Moderátor: Picard
ukropcany píše:4nula - ono je to celé metodický a terminologický problém. To čo aikiďáci považujú za tvrdý tréning priemerný x-boxer nepovažuje ani za rozcvičku, sparing v aikide nie je, pretože neexistuje tréningová metodika, ktorá by vám ukázala ako na to (a že to možné je, je vidieť v čínskych BU). To čo aikiďáci považujú za smrť prinášajúci úder (tuším to písala Hosobiki) je to, nad čím by sa boxer len usmial a kľudne by si to nechal vpáliť do ksichtu, pretože to žiadny úder nie je, ale obyčajná blbosť...
ukropcany píše:4oja - Ty si išiel vplyvom týchto diskusií skúsiť tréning do kyokushinkai klubu?
LiPa píše: Co ty, už jsi zase začal cvičit nebo pořád kvůli práci nestíháš?
Nula píše:Zdravím všechny!
Tak sem se nad sebou zamyslel, a myslím, že pro mě už nemá cenu bavit se s vámi (s většinou) o aikido. Samozřejmě že váš názor uznávám, ale nezdílím ho. Box ve všech provedení je asi užásná záležitost, ale rozhodně to není cesta, po které bych se chtěl vydat.
Nula píše:Nevím co všechno vám box dává, ale jestli je to jen to že umíte udeřit a schytat ránu tak nic moc...
Nula píše:Nebudu rozvádět co vše aikido dalo, dává a možná ještě dá mě, protože by to bylo na dlouho. Uznávám, že si nejsem jistý zdali by mě ochránilo při pouliční či hospodské bitce, ale rozhodně si myslím že díky aikido sem se přestal bát konfrontace... a strach je většinou při boji ten největší nepřítel.
Nula píše:To že vy nepohlížíte na aikido jako na BU je pro "mě" věc buďto vaší neznalosti, nebo příliš malé znalosti. Ten kdo se aikido učil (učí) déle a stejně si myslí že to neni BU buďto nepochopil podstatu aikido nebo si nedokázal z aikido vzít to co mu nabízí...
Nula píše:Samozřejmě že podporuji aby se k aikido cvičili i jiné sporty či BU, ale nemyslím si že je to podmínka pro to, aby aikido jedince bylo lepší...(viz. sparring)
PS: samozřejmě že se mohu plést, ale tohle je můj názor.
Takže nechť vás provází síla
Nula píše:Zdravím všechny!
Tak sem se nad sebou zamyslel, a myslím, že pro mě už nemá cenu bavit se s vámi (s většinou) o aikido. Samozřejmě že váš názor uznávám, ale nezdílím ho. Box ve všech provedení je asi užásná záležitost, ale rozhodně to není cesta, po které bych se chtěl vydat.
Nevím co všechno vám box dává, ale jestli je to jen to že umíte udeřit a schytat ránu tak nic moc...
Nebudu rozvádět co vše aikido dalo, dává a možná ještě dá mě, protože by to bylo na dlouho. Uznávám, že si nejsem jistý zdali by mě ochránilo při pouliční či hospodské bitce, ale rozhodně si myslím že díky aikido sem se přestal bát konfrontace... a strach je většinou při boji ten největší nepřítel.
To že vy nepohlížíte na aikido jako na BU je pro "mě" věc buďto vaší neznalosti, nebo příliš malé znalosti. Ten kdo se aikido učil (učí) déle a stejně si myslí že to neni BU buďto nepochopil podstatu aikido nebo si nedokázal z aikido vzít to co mu nabízí...
Samozřejmě že podporuji aby se k aikido cvičili i jiné sporty či BU, ale nemyslím si že je to podmínka pro to, aby aikido jedince bylo lepší...(viz. sparring)
PS: samozřejmě že se mohu plést, ale tohle je můj názor.
Takže nechť vás provází síla
migli píše:Nula píše:Zdravím všechny!
tohle spis vypada, ze dosly argumenty, tak se stahne ocas a utika z diskuze, kterou jsi sam zalozilNula píše:
pe25tr píše:mám za sebou jednu nevyprovokovanou bitku, idylka to nebyla ale s výsledkem jsem spokojen.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků