NAGULAL JEDE ;O)

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod andromeda » úte 25. kvě, 2004 10:27

wushi píše:...andromeda, buď si moc šikovný alebo moc ...domysli...
jeden fakt je, že to čítali naozaj nestranné osoby bez predchádzajúcich znalostí problematiky a postavili sa k tomu nanajvýš odmietavo...

Každý máme svůj okruh lidí, pozic, zkušeností a stanovisek, který se utváří podle energií a emocí - pozitivní k pozitivnímu, negativní k negativnímu.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 25. kvě, 2004 10:28

Anonymní píše:
Proto NAGUALOVÉ hledají a používají při svých výpravách bojovnice ZÁMĚRU - ženy, které mají dost sil a přirozených schopností na cestování skrze dimenze a které ostatním, běžným lidem ukazují pravdu o světech nagualu.

hmm andromeda a ako ich pouzivate ??? rozpis se ... celkom by ma to zaujimalo

Přečti si Carlose Castanedu - tím ti to neodmítám vysvětlit, jen bych to asi teď neudělal tak rychle dobře a srozumitelně.

Navíc, já nejsem nagual :D :D
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 25. kvě, 2004 10:37

Vždyť nevíš, o čem vlastně mluvíš. Nevíš o mně nic, neznáš mně a stále si na něco hraješ...... měl bys změnit píseček a vychladnout.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 25. kvě, 2004 10:38

PrayingMantis píše:andromeda: No, když se tedy připomenuly ty dělohy tak tady ještě jednou a jinak (a doufám naposledy ... :-) ): Maminka se dozví o hře ..., pro info se podívá na Vaše stránky ... a hned na úvodní stránce se dočte mimo jiné ... :

"[i]BOJOVNICE ZÁMĚRU - ®ena je díky svému jedinečnému orgánu (děloze) uzpůsobena přirozenému napojení na toky energií, které jí prostupují (tato schopnost je běžně vnímána jako ženská intuice). Může daleko snadněji procházet světy nagualu, než muž. Je to, jakoby žena viděla dveře mezi světy. Může procházet. Muž, který je nevidí, si je musí nejprve úsilím a sebedisciplínou vytvořit. [b][u]Proto NAGUALOVÉ hledají a používají při svých výpravách [/b]bojovnice ZÁMĚRU - ženy, které mají dost sil a přirozených schopností na cestování skrze dimenze a které ostatním, běžným lidem ukazují pravdu o světech nagualu. [/u]Mimo bojovnic hledají nagualové i muže - bojovníky, pro podporu skupiny vědoucích. [/i

Tohle maminka bud nepochopí a dceru - účastnici do Vaší hry - radši nepřihlásí, nebo pochopí a ... - také jí nepřihlásí. Protože je to jedna veliká mlha!
Ale jak říkám, mně je to jedno, jen jsem mluvil s několika nestrannejma maminkama a měli z těch stránek namouduši hlavu v pejru.

Odpovíš mi, kde jsi toto na stránkách Velké hry našel ? Já to tam nevidím .....
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 25. kvě, 2004 10:41

Tak třeba jako lektor by mně práce zajímala, ale bohužel jsem zaměstnaný, takže vůbec netuším, zda bych to stíhal. Zvlášť, když nevím kde a co a tudíž vyhazovat 4000 se mi nechce.
Co se týče akcí, tak třeba budou levnější - to vám nikdo nebere, ale nikde ta informace není! A pokud se jedná o akce v září, tak v tuto dobu by už nějaké info být mělo![/quote]

Mimochodem, tohle je už na stránkách www.nagual.info několik dní. Stačilo trochu hledat, tolik textu tam taky zas ještě není :D

Výhody akcí světa nagualu :
Akce pro děti a mládež jsou praktické, bohaté a jednotně organizované. Používáme vlastní školené instruktory a lektory, za které ručíme. Veškeré akce jsou přístupné a přehledné i pro rodiče a rodiče se mohou na jakoukoli akci, či podrobnosti ihned a plně informovat, či se sami přesvědčit.
Díky rozsáhlosti hry a propojenosti s akcemi agentury NAGUAL, nakladatelství NAGUAL a filmového studia MOON se do hry zapojí sponzoři s dotacemi konkrétních akcí (takže dítě, které jinde za týdenní tábor zaplatí např. tři tisíce, zde zaplatí o třetinu méně a dostane více) i konkrétních hráčů, hráček.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 25. kvě, 2004 10:43

Musím se teď odhlásit, ale budem v tom pokračovat ....... Díky za názory.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 25. kvě, 2004 10:56

2ukrop...vieš, s tou službou máš asi pravdu...ale ak si tam niekde nájdem presné formulácie, ktoré som tu použil, tak sa má andro...po riti...a chlap to ani poriadne nečíta, veď nemá prehľad vo vlastných stránkach
"[i]BOJOVNICE ZÁMĚRU - ®ena je díky svému jedinečnému orgánu (děloze) uzpůsobena přirozenému napojení na toky energií, které jí prostupují (tato schopnost je běžně vnímána jako ženská intuice). Může daleko snadněji procházet světy nagualu, než muž. Je to, jakoby žena viděla dveře mezi světy. Může procházet. Muž, který je nevidí, si je musí nejprve úsilím a sebedisciplínou vytvořit. Proto NAGUALOVÉ hledají a používají při svých výpravách bojovnice ZÁMĚRU - ženy, které mají dost sil a přirozených schopností na cestování skrze dimenze a které ostatním, běžným lidem ukazují pravdu o světech nagualu. Mimo bojovnic hledají nagualové i muže - bojovníky, pro podporu skupiny vědoucích. [/i
Odpovíš mi, kde jsi toto na stránkách Velké hry našel ? Já to tam nevidím ....."
niekedy to preháňa, ale tá debata s ním ma celkom bavila, aspoň viem, čo je zač po psychologickej stránke... :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » úte 25. kvě, 2004 11:01

Odpovíš mi, kde jsi toto na stránkách Velké hry našel ? Já to tam nevidím

Aha, už mi to došlo... Takže ten odkaz na stránky je v pohodě, ale zájmci smí klikat pouze na tu hru, jinde mají přístup zamítnutej? :) Velká hra NAGUALU! ... proto NAGUALOVÉ hledají ... atd. atd. ... Takže to spolu nesouvisí? Dost lidem se zdá že jo ... Asi by to chtělo změnit.
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » úte 25. kvě, 2004 11:10

...ako som povedal, on to asi fakt nečíta...a hlavne nemá prehľad vo SVOJOM vlastnom systéme...to je dosť zavádzajúce...naozaj aj tie odpovede sú dosť mlživé, nemám z toho dobrý pocit...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » úte 25. kvě, 2004 11:37

Svoje dítě bych na tu hru nepřihlásil. Buď by to mu nevěřilo, pak by si z toho dělalo srandu a bylo by to k ničemu. Nebo by tomu uvěřilo a to by snad bylo ještě horší, protože pak by mi ho zřejmě zavřeli do blázince a na mě by poslali sociálku.
Práci C. Castanedy znám a rozhodně to není četba pro mladistvé. Chtěl bych věřit, že pan Polák je spíš nadšenec, ale způsob, jakým chce šířit pozitivní hodnoty mezi mládeží, by se mohl snadno vymknout kontrole. Prostě mi přijde bezpečnější, aby adolescenti ujížděli na chlastu a sexu, než aby ujížděli na záležitostech vědomí a vnímání. Na to mají dost času až jim vychladnou hormony.
Je také trochu protimluv, když se na stránkách hry hovoří o protidrogové prevenci a přitom každý trochu sečtělejší rodič bude mít Castanedovo dílo spojené především s psychedelickými zážitky. Nikoho pak už nebude zajímat, že Castaneda sám tyto postupy ve své další práci odmítá.
Osobně bych z takové akce vyloučil všechno, co zavání Castanedou, protože je to příliš kontroverzní osoba. S energetickými a podobnými (vnímání a vědomí měnícími) technikami bych byl velmi velmi opatrný, protože dospívající člověk potřebuje svou pozornost spíš kotvit k běžným věcem tohoto světa.
Ostatní témata jako sebeobrana, chování v extrémních situacích apod. to by mohlo být v rozumné formě v pořádku.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » úte 25. kvě, 2004 11:57

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:49, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 11:57

2vsichni

...

andromeda píše:Vždyť nevíš, o čem vlastně mluvíš. Nevíš o mně nic, neznáš mně a stále si na něco hraješ...... měl bys změnit píseček a vychladnout.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 25. kvě, 2004 12:07

ten citát vystihuje celú túto debatu... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 25. kvě, 2004 12:10

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:49, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 25. kvě, 2004 12:13

marvin - keď on si tak zlato vymýšľa... :D :oops:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 12:17

Tady:

andromeda píše:Přečti si Carlose Castanedu - tím ti to neodmítám vysvětlit, jen bych to asi teď neudělal tak rychle dobře a srozumitelně.

a někde v půlce fóra Velká hra rytířů... psal, že

andromeda píše:Provokoval jsem strnulé obdivovatele Carlose Castanedy, kteří šli jen pasivně za svým "Bohem". V podstatě jsem pro ně byl rouhačem, jako teď pro pár z vás v oblasti bojových umění se svým NIN TSUN DO FREEDOM WAY.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 12:20

Musím až zamáčknout slzu...

Vzpomínáte, kolikrát nás Androblb posílal na jinou diskuzi, psal, že ho honíme a pliveme na něj?

Já si našel, co cintal na Velké hře ...

andromeda píše:Patrika neznám, nic si o něm nemyslím. Poznání a poučení čerpám já - ne o něm, ale o sobě. Díky vám poznávám sebe. Nemohl bych čerpat poznání z chvály - ta na nic moc neukazuje.

Aby člověk dostal odpověď, musí dát správnou otázku. Aby dostal názor, musí něco udělat. Cokoli. Není důležitý čin, ale motivace. Ta se vyvíjí a mění.

Tato diskuze není důležitá pro vás. Ale pro mně. Ne proto, že vás o něčem potřebuji přesvědčit. Vůbec ne. Porovnávám vaše názory se svými a hledám, kde jsem se svými činy a myšlenkami sjednocen. Tam je vše v pořádku, bez ohledu na to, co si myslí pro mne anonymní Patrik, nebo Kočka. Jste mi zrcadlem. Za to díky.

Na mé aktivity se ptá hodně lidí a dostávají odpovědi. Vyjadřují se a já z toho čerpám. I Já, i NIN TSUN DO FREEDOM WAY je živé. Nejsme strnulí.

Díky konfrontacím poznávám chyby i sílu a chyb se pouštím. Získávám klid. Jako základ k síle. Vnitřní síle. Do mistrovství záměru mám ještě velmi dlouho cestu před sebou, ale když se ohlédnu za posledními léty, kus té cesty jsem ušel.

Takže ještě jednou díky za vaše názory. Cením si jich.

Jaroslav Polák

Obzvlášť ta pasáž o čerpání z kritiky mě dostala...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 12:28

Anebo pamatujete, když nám tvrdil, že stránky jsou od druhé úrovně hry... nebo tak něco? A teď najednou jsou tu stránky ouplně nové, bez kontextu či odkazu jinam... Prostě jsme ho jenom dohnali k tomu, aby udělal web...

Možná udělá i brožurku, kterou vlastně už má dávno hotovou...

andromeda píše:Ano. Tyto informace jsou napsány jako tištěná brožurka s vysvětlením a fotografiemi - aby si je hráč-hráčka mohl brát s sebou na reálné akce. Tu brožurku mu pošleme v reálu - poštou. Hra bude po internetu organizována, ale hrána je v reálu - na setkáních a akcích.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. kvě, 2004 12:29

Nechci se tady zastavat pana Polaka... Ale kdyz je rec o psychice a charakterech a podobnych vecech, tak musim rict, ze ja mam z cele diskuse, nejen v tomto foru, ale i v dalsich, kde se tato temata probiraji, jeden dojem. A to ten, ze pan Polak rozumne a klidne reaguje na kritiku, kterou mu tady vy zbytecne agresivne a hloupe predhazujete.

Na rovinu rikam, ze kdybych mel deti, tak bych je do "Velke hry rytiru Nagualu" zrejme neprihlasil. Nemam k dispozici dostatek informaci a cele to na me pusobi divne. Zaroven ale netvrdim, ze je to spatne nebo neefektivni nebo neco podobneho.

Existuje urcita koncepce, kterou pan Polak vytvoril. Ta nekomu vyhovovat muze, nekomu jinemu vyhovovat nemusi. Ale ze je to neco, co nevyhovuje vam a zaroven o tom nic nevite a vlastne se ani nesnazite neco dozvedet, to uz je jina vec a osobne si myslim, ze je to velmi chaby argument k urazkam, co tady predvadite.

Jestli muzu mit, za sebe, jako bezneho ctenare tohoto fora, jednu prosbu - zkuste byt vecni, konkretni a nezaujati. Jinak je to porad jen o tom samem a hlavne cela ta diskuse pusobi velmi hloupe. Diky.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 25. kvě, 2004 12:34

WT_Martin píše:Existuje urcita koncepce, kterou pan Polak vytvoril. Ta nekomu vyhovovat muze, nekomu jinemu vyhovovat nemusi. Ale ze je to neco, co nevyhovuje vam a zaroven o tom nic nevite a vlastne se ani nesnazite neco dozvedet, to uz je jina vec a osobne si myslim, ze je to velmi chaby argument k urazkam, co tady predvadite.

Jestli muzu mit, za sebe, jako bezneho ctenare tohoto fora, jednu prosbu - zkuste byt vecni, konkretni a nezaujati. Jinak je to porad jen o tom samem a hlavne cela ta diskuse pusobi velmi hloupe. Diky.

Věcní konkrétní možná i nezaujatí byla většina z nás (vyjma mě) dost dlouho... viz diskuze o 18 stranách (věc názoru)

...věcný a konkrétní klidně budu dál

Zajímá Tě, co mi vadí - věcně a konkrétně?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...