Moderátor: pm
sun píše:kik píše:Ahoj pokud tu píšeš kvůli toho ,že chceš s něčím začít tak ti odpovím takto.Pro aikido je důležité aby jsi měl předchozí zkušenost s BU ,kde se vyučují údery.kopy ,podmety ,porazy ,aby ses naučil pracovat se vzdáleností a načasováním.pokud tady to nebudeš ovládat tak sice budeš cvičit naoko pěkné techniky ,ale to bude tak všechno.V aikidu se ty věci nevyučují a pak to dopadá ,že úder je ...no škoda mluvit.Fakt pokud jsi před tím nic nedělal tak je už lepší tu wu šu a když chceš něco co ti bude fungovat brzo tak zkus WT.
Tož, nedá mi to, abych se k tomu nevyjádřil.
K tomu aby člověk dělal aikido, sumo, taijiquan, box, kendo, judo , iado atd. atd. prostě jakékoli BU nepotřebuje žádné předchozí zkušenosti. To, že to někdo napíše, znamená, že je to pravda? Není!
Když bude chtít někdo dělat aikido, proč by měl k tomu dělat předtím něco jiného? To by snad ten, kdo chce dělat tradiční lukostřelbu nebo šerm, což jsou určitě bojová umění, by měl začínat taky s výukou kopů a úderů? Co asi má říct člověk, který studuje lukostřelbu, lidem, kteří argumentují tím: "To nedělej, to ti na ulici nebude fungovat"? Myslím si, že kritérium funkčnosti na ulici je nesmysl, tím by se nemělo měřit při srovnávání různých BU. Těch aspektů proč dělat nějaké BU je více. Srovnat si jednotlivé styly může tak maximálně člověk sám v sobě. To se mi líbí a tohle se mi zas nelíbí.
Myslím, že nejlepší kriterium je:
"Tenhle styl budu dělat, protože se mi líbí natolik, že jsem jej schopný cvičit každý den, pořád a naplno"
Pokud takhle někdo studium některého stylu BU (aikido nevyjímaje)veme, tak pak "účinnost" toho stylu pozná v každodenním životě. Ať už se jedná o fyzickou i mentální odolnost nebo jednání s lidmi nebo i připravenost řešit různé životní situace.
sun píše:kik píše:Ahoj pokud tu píšeš kvůli toho ,že chceš s něčím začít tak ti odpovím takto.Pro aikido je důležité aby jsi měl předchozí zkušenost s BU ,kde se vyučují údery.kopy ,podmety ,porazy ,aby ses naučil pracovat se vzdáleností a načasováním.pokud tady to nebudeš ovládat tak sice budeš cvičit naoko pěkné techniky ,ale to bude tak všechno.V aikidu se ty věci nevyučují a pak to dopadá ,že úder je ...no škoda mluvit.Fakt pokud jsi před tím nic nedělal tak je už lepší tu wu šu a když chceš něco co ti bude fungovat brzo tak zkus WT.
Tož, nedá mi to, abych se k tomu nevyjádřil.
K tomu aby člověk dělal aikido, sumo, taijiquan, box, kendo, judo , iado atd. atd. prostě jakékoli BU nepotřebuje žádné předchozí zkušenosti. To, že to někdo napíše, znamená, že je to pravda? Není!
Když bude chtít někdo dělat aikido, proč by měl k tomu dělat předtím něco jiného? To by snad ten, kdo chce dělat tradiční lukostřelbu nebo šerm, což jsou určitě bojová umění, by měl začínat taky s výukou kopů a úderů? Co asi má říct člověk, který studuje lukostřelbu, lidem, kteří argumentují tím: "To nedělej, to ti na ulici nebude fungovat"? Myslím si, že kritérium funkčnosti na ulici je nesmysl, tím by se nemělo měřit při srovnávání různých BU. Těch aspektů proč dělat nějaké BU je více. Srovnat si jednotlivé styly může tak maximálně člověk sám v sobě. To se mi líbí a tohle se mi zas nelíbí.
Myslím, že nejlepší kriterium je:
"Tenhle styl budu dělat, protože se mi líbí natolik, že jsem jej schopný cvičit každý den, pořád a naplno"
Pokud takhle někdo studium některého stylu BU (aikido nevyjímaje)veme, tak pak "účinnost" toho stylu pozná v každodenním životě. Ať už se jedná o fyzickou i mentální odolnost nebo jednání s lidmi nebo i připravenost řešit různé životní situace.
Rychi píše:Genesis píše:Rychi píše:
Seagal nestudoval pouze aikido, ale jeste mnoho dalsich BU, jako treba Taekwondo, takze nepochybuj o jeho uderech
nepochybuju o jeho, ale o úderech těch lidí, co na něj šli, když předváděl aikido
Pokud to byl trening nebo exhibice, tak ani nic jineho nemuzes cekat
kik píše:já mluvím ze své zkušenosti protože aikido dělám .
kik píše:Aikido prostě není vhodné pro nováčky BU nováček ho může začít dělat ,ale nebude mu fungovat bude cvičit pěkné modelové situace ,ale to bude tak všechno
kik píše:jasně ,že před boxem a judem nemusíš dělat jiné BU nebo BSkteré tě přiblíží realitě,ty jsou pro realitu úplně skvělé a co v nich člověk získá pak využije v aikidu
kik píše:UF ty děláš tai či ,že takovou filosofickou odpověď bych přesně čekal od takového typu člověka.
Rychi píše:Genesis píše:khooca píše:villa15 píše:Tato věc už je ohraná že Aikidem se nemáš šanci ubránit atd.. ale ja bych se chtěl zeptat na váš názor co jsi o tom myslíte vy!
No ale k věci. Podle mě je účinější aikido. Podívej se třeba na Segala - osobně nepochybuju o tom, že by dostal každého poletujícího pošuka v pyžamu
já viděl nějaký jeho videa a jediný co dokázal bylo to, že seknul s pár lidma, co k němu přišli a vztáhli k němu ruce, ale nebyly ÚDERYtakže dokud neuvidim jak se brání proti člověku co se umí ohnat pěstí nebo nohou, tak tomu věřit nebudu
Seagal nestudoval pouze aikido, ale jeste mnoho dalsich BU, jako treba Taekwondo, takze nepochybuj o jeho uderech
Sennin píše:Hmmm...co je účinnější????? Vezměme to takhle:
"Co je účinnější? .22LR nebo 9mm Luger?" Moc totiž záleží, kam to vlítne a jak to vlítne, že! Takže pokud mi někdo bude tvrdit, že .22LR není účinná a je to jen plivátko na střelnici a na vrabce, tak ho budu mít za totálního idiota... Spousta profesionálů potvrdí, že třeba .22LRHV je nejoblíbenější ráží profesionálních zabijáků - hlavně kvůli účinnosti a kvůli utlumení![]()
sun píše:kik píše:já mluvím ze své zkušenosti protože aikido dělám .
O.K.Já tvé zkušenosti nezpochybnuji. Na základě těch zkušeností máš názor jaký máš, já zas mám svůj. Nechtěj po mne, abych tvůj názor přejímal, aniž bych věděl, o jaké zkušenosti se jedná. Takže nic jsem nepomotal, jen jsem řekl svůj názor, který je shodou okolností jiný než tvůj. Zkus se na chvíli od svých zkušeností odprostit a řekni si, když ten kdo dělá lukostřelbu nepotřebuje k tomu, aby dělal bojové umění trénovat údery a kopy, proč by taky nemohl existovat aidoka, který taky nepotřebuje trénovat údery a kopy. Je to možné? Já si myslím, že určitě.
Já si myslím, že hodně lidí považuje bojová umění za něco, kde se učí bouchat a kopat, ale to není pravda. To je to, co jsem chtěl říct. Tenhle názor ti nenutím.kik píše:
Kik napsal
ok odpovím v aikidu je filosofie a to taková ,že můžeš techniku ukončit ,ale neuděláš to a necháš ho tou technikou projít.Pokud ,ale ztratíš to ,že můžeš ublížit pak ztratíš i důvěru v sebe a tím pádem i pro techniku a pokud se bavíme o aikidu jako o sebeobraně tak pamatuj bez útoku není obrany.
Aikido prostě není vhodné pro nováčky BU nováček ho může začít dělat ,ale nebude mu fungovat bude cvičit pěkné modelové situace ,ale to bude tak všechno
Zas je to jen o tom, co si člověk představuje pod tím fungovat. Funguje to na té úrovni, k jaké se člověk docvičí a co od toho každý jednotlivec očekává.
Kik napsal
Představ si situaci ,že prvnaček Pepíček se chce naučit derivace a zajde za učitelkou a zeptá se jí chci se naučit derivace a učitelka mu odpoví Pepíčku na to máš čas první se nauč sčítat a odčítat jinak se ty derivace nikdy nenaučíš a pochopíš je až postupem času kdy si projdeš základama a Pepíček si bude říkat pořád to svoje a začne s derivacema jak si myslíš ,že asi dopadne ????třeba si přečte v knížce co to je drivace a k čemu se používá a myslíš ,že by dokázal vypočítat příklad když ani neumí sčítat odčítat.Pepíček má dvě varianty ,že to bude zkoušet znovu a znovu a pořád bezůspěšně nebo si řekne ,učitelka měla pravdu bez základů to nejde raději se je naučím a derivace mi pak možná půjdou.Doufám ,že jsi pochopil jestli ne vysvětlivky Pepíček -začátečník v BU,Derivace-aikido ,Paní učitelka- Kik,sčítání a odčítání -box,judo...
kik píše:jasně ,že před boxem a judem nemusíš dělat jiné BU nebo BSkteré tě přiblíží realitě,ty jsou pro realitu úplně skvělé a co v nich člověk získá pak využije v aikidu
Ještě nikdo mi nevysvětli, co si představuje pod realitou. Bitku na ulici nebo válečnou tankovou bitvu nebo souboj stihačů nebo někoho kdo stisknutím něčeho může odpálit střelu dálkového doletu? Kdo ví?
Já si myslím, že realita je zrovna to, co žijeme. Takže pokud mi mé taijiquan pomůže v psaní příspěvků, což je nyní realita, tak je to úžasné.
Kik napsal
Realita je konflikt a ten může mít hodně podob a konkrétně i ten letec si projde výcvikem nějakého BU.A to ,že píšeš příspěvek a je to realita tak ho nos u sebe a když tě někdo přepadne a bude tě chtít třeba znásilnit tak mu ho přečti možná tě pak nechá a bude to taky realita a nebo spíš sci-fi
kik píše:UF ty děláš tai či ,že takovou filosofickou odpověď bych přesně čekal od takového typu člověka.
![]()
No vidíš, někoho trénink bojovéhu umění naučí bouchat a kopat a někoho psát filosofické příspěvky.
DrGlock píše:Sun, cvičíš Tai Ji kvůli tomu, aby ses ubránil a myslíš si, že se pomocí Tai Ji ubráníš?
kik píše:na to nemám odpověd to je už i na mě moc.
kik píše:jak jezdím na Ichiro Shischiu
kik píše:Realita je konflikt a ten může mít hodně podob a konkrétně i ten letec si projde výcvikem nějakého BU.A to ,že píšeš příspěvek a je to realita tak ho nos u sebe a když tě někdo přepadne a bude tě chtít třeba znásilnit tak mu ho přečti možná tě pak nechá a bude to taky realita a nebo spíš sci-fi
kik píše:Aikido prostě není vhodné pro nováčky BU nováček ho může začít dělat ,ale nebude mu fungovat bude cvičit pěkné modelové situace ,ale to bude tak všechno
kik píše:Představ si situaci ,že prvnaček Pepíček se chce naučit derivace a zajde za učitelkou a zeptá se jí chci se naučit derivace a učitelka mu odpoví Pepíčku na to máš čas první se nauč sčítat a odčítat jinak se ty derivace nikdy nenaučíš a pochopíš je až postupem času kdy si projdeš základama a Pepíček si bude říkat pořád to svoje a začne s derivacema jak si myslíš ,že asi dopadne ????třeba si přečte v knížce co to je drivace a k čemu se používá a myslíš ,že by dokázal vypočítat příklad když ani neumí sčítat odčítat.Pepíček má dvě varianty ,že to bude zkoušet znovu a znovu a pořád bezůspěšně nebo si řekne ,učitelka měla pravdu bez základů to nejde raději se je naučím a derivace mi pak možná půjdou.Doufám ,že jsi pochopil jestli ne vysvětlivky Pepíček -začátečník v BU,Derivace-aikido ,Paní učitelka- Kik,sčítání a odčítání -box,judo...
Lada píše:Sennin píše:Hmmm...co je účinnější????? Vezměme to takhle:
"Co je účinnější? .22LR nebo 9mm Luger?" Moc totiž záleží, kam to vlítne a jak to vlítne, že! Takže pokud mi někdo bude tvrdit, že .22LR není účinná a je to jen plivátko na střelnici a na vrabce, tak ho budu mít za totálního idiota... Spousta profesionálů potvrdí, že třeba .22LRHV je nejoblíbenější ráží profesionálních zabijáků - hlavně kvůli účinnosti a kvůli utlumení![]()
takže tvrdíš že ráže .22 je vhodná k obraně?, neli nejlepší když je tak dokonalá pro profesionální zabijáky.
Já klidně tvrdím, že k obraně vhodná není a není dostatečně účiná.
sun píše:O.K.Já tvé zkušenosti nezpochybnuji. Na základě těch zkušeností máš názor jaký máš, já zas mám svůj. Nechtěj po mne, abych tvůj názor přejímal, aniž bych věděl, o jaké zkušenosti se jedná. Takže nic jsem nepomotal, jen jsem řekl svůj názor, který je shodou okolností jiný než tvůj. Zkus se na chvíli od svých zkušeností odprostit a řekni si, když ten kdo dělá lukostřelbu nepotřebuje k tomu, aby dělal bojové umění trénovat údery a kopy, proč by taky nemohl existovat aidoka, který taky nepotřebuje trénovat údery a kopy. Je to možné? Já si myslím, že určitě.
Já si myslím, že hodně lidí považuje bojová umění za něco, kde se učí bouchat a kopat, ale to není pravda. To je to, co jsem chtěl říct. Tenhle názor ti nenutím.kik píše:Aikido prostě není vhodné pro nováčky BU nováček ho může začít dělat ,ale nebude mu fungovat bude cvičit pěkné modelové situace ,ale to bude tak všechno
Zas je to jen o tom, co si člověk představuje pod tím fungovat. Funguje to na té úrovni, k jaké se člověk docvičí a co od toho každý jednotlivec očekává.kik píše:jasně ,že před boxem a judem nemusíš dělat jiné BU nebo BSkteré tě přiblíží realitě,ty jsou pro realitu úplně skvělé a co v nich člověk získá pak využije v aikidu
Ještě nikdo mi nevysvětli, co si představuje pod realitou. Bitku na ulici nebo válečnou tankovou bitvu nebo souboj stihačů nebo někoho kdo stisknutím něčeho může odpálit střelu dálkového doletu? Kdo ví?
Já si myslím, že realita je zrovna to, co žijeme. Takže pokud mi mé taijiquan pomůže v psaní příspěvků, což je nyní realita, tak je to úžasné.kik píše:UF ty děláš tai či ,že takovou filosofickou odpověď bych přesně čekal od takového typu člověka.
![]()
No vidíš, někoho trénink bojovéhu umění naučí bouchat a kopat a někoho psát filosofické příspěvky.
luen píše:Plz nechtej vysvetlit co je real - zhroutil by se ti svet ... uz jen to, ze nerozumis slove real o necem hovori...
sun píše:Jak já rozumím realitě, to jsem uvedl, ale jsem zvědavý, jak ty a ostatní.
Tož se pochlub s něčím co má hlavu a patu a ne jen nějakými primitivními provokacemi.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků