Mabu a kroky

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod SAMO » stř 14. úno, 2007 13:19

ukropcany píše:4majkx - :D :D :D To by jeden nečakal, že? :P :P :P :wink:

4keikob - strašne sa v tom nimreš... :roll:

4samo - nebudeš mi možno veriť, ale poznám ľudí, ktorí cvičia min. 20 rokov, majú minimálne 4. dan a vyšší a nepochybujem o tom, že by mi padli najneskôr po druhej kombinácii... dúfam, že sa teraz pre Teba stanem borcom č. 1, ktorý reprezetuje názorovú líniu NEnácviku statických postojov... :twisted: Samozrejme mi zabezpečíš vytvorenie vlastnej internetovej stránky a následnej reklamy v okruhu svojich známych... :twisted: Ešte som sa chcel spýtať - po tom zakorenení sa nadýchol niektorým telesným otvorom na hlave alebo to bola nejaká iná súčiastka... :twisted: A vydýchol aj niekedy? Alebo pomaly červenel, červenel, červenel a potom si sa zobudil na to, že musíš ísť na záchod? 8)

Sorry,ale seš magor.Pokud znáš lidi co mají 4.dan a sundal by je nějakej kickboxer nebo co vlastně seš tak to budou asi lidi kteří si ty dany koupily.To dnes není problém.Já znám zase lidi kteří ty 2.dany a výš mají vydřený a tam by ti asi nějaký megakickboxerský techniky nepomohly....
Reklamní stránky ti dělat nebudu-pokud vim tak o reklamu své osoby se vehementně staráš na tomto foru....
Ale jak by řekl můj hrdina z knihy RONIN-k čertu s tím!!! :lol: :?
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Miro » stř 14. úno, 2007 13:50

ukropcany píše:
Miro píše:Guys, nikto na postojoch neulietava a nemaluje si "jeziska na stenu"
Obávam sa, že v tomto sa mýliš...

Aale Ukropcany, nechytaj ma za slovicka, pliz, samozrejme ze par ludi, ktori cinskym bojovym umeniam nerozumie, na tom mabu ulietava a bude ulietavat - to je celkom prirodzene, ze to zosmiesnuju, kedze tomu nerozumeju. Ale tych som samozrejme nemyslel, o ich nazoroch nema cenu sa bavit.
Samozrejme som to myslel tak, ze kto bojovym umeniam rozumie, nebude na mabu a postojoch ulietavat (podcenovat to ci precenovat), tak ako nikto nebude ulietavat (podcenovat ci precenovat) na abecede, malej nasobilke, ohravanim stupnice donekonecna na klaviri atd.

A inak: ja sa obavam, ze Ty sa obavas, ze my sa obavame... pripomina mi to take to tazke polemizovanie jedneho chlapka, co tu vyskakoval, a ked nanho prisla priama otazka, stiahol chvost a zmizol ako smrad. Bud sa bavme o veciach priamo, alebo sa nebavme vobec...
Mabu sa da velmi dobre pouzit aj vo fighting - jeden z najlepsich fightrov v bagua style bol chlapik menom Ma Gui, ktory pouzival na fighting styl kraba, v ktorom sa clovek takmer cely cas pohybuje iba v mabu. Asi ani nemusim dodavat, ze Ma Gui nikdy nebol porazeny, robil cisarskeho bodyguarda a kolovali o nom velmi tazke a velmi farebne historky...

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SAMO » stř 14. úno, 2007 13:57

POZNAMKA pre Ukropcaneho a Sama: Borci, pliz, bavte sa sukromne, alebo bezte na ine forum. Sorry, ze som zmazal kazdemu jeden nezmyselny a uplne od veci prispevok. Vdaka.

Moderator
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Miro » stř 14. úno, 2007 14:05

JRup,

1. Je vhodnější začít nejprve ve vyšším postoji nebo rovnou jít do nižšího?

Na zaciatku nemozes ist do nizsieho postoja, pretoze v nizkom postoji neudrzis vztlakovu silu nahor. Zacni vo vyssom a postupne chod dolu podla toho, ako Ti to povoli Tvoje telo.

2. Co pokládám za velmi obtížné je uvolnění steheních svalů. I když dosáhnu napnutí šlach, stehna prostě neuvolním. Může to být chybná struktura postoje?

Nie, to je uplne bezny a normalny problem kazdeho, kto sa snazi cvicit poriadne. Normalne nedokazeme ovladat svaly a slachy (konkretne tu na nohach) natolko, aby sme dokazali vedome medzi nimi oddelovat. Vacsinou clovek bud napne vsetko alebo uvolni vsetko, avsak nieco napnut a nieco uvolnit, to sa treba naucit. To mas podobne ako ohybanie posledneho clanku prstov - malokto dokaze ohnut iba posledny clanok, drviva vacsina ludi ak chce ohnut posledny clanok, ohne cely prst (vsetky clanky). Ale napriklad horolezci a studenti niektorych stylov bojovych umeni to trenuju (ci praktikuju) tiez a tak to zmaknu.
Takze doporucujem najprv napnut vsetko a potom postupne uvolnovat vsetko to, co nie je potrebne drzat napate. A chce to cas, nepojde to hned.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 14. úno, 2007 14:09

ukropcany píše:
jeikob píše:Asi jo. No kdyby ti lidi na tebe použili pest nefritového tygra tak nemáš šanci:)
:oops: :cry:

to byl žert:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 14. úno, 2007 14:26

Sune, je to opravene. Diky Janoj.

Miro
Naposledy upravil Miro dne stř 14. úno, 2007 19:07, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Janoj » stř 14. úno, 2007 14:52

Ve cvičení postoje mabu já vidím z hlediska taijiquan pro mě jednu důležitou věc. Jestliže má být splněn jeden ze základních principů taijiquan:“Síla má kořen v chodidlech, vytváří se v nohách, je usměrňována (vedena) pasem a projevuje se v rukách“, pak právě postoj mabu je pro mě hlavní nástroj, který mi tento „sen všech adeptů taijiquan“ pomáhá uskutečňovat. Musím se prostě naučit vytvořit v nohách takovou sílu, která mi v tomto postoji umožní nejen překonat gravitaci a nespadnout, ale sílu, která mi k tomu umožní někoho ještě např.odstrčit (tj dokáži jí projevit v rukách). Jenže proč na to nepoužívám obyčejný dřep? Třeba pro to, že běžný podřep nedokáže tak dobře pracovat (a nedává na to důraz) se vznosnou silou, kterou vytvářím správnou prací vnitřních stran stehen a aktivní akcí chodidel do země. Navíc dobré mabu mi šetří kolena, která mi nenesou tu váhu, kterou v dřepu většinou na nich mám. Jsem , ze své dosavadní zkušenosti, přesvědčen o tom , že právě správný tvar mabu a důraz na zapojování šlach kolem kolen mě je právě šetří (jako bych ta kolena překlenul těmi šlachami a tím je tolik nezatěžoval). Jenže nejvíce se důležitost cvičení mabu pro tu naší poučku,podle mě projeví pak „v pohybech v postojích“ ( ať už pohyb v mabu samotném, nebo třeba v gongbu – postoj luku a šípu, v karete je to tuším „zenkucudači“), protože princip postoje mabu je základ pro ten pohyb. Pak právě při tom pohybu (ve formě) se projeví ta tvorba a vedení síly, kterou jsme si trénovali v mabu.
Janoj
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 14. úno, 2007 15:07

ly píše:
JRup píše:s těmi 45 minutami to nebyl žert, ale to mabu je kapánek širší než cvičíš pravděpodobně Ty (takový velmi dlouhý oblouk, 2x šířka ramen). Bagua postoj je více užší.
Chodidla bych v tvém cvičení odhadoval o něco málo větší než je 1x šířka ramen. Chtěl bych se zeptat jak je to se zády a s koleny. Jsou záda 100% svislá nebo je mírný předklon dopředu? Kolena nebudou ani přesně nad kotníky ani přes špičku, že?
Myslím, že v tomhle mají ti zpravidla krátcí asiati výhodu než-li přerostlý slovan.

Caf, tipujes spravne,mala som na mysli uzky postoj, tak na sirku bokov. Zvislost/kolmost chrbta nie je uplne nevyhnutna ( i ked ziaduca, t.j. nejaky ten mierny predklon v nizkom postoji je ok), vacsia dolezitost sa priklada natiahnutej chrbtici, hlavne v spodnej casti a dobre spojenym lopatkam. Kolena asi tak ako popisujes. Celkovo plati asi toto- vzdy sa snazit ist na maximum (co najnizsie a najkolmejsie) ale v spravnom postoji. Ak uz ma clovek tieto zaklady ako tak zvladnute, tak uz skor ako samotne statie v postojoch cvici ich kombinacie a pohyb z nich, baguaquan nie je system stavany na stabilite ale skor na pohyblivosti a rychlosti. Takze skor robime vsakovake chodenie v nizkom mabu, v dolnom postoji, alebo napriklad taketo veci. V dalsom stadiu sa prida aj circle walking, co je kapitola sama o sebe :-) , zostavy a sparring. Moja osobna skusenost je taka, ze velka cast bagua zostav sa trenuje v nizkych a uzkych postojoch a ak clovek nema odmakane na zaciatku, moze si aj ublizit, ani s technikami sa daleko nepohne a nakoniec sa aj tak vracia k jibengongu.

Ukropcany,

mam kamarata, byvaly vzpierac a atlet, ktory ma svoje aj odposilovane aj odbehane. A poviem ti, nevie si tie postoje co sa tyka prace so silou vynachvalit. Urcite nie su samospasitelne a netreba ich nasilu pchat do systemov, ktore si vyborne poradia aj bez nich, ale do kosa by som ich v tom evolucnom boji treningovych metod este nehadzala.

Lydia

bagua se mi líbí. a trenujete aspon takhle:)

http://www.youtube.com/watch?v=ajaonqHR ... ed&search=
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 14. úno, 2007 15:28

Miro píše:Jezisi, Sune, sorry - chcel som Ti odpovedat na Tvoj prispevok, ale omylom som namiesto kolonky "citovat" klikol na kolonku "upravit" (moderatori to maju hned vedla seba) a tak som namiesto odpovede Tvoj prispevok "upravil". Sorry, moja neopatrnost - ak mas svoj povodny prispevok, postni ho namiesto toho mojho alebo mi ho posli pliz do SZ a ja ho postnem opat. Mrzi ma to.

Miro

No teda, to jsi si dovolil hodně. :D
Původní už nemám. Vem ho čert.

Na tom postoji, jsem jen chtěl demonstrovat nějaké srozumitelné pravidlo, protože ty obecná pravidla, co jsi uvedl, jsou těžko pocitově v těle chápana. Jo člověk jim může přibližně rozumět když to čte, ale prakticky vlastně neví, o co se jedná a navíc i když si myslí, že ví, tak stejně je dost často mimo :D
Ale časem se z těchto těžko pochopitelných pravidel stanou pravidla jasná, a to je to, čemu říkám docvičit se ke správnému postoji. Sice jsou chyby, ale aspoň o nich víme a jsme schopni postoj během stání opravovat fyzicky i mentálně. Proto tedy jsem zvolil ten případ s tím loktem a kolenem, tam je to díky tomu pravidlu jasnější a nechtěl jsem, když by to někdo zkoušel, aby si třeba u toho sednul na zem nebo tak nějak, proto jsem napsal, že stojíme zpříma. Všechny další pravidla pro postoj, jsem díky jednomu pravidlu eliminoval, jen pro to, aby příklad byl jasný. Tak jasný, jak je čas. Buď vydržím pět minut nebo ne. Buď se mi loket dotýká kolena nebo ne. Každý začátečník chce mít jasná pravidla pro rozhodování. Aspoň do té doby, než zjistí, že nejasnosti umožnují procvičovat uvolnění a je báječné mít ve všem chaoz. :D
Ještě k těm možnostem v tomhle postoji. Procvičoval jsem akorát dvě rozdílné roviny v postoji na jedné noze buď s nataženou stojnou nohou nebo pokrčenou.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 14. úno, 2007 15:40

jeikob: tohle je dost dobrej film i ten trénink je boží :)
No já když zapochybuju o funkci postoje tak si vzpomenu na takovejhle záběr http://www.youtube.com/watch?v=2Fzl4a2Mt0s
Víc toho už fakt nevím.

Miro: já nevím, když stojím kdykoli na pokrčenejch nohách, tak by mělo bejt snad vždycky něco zatlý? I v mabu, stehna a prdel určitě né? Ale jako že i expert má snad něco zatlý? :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Janoj » stř 14. úno, 2007 15:41

sun píše:
Miro píše:Jezisi, Sune, sorry - chcel som Ti odpovedat na Tvoj prispevok, ale omylom som namiesto kolonky "citovat" klikol na kolonku "upravit" (moderatori to maju hned vedla seba) a tak som namiesto odpovede Tvoj prispevok "upravil". Sorry, moja neopatrnost - ak mas svoj povodny prispevok, postni ho namiesto toho mojho alebo mi ho posli pliz do SZ a ja ho postnem opat. Mrzi ma to.

Miro

No teda, to jsi si dovolil hodně. :D
Původní už nemám. Vem ho čert.

Na tom postoji, jsem jen chtěl demonstrovat nějaké srozumitelné pravidlo, protože ty obecná pravidla, co jsi uvedl, jsou těžko pocitově v těle chápana. Jo člověk jim může přibližně rozumět když to čte, ale prakticky vlastně neví, o co se jedná a navíc i když si myslí, že ví, tak stejně je dost často mimo :D
Ale časem se z těchto těžko pochopitelných pravidel stanou pravidla jasná, a to je to, čemu říkám docvičit se ke správnému postoji. Sice jsou chyby, ale aspoň o nich víme a jsme schopni postoj během stání opravovat fyzicky i mentálně. Proto tedy jsem zvolil ten případ s tím loktem a kolenem, tam je to díky tomu pravidlu jasnější a nechtěl jsem, když by to někdo zkoušel, aby si třeba u toho sednul na zem nebo tak nějak, proto jsem napsal, že stojíme zpříma. Všechny další pravidla pro postoj, jsem díky jednomu pravidlu eliminoval, jen pro to, aby příklad byl jasný. Tak jasný, jak je čas. Buď vydržím pět minut nebo ne. Buď se mi loket dotýká kolena nebo ne. Každý začátečník chce mít jasná pravidla pro rozhodování. Aspoň do té doby, než zjistí, že nejasnosti umožnují procvičovat uvolnění a je báječné mít ve všem chaoz. :D
Ještě k těm možnostem v tomhle postoji. Procvičoval jsem akorát dvě rozdílné roviny v postoji na jedné noze buď s nataženou stojnou nohou nebo pokrčenou.

Sune,
beru tě za slovo - jsem čert. Děvčata to prý mají ráda - ta ruská prý říkají:" Ty čort, ty menja ugovoril" :)
Tvůj příspěvek jsem poslal Mirovi jako SZ, ale tenhle tvůj nový je také dost dobrý. Zdravím do Zlína.
Janoj
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sun » stř 14. úno, 2007 15:54

Janoj píše:Ve cvičení postoje mabu já vidím z hlediska taijiquan pro mě jednu důležitou věc. Jestliže má být splněn jeden ze základních principů taijiquan:“Síla má kořen v chodidlech, vytváří se v nohách, je usměrňována (vedena) pasem a projevuje se v rukách“, pak právě postoj mabu je pro mě hlavní nástroj, který mi tento „sen všech adeptů taijiquan“ pomáhá uskutečňovat. Musím se prostě naučit vytvořit v nohách takovou sílu, která mi v tomto postoji umožní nejen překonat gravitaci a nespadnout, ale sílu, která mi k tomu umožní někoho ještě např.odstrčit (tj dokáži jí projevit v rukách). Jenže proč na to nepoužívám obyčejný dřep? Třeba pro to, že běžný podřep nedokáže tak dobře pracovat (a nedává na to důraz) se vznosnou silou, kterou vytvářím správnou prací vnitřních stran stehen a aktivní akcí chodidel do země. Navíc dobré mabu mi šetří kolena, která mi nenesou tu váhu, kterou v dřepu většinou na nich mám. Jsem , ze své dosavadní zkušenosti, přesvědčen o tom , že právě správný tvar mabu a důraz na zapojování šlach kolem kolen mě je právě šetří (jako bych ta kolena překlenul těmi šlachami a tím je tolik nezatěžoval). Jenže nejvíce se důležitost cvičení mabu pro tu naší poučku,podle mě projeví pak „v pohybech v postojích“ ( ať už pohyb v mabu samotném, nebo třeba v gongbu – postoj luku a šípu, v karete je to tuším „zenkucudači“), protože princip postoje mabu je základ pro ten pohyb. Pak právě při tom pohybu (ve formě) se projeví ta tvorba a vedení síly, kterou jsme si trénovali v mabu.

Jo, jo, souhlas.
Já bych to ještě zobecnil. To co nás naučí stání v postojích, jsme schopni použít při cvičení v pohybu, to co nás naučí pohyby (sestava), to jsme schopni použít při cvičení s partnerem, to co nás naučí tuisho, jsme schopni použít pří sparingu a to co nás naučí sparing, to jsme schopni prostě použít. Ale stejně se to vzájemně prolíná.
Postoje pro pravidelné stání se mohou ovšem škola od školy lišit. U nás třeba vůbec v nizkém mabu (stehna vodorovně, váha rovnoměrně rozložená na dvě nohy) nestojíme. Naopak děláme dřepy :D
Ovšem pět roků jsme stáli ve velmi nízkých (prostě nejníž, co kdo zvládne) postojích gongbu s více váhy buď na přední nebo na zadní, přičmž obě nohy jsou pokrčené. Ruce většinou v pozicích ze sestavy kromě základních čtyř z Pohlazení ptačího ocasu, taky Pročísni hřívu, Opraš koleno, Brkni na loutnu nebo Zažeň opici a tak.
Tento rok stojíme ve vysokých postojích, ale to neznamená, že je to méně náročné.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 14. úno, 2007 16:04

Ted jsem zkouknul v sekci videička mezi novejma video judo v mma.
A zrovinka se to hodí k tématu nižší postoj v boji.Vetšina co na tech klipech bodujou a vyhrávaj se pohybujou v nižším postoji než soupeř nebo meněj težište !!!! Nejde o to že se nekdo postaví do ukázkového mabu,zenkucu,či kiba dači to je idealní čistá technika ,treningová metoda.
Díky které se pak lepe pohybuje a mění poloha,težište dle situace a soupeře. A nekdy je vyhodnejší vyšší rychlý postoj a nekdy nižší,ale samozrejmně že ne statický,ale i v nem je nutný se hýbat
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » stř 14. úno, 2007 16:09

-edit-
Naposledy upravil ly dne sob 02. říj, 2010 20:28, celkově upraveno 1
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sun » stř 14. úno, 2007 16:10

Harutomo_Yasumizu píše:Miro: já nevím, když stojím kdykoli na pokrčenejch nohách, tak by mělo bejt snad vždycky něco zatlý? I v mabu, stehna a prdel určitě né? Ale jako že i expert má snad něco zatlý? :)

Sice to není pro mne, ale představ si, že ti někdo ve sklepě zatáhne přívod vody. Tak si prostě ty ruce neumeješ. Když zatneš svaly na nohou kdekoliv nic proudit do rukou nebude. I malé uvolnění, které ucítíš jen ty kdesi uvnitř se projevuje zesílením proudu, tak jak kdyby někdo na tvé reklamace, zase ten kouhoutek ve sklepě trochu povolil. Voda bude kapat, to tě přesvědčí, abys řval dál a snad to pomůže, že časem voda poteče proudem. Když budeš víc a víc uvolňovat, tak také v těle to poteče proudem. Je to hlavně v hlavě :D
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod henk » stř 14. úno, 2007 16:48

Miro - no ,pokud jsem byl timhle"... pripomina mi to take to tazke polemizovanie jedneho chlapka, co tu vyskakoval, a ked nanho prisla priama otazka, stiahol chvost a zmizol ako smrad." myslen ja ,a tou otazkou si myslel na co se ptala Ly ,protoze ty jsi mne ignoroval ,jako obvykle ,tak vez ,ze vse se tady da dohledat a zbytek je obsah nasi debaty v jedne prazske hospode.V nasi diskusi budu pokracovat az se vratis z cest ,jak jsem jiz naznacil.l.....

Pokud to nebylo na mne ,ignoruj mne dal...
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » stř 14. úno, 2007 17:08

Harutomo_Yasumizu píše:jeikob: tohle je dost dobrej film i ten trénink je boží :)
No já když zapochybuju o funkci postoje tak si vzpomenu na takovejhle záběr http://www.youtube.com/watch?v=2Fzl4a2Mt0s
Víc toho už fakt nevím.

Myslíš úder otevřenou dlaní? Jo ten bych moc rád videl celej. Jinak na tom videu s tysonem je to krasně videt prace z težištem.No ted koukám na videa z tech mma zápasu,abych teda videl neco blízko té realitě:)A přijde mi že často jdou k zemi ,teda že je ten druhej dostane k zemi v momentě ,kdy zvíšej těžište či se pohybujou v postoji,kterej nemá žadnou stabilitu

Miro: já nevím, když stojím kdykoli na pokrčenejch nohách, tak by mělo bejt snad vždycky něco zatlý? I v mabu, stehna a prdel určitě né? Ale jako že i expert má snad něco zatlý? :)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SAMO » stř 14. úno, 2007 17:28

Hosi, bavte sa o teme, alebo to nechajte tak... Diky.

Moderator
SAMO
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Janoj » stř 14. úno, 2007 17:44

Miro,
pro mně z nevysvětlitelných důvodů mi SZ s tím Sunovým příspěvkem padá do "NEDORUČENÝCH", a tak se snažím. :lol:
Tak ti to posílám takto.
Díky za pochopení.
Janoj

sun
pokročilý diskutér

Bydliště: Zlín Zaslal: u47est, 14 únor 2007 11:33:47 +0000_14am28efost, 14 únor 2007 11:33:47 +000002am Předmět:

Nerad chytám za slova, ale tu se se mi to hodí
Já bych to formuloval trochu jinak: Mnohem důležitější je docvičit se ke správnému postoji.
Myslím si, že nikdo není schopen hned na začátku zaujmout správný postoj. Proto se většina zajímá o to, co lze jednochuše změřit, tedy jak dlouho.
Pro mne je důležité zvolit určitou dobu pro cvičení postojů a tu pak dodržovat pravidelně a pořád, skladbu postojů měním dle instrukci mistra.
Pokud člověk v jednom postoji vydrží extrémně dlouho, většinou je to tím, že nestojí správně. Problém je, ale rozhodnout, co už je špatně. Na začátku je opravdu jediné hledisko, stojím - tedy je to správně, už nemůžu - tak je to špatně. Ale tréninkem se doba stání mění. A časem se mění i kriteria kvality stání.
Pro příklad, jak to myslím, zvolím postoj a kriterium, podle kterého i nováček rychle zjistí, že nestojí správně. Třeba postoj na pravé noze, levá zvednutá, levá ruka pokrčená v lokti, jak kdybych někoho držel pod krkem, podstatné kriterium bude, že koleno levé zvednuté nohy se musí dotýkat lokte levé ruky. Ovšem, že se snažíme se stát zpříma. Pokud se nám koleno přestane dotýkat lokte, považujeme postoj za špatný. V tom mabu nebo jakémkoli postoji jsou kriteria podobná, ale problém, že nemáme v začátcích jak, lépe řečeno nevnímáme, jak zjistit opuštění správného provádění nebo ještě lépé nepovažujeme nějakou maličkost za důvod, abychom stát přestali. Pokud ale už máme podobné měřítko, jako s tou nohou u lokte, pak už se to nedá vydržet extrémě dlouhou dobu. Vemte si, že časem může být měřítko třeba: utekli jsme myšlenkou od prázdnoty - tak bohužel je konec. A to může být po 10 vteřinách někdy i dřív. . Takže spíš to citím tak, že neustále se během stání pořád dokolečka přibližuji, oddaluji a zase přibližuji k a od správného postoje. A to se dá v podstatě vydržet hodně, hodně dlouho. Tak jak s tím stáním na jedné noze. Pokud se mi koleno oddáli, vyměním nohy a ruku, tak tak pořád dokolečka. Půl hodiny je dobrý čas.
Janoj
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » stř 14. úno, 2007 19:58

Henk,

Miro - no ,pokud jsem byl timhle ... myslen ja ,a tou otazkou si myslel na co se ptala Ly ,protoze ty jsi mne ignoroval ,jako obvykle ,tak vez ,ze vse se tady da dohledat a zbytek je obsah nasi debaty v jedne prazske hospode.V nasi diskusi budu pokracovat az se vratis z cest ,jak jsem jiz naznacil.l.....

Najdi si to: najprv moj pociatocny prispevok a potom druhy na strane 2 (út 06. únor, 2007 8:54). Na ten si reagoval hned v ten isty den (út 06. únor, 2007 9:58) a ja som Ti na strane 3 v tomto threade odpovedal (út 06. únor, 2007 11:06). Nasleduje Tvoja odpoved (út 06. únor, 2007 11:30) a moja odpoved (čt 08. únor, 2007 5:10). A nakoniec nasleduje Tvoja odpoved (čt 08. únor, 2007 10:14), na ktoru som uz neodpovedal, pretoze som proste mal dost Tvojich urazok, myslim, ze Ti ich nemusim citovat, hravo ich najdes aj sam - a kedze Ta na Tvoju arogantnost upozornili viaceri, nemyslim si, ze som bol jediny, koho prekvapila Tvoja drzost a neokrochanost.
Az potom sa do toho vlozila Lydia a viac-menej zopakovala moju otazku, ktoru som Ti polozil na zaciatku. Tak ako si sa neodpovedal mne, neodpovedal si ani jej, namiesto toho si prosto zduchol. Co dodat? Kazdemu je to jasne - vyplodil si spustu silnych a urazlivych reci, ale ked si mal povedat nieco zmysluplne k teme, radsej si zduchol ako smrad.

Na nasu dalsiu diskusiu jednoznacne zabudni, prajem Ti vsetko fajn, ale dalej s Tebou debatovat nemienim, sorry, bol by to zbytocny cas aj pre Teba, aj pre mna.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...