Moderátor: pm
karpi píše:Nevíte, zda někdo cvičí toto umění v ČR (nejlépe v Praze) - na úrovni hodné zřetele ?
ShogunShade píše:Zdrawim, sorry že se ptám jak trubka, ale co je to ten QIN-NA? Nejsou to uchopovací techniky rukou ( když už píšete o školech spárů)? Předem díky za odpověĎ
SAMO píše:No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce...
Dongwu, neni, pamatuješ jak jsem tě kdysi vzal za pekingskym mistrem pakua Lingem? Tak ten to umí. Jinak na Qinna je v ČR dost dobrej DufukunDong_wu píše:SAMO píše:No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce...
To je ale pitomost![]()
![]()
pavela píše:Dongwu, neni, pamatuješ jak jsem tě kdysi vzal za pekingskym mistrem pakua Lingem? Tak ten to umí. Jinak na Qinna je v ČR dost dobrej DufukunDong_wu píše:SAMO píše:No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce...
To je ale pitomost![]()
![]()
pavela píše:Dongwu, neni, pamatuješ jak jsem tě kdysi vzal za pekingskym mistrem pakua Lingem? Tak ten to umí. Jinak na Qinna je v ČR dost dobrej DufukunDong_wu píše:SAMO píše:No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce...
To je ale pitomost![]()
![]()
SAMO píše:Cože Du Fu Kun???Vždyť Dong Wu jednou psal že si ani nepamatuje všechny sestavy své školy a že by ovládal vrcholné Qin Na???To se mi nezdá.Kort když sem ho viděl cvičit.Nějak mne jeho cvičení nepřesvědčilo.A Dong Wu-na to že u něj cvičí přes deset let-sorry,ale taky celkem bída.Po deseti letech u mistra...
Panda píše:a co se trhání svalů týče zakladatel moderního karate Ginchin Funakoshi tvrdil že je to nesmysl...osobně s tím zkušenosti nemám ale soudu tohohle pána docela věřím.
Doslova říkal "nezáleží na tom jak tvrdě trénujete, vždycky bude vaší zbraní jen lidské tělo a některá jeho omezení nepřekonáte a musíte je respektovat" a to žil v 19 století!
Víš hovno chlapče, to že si někdo nepamatuje sestavy neznamená že neni mistr. V Pekingu si ti nejlepší machři na rvačky nepamatují ani jednu sestavu,protože sestavy synku jsou dobrý tak akorát pro zapamatování technik a pro začátečníky na pochopení stylu.Kdo styl pochopil a dostal se na 3 úroveň, a nehodlá to učit, tak sestavy může v klidu zapomenout Pravý mistrovský kungfu je forma bez formy. Sestavy jsou tak maximálně na budošou, čínský mistři, předvádějící 150 kilometrovejch sestav to dělají akorát na kameru pro cizince, jinak sami doma cvičí to, co sse nazývá Ku Lian Ji Ben Gong. Typický omyl neumětelů, Sestavy=kungfuSAMO píše:pavela píše:Dongwu, neni, pamatuješ jak jsem tě kdysi vzal za pekingskym mistrem pakua Lingem? Tak ten to umí. Jinak na Qinna je v ČR dost dobrej DufukunDong_wu píše:SAMO píše:No sou to ruzne paky,drzeni,uchopy..za vrchol Qin Na je povazovano ovladani nervoveho systemu cloveka pomoci tlakovych bodu.Jeli ti macknuto spravnym tlakem na spravne misto muze dojit k lokalnimu ochrnuti atd...Sam sem to zazil.Jeden Sifu mi to ukazoval.Pul dne sem skoro nemohl natahnout prsty na ruce...
To je ale pitomost![]()
![]()
Cože Du Fu Kun???Vždyť Dong Wu jednou psal že si ani nepamatuje všechny sestavy své školy a že by ovládal vrcholné Qin Na???To se mi nezdá.Kort když sem ho viděl cvičit.Nějak mne jeho cvičení nepřesvědčilo.A Dong Wu-na to že u něj cvičí přes deset let-sorry,ale taky celkem bída.Po deseti letech u mistra...
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků