Moderátor: pm
ukropcany píše:Anonymní píše:P.S. jak se lepí lowkick?
wushi píše:neviem ako vy, ale mne pripadá moderné WT cvičené v Európe a USA už dosť odlišné od pôvodnej formy Yongchunquan...možno by sa k tomu mohol bližšie vyjadriť Yiwan, no v Číne, konkrétne v Sichuane, Chengdu, som videl nejakého človiečika cvičiť Yongchun a vyzeralo to veľmi pôsobivo, kopec techník, ktoré som v modernom WT vôbec nevidel a dokonca cvičil nejakú hodne dlhú formu, pri ktorej sa pohyboval do kruhu...škoda, že som vtedy mal málo času na debatu (problémy s pasom), takže neviem, čo to bolo zač...až budem v Číne, skúsim ho vyhľadať...
Sennin píše:Obecně řečeno, WCH bylo vytvořeno výběrem reálných a aplikovatelných technik bez nároků na extrémní pohyblivost, roztaženost, skokové techniky. WCH je docela statické, to neznamená, že je něčím méněcenné, spíše naopak...Bojovník WCH používá minimum prostoru a používá minimum zbytečných pohybů - WCH je dost přímočaré a pro efektní reálný boj je skvělým základem.
...Toť můj osobní názor (Yiwan mi promine, popř. mě poopraví - nebo popraví)
Valecnik píše:Sennin píše:Obecně řečeno, WCH bylo vytvořeno výběrem reálných a aplikovatelných technik bez nároků na extrémní pohyblivost, roztaženost, skokové techniky. WCH je docela statické, to neznamená, že je něčím méněcenné, spíše naopak...Bojovník WCH používá minimum prostoru a používá minimum zbytečných pohybů - WCH je dost přímočaré a pro efektní reálný boj je skvělým základem.
...Toť můj osobní názor (Yiwan mi promine, popř. mě poopraví - nebo popraví)
To je dalsi vec, proc se mne WT tak zalibilo - ten kamarad mne rikal, ze se taky nekdy WT rika "styl telefonni budky"...protoze, WT bojovnik dokaze bojovat na velmi malou vzdalenost a na velmi malem prostoru, jak pise taky Sennin...No a to je prave to.
Z moji vlastni zkusenosti - , casto na disce, nebo nekde v hospode jeste ,nez dojde k bitce, tak borci casto na cloveka vyripuji (vsak to znate - co ty p*co co cumis chces po drsce) - dojdou k clovekovi na par centimetru a zacnou pozduchavat hrudnikem, potom zacnou strkat rukama(ale stale maji blbe kecy - nebo co, nebo co atd...,), potom se zacnou snazit chytnout treba pod krk, nebo za klopu a ve finale treba daji hlavicku nebo delo... Urcite vam je tento scenar povedomy-.-
Vsadim se, ze podobny scenar dobre znate..........
Proste vzdycky kdyz jsem potkal takove grazly, tak to zacinalo na VELMI MALOU VZDALENOST, urcite jste si toho vsimli..
Proto treba kdyz borec zacne na blizko chytat nebo zduchat, tak se suprove uplatni Chi sao...Nalepite se na jeho ruky a nedate mu sanci vas za neco chytit, strcit do vas a nebo ziskat vyhodu. Jakmile zautoci, tak mu projet rukama a...je to..
Myslim ze prave na ty diskotety, klubiky, metro a jine nejrizikovejdi mista je WT uplne idealni.....Vetsinou je tam velmi malo prostoru.
Samozrejme je to muj nazor ....zajima me ten vas..
Co vy na to???
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků