryt protiutok do zblbnutí a jen na konci pet minut lehkej sparing.Jasne s ká mošem jsme sjíždeli na videu ninji,bruce leeho naučili se otočky a výskoky a za rok a pul jsem si myslel,že jsem desnej borec.A pak mne vyvedl z omylu kluk pritloustlá agresivní masa ,přwšmelcoval mne jako nic. No co dál jsem chodil cvičit a pořád stejný dril na treningu kihon,kata ,zakladní kumite a trenér nám přidal zajímavý cvičení.A to partner utočí a vy uhýbáte ,ale neustupujete a uhýbáte rotačním pohybem a to na všechny možný utoky začínate pomalu a řízene a pak časem nevíte jaký utok partner provede.
Pak v sestnácti přišla puberta prestalo mi to bavit ,začal jsem jezdit na skejtu pařit a tak.A ted k tomu podstatnému neperu se a nevyhledávám pouliční boje.Ale mel jsem dva střety.První šel jsem v noci s partou z klubu do metra a jako skejtáky si nás vyhlídla skupina skinu ,zautočili velmi nečekane .Jeden se řítil na mne a intuitivne aniž bych o tom stihl premýšlet uhnul jsem do strany a kopl ho bočním kopem do oblasti nad kyčlema a přidal švihový uder skin šel k zemi a já do metra .To že jsem delal karate s tím jsem se nechlubil a kamarádi se velmi divili tomu co videli.Druhá bitka byl jsem u známeho na chate a šli jsme tam večer na zábavu.Vyšel jsem ven se nadejchat a předemnou stali dva mistní prudiči jeden zavalitej metloš druhej pohublej sagvan tofi.A ten tlustej začal že jsem zkurvenej pražák a ža mi přizabije.Řekl jsem si musim ho rychle odrovnat jinak mne převalcuje naštestí stal ode mne tři metry a když se začal přibližovat pomalu hral jsem že se bojim a když byl na dosah nohy kopnul jsem ho sidekickem do břicha a šel k zemi.Ten druhej typek byl v zapetí na meko a bylo po všem.
Tak co tím chci říct ,v ringu při tech kontaktních bojích to je asi težké z tím nemám zkusenost zapasil jsem jen v klasickém kumite a tam spíš zaleží na rychlosti a reakci,ale to je od poukičního boje vzdalené.Ale na ulici šanci máte pokud cvičíte nejaké bojové umnení,a je jedno jestli to je karate,jiu-jitsu.wing chun ,ci sebeobranu ale je nutný cvičit ty podstatný principy tak aby se vám dostali pod kuži a při boji jste o tom nepremýšleli a fungovali bez ohledu na psychiku stalo se to pavlovovým reflexem a pak pokud nedáte najevo že trenujete bojové umnení máte další vyhodu a pak zní to banálne ale jestli jste videli film karate kid a scénu s tím rotačním bubínkem.to je odpoved na utok silného agresivního soupeře

Jeikob respect k tym dvom pripadom,vzdy rad pocujem ked sa niekto ubrani agresorovi,bohuzial je to castejsie naopak.Vacsina ludi by tak dobre nezareagovala,asi potesi ze tie treningy neboli zbytocne.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 26. pro, 2006 22:44

Dekuju.A za tu uspešnou reakci na ty agresori vděčím 4 roky treningu de facto zakladních technika principu karate.A práve když začnete cvičit tak o tom jestli přeperete toho silnejšího porád premýšlíte a časem dejme tomu po tech dvou letech už o tom nepremýšlíte a proste cvičíte.A pak dojde li k mezní situaci telo zareaguje častečne intuitivne.A rekl bych že to je princip vetšiny bojových umnení.I když se karate nevenuju aktivne dodnes cvičim dvacet minut dene zakladnítechniky a obcas dostanu li se do prírody katy.Jen z radosti z pohybu
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Obor proti technikovi

Příspěvekod Snooorri » čtv 28. pro, 2006 16:31

Wodnicek píše:Zdar, chcem sa vas spytat na vas nazor ci je mozne v suboji porazit Vyzsieho silnejsieho len trochu menej technicky zdatnejsieho supera a potom este ako by to bolo na ulici podlavas proste sa vyjadrite k tomo ci moze muz 180cm 73kg porazit kolo 200cm 90kg -a kerte to tak ze nie je mumak proste bitkar...dakujem :idea:

Vse je vtreninku a metodach ja myslim.. nic nemožného.
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod gilhad » stř 17. říj, 2007 22:03

Z trochu jineho soudku - docela dost casu jsem stravil sermovanim, ale uz jsem dlouho necvicil. Ted me z legrace vyzval kamarad, ktery cvici pravidelne, je mladsi, rychlejsi (temer 2x) a ma spoustu energie.
Ja mel dost co delat abych to udychal, i kdyz jsem se skoro nehnul z mista, on lital jak divy, skoro bez namahy a unavy. Proste vsechny fyzicke vyhody na jeho strane. Ale na moji byla zkusenost. Prevalcoval jsem ho s rozdilem tridy, coz videl sam. On se me temer nedotknul, kdyby to nebyly mece drevene, ale ostre, tak by byl mrtvy stokrat a mnohem vickrat vyrazeny z boje.

Cili technika skutecne muze vyrazne prevazit fyzicke dispozice.
gilhad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Tomkins » stř 17. říj, 2007 22:47

gilhad píše:Cili technika skutecne muze vyrazne prevazit fyzicke dispozice.

No, jak kdy, a jak u koho. Viděli jste někdy zápas Bob Sapp vs Ernesto Hoost? Ernestova technika je bezchybná (taky má přezdívku Mr. Perfect), je to několikanásobný vítěz K1. Jak bojuje Bob Sapp není potřeba popisovat - je prostě velkej, a mlátí to hlava nehlava. No, abych to zkrátil - utkali se spolu dvakrát. A kdo myslíte, že pokaždé vyhrál??? Technik, nebo "obor"? :lol:
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod gilhad » stř 17. říj, 2007 23:45

Nejsme ve sporu. Nerikam "musi", rikam "muze" ;-)
gilhad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TF » čtv 18. říj, 2007 16:25

možná se na to budu dívat moc z boxerskýho hlediska ale větší chlap má prostě delší ruce i ruce proto se mu hůř dostanete na distanc a když jo tak mu dáte 2-3 rány on vás odhodí a zas mydlí z dálky :roll:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » úte 27. lis, 2007 19:30

TF - jojo, máme u nás chlapíka 100kg/200cm - 15 let box, i když teoreticky jej dokážu nohama dostat na zem (sílu na to v nohách mám) vyzkoušeno v aplikacích, pokud se jde na free sparring, tak jsem si pěkně naběh, když jsem se zbrchal, musel jsem se smát, protože jsem se opravdu snažil "hlavou prorazit zeď" jinak řečeno, dosáhnout svojí rukou (180cm/67kg) na jeho tělo by bylo sice pěkné, ale ten hák tam před tím nebyl... :oops: :lol:

Takže můj přízpěvek do diskuze, myslím si, že tu šance je, ale cesta velmo dlouhá.

Přesně jak tu někdo psal, váha navíc je svinstvo, pokud je soupeř těžší, ale stejně velký či menší, obvykle zasáhnu dřív, ale ne tak silně, abych jej stopnul (i když sámo jde o přátelské sparringy) nicméně z reálu to potvrzené nemám. Maximálně kdysi dávno, ale to jsme byli zhruba stejně postavou, takže došlo na ruce a první jsem "chytil" já, než jsem se nasr.l, pak to šlo, ale nejsem agresivní typ, který by vyjel dřív, v tomhle mám asi smůlu a věřím, že to může být ve street fightu nevýhoda.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...