Tradiční zápasy bez chráničů

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod roza » sob 24. bře, 2007 13:21

Pavela - diky za ten odkaz ,vypada to ,ze se tam da najit spousta zajimavejch veci.....

K tem zapasum - je mi lito ,ale vubec se mi to nelibi a hlavni pocit ,kterej z toho mam je ,ze je to dost sehrany......ale jen muj pocit..sorry

Zdravi

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 24. bře, 2007 14:36

Frank píše:Pavelo probuď se už z toho snu....žiješ v realitě ne v pohádce
Z jakýho snu? Nechceš se vyjádřit trochu určitě? Vo co ti jako de? Co je to za blábol?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 24. bře, 2007 14:44

roza píše:Pavela - diky za ten odkaz ,vypada to ,ze se tam da najit spousta zajimavejch veci.....

K tem zapasum - je mi lito ,ale vubec se mi to nelibi a hlavni pocit ,kterej z toho mam je ,ze je to dost sehrany......ale jen muj pocit..sorry

Zdravi

Roza
Čau, jsme teprve na začátku, uvidíme co z toho vyleze. ale vzhledem ke komentářům to na nějakou přípravu nevypadá, ty lidi jsou z různejch míst a z různejch škol. Třeba se tam dočkáme i mistra Wonga,ten má přeci tyhle vyzývačky rád :lol: :lol: :lol: . Přihlásit se může každej. Jinak už čekám ty výkřiky "tvrďáků" jak by co by. fakt bych byl rád, a jsem ochotnej to zařídit, aby nějakej krvavej frajer tady z diskuze jim tam nabančil. Mě se to líbí, protože ty lidi něco uměji a pak bojujou, na rozdíl od mnoha frajerů, kteří nic neuměji ale jsou tvrdý jak Tyson. A't každej řekne, co je na těchhle zápasech teda špatný???
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 24. bře, 2007 16:08

Co teda vy skeptici chcete vidět? Když někdo argumentuje že východní umnění není sport ,tak se argumentuje sparringama a ruznejma klecema,
a když teda se něco objeví ,tak zase viz xavier že je to bojový umnění. A jinde že zase nemaj výdrž a že to doremishow. Ultimaty jsou taky cirkus a na rozdíl od ultimatu na tohle se dá koukat. Prosím co chcete vidět aby vás kung fu přesvědčilo?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 24. bře, 2007 16:57

vždyt to pavela vysvetlil. Mne se třeba líbila ta mrštnost a lehkost technika podmetu a uhýbání
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 24. bře, 2007 17:07

Ale oni i ke konci ukázali zajímavý kousky já to večer skouknul celý.A myslím v posledním kole jeden toho druhýho poslal z ringu ukázkovým sidekickem. No hlavně jsem zvedavý na další utkání
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » sob 24. bře, 2007 17:21

jeikob píše:Co teda vy skeptici chcete vidět? Když někdo argumentuje že východní umnění není sport ,tak se argumentuje sparringama a ruznejma klecema,
a když teda se něco objeví ,tak zase viz xavier že je to bojový umnění.

Ten můj příspěvek o bojovém umění byl myšlený ironicky :wink:
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » sob 24. bře, 2007 17:44

Ta thajská soutěž mi příde opravdu trochu živější :D
http://www.youtube.com/watch?v=328YVJVtMKU
http://www.youtube.com/watch?v=fDGxIRZM9Go
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 24. bře, 2007 17:52

ukropcany píše:K akému koncu? Myslíš ku koncu 1 1/2 minútového kola? To je škoda debaty, ja hodnotím veci zjavne podľa úplne iných kritérií ako Ty.

nene myslím že to bylo poslední kolo z těch nekolika.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 24. bře, 2007 19:03

pavela píše:Takže blbosti jako na ultimátech a podobně, kde lidi kteří NIC NEUMÍ do sebe bezhlavě řežou, dokud se někomu nepoštěstí se náhodou smrtelně zranit :lol: tady neuvidíte....
Kdyby tam postavili člověka který to umí proti tomu kdo nic neumí(třeba obyčejnému českému kickboxerovi nebo ultimáťákovi :lol: ) bylo by po show, protože by to skončilo jednou ranou zkušeného fightera.A to je k ničemu, protože lidi se chtějí bavit :lol: Čínské wušu je nejen o síle a rychlosti ale taky o chytrosti a technice, koho zajímá pouze krev, nechť čumí na ultimáty)

Pavelo, mě se to video moc líbilo, ale napříště važ slova. O kungfu víš hodně ale o ultimátech nevíš jak vidno absolutně nic a vyjadřuješ se poměrně urážlivě.Boj je jen jeden a vždycky vítězí syntéza fyzické i duševní připravenosti, ať v karate, ultimátu, thai nebo kungfu.
To že kluci bojují "až moc pěkně" a že podle našich zkušenotí takový boj není a proto k tomu nemáme důvěru je snad pochopitelné ne?
Ale doufím že náš skepticismus rozptýlíšš protiže já osobně bych tomu moc chtěl věřit :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 24. bře, 2007 19:14

Harutomo_Yasumizu píše:Ta thajská soutěž mi příde opravdu trochu živější :D
http://www.youtube.com/watch?v=328YVJVtMKU
http://www.youtube.com/watch?v=fDGxIRZM9Go

To je jina kava! Neberte to nikdo osobne, ale je mi jedno jestli je nekdo z Ciny. Thaiska, Barmy, Siamu, Japonska nebo Evropy ..., kdyz umi, tak umi. Ale take si na druhou stranu vsimneme, ze vsude jsou lide sikovni a nesikovni! Nekdy se zase nepovede show, nekdy nesedne den ... no a je u toho kamera... Tak se hold nekdy natoci neco kvalitniho a neco k pousmani! Ja fandim kazdemu kdo se snazi a nepodvadi (i kdyz to treba kolikrat ma do kvality hodne daleko).
Nedelejme z Asie "Spartsky mytus". Ne kazdy kdo se kolem bu/bs v Asii pohybuje JE BOUCHAC! Mame v Cine desitky opravdu sikovnych pratel, ale jinak je uroven bu/bs v Asii obdobna jako napr. u nas! Myslim, ze si momentalne prochazi Cina velkym "ocistcem" v oblasti bu/bs a je to dobre neb myslim, ze jim "ujel vlak"! A tech par vyjimek, ktere zna Pavela, PM, muj Sifu a dalsi ... to asi nevytrhnou ... , ale Cina je obrovska zeme, kde podle me zije spousty kvalitnich lidi, ktere hold nikdo v nasem svete nezna! Je to skoda, protoze tim se pak vytvari prostor pro ruzne "radoby mistry" a vytvari se zkreslena predstava o tom jake to kung fu vlastne je :wink:

Jsem optimista a doufam, ze se casem tato nekdy az nedustojna situace zmeni! Nebude to lehke a nektere lidi ceka jeste hodne prace :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Josman » sob 24. bře, 2007 20:00

Especially for Pavela, dovolím si v krátkosti pár drobností:
1. V boxu se používají rukavice k ochraně ruky, ne k ochraně hlavy soupeře. To, že rána bez rukavic od Tysona vede do márnice může být pravda, nicméně pokud by se trefil do tvrdé části (lebky) vedlo by to především ke zničení kloubů pana Tysona ...
2. Píšeš o tom, že Ti borci trénují a dřou téměř 24h denně, nicméně je třeba zvážit, co a jak trénují. Tím chci říci, že jestli udeřují například klouby do tvrdšího předmětu, než kloub (strom, zeď apod :o) ), tak si ty klouby soustavně ničí, je to blbost. Ano vytrénují si odolnost vůči bolesti, budou mít relativně odolnější kůži na úderových plochách, ale nevytrénují si "tvrdší" klouby. To je minimálně z medicínského hlediska naprostý nesmysl ;o)). Dělal jsem chvilku thaibox a je třeba říci, že udeřování do stromů nebo zdi je nesmysl, filmový blud. Když už tak je třeba říci, že některé tamní stromy, mají silnou měkkou kůru, téměř srovnatelnou s pytlem či lapou, ano s těmito stromky se trénuje, ale nikdo nekope třeba do dubu (pokud není idiot) ... ale to jen na okraj, trochu jsem to rozvedl, nicméně tyhle kecy o nezranitelných supermanech se "zocelenými" klouby díky tvrdému tréningu mě občas vytočí.
3. Co máš proti MMA (mixed martial arts), BJJ, Valetudo a obecně stylech, které sice nejsou efektní, nicméně EFEKTIVNÍ, nebo se o to alespoň snaží.
4. Ultimátní zápasy jsou vzhledem k pravidlům daleko reálnější záležitostí, než to, co jsi tady postnul, sry, ale je to tak. Mluvím zejména o zápasech v UFC, Pride ... nic Ti to neříká? Slyšel jsi někdy o někom jako Fedor Emelianenko, Vanderlei Silva, Royce či jiný Gracie? Myslíš vážně, že by Ti Tvoji vysnění wushu bojovníci vydrželi třeba s Frankem Shamrockem či Randy Coutourem alespoň 5 minut? Myslím, že ne.
Tímto postem nechci rozbouřit vlny wushu příznivců, je to můj osobní názor, přiznávám bez uzardění, že jsem tradiční wushu rovněž chvilku cvičil (Hung Kar) ...
Josman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » sob 24. bře, 2007 20:42

A není třeba rozdíl akorát v tom jaká je tradice a jak se cití pojetí zápasu.
Proste ti čínští hoši mají potřebu zápasit takhle,předvádět efektivní techniky. Vždyt akrobacie čínská opera to se vším prolíná ,prostě je v tom boji určitá kulturní tradice.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » sob 24. bře, 2007 20:44

je teda pravdo ze mr. Pavela reaguje na jakykoliv prispevek z ktereho je citit alespn trochu neduvery jako Konias na velkou hromadu zakazanych knih...mozna by ti/vam udelalo dobre trochu se projit parkem, zarelaxovat, pricichnout ke kvetince - ja jsem tak nejak neduverivy ke komukoliv kdo se vyjadruje takovymi (labilnimi) prispevky....jinak video mi teda prislo taky jak Rusalka, ale treba je to moji neznalosti cinskych BU (ostatne i evropskych) - takovy K1 nebo tebou nenavidene (pro bezmozky) ultimaty mi teda prijdo mnohem realnejsi...ale to bude tim ze nechapu krasu a jemnost tech dvou rachitiku ze? no nic jdu sledovat box na eurosport....
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » sob 24. bře, 2007 20:51

na eurosportu se dneska bouchá od desíti ne?

Pavela: vysvětlovat ti nic nebudu ty máš svůj debilní názor kterej ti nikdo nevyvrátí a nemám chuť s tebou debatovat
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » sob 24. bře, 2007 20:59

Frank:nojo a ja si rikal co tam ty lizari delaj :roll: tak az za hodku...
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » sob 24. bře, 2007 21:03

lyzari od vyjm. slova LYZE - su vul... :?
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » sob 24. bře, 2007 21:43

jj az v deset to zacina tak doufam ze jim spejbl nakope prdel dneska :twisted:
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. bře, 2007 10:42

Frank píše:na eurosportu se dneska bouchá od desíti ne?

Pavela: vysvětlovat ti nic nebudu ty máš svůj debilní názor kterej ti nikdo nevyvrátí a nemám chuť s tebou debatovat
Hele tohleto se nazývá diskuzní fórum, od slova DISKUZE, DISKUTOVAT. To předpokládá schopnost vyjadřovat svůj názor alespoň v holých větách. Pokud tvůj mozek na to nestačí tak co sem lezeš? A jestli se NECHCE© vyjadřovat to tady teprve nemáš co dělat. Buď napiš vo co ti jde, nebo se laskavě odeber jinam,tady se vyskytují alespoň průměrně inteligentní jedinci, schopni vyplodit alespoň holou větu. Já mám možná debilní názor ale ty nemáš žádnej. Pokud tvoje duševní úroveň stačí pouze na diskuzi typu "Ty seš debil" , "Ne TY seš debil"... tyk se di někam bavis se sobě rovnými.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. bře, 2007 10:55

Dalt píše:je teda pravdo ze mr. Pavela reaguje na jakykoliv prispevek z ktereho je citit alespn trochu neduvery jako Konias na velkou hromadu zakazanych knih...mozna by ti/vam udelalo dobre trochu se projit parkem, zarelaxovat, pricichnout ke kvetince - ja jsem tak nejak neduverivy ke komukoliv kdo se vyjadruje takovymi (labilnimi) prispevky....jinak video mi teda prislo taky jak Rusalka, ale treba je to moji neznalosti cinskych BU (ostatne i evropskych) - takovy K1 nebo tebou nenavidene (pro bezmozky) ultimaty mi teda prijdo mnohem realnejsi...ale to bude tim ze nechapu krasu a jemnost tech dvou rachitiku ze? no nic jdu sledovat box na eurosport....
No hele, jestli si myslíš, že podmínka pro to, aby se člověk uměl prát je aby vypadal jako Arnold, tok to je špatný. Číňani prostě nevyrostli do obřích rozměrů a proto to nahrazují dřinou a chytrostí. Tvoje narážka na rachitiky je trapná. OPĚT OPAKUJI, jsem ochoten ti sjednat souboj s některým z těch rachitiků, můžeš jim to jít předvést, přes moje konexe v CCTV žádný problém. Rád se pak podívám, jak jim to tam nandáš. Já vůbec nevim proč lidi jako ty nebo Frank chodí na takovouhle diskuzi. Chcete ukázat, že vším opovrhujete, protože VY jste nejlepší? V BU NIKDO není nejlepší, co takhle trochu skromnosti a sebekritiky? Jak se objeví nějaký video, vždycky se najde nějakej zaprděnej čecháček, kterej je prostě nad věcí a nandal by to celýmu světu.Znovu říkám, když TY nejsi ten rachitik ale velkej bouchač, proč tam nejdeš, když je to sračka a nevyrovná se to nějakýmu tvýmu superkrvavýmu superidolu. A nikoliv že bych nenáviděl ultimáty nebo K1, to jsem ani neřekl a těžko můžeu nenávidět nějaký pravidla podle kterejch se lidi perou. Jenom mi připadá, že ti lidé mají až na vyjímky často nulovou techniku a perou se jako zvířata. Osobně považuji tyhle čínský zápasy za zábavu na trochu větší úrovni. Ale každému na co jeho mozek stačí.Nic víc.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...