boken vs rapier

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod BuFF » pát 12. led, 2007 16:07

Picard píše:Tady se ale presto perou dal, dokud nekdo nepadne.
to nejsou jatka :lol: jede se dokud někdo neřekne stop. tam není rozhodčí, jen to někdo zkušenější řídí aby nedošlo ke zraněním nebo se to nestalo "osobní" záležitostí.Když už je to na tebe moc, múžeš to stopnout hned po prvním úderu..
Picard píše:Od toho tu zbran mas, abys ji pouzil.
Všichni tu zbraň chtějí použít a dokonce i umějí :wink: , ale prostě ti to někdy soupeř nedovolí. Možná máš tak dobrej timing že bys uspěl...
Picard píše:no teba ze ho zasahne a v realu by souper byl mrtvej, ale tady souper vyhraje protoze k nemu skoci a zkope ho do kulicky.
a nebo to soupeř vykreje a nedovilí ti už nic dalšího??
jo to je ten uhel pohledu. Když zasáhnu jednou tak to umím i zopakovat. A jestli jsem soupeře zasáhnul tak se klidně můžu rychle! a takticky stáhnout a znovu a znovu "školit" toho druhýho dokud mě to bude bavit... a co když je to trochu jinak... umím se taky proti němu rychle a účinně ubránit??.. právě proto to kluci od DB pořádaj. Méně slov více činů 8)

Picard píše:Nekdo muze byt dobrej se zbrani, ale uz treba horsi v zapasu a boxu. Tady to ale vypada ze vyhodu maj ty boxeri zapasnici.
je fakt, že tohle jsou už dost jiný gatheringy než ty původní ale na základní myšlence to nic nemění. Co brání komukoli se tomu blízkému kontaktu správně a takticky ubránit?

Picard píše:Ja to neodsuzuju, at si kazdy dela co ho bavi. Ale tohle mi neprijde jako nejak lepsi simulace boje se zbranemi, nez to jsme tu probirali predtim
no fajn vletět do někoho bez ohledu na vykrytí jeho techniky jen proto že jsem o pikosekundu dřív skóroval mi připadá dost ujetý. Tady ty techniky musej bejt krytý, když je totiž nekreješ tak docela bolej :wink: a to je lepší test dovednosti, než všechny elektronický rozhodčí dohromady :lol: :lol:

Picard píše:... spis jako ta K1. Boj na mece je proste neco jinyho.
K1 je právě volné poměření stylů, stejně jako MMA. takže ano v zásadě hodně podobné tomuto. Podle mě dobrej šermíř,kendista,eskrimador atd. tě musí "vyškolit" třeba i deštníkem nebo násadou od koštěte. Buď mu to funguje a nebo se jen schovává za svoje ostří. Podle mě na zbrani nezáleží... realitu prostě nepodvedeš :lol: ale jestli je boj mečem něco jinýho tak napiš co, rád se dozvím taky něco nového. V zásadě chápu tvůj-váš názor. Beru to, že každej to vidíme trošku jinak a tahle diskuze na netu na tom asi nic nezmění, takže vlastně je i zbytečný v tom pokračovat a nějak dál to rozpitvávat. No offense
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 12. led, 2007 16:43

Sorry, ale to je neco jako by se delal nejay souboj ve strileni a ti borci by po sobe skocili a tloukli se pazbama az by jeden padnul a rekl stop.

V realite by ale vyhral ten kdo rychleji a presneji zamiril a vystrelil.

Co brání komukoli se tomu blízkému kontaktu správně a takticky ubránit?

staci treba na nej namirit cepel aby si na ni nabeh, kdyz po tobe skace. V realu konecna, ale tady to toho soupere tou tcykou neboli a nevadi mu takze k tobe skoci a ztluce te. Hmmm, v cem je teda ta realita?

Podle mě dobrej šermíř,kendista,eskrimador atd. tě musí "vyškolit" třeba i deštníkem nebo násadou od koštěte. Buď mu to funguje a nebo se jen schovává za svoje ostří. Podle mě na zbrani nezáleží... realitu prostě nepodvedeš ale jestli je boj mečem něco jinýho tak napiš co, rád se dozvím taky něco nového.

No jo, ja osobne jsem se ucit bojovat mecem a ne tyci, destnikem a nasadou od kostete. Mec se proste pouziva jinak. Tady se neshodneme na zbrani podle me urcite zalezi. S mecem se delaji jine veci nez s holi, ma jine moznosti a jina omezeni.

Tohle video je podle me super moznost jak si zasapasit s holema a je to asi dobry zpusob jak si s nekym zmerit sily a neco se naucit. Ale ne s mecema.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pát 12. led, 2007 18:01

Picard píše:Sorry, ale to je neco jako by se delal nejay souboj ve strileni a ti borci by po sobe skocili a tloukli se pazbama az by jeden padnul a rekl stop..
dnes už je dost samozřejmé, že se i s pistolí učíš CQB, střelbu ve tmě, za deště, v zimních rukavicích atd. atd. a tohle je to samé. Nekde jsem viděl i japonské techniky kdy ho nejdříve bouchnu koncem zbraně/na pistoli by to byla asi ta zmiňovaná pažba :wink: / než si udělám místo na tasení. já v tom fakt nevidím problém. Když si neumím prostor ubránit tak o něj prostě příjdu.
Picard píše:V realite by ale vyhral ten kdo rychleji a presneji zamiril a vystrelil.
a hlavně se trefil !!! :lol: a sám nebyl fatálně trefenej :!:
Picard píše:staci treba na nej namirit cepel aby si na ni nabeh, kdyz po tobe skace. V realu konecna, ale tady to toho soupere tou tcykou neboli a nevadi mu takze k tobe skoci a ztluce te. Hmmm, v cem je teda ta realita? .
jestli chci někoho probodnout tak musím v tom mít energii a když jí tam mám tak to bolí i tou obyčejnou tyčkou... chápu, že se ti to nemusí líbit ale nedělej z nich dutý hlavy který jdou tupě přes kontr zásah.To mi připomíná slavné techniky z aikida, kdy se stačí skrčit a soupeř se o tebe přerazí sám :lol: OK není to bodovací soutěž, ale zase tě to naučí nespoléhat pouze na jeden luckyshot. A vůbec proč si myslíš, že k nim moc lidí z jinech stylů na tyhle setkání nechodí? Oni nikomu netrhaj uši ani je jinak nemučej. Oni pouze berou lidem iluze a to je někdy o dost horší :wink:
Picard píše:No jo, ja osobne jsem se ucit bojovat mecem a ne tyci, destnikem a nasadou od kostete. Mec se proste pouziva jinak. Tady se neshodneme na zbrani podle me urcite zalezi. S mecem se delaji jine veci nez s holi, ma jine moznosti a jina omezeni..
Buď člověk umí střílet a je mu celkem jedno z čeho (pistole, puška, revolver,vzduchovka) a nebo se odvolává na tu svojí technickou hračku.Dobrá dovednost se dá aplikovat na různý typ zbraní/nástrojů a není problém ji správně přizpůsobit. Jasně že ty fighty jsou kompromis, ale když neumíš uspět v tomhle kde bereš jistotu, že uspěješ ještě ve vyšším levelu? Jak jinak získat bojové dovednosti se zbraní? A jsou ty dovednosti tak dobré, že uspějí i proti těmto soupeřům? Ano? Ne? kdo chce může to zkusit, kdo nechce jistě si nějakej ten svůj "rozumnej" důvod najde. Každý máme svojí cestu.
Mě fakt nevadí, že se to nelíbí, jen to prosím nezlehčuj, že to je vlastně jen "jako", že jsou to jen "tyčky" a že s opravdovou zbraní by to bylo rozhodně jiný. Pochop, že ty lidi od DB vycházej a velmi často se i učej docela funkční FMA a tohle je jen vedlejší tréninková záležitost pro zlepšení dovedností, žádná soutěž ani cíl jejich cvičení. A jen tak mimochodem existuje ještě jedna partička lidí která si říká dogeaters... jestlipak víš proč :wink:
Naposledy upravil BuFF dne pát 12. led, 2007 18:31, celkově upraveno 1
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. led, 2007 18:30

BuFF píše: A jen tak mimochodem existuje ještě jedna partička lidí která si říká dogeaters... jestlipak víš proč :wink:

...někam jsem o nich postoval článek....nepamatuju se,jestli sem,nebo na jiné fórum...... :oops:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 12. led, 2007 20:09

buff-postni nieco o tych dogeaters...dogbrotherov mam rad :wink: paci sa mi ich pristup k "veci" :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. led, 2007 20:50

tohle je ten článeček,co jsem našel...:

http://www.laspirale.org/pages/afficheA ... 00&lang=en
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 13. led, 2007 0:35

BuFFM píše:ě fakt nevadí, že se to nelíbí, jen to prosím nezlehčuj, že to je vlastně jen "jako", že jsou to jen "tyčky" a že s opravdovou zbraní by to bylo rozhodně jiný.

Ja to nezlehcuju, je to urcite fight jako remen, to je videt. Ale s opravdovou zbrani, tedy mecem, by to fakt jiny bylo.

Tohle je zapas s tycema, vyhraje ten kdo ustoji vic ran a vic jich jich rozda. Boj na mece ale vyhraje ten kdo se trefi prvni. Bricho ti propichne nebo ruku ti usekne i maly drobny strizlik. Kdyz bude v pravy cas na pravem miste. Je jedno jak velkou ranu ustojis, ten mec proste projde skrz.

V tomhle klani si ale neskrtne i kdyz zasahne prvni, ten druhej ho pak utluce a vyhraje. A v realu by to neudelal, protoze uz by byl mrtvej. Chapes co tim myslim?

Nerikam ze se mi to nelibi, nebo ze to je nejak spatny. Rikam akorat, ze to neni o mecich.

Cpat to nikomu nebudu, at si kazdy dela vlastni nazor dle libosti :-)

Asi toho nechme, evidentne se neshodneme.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » sob 13. led, 2007 2:04

2BuFFM jak by třeba dopadl souboj teleskopy? to je reálná zbraň né každý u sebe nosí takovou dřevěnou ratanovou tyčku, která nenadělá takové škody o kataně nemluvě :D, případně jisté skupinky když už jdou do "akce" tak většinou dřevěné vymění za účelnější či když už jde někdo najisto....
Berme tedy v potaz, že samo nejsou ochrané pomůcky na hlavě, rukách takže si obránce musí dávat kuva pozor.

Co myslíš jaký by to byl průběh boje? stejný jak na těch jejich videích?

zdá se mi že Picarda nedokážeš pochopit, když budeš stát proti meči tak si nemůžeš dovol žádnou chybu jelikož může být a nejspíš bude osudová, nikdy se do toho nemůžeš vrhat jak oni to by byl dobrý pokus o sebevraždu. Sek, bodnutí neustojíš jak šlehnutím tyčky. Já nevím co na tom nechápeš.
Nikdo tu tady snad nezlehčuje jejich dovednosi a způsob boje, jen by mě zajímalo jestli i v réálu s jinými zbraněmi a běz jakékoli ochrany do toho šli takhle. Já si myslím že určitě ne.
Určitě tohle má hodně do sebe po všech stránkách ale přece jen je tam boj specifikován většinou o tom vydržet nějakou tu ránu klackem a dostat se k soupeři a pak ho sundat. Samo v tomhle případě je to nejlepší způsob, ale když půjde o zbraň která tě jedním úderem může zneškodnit, ochromit, hodně zranit, tak do toho rizika jen tak nepůjdeš jelikož to může znamenat tvoji smrt a boj bude vypadat jinak a spíš budeš vyčkávat na soupeřovu chybu či příležitost zaútočit tak aby jsi to ukončil a to nejspíše zbraní když bude mít takový potenciál a vyhneš se tím riziku dalšího boje třeba na zemi který nevíš jestli vyhraješ...

Viděl jsem i jiná videa od nich a třeba v jednom tam takové "prasátko" bojovalo ze sušínkou oproti němu, samo boj probíhal s tičkami a v tom měl technicky i jinak navrh ten vyschlejší a zasadil mu dost úderů celkem trefně mířených a pomalu to i kolikrát neustál , ale pak se k němu po delší době dostal a on něměl zrovna moc velkou šanci v boji na zemi.
A z tohodle vyplývá to k věci kdyby měl třeba ten teleskop, duralovou, kovovou tyčku, o kataně ani nemluvím tak by ten namakanej skončil celkem brzo a o tom tu celou dobu píše podle mě Picard. Nebo myslíš že by to bylo jinak :?:

Já s klidným svedomím můžu říct, že kdybych inkasoval úder teleskopem tak jak jsem se naučil ho dávat třeba já(což určitě není nic moc), tak to rozhodně neustojím ale zas každý jsme jiný tak třeba ty jo a ti z dog brothers by to taky zvládli v pohodě.........

jnak to jejich cvičení nijak nezlehčuji, líbí se mi ten jejich přístup, jen na vše pohlížím jaksi z mého reálného hlediska a chápání
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » sob 13. led, 2007 11:07

2Lada: dřevěná ratanka co nenadělá škodu.... hezký kouknuls na to video? viděls tu přilbu? a to nejsou obyč. šermírny. Věř, že ratanka udělá možná víc škody než si doveděš představit. Ale v zásadě v něčem s tebou souhlasím :wink: , proto taky píšu, že jsem zastánce hlavně těch DB vedených Ericem K. kde šlo právě o zbraně a víc o techniku, dnes to je už dost komerce.
Když se někdo spoléhá na chrániče je hlupák protože si sám sobě kurví techniku. Tohle právě Eric moc nedělal a byl docela proti tomu. ©lo mu hlavně o to bojovat proti různým druhům soupeřům, různým druhům zbraní, atd. a nalézat řešení. Cílem tohto cvičení není zmastit soupeře, ale umět se mu ubránit ať na tebe vyrukuje s čímkoli. Takhle to vidím já. Co když se v duchu budu uspokojovat, že jsem rychlejší ale nakonec se třeba trefím jen do jeho krytu?? Nebo co když neumím ani prosadit svojí taktiku v boji? atd. atd. Když půjde o reál tak samozřejmě ten boj bude o dost jinej, ale v zásadě stejnej. Bude se hodně vyčkávat, hledat slabý místo v obraně , ale jinak bude snaha to co nejrychleji skončit. A hlavně tohle nejsou extra top technici nebo fightři. Existujou lidi který je školej jak malý kluky, ale ty prostě nejsou tak komercializovaný a ani nechtěj bejt. DB právě vznikly z týhle myšlenky - zkoušet a zlepšovat se, bohužel dnes už je to jinde. Ale i tak je to pro bojovníka se zbraní víc jak dobrá zkušenost.
Existujou i setkání kde se jede tohle vše ale bez chráničů. A moc zranění z toho není. Je totiž potřeba umět to technicky a ne ty utoky pochytat do vybavení :wink: Takže i když věřím, že umíš bouchat teleskopem, otázka zní umíš se s ním i dobře krýt? :lol: bušit do pneušky která se moc nehejbe a ani nevrací údery tě tohle asi dobře nenaučí. Spousta lidí od DB prostě ty údery uměj vykrýt aniž bys ho zasáhnul. Zasadit uder na tréninku do pytle a v ringu do boxera je taky o něčem jiným. A to jestli máš rukavice nebo jsi jen v bandážích na tom moc nezmění. Fakt mě udivuje, že netvrdíš že boxeři vlastně neumí v reálu "správně" bojovat když mají na sobě rukavice kterýma to tolik nebolí, že když budeš míš prázdné ruce můžeš přece používat lepší techniky, dát větší ránu, držet, bodat prsty atd. jo to všechno je pravda ale ty rukavice by tě neměly extra moc omezovat. Když umíš tak si svojí techniku najdeš bez ohledu na omezení.

Picard píše .."Kdyz bude v pravy cas na pravem miste."" a o tom to je! Naučit se být ve správný čas na správném místě/SČNSM :D / i v tomhle chaosu. Být ve SČNSM proti člověku který mi nejde po krku, nebo proti pytly je dost snadný, ale taky dost zavádějící. Umět zasadit ránu o správné síle na správné místo a na pohybující se cíl který vlastně nechce být zasažen to je to mistroství. Já tam ty techniky vidím-dobré útoky, dobré kryty. Někdo zase vidí, že to je o tom kdo víc ustojí-vydrží, prostě každej vidíme to svoje.

Znovu opakuji, nejsem extra zastáncem současných DB, ale tenhle kafemlejnek tě prostě naučí krýt se, pohybovat se a hlavně ti opravdu ukáže jak na tom jsi. A to je to pozitivní. Nic jiného takhle otevřenýho pro všechny styly + zároveň s volnými pravidly který by někoho omezovaly jsem neviděl. Jediný co tě v tomle může omezit je tvůj protivník = takže vlastně ty sám :wink:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 13. led, 2007 14:26

OK, tohle asi nema cenu. Ty pises o tycich, ja o mecich. U nevim jak to napsat lip, sorry.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lucifer66 » sob 13. led, 2007 19:13

takze kto nakoniec vyhra? spanil alebo samuraj :D :D
...hm... napada ma moznost ako to vyriesit bez uzjmy na zdravy a vyhovorok ze ide iba o muzov, proste, naprogramovat so fsetkymi fyzikalnymi prvkami a technikami a moznostiami suboj tych dvoch stilov, :) a enter, a vysledok :D
:evil: :evil: :evil:
lucifer66
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lada » sob 13. led, 2007 20:05

no co dovede ta ratanka jsem na těch videjích viděl i na jiných, jsem to nemyslel jak jsi ty pochopil jen že sposutu úderů i když je nechytli do krytu vydrželi, samo chytnout to do boudy tak zbohem. Když tě někdo praští kovovou tyčkou a tou ratankou poznáš v tom rozdíl. A když půjde o katanu? yt v tom ten rozdíl asi nemáš.

jestli se umím krýt je otázka, to spíš jak proti komu a za jaké situace a bouchání do pneušky atd.. zrovna přednost nedávám právě vůbec to mě nic moc nedá a platí co jsi napsal.
Ten začátek co jsi popsal v tom se shodnem, to že to spusta lidí umí vykrýt ti neberu já se jen vyjadřoval k tomu videu a těm co jsem předtím viděl a k dalšímu průběhu boje.
Já chápu jak to vidíš i smysl tohodle cvičení ale otázka zněla jestli by byl schopen po inkasování úderů něčím tvrdším co způsobí větší zranění o meči nemluvě zaútočit stejně a pak zlikvidovat někoho na zemi kde má převahu i při inkasovaných předchozích úderech. To byla otázka to že takovýhle trénink má cenu je jasné, člověk si zkusí to i to x různým soupeřům.
Nemáš nějaké vide jak to probíhá v boji bez těch chráničů?

já netvrdím, že v reálu neumí bojovat jen to že v reálu by bojovali jinak což jsi napsal také. To že na boj na zemi by třeba ani nedošlo a ani si to někdo nemůže třeba dovolit či to riskovat. Ty do toho motáš plno jiného o boxérech nemluvě :roll:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » sob 13. led, 2007 22:56

2Picard: jasně, sice se asi neshodneme, ale stejně si myslím že to je spíš otázka virtuality netu. Některý věci se totiž slovně blbě popisujou. Já mám na mysly taky železo-ostré zbraně, ale bavím se přitom o zbraních cvičných.

2lucifer666: no comment :?

2Lada: fakt je, že v tom ten rozdíl moc nevidím protože ať je to tyčka nebo katana musím to zaprvé umět dobře vykrýt. Mě zajímá vždy hlavně moje funkční obrana a to s jakou zbraní vlastně bojuji a čím zaútočím to je už věc druhá. Pro mě je tedy zásadní umět vykrejvat útoky soupeře a mělo by mi být jedno co drží v ruce. Samozřejmě čím je jeho zbraň lepší tím víc problémů pro mě, ale na procvičování této dovednosti mi ta tréninková ratanka klidně stačí, považuju to za dostatečný test mých schopností/chyb. To DB video je zavádějící a opravdu v něčem i nevhodný, ale to bych se opět opakoval. Hlavní důvod proč jsem to sem dával byl ten pokus o jakoby japanstyl boje? v 4.40.

Add fighty bez ochrany :wink: z toho se videa nedělaj, je to prostě pro určitý týpky taková adrenalino prestižně soukromá záležitost. Na naše poměry asi dost nepochopitelný, ale pro ně je to asi jako pro nás bungeejumping. Nedělá se to často, ale občas je to zdravý :lol: Určitě to ale není pouťová atrakce jako jsou ty dnešní DB gatheringy. Tyhle souboje ale vypadaj celkem i dost podobně /co se týká dynamiky/, 95% si toho pochytaj vzájemně do krytů no a pak buď udělá někdo chybku a nebo to třeba i končí nerozhodně, někdy to zase končej na tý zemi atd. atd. Je to rozmanitý jak boj dvou kvalitních bojovníků může být :lol: palouček v džungli, romanticky zapadající slunce a vůně potu smíšeného s krví :lol: :lol:

Jinak pro zajímavost tady(wmv soubor) lidi od AK dělaj něco podobnýho ale používaj k tomu i kovový cvičný zbraně a tady (mov soubor) blbnou lidi od sayoců ty jedou naopak zase úplně bez chráničů! Jsou prostě různý způsoby těchto "cvičení" ale v zásadě se ty "souboje" vzájemně od sebe moc neliší. Ale to už jsme opravdu dost hodně off topic.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kocour » čtv 29. bře, 2007 10:32

Mno nevim kdo by vyhral, ale pokud by se tak stalo v realu, tak asi "samuraj", protože katana by rapír při silnějším úderu dost tvrdě poškodila:-) Tedy podle mého názoru... v rapírech se moc nevyznám. Ale jak sem četl nahoře, tak samozřejmě záleží na štěstí:-)
Kocour
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » čtv 29. bře, 2007 11:09

Ne,to pravda není.Ještě jednou...takhle postavený dotaz je nesmysl....tečka.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 29. bře, 2007 11:19

Trochu doplnim to o fma.Na Filipínách se trénovalo s ratankama a s tyčema z palmového dřeva /Bahi/.Souboje se prováděly s dřevem Kamagong což je extrémě tvrdé dřevo a právem se mu říká železné.Souboje trvaly max 5sec.Prakticky skoro všechny styly před II.světovou válkou se zaměřovaly na boj s chladnými zbraněmi.Dodnes techniky s tyčí mají simulovat techniky s řeznou zbraní.Jsou styly jako Modern Arnis a Doce Pares a další,které oddělují techniky s tyčí a řeznými zbraněmi.Na Filipínách se pořádají soutěže,kde jsou pravidla uzpůsoběna na simulovaný boj s řeznými zbraněmi /Kamagong/.Zásah do ruky se zbraní nebo do hlavy atd. se rovná konci,protože by ta končetina prostě odlétla.Pokud Filipínci bojovali proti katanám,tak jedidě s "bolo" a dalšími chladnými zbraněmi.Přestože jejich kovářská úprava byla často mizerná,obstály,takže to bylo hlavně o technice,rychlosti a překvapení.Předpokládám,že za španělské okupace měli Filipínci dost času přemýšlet i o technikách s rapírem.
Já bych to nechal 50 na 50 a vyhraje ten nejleší bojovník at má v pazouře to nebo ono.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zdenekk » čtv 29. bře, 2007 11:23

BuFF píše:a tady (mov soubor) blbnou lidi od sayoců...

A používají k tomu ve videu prostřihy, aby to vypadalo líp.
zdenekk
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BuFF » čtv 29. bře, 2007 11:44

zdenekk píše:A používají k tomu ve videu prostřihy, aby to vypadalo líp.
a v tom je problém?? To je jen ukázka pro internet, na věci to přece nic nemění. Nebo si snad myslíš že to je nahranej a zrežírovanej fightík? :lol:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zdenekk » čtv 29. bře, 2007 12:08

Na věci to, pravda, mění pouze to, že je to nepřehlednější. Jinak na samotném "fajtíku :lol:" je spousta technických a taktických chyb, které mě o tomto systému nepřesvědčily. Nesedí mi. Hned večer něco z toho vyzkouším.
zdenekk
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BuFF » čtv 29. bře, 2007 13:01

Zavidím ti tvoje oko odborníka, z toho sestřihaného miniklípku vysledovat technické i taktické chyby, to je docela dobrej kumšt :wink:
Jinak když si projdeš celou tuhle diskuzi tak snadno pochopíš proč jsem to sem postnul. Je to jen ukázka, že určité dovednosti se prostě dají získávat různě v chráničích nebo bez a i s obyč ratankama. Napiš, prosím co že to chceš vlastně z toho videa zkoušet. A ty cvičíš FMA? Kdyžtak mi to můžeš psát i jako SZ. Díky.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...