Moderátor: pm
nickname píše:4luen
Omlouvám se , ale příjde mi že tvoji existenci někteří lidé raději budou popírat - nebo zatracovat, nebo vykládat jinak. Můžeš mi napsat kdy a kde cvičíš abych se mohl stavit a potvrdit sem do fora že jsi to ty, a že opravdu na to máš?
Já souhlasím s tvými názory tady, ale vím že spousta lidí bude vykládat , že jsi nějaký " kecal " který v životě BU necvičil, nebo snad pár let.
Mohu se přijít podívat a potvrdit těmhle lidem jak to je ?
wushi píše: ... prečo nie? veď bol mníchom, nie![]()
![]()
nickname píše:4luen
Omlouvám se , ale příjde mi že tvoji existenci někteří lidé raději budou popírat - nebo zatracovat, nebo vykládat jinak. Můžeš mi napsat kdy a kde cvičíš abych se mohl stavit a potvrdit sem do fora že jsi to ty, a že opravdu na to máš?
Já souhlasím s tvými názory tady, ale vím že spousta lidí bude vykládat , že jsi nějaký " kecal " který v životě BU necvičil, nebo snad pár let.
Mohu se přijít podívat a potvrdit těmhle lidem jak to je ?
Wu ťi = Ping Pu(Bing Bu), nikoliv mabuMantis píše:Díky Miro za rady. Dnes jsem to zkoušel, připadá mi, že špičky vodorovně mi přidávají energie - resp. energie "neutíká", v porovnání se špičkami ven. Ovšem při mé šířce Ma bu špičky dovnitř nevtočím, takže to asi nevyzkouším.
Prosím Tě postoj Wu ťi (nepřesně Zhang zhuan), který se používá v Tai ji je to obdoba Ma bu? Stejně tak zvláštní ma bu je např. v Ba ji. Nevíš, jestli tyto modifikace jsou pouze "kosmetické´" a nebo mají zásadní význam.
Tomu poslednímu odkazu - problémy s koleny - nerozumím. Znamená to pouze, že kdyby ti lidé cvičili dostatečně dlouho Ma bu a tím získali potřebnou sílu, už by s tím problémy neměli?
Pokud je to tak, pak se dostaneme k té neustálé otázce, jak dlouho stát v Ma bu je tedy dostatečné?
Já třeba necvičím jiné postoje staticky, jako Ma bu, ovšem postojů, i nízkých si užiju dost ve formách.
Díky za odpověď.
¨
Mantis
Miro píše:...
Clovek sa tak znovu nauci (inym sposobom) stat, chodit a aj sediet. Clovek prestane pouzivat na pohyb kolena (ako ich pouzivaju kompletne vsetci) a zacne pouzivat dang (rozkrok) a kua (triesla) - pohyb takym sposobom prakticky vylucuje poskodenie kolien. ...
Miro
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků