rozhodl jsem se s Vámi podělit o jednu moji nedávnou úvahu.
Ale nejdřív, kdo nezná legendu o založení TSKSR, nechť si ji přečte na http://www.katorishintoryu.cz/oskole_historie.php
A teď už k věci: Nedávno jsem se prokousal knihou Sůtra srdce od budhistického guru co si řiká Ošo. A v té knížce stojí (necituju, už jsem ji vrátil, jen tak zhruba vzpomínám), že na světě je neskutečné množství různých forem existence, a svět je připodobňován k lotosu s tisíci okvětními lístky. A hned v zápětí Ošo vysvětluje, že v Asii se číslice tisíc nepoužívá pouze jako vyjádření přesného počtu, ale i jako symbol pro nezměrné množství, které si lidská mysl nedovede představit.
Po tomhle jsem si vzpomněl že i Musaši v Go rin no šo píše, že cesta bojovníka je dlouhá tisíc mil. Nevím jak vám, ale mně to dokonale koresponduje

Nakonec se mi to spojilo s legendou o vzniku Katori šintó rjů.
A proto vyvozuji závěr, že je klidně možné, že Izasa "Čóisai" Ienao necvičil ve svatyni Katori přesně tisíc dní, tedy něco kolem tří let, načež se mu zjevil Fucunoši no Mikoto, ale že cvičil mnohem déle, strašně moc dlouho, tak dlouho že by to nikdo z nás nevydržel. A jenom díky nám neznámé Asijské symbolice si myslíme, že cvičil tři roky.
...
Setkali jste se v jiné legendě s tím samým nebo s něčím podobným? Jak se k mé teorii stavíte? A co na to Jan Tleskač?