QIN NA

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

QIN NA

Příspěvekod karpi » úte 13. úno, 2007 11:11

Nevíte, zda někdo cvičí toto umění v ČR (nejlépe v Praze) - na úrovni hodné zřetele ?
karpi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 13. úno, 2007 11:31

qin na (kant. kam na) je integralni soucast vetsiny systemu cinskych b.u. - nektere styly se na ne dokonce specializuji, napr.:

- styl "tygrich drapu" (fu jaau paai) - v CR vyucuje George Husek sifu - http://mantiskungfu.webz.cz/

- styl "orlich sparu" (ying jaau paai) - Petr Kreml - http://www.eagleclaw.info/

qin na/kam na techniky jsou taktez dulezitou soucasti Hung Kyun - jednou zacas mame v nasi skole specialni seminar na toto tema - http://www.lghk.org/cz/kalendar/seminar_kam_na.htm

no, a jinak dzudzucu. dzudo, aikido...
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: QIN NA

Příspěvekod SAMO » stř 14. úno, 2007 13:29

karpi píše:Nevíte, zda někdo cvičí toto umění v ČR (nejlépe v Praze) - na úrovni hodné zřetele ?

Čus!

Mimo školy Zhai Fenga sem se nedávno rozhodl navštěvovat školu Bílého Jeřába(Bai He Quan)

©kola Bai He je hodně známá svými technikami CHIN NA.
V praze vede dlouholetý přímý žák Sifu YANG JWING MINGA Michael Vašíček.
Adresu kde se cvičí najdeš na- www.fengshanshi.info

Zdárek VR :wink:
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ShogunShade » stř 14. úno, 2007 19:14

Zdrawim, sorry že se ptám jak trubka, ale co je to ten QIN-NA? Nejsou to uchopovací techniky rukou ( když už píšete o školech spárů)? Předem díky za odpověĎ :D
ShogunShade
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SAMO » stř 14. úno, 2007 23:33

ShogunShade píše:Zdrawim, sorry že se ptám jak trubka, ale co je to ten QIN-NA? Nejsou to uchopovací techniky rukou ( když už píšete o školech spárů)? Předem díky za odpověĎ :D

No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce... :lol:
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dong_wu » čtv 15. úno, 2007 8:59

SAMO píše:No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce... :lol:

To je ale pitomost :!: :idea: :evil:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 15. úno, 2007 11:59

Dong_wu píše:
SAMO píše:No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce... :lol:

Dongwu, neni, pamatuješ jak jsem tě kdysi vzal za pekingskym mistrem pakua Lingem? Tak ten to umí. Jinak na Qinna je v ČR dost dobrej Dufukun
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » čtv 15. úno, 2007 12:58

pavela píše:
Dong_wu píše:

Dongwu, neni, pamatuješ jak jsem tě kdysi vzal za pekingskym mistrem pakua Lingem? Tak ten to umí. Jinak na Qinna je v ČR dost dobrej Dufukun

Jasne, nic proti qinna ani xuewei - zkusenosti s tim mam dost, ale to co pise SAMO (alias Littlearts), ze "......za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu." je blbost. Xuewei se vyuzivaji vsude, ale nikde nejsou alfa ani omega.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 15. úno, 2007 14:21

severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » čtv 15. úno, 2007 15:29

Na holcicce co stoji jako truhlik to vypada dobre......... :oops:
Ale jinak nic proti :?
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 15. úno, 2007 15:35

Jiný odkaz bohužel nemám.Tohle je jen druhá sestava na zkoušky.Je to jeden ze 4 způsobů,jakým se tohle učí.Celkově to pak vypadá jinak a partner nemusí vždy spolupracovat.Ale to jen tak pro info.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » čtv 15. úno, 2007 16:04

OK, takhle to beru :wink:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SAMO » čtv 15. úno, 2007 18:52

pavela píše:
Dong_wu píše:

Cože Du Fu Kun???Vždyť Dong Wu jednou psal že si ani nepamatuje všechny sestavy své školy a že by ovládal vrcholné Qin Na???To se mi nezdá.Kort když sem ho viděl cvičit.Nějak mne jeho cvičení nepřesvědčilo.A Dong Wu-na to že u něj cvičí přes deset let-sorry,ale taky celkem bída.Po deseti letech u mistra...
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod La-jia » čtv 15. úno, 2007 20:13

SAMO, heď teď tu urážíš mého mistra, takže jméno Du Fu Kun nadarmo do huby neber, to se nevyplácí. Jinak nevím, co považuješ na qinna vrcholnýho, je to přirozená součást všech stylů. A jestli je pro tebe vrchol někomu zlomit ruku nebo prst, tak si na tom uboze ty. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod La-jia » čtv 15. úno, 2007 20:24

Jinak Qinna obsahuje kromě lámání kloubů taky trhání svalů. Jak napsal Dong Wu tlaky na body a jiný citlivý místa se nazívá xuewei nebo dianxue a je to taky součást každýho stylu. Jinak Qinna se učí v čínské armádě samostatně, ale to už je asi jiná kapitola.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 15. úno, 2007 20:36

Do číny raději moc nefušuji, ale co se tlakových bodů týče, tak se skutečně vyučují snad ve všech asijských systémech boje a jsou založeny na jednoduchém pricipu prudkého šoku na pletenec nervů který pak zkratuje nervovy system, a to buď lokálně nebo se může zkrat v případě opravdu velkého šoku a na velký pletenec přenést přes propojený nervový systém do mozku-míchy a na celé tělo...známý efekt "pořádně tě zmáčknu tam kde se stýká krk s ramenem a klekneš na kolena", tedy nic tajného na co by někdo musel složitě studovat ani nic nadpřirozeného, jen fyziologie.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 15. úno, 2007 20:39

a co se trhání svalů týče zakladatel moderního karate Ginchin Funakoshi tvrdil že je to nesmysl...osobně s tím zkušenosti nemám ale soudu tohohle pána docela věřím.
Doslova říkal "nezáleží na tom jak tvrdě trénujete, vždycky bude vaší zbraní jen lidské tělo a některá jeho omezení nepřekonáte a musíte je respektovat" a to žil v 19 století!
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 15. úno, 2007 21:29

SAMO píše:Cože Du Fu Kun???Vždyť Dong Wu jednou psal že si ani nepamatuje všechny sestavy své školy a že by ovládal vrcholné Qin Na???To se mi nezdá.Kort když sem ho viděl cvičit.Nějak mne jeho cvičení nepřesvědčilo.A Dong Wu-na to že u něj cvičí přes deset let-sorry,ale taky celkem bída.Po deseti letech u mistra...

SAMO, uz postoaprve si koledujes o presdrzku. vubec bych se nedivil, kdyby na Tebe nekdo z kluku od Du shifu skocil a ukazal ti "celkem bidu".

vyvracis oblibene porekadlo "ja nejsem paranoidni, ale to neznamena, ze po me nekdo nejde".jsi paranoia osobne, a jde po Tobe uz pulka lidi co delaji b.u. v Pisku, Praze a buhvikde jeste. good luck, dude
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » čtv 15. úno, 2007 21:40

Panda píše:a co se trhání svalů týče zakladatel moderního karate Ginchin Funakoshi tvrdil že je to nesmysl...osobně s tím zkušenosti nemám ale soudu tohohle pána docela věřím.
Doslova říkal "nezáleží na tom jak tvrdě trénujete, vždycky bude vaší zbraní jen lidské tělo a některá jeho omezení nepřekonáte a musíte je respektovat" a to žil v 19 století!

Název trhání svalů musíš brát s rezervou, ale zkus si vrazit prsty třeba pod prsní sval směrem od žeber stiskni a škubni, možná že pochopíš co tim číňani myslej. Funakoši je super, ale tohle mu bohužel asi nikdo neukázal. Je to taky sučást každýho stylu a taky to neni žádný čarování, akorát budeš muset v sestavě tyto techniky důkladnějš hledat.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » pát 16. úno, 2007 3:56

SAMO píše:
pavela píše:
Dong_wu píše:

Cože Du Fu Kun???Vždyť Dong Wu jednou psal že si ani nepamatuje všechny sestavy své školy a že by ovládal vrcholné Qin Na???To se mi nezdá.Kort když sem ho viděl cvičit.Nějak mne jeho cvičení nepřesvědčilo.A Dong Wu-na to že u něj cvičí přes deset let-sorry,ale taky celkem bída.Po deseti letech u mistra...
Víš hovno chlapče, to že si někdo nepamatuje sestavy neznamená že neni mistr. V Pekingu si ti nejlepší machři na rvačky nepamatují ani jednu sestavu,protože sestavy synku jsou dobrý tak akorát pro zapamatování technik a pro začátečníky na pochopení stylu.Kdo styl pochopil a dostal se na 3 úroveň, a nehodlá to učit, tak sestavy může v klidu zapomenout Pravý mistrovský kungfu je forma bez formy. Sestavy jsou tak maximálně na budošou, čínský mistři, předvádějící 150 kilometrovejch sestav to dělají akorát na kameru pro cizince, jinak sami doma cvičí to, co sse nazývá Ku Lian Ji Ben Gong. Typický omyl neumětelů, Sestavy=kungfu :twisted:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...