Aikido - info

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Nula » stř 02. kvě, 2007 6:39

Tak to mi nezbývá než ti tiše závidět... mít tolik času na tréninky, že se stíháš věnovat pomalu ještě atletice :)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » stř 02. kvě, 2007 9:33

ukropcany píše:4nula - ono je to celé metodický a terminologický problém. To čo aikiďáci považujú za tvrdý tréning priemerný x-boxer nepovažuje ani za rozcvičku, sparing v aikide nie je, pretože neexistuje tréningová metodika, ktorá by vám ukázala ako na to (a že to možné je, je vidieť v čínskych BU). To čo aikiďáci považujú za smrť prinášajúci úder (tuším to písala Hosobiki) je to, nad čím by sa boxer len usmial a kľudne by si to nechal vpáliť do ksichtu, pretože to žiadny úder nie je, ale obyčajná blbosť...

Tohle co si napsal plati na BU obecne (ne jen na aikido - nekde vice, nekde mene, ale plati...).

Co se netrenuje, se neumi. Nic nebude fungovat samo o sobe!!! Uvedomte si vsichni plz, ze nestaci neco jen chapat v teoreticke rovine! Musi se to tvrde nadrit, aby se vubec zaclo mluvit o nejakem fungovani! Kdo s tim chce vydrbat a ukaji se v nejake energeticko-teoreticko-virtualni urovni, tak se musi smirit s tim, ze muze o BU/BS jen psat (a jenom nesmysli) a nebo brecet po jakekoli konfrontaci v nemocnici a nadavat si, ze nedaval pozor, kdyz na bojovaumeni.cz nekdo napise jak se veci maji! V tomhle jsme kazdy za sebe a je to nas boj ... kdo nechce, tomu nikdo nepomuze :!:

Resilo se to tady snad stokrat a to ve vztahu snad ke vsem BU. Kdo je ignorant a mele si porad svou, ma jen stesti, ze se jeste nesetkal s realitou face to face. Hodne stesti v ruzovem videni sveta :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Oja » stř 02. kvě, 2007 13:09

Zdravim vsechny koho to jeste bavi cist,

Chci sem napsat sve nazory - ne fakta.

Kdyz to tady sleduju tak me to nedalo a byl jsem (coby vicelety Aikidista) parkrat na treninku Kyokushinkai karate.
No a vicemene se me potvrdilo to, co zde tvrdi odpurci (prijemne zjisteni to ale nebylo :oops: ).

Naroky na fyzicku jsou nekolikanasobne vyssi nez jaky na me klade aikido. Je rozdil jestli delam techniku na zacatku treninku odpocaty nebo ke konci unaveny. Ke konci jsem mel problem prastit/kopnout aby to melo aspon nejaky ucinek. Kdybych nechodil behat tak ten trenink neustojim vubec.

To, co me v aiki tvrdili, ze je utok se da nazvat leda tak pratelskym pozdravem.
Tomu pak odpovida v realite nefunkcni vstup do technik.

a tak dale, a tak podobne - zbytek si asi domyslite :idea:

Aikido samotne funkcni je, ne ale s touto metodikou vyuky (a tezko se brzo zmeni). A pokud je to jinde jinak tak se rad prijedu podivat - klidne na druhy konec republiky.
Dosel jsem k nazoru, ze je aikido dobry leda jako trenink psychiky :( .
Ted si ale musim najit klub, kde me nauci fyzicke sebeobrane.

Prospivejte!

Oja
Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Oja » stř 02. kvě, 2007 14:39

ukropcany: ano, ale to nebyl jediny duvod - sensei co vede aiki trenink neustale karate zminuje pri vykladu
copak? mas na karate svuj nazor:?:
Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Aikido - info

Příspěvekod LiPa » stř 02. kvě, 2007 14:40

ukropcany píše:4oja - Ty si išiel vplyvom týchto diskusií skúsiť tréning do kyokushinkai klubu?

Proč by nešel? :wink: Já jsem (nejen) pod vlivem těcho diskuzí po osmi letech tréninku aikida přibral ještě muay thai a praktikuju oboje ke své naprosté spokojenosti :wink: :wink:.
LiPa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » stř 02. kvě, 2007 14:43

Já si spíš myslím, že ukropčany je rád, že jeho "házení hráchu na zeď" konečně něčemu prospělo, že?
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » stř 02. kvě, 2007 15:26

4 LiPa a zapomněl jsi ještě zmínit tréninky JJ + nějaký ten seminář BJJ atd. :lol: :lol: no musel jsem tě naprášit :wink: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LiPa » stř 02. kvě, 2007 23:28

Až teď jsem si všiml, že je tu zaregistrovaný i někdo s nickem LiPai - snad se nebudeme moc plést ... :?:

4 toman - jj, pochopil jsem to a ta otázka "proč by nemohl" byla jen takové malé rýpnutí - však taky za ní byl smajlík :wink:. Jinak o házení hrachu na zeď vím svoje - nedávno proběhla debata na téma účinnosti aikida na stránkách ČFAI a někteří by mi v rámci zachování harmonie asi nejraději zakázali vstup na tatami či co :roll: :D.

4 ukropcany - no, zase tak moc super to není, nikde v okolí není MT klub, takže se snažíme hlavně se známýma, k tomu si pravidelně zaboucháme v rámci tréninků aikido + nedávno jsem začal alespoň občas jezdit pro rady do pražského 8 Strikes a teď se navíc objevila možnost dojíždět na tréninky do dalšího klubu, nicméně to je taky poměrně daleko :cry:. Ale rozhodně nejsem jediný aikidoka, který cvičí aikido a thai, případně jiný "hard" styl ... Jo a pošlu ti SZ, rád bych se na něco zeptal ...

4 majkx - nazdárek, ty taky nepovíš jen to, co nevíš, že jo :wink: :wink:. Seminář BJJ jsem absolvoval jen jeden, takže přece nemůžu tvrdit, že BJJ cvičím, i když to bylo zajímavé ... a tréninky JJ, to je víceméně sebeobrana s prvky MT, WT, JKD, BJJ, atd. přičemž každý víc preferuje techniky ze stylu, který je mu bližší a pro mě je to právě MT :wink:. Co ty, už jsi zase začal cvičit nebo pořád kvůli práci nestíháš?
LiPa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » čtv 03. kvě, 2007 10:18

LiPa píše: Co ty, už jsi zase začal cvičit nebo pořád kvůli práci nestíháš?

Já cvičím sám pořád, potvrdit to ale může jen lesní zvěř, která po 4 h ráno má tu čest čumět na zpoceného zoufalce :lol: :lol: . V práci pořád na levačku a ta anabáze bude trvat až do konce srpna:evil:, no jo měl jsem se líp učit jako ty, aspoň tu základku jsem měl vychodit :lol: :lol: :wink: . Jo málem bych zapomněl, nebuď drzý jestli sis nevšiml už jsem mistr [/b] diskutér :lol: :wink: :wink: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LiPa » čtv 03. kvě, 2007 11:37

4 majkx
Samozřejmě jsem si všiml, že jsi mistr diskutér. Povídání ti vždycky šlo ... :mrgreen: :wink:. O víkendu 18.-20.5. pradvěpodobně pojedu na seminář do Ostravy, takže kdyby jsi měl čas, můžem zacvičit nebo alespoň pokecat ... jo a pozdravuj srnky :wink: :wink:.

4 all
Následující text je upravená část zprávy pro ukropcanyho, jenže toho napadlo, že bych to mohl napsat přímo do fóra, takže jestli máte někdo nějaké nápady, sem s nimi :P.

Chci se zeptat, jestli máš nějaký nápad, jak upravit metodiku aikido, případně jak do ní aplikovat metody MT. Aikido cvičím 9 let, ale MT jen chvíli a navíc tady v okolí není žádný klub, kde bych mohl pravidelně x-krát týdně cvičit, takže sbírám zkušenosti kde se dá. Zatím jsem alespoň koupil lapy, aby se lidi z aikido oddílu trochu naučili bouchat + rukavice na občasný sparring, aby si zvykli dát a dostat ránu a krýt se. Někdy místo fyzičky na konci tréninku zkoušíme boj na zemi a možná bych měl ještě pár dalších nápadů, ale potřeboval bych náhled od někoho "zvenku", kdo aikido i MT zná ...
LiPa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

aikido?

Příspěvekod Nula » čtv 03. kvě, 2007 21:48

Zdravím všechny!

Tak sem se nad sebou zamyslel, a myslím, že pro mě už nemá cenu bavit se s vámi (s většinou) o aikido. Samozřejmě že váš názor uznávám, ale nezdílím ho. Box ve všech provedení je asi užásná záležitost, ale rozhodně to není cesta, po které bych se chtěl vydat.

Nevím co všechno vám box dává, ale jestli je to jen to že umíte udeřit a schytat ránu tak nic moc...

Nebudu rozvádět co vše aikido dalo, dává a možná ještě dá mě, protože by to bylo na dlouho. Uznávám, že si nejsem jistý zdali by mě ochránilo při pouliční či hospodské bitce, ale rozhodně si myslím že díky aikido sem se přestal bát konfrontace... a strach je většinou při boji ten největší nepřítel.

To že vy nepohlížíte na aikido jako na BU je pro "mě" věc buďto vaší neznalosti, nebo příliš malé znalosti. Ten kdo se aikido učil (učí) déle a stejně si myslí že to neni BU buďto nepochopil podstatu aikido nebo si nedokázal z aikido vzít to co mu nabízí...

Samozřejmě že podporuji aby se k aikido cvičili i jiné sporty či BU, ale nemyslím si že je to podmínka pro to, aby aikido jedince bylo lepší... ;) (viz. sparring)

PS: samozřejmě že se mohu plést, ale tohle je můj názor.

Takže nechť vás provází síla ;)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: aikido?

Příspěvekod migli » čtv 03. kvě, 2007 22:10

Nula píše:Zdravím všechny!

Tak sem se nad sebou zamyslel, a myslím, že pro mě už nemá cenu bavit se s vámi (s většinou) o aikido. Samozřejmě že váš názor uznávám, ale nezdílím ho. Box ve všech provedení je asi užásná záležitost, ale rozhodně to není cesta, po které bych se chtěl vydat.

tohle spis vypada, ze dosly argumenty, tak se stahne ocas a utika z diskuze, kterou jsi sam zalozil :wink:
Nula píše:Nevím co všechno vám box dává, ale jestli je to jen to že umíte udeřit a schytat ránu tak nic moc...

No jo, praves dokazal, ze o boxu vis prd, a kulovy vis o tom, co cloveku dokaze dat, ale odsoudit to umis. :roll:
Nula píše:Nebudu rozvádět co vše aikido dalo, dává a možná ještě dá mě, protože by to bylo na dlouho. Uznávám, že si nejsem jistý zdali by mě ochránilo při pouliční či hospodské bitce, ale rozhodně si myslím že díky aikido sem se přestal bát konfrontace... a strach je většinou při boji ten největší nepřítel.

trenink aikida by te mel spis naucit bat se konfrontace s agresivnim jedincem, protoze pokud to nebude totalni mamlas, tak te smazne. A je veliky rozdil mezi strachem pred[b] konfliktem a [b]pri konfliktu. Ale strach ma prece kazdy aikidoka v pazi... nebo ne?
Nula píše:To že vy nepohlížíte na aikido jako na BU je pro "mě" věc buďto vaší neznalosti, nebo příliš malé znalosti. Ten kdo se aikido učil (učí) déle a stejně si myslí že to neni BU buďto nepochopil podstatu aikido nebo si nedokázal z aikido vzít to co mu nabízí...

Ja nevim jak kdo, pro me aikido patri k budo, tim i mezi bu. Ale vyukova metodika aikido a nasledna pouzitelnost - to je spor, ktery se tu rozhorel. To, ze techniky funguji, nepopira ani ukropcany :lol:, ale metodika nacviku pouziti pro praxi je ten prus.r :idea:
Nula píše:Samozřejmě že podporuji aby se k aikido cvičili i jiné sporty či BU, ale nemyslím si že je to podmínka pro to, aby aikido jedince bylo lepší... ;) (viz. sparring)

aikido jedince bude porad stejny shit, pokud se bude cvicit stejne. A to bez ohledu na to, co budes cvicit navic. S tim souhlasim :D. A kdyz budes cvicit aikido a MT, stejne nakonec v bitce pouzijes MT, protoze to budes mit nadrilovano do morku kosti.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Nula » čtv 03. kvě, 2007 22:37

jj... jsem nula a utíkám... Tuhle diskuzi jsem založil, ale úplně pro něco jiného...

ostatní poznámky tak nějak bez komentáře... ;)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » čtv 03. kvě, 2007 22:41

Nevím co všechno vám box dává, ale jestli je to jen to že umíte udeřit a schytat ránu tak nic moc...

Nebudu rozvádět co vše aikido dalo, dává a možná ještě dá mě, protože by to bylo na dlouho. Uznávám, že si nejsem jistý zdali by mě ochránilo při pouliční či hospodské bitce, ale rozhodně si myslím že díky aikido sem se přestal bát konfrontace... a strach je většinou při boji ten největší nepřítel.

To že vy nepohlížíte na aikido jako na BU je pro "mě" věc buďto vaší neznalosti, nebo příliš malé znalosti. Ten kdo se aikido učil (učí) déle a stejně si myslí že to neni BU buďto nepochopil podstatu aikido nebo si nedokázal z aikido vzít to co mu nabízí...

Samozřejmě že podporuji aby se k aikido cvičili i jiné sporty či BU, ale nemyslím si že je to podmínka pro to, aby aikido jedince bylo lepší... ;) (viz. sparring)

Nechci se nijak prit ... nejde o to co jsi napsal, ale z toho jak to pises a z toho jak si ty veci kolem BU skladas a do jakych souvislosti je davas ... vychazi jen jedna rovnice ... mas pred sebou jeste dlouhou cestu nez zacnes chapat o co v boji vubec jde ... sorry, ale to je malo na to abys tady mohl jakkoli argumentovat a udilet rady!

Argument, ktery je opreny o zkusenost (a dejme tomu dovednost) je ARGUMENT! To se ale neda zamenovat za "zbozne prani" ...

Doufam, ze se neurazis, kdyz ti doporucim poradne trenovat a doporucim ti i jine kluby nez je ten do ktereho momentalne chodis! At uz pro tebe BU jsou a nebo ne, minimalne mas sanci zjistit o cem BU jsou :wink:

Byt tebou, nebyl bych vubec zklamanej tim co se zde napsalo, ale naopak by to v tobe melo vzbudit vetsi zajem a chut do cviceni :!:

Sam jsem neco obdobneho zazil a musel jsem se rozhodnout jak dal ... v klidku pokracovat, zavrit oci a delat, ze je vse ok ... a nebo to vse prehodnotit a zacit jinak a treba znova :wink:

PS: Ten kdo se tomu postavi celem verim, ze to mysli vazne ... v jinem pripade dotycnemu neverim ani pozdrav, natoz jeho BU/BS :!: :!: :!: - jen muj pohled na vec :idea:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

souhlasím

Příspěvekod Nula » čtv 03. kvě, 2007 23:58

Ahoj,

rozhodně jsem se neurazil. Vím, že předemnou je ještě dlouhá cesta co se týče tréninku :) Jak jsem již v některém ze svých příspěvků uvedl, jsem si vědom, že jsem nesnědl všechnu moudrost světa... Ale tohle téma jsem založil proto, abych sem dával informace o aikido a následně je zde získal od jiných...

co se mé osoby týče... cvičím sice krátce, ale určitě nejsem "jednodojista" :) (to zní blbě... prostě jsem navštívil už více dojo... a nejen aikido ;) a určitě v tom budu pokračovat...

Ale abych se přiznal, tak tu na mě působí někteří jedinci jako mistři světa ve všem... ( a hlavně v boxu :) kteří si jsou svojí pravdou tak jisti že zapomínají na spoustu aspektů BUDO... třeba že BUDO má obsahovat více než jen hospodské rvačky... ;)

Takže já pujdu trénovat to své a na bojovaumeni.cz se budu vracet hlavně kvůli bezvadným youtube klípkům :)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hosobiki » pát 04. kvě, 2007 8:20

migli píše:

tohle spis vypada, ze dosly argumenty, tak se stahne ocas a utika z diskuze, kterou jsi sam zalozil :wink:
Nula píše:

Ú®ASNÉ: A TEĎ SI LASKAVĚ UVĚDOM TY O ČEM TA DISKUZE MĚLA BÝT!!!
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » pát 04. kvě, 2007 8:46

Hosobiki, precti si poradne celou diskusi jo? :wink: ja nejsem ten, kdo se jako prvni odchylil od tematu, ktere zalozil Nula, principy technik aikido tu zacal primarne resit prave on(a), takze tady na lidi LASKAVE NERVI!

Anebo rvi, kdyz ti to udela dobre... 8) aspon tu bude zase veselo :twisted: :twisted: :twisted:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » pát 04. kvě, 2007 9:17

4 ukropcany:
prosim, ked to napises, mozes mi to prosim poslat do mailu?
diky
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » pát 04. kvě, 2007 11:56

Zdravím Vás, pročetl jsem si zběžně toto vlákno o ne/funkčnosti aikida v boji. Máte někdo "bojovou" zkušenost s aikidem? Já ano, mám za sebou jednu nevyprovokovanou bitku, idylka to nebyla ale s výsledkem jsem spokojen.
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » pát 04. kvě, 2007 13:23

pe25tr píše:mám za sebou jednu nevyprovokovanou bitku, idylka to nebyla ale s výsledkem jsem spokojen.

No jo, ale nepíšeš, na které straně byl ten aikidoka :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...