Efektivita WT v realnem poulicnim boji...

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » sob 29. kvě, 2004 18:17

jestli se nepletu (jsem jen amatér .)) tak ve ving-tsun se rány ani tak neblokují jako spíš odvádějí neškodným směrem. a rozkrok a hrtan a klidně oči atd. jsou ve ving-tsun regulerní cíl, ne zakázaná zóna, proto mi to přijde do reálnýho boje o něco lepší .)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » sob 29. kvě, 2004 23:51

ukropcany píše:
Anonymní píše:P.S. jak se lepí lowkick?

:D

...kanagomem :lol: Ale vážně, když jsou lepivé ruce, tak musí být i lepivé nohy nebo i třeba lepivá hlava :lol: - odborníci na Wing Chun to jistě popíšou odborněji a podrobněji.

Obecně řečeno, WCH bylo vytvořeno výběrem reálných a aplikovatelných technik bez nároků na extrémní pohyblivost, roztaženost, skokové techniky. WCH je docela statické, to neznamená, že je něčím méněcenné, spíše naopak...Bojovník WCH používá minimum prostoru a používá minimum zbytečných pohybů - WCH je dost přímočaré a pro efektní reálný boj je skvělým základem.

...Toť můj osobní názor (Yiwan mi promine, popř. mě poopraví - nebo popraví :) )
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 30. kvě, 2004 20:24

Počkej,anonyme,Ty to posuzuješ podle sportovních pravidel.Potom ale mluvíme jeden o koze a druhej o voze.
:wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Hokej vs.ostatní

Příspěvekod Hyperboreus » ned 30. kvě, 2004 20:42

Statistiky tohoto typu jsou nanic.Hokejista trénuje především proto,aby hrál hokej.Jestli snese 20 ran navíc než ostatní je sice hezké,ale znám lidi/třeba i z galérky/,kteří trénují vyloženě proto,aby druhého minimálně/ve rvačce/přizabil.A takovíto lidé ti k žádným statistikám nepůjdou.A také jsou rádi,když se o nich moc nemluví,asi vědí proč.A myslíš,že sebelepší hokejista nebo kdo chceš obstojí?????Možná ano,možná ne.Co myslíte...... :wink:
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 31. kvě, 2004 7:56

Třeba to platí pouze pro Ameriku :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 31. kvě, 2004 9:02

neviem ako vy, ale mne pripadá moderné WT cvičené v Európe a USA už dosť odlišné od pôvodnej formy Yongchunquan...možno by sa k tomu mohol bližšie vyjadriť Yiwan, no v Číne, konkrétne v Sichuane, Chengdu, som videl nejakého človiečika cvičiť Yongchun a vyzeralo to veľmi pôsobivo, kopec techník, ktoré som v modernom WT vôbec nevidel a dokonca cvičil nejakú hodne dlhú formu, pri ktorej sa pohyboval do kruhu...škoda, že som vtedy mal málo času na debatu (problémy s pasom), takže neviem, čo to bolo zač...až budem v Číne, skúsim ho vyhľadať...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » pon 31. kvě, 2004 9:37

Pro anonymní:
Neustupujeme a dáváme rány na hrtan a do koulí. Boj je špína a svinstvo, takže je lepší ho skoncovat co nejrychlej, a to za jakoukoli cenu. Čisté údery = mrtvý muž. Já dávám přednost životu. A jak říkáš, utíkání přes tatami je průšvih. Ale taky si asi pleteš bojový umění a sport.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 31. kvě, 2004 10:17

Virgee - tak nějak :wink: :lol: :lol: Samozřejmě,pokud není možnost,nějak se pranici vyhnout.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 31. kvě, 2004 12:11

wushi píše:neviem ako vy, ale mne pripadá moderné WT cvičené v Európe a USA už dosť odlišné od pôvodnej formy Yongchunquan...možno by sa k tomu mohol bližšie vyjadriť Yiwan, no v Číne, konkrétne v Sichuane, Chengdu, som videl nejakého človiečika cvičiť Yongchun a vyzeralo to veľmi pôsobivo, kopec techník, ktoré som v modernom WT vôbec nevidel a dokonca cvičil nejakú hodne dlhú formu, pri ktorej sa pohyboval do kruhu...škoda, že som vtedy mal málo času na debatu (problémy s pasom), takže neviem, čo to bolo zač...až budem v Číne, skúsim ho vyhľadať...

Cest Wushi !
YiWan se k tzv. "WT" vubec nechce vyjadrovat... Co se tyce Yong Chun Quan nebo kterekoliv "odrudy" "WingVing ChunTsun", ktera nema nic spolecneho s Leung Tingem a K.R.Kernspechtem/EWTO, tak proc ne. Je to ale tema jinam:-).
zdar a silu
YiWan
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 31. kvě, 2004 12:29

...dík YiWan, môj odhad bol správny... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

hmm

Příspěvekod Bujin » pon 31. kvě, 2004 12:54

Viete ...je zaujimave....
co???
no vsetko.... :wink:

Pravda je taka ze cchi-sao nieje vynalezom len WT,WCH a podobne..
maju to aj taekwondo, aikido a mnoho dalsich....ako nap. wu gia than pap
hehe tak tento nazov bol v starom budo magazine.

takze ked chce napriklad neaky aikidoka trenovat cchi sao ...nieje problem...akurat sa to nevola cchi sao.....uci sa to iba ako pomocka na zlepsenie citlivosti ruk pri kontakte ruk....kto to cvicil tak vie ocom hovorim...vyzera to sice inak, ale obom ide o to iste....

Treba vsak hned aj povedat ze WT, WCH.... to ma asi najviac prepracovane.
lebo to ucia ako jeden zo svojich dolezitych pilierov v boji.

ALE :wink:

dolezita je samozrejme aj technika.....ta robi z WT..... WT
no ked si pozriete niektore vydea tak ide v znacnej miere aj o rychlost nasadenia /principu/ techniky.
lenze vrahovi ktory chce zabit je srdecne jedno ci bude mat otras mozgu....ci vyklbenu ruku ....a potom prichadza k tomu najhorsiemu
co musi clovek /ak chce prezit / urobit....a to od hociakeho BU...zabit aby sam prezil.

to uz je ale len boj ...a s umenim to ma len malo spolocneho.
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod chonglee » pon 31. kvě, 2004 20:54

no zajímavá otázka...

jestli budeš chtít jako VTsuňák zmydlit nějaký jelito tak ho 5aš7 řetězáky za sekundu,asi přepereš,pokud jsi jich dost tisíc nabouchal na tréninku.horší to asi bude,jestli tvůj protivník bude jaksi trochu vyšší,těžší nebo radši ani nemyslet bude se jaksi umět trochu prát.
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Valecnik » pon 31. kvě, 2004 22:40

Sennin píše:Obecně řečeno, WCH bylo vytvořeno výběrem reálných a aplikovatelných technik bez nároků na extrémní pohyblivost, roztaženost, skokové techniky. WCH je docela statické, to neznamená, že je něčím méněcenné, spíše naopak...Bojovník WCH používá minimum prostoru a používá minimum zbytečných pohybů - WCH je dost přímočaré a pro efektní reálný boj je skvělým základem.

...Toť můj osobní názor (Yiwan mi promine, popř. mě poopraví - nebo popraví :) )

To je dalsi vec, proc se mne WT tak zalibilo - ten kamarad mne rikal, ze se taky nekdy WT rika "styl telefonni budky"...protoze, WT bojovnik dokaze bojovat na velmi malou vzdalenost a na velmi malem prostoru, jak pise taky Sennin...No a to je prave to.
Z moji vlastni zkusenosti - , casto na disce, nebo nekde v hospode jeste ,nez dojde k bitce, tak borci casto na cloveka vyripuji (vsak to znate - co ty p*co co cumis chces po drsce) - dojdou k clovekovi na par centimetru a zacnou pozduchavat hrudnikem, potom zacnou strkat rukama(ale stale maji blbe kecy - nebo co, nebo co atd...,), potom se zacnou snazit chytnout treba pod krk, nebo za klopu a ve finale treba daji hlavicku nebo delo... Urcite vam je tento scenar povedomy-.-
Vsadim se, ze podobny scenar dobre znate..........
Proste vzdycky kdyz jsem potkal takove grazly, tak to zacinalo na VELMI MALOU VZDALENOST, urcite jste si toho vsimli..
Proto treba kdyz borec zacne na blizko chytat nebo zduchat, tak se suprove uplatni Chi sao...Nalepite se na jeho ruky a nedate mu sanci vas za neco chytit, strcit do vas a nebo ziskat vyhodu. Jakmile zautoci, tak mu projet rukama a...je to..
Myslim ze prave na ty diskotety, klubiky, metro a jine nejrizikovejdi mista je WT uplne idealni.....Vetsinou je tam velmi malo prostoru.

Samozrejme je to muj nazor ....zajima me ten vas..
Co vy na to???
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 01. čer, 2004 4:55

Valecnik píše:
Sennin píše:Obecně řečeno, WCH bylo vytvořeno výběrem reálných a aplikovatelných technik bez nároků na extrémní pohyblivost, roztaženost, skokové techniky. WCH je docela statické, to neznamená, že je něčím méněcenné, spíše naopak...Bojovník WCH používá minimum prostoru a používá minimum zbytečných pohybů - WCH je dost přímočaré a pro efektní reálný boj je skvělým základem.

To je dalsi vec, proc se mne WT tak zalibilo - ten kamarad mne rikal, ze se taky nekdy WT rika "styl telefonni budky"...protoze, WT bojovnik dokaze bojovat na velmi malou vzdalenost a na velmi malem prostoru, jak pise taky Sennin...No a to je prave to.
Z moji vlastni zkusenosti - , casto na disce, nebo nekde v hospode jeste ,nez dojde k bitce, tak borci casto na cloveka vyripuji (vsak to znate - co ty p*co co cumis chces po drsce) - dojdou k clovekovi na par centimetru a zacnou pozduchavat hrudnikem, potom zacnou strkat rukama(ale stale maji blbe kecy - nebo co, nebo co atd...,), potom se zacnou snazit chytnout treba pod krk, nebo za klopu a ve finale treba daji hlavicku nebo delo... Urcite vam je tento scenar povedomy-.-
Vsadim se, ze podobny scenar dobre znate..........
Proste vzdycky kdyz jsem potkal takove grazly, tak to zacinalo na VELMI MALOU VZDALENOST, urcite jste si toho vsimli..
Proto treba kdyz borec zacne na blizko chytat nebo zduchat, tak se suprove uplatni Chi sao...Nalepite se na jeho ruky a nedate mu sanci vas za neco chytit, strcit do vas a nebo ziskat vyhodu. Jakmile zautoci, tak mu projet rukama a...je to..
Myslim ze prave na ty diskotety, klubiky, metro a jine nejrizikovejdi mista je WT uplne idealni.....Vetsinou je tam velmi malo prostoru.

Samozrejme je to muj nazor ....zajima me ten vas..
Co vy na to???

za to co jsi tu napsal se ti tu kazdej kdo jen TROCHU rozumi tomuhle stylu kungfu musi zakonite VYSMAT :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... klasicke reklamni kecy EWTO, kam se chces lepit ty troubo ? Pral ses nekdy, pral ses nekdy OPRAVDU VAZNE ??? Proste dostanes BOMBU jak prase a nelepis se leda frnakem k zemi, ty lepidlo... Chi Sao je jenom cast treninku a jeste k tomu EWTO CHI SAO nema s bojovanim nic spolecneho, je to ONANOVANI a hrani na BUBUBU, hlavne kdyz instruktor ukaze ze umi zmydlit sveho zaka! A styl "telefoni budky" ?! To ti mohl rict jenom absolutni PABLB ! Jestli chces vedet k cemu je tvoje WT tak zajdi na trenink k Machackovi, dej lehkej sparring s kymkoliv :lol: :lol: :lol: !
Meli by jste se jit lecit vsichni k nekomu kde se fakt cvici neco co je k necemu dobre , ne jen na vase okradani! Jak AVSE (EWTO v blede modrem, jen bez kvalitnich instruktoru) tak i EWTO :lol: :lol: :lol: .
(kterej blbec si muze dat nick "valecnik", kolik je ti let chlapecku ???)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » úte 01. čer, 2004 7:11

4Valecnik: to co pises je trochu nesmysl, nema cenu si nekoho poustet k telu a nechat ho zautocit. Zpusobu utoku je moc a Chisao te nespasi a nemuzes pocitat s tim, ze se do tebe navazi nejaky amater. Jinak s bojem na kratkou vzdalenost snad nepocita jen shotokan a aikido (a par dalsich), ale ve wushu a hlavne ve vnitrnich stylech se s tim pocita vsude.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » úte 01. čer, 2004 7:13

4dodov: s tebou bych sparing dal
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

hmm

Příspěvekod Bujin » úte 01. čer, 2004 7:20

Naco tolko zlosti :?:

Nechapem preco sa tu musi furt niekto rozculovat.

Su otazky a su odpovede....ale preco odpovedat tak agresivne?
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » úte 01. čer, 2004 7:49

súhlas, ukropčány...málokto vie využiť nacvičené veci v boji na extrémne krátku vzdialenosť (tel.búdka), ale diskotéka väčšinou ponúka krásny priestor a zaujímavé zbrane (stolička, fľaša, popolník, ...)takže doporučujem mať oči všade, ani nevieš čo a kedy a odkiaľ priletí...mám s tým nejakú skúsenosť (vyrastal som v malom meste, zábavy boli ozaj zaujímavé na boj...), treba mať dobrú prípravu...aspoň pred pár rokmi tam chodili kamasi rovno z posilovne a pod parou, s tými to bývala fakt sranda...(alebo sanda???) :lol: :lol: :lol:
skús najprv telocvičňu a spar s kamošmi bez chráničov natvrdo, zistíš o čom to je... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 01. čer, 2004 9:12

...šak ono aj na tej zábave či disko to už treba vedieť, inak si v perdeli... :D :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Valecnik » úte 01. čer, 2004 12:31

FOR DODOV :

WOOOW!!!__!!!!
:D snazis se me rozhodit tema tvyma drsnyma recma co ?
Jejda uz se te bojim :oops: , no tyjo fakt sory, hrozne se stydiiim.....
Heled, nevim o co ti jde, To co sem napsal, tak mozna nemusi byt vsechno pravda, ale to jeste neznamena, ze se mne kazdy vysmeje (mozna tak ty, ale aspon vim, co ses zac - z sem si te zaradil...)..He
Ja nemuzu o sobe rict, ze neco umim, zvlast ve WT, taky to o sobe nerikam

Kazdy rozumny borec, pokud se mylim (ale slusne zeptam), tak mne to normalne rekne, protoze, pokud uz je v boj.umenich na nejake urovni, tak uz urcite parkrat pocitil, co to je se zmylit.ooo...
Holt na tom neni nic divneho pro normal lidi....chapes??

Vis a o tom to je chlape---o normal konverzaci-
Je jasne ze se najde v konfere vzdycky nekdo jako ses ty ktery, pokud je nekdo o necem moc nevi, tak zacne prudit a snazit se ukazat, ze je uplny debil a on je velkej frajej co(samoz. ze na konfere, ve realnem zivote no commnent - utece kdyz je pruser), to je normalni stav, ale s tim sem pocital, kdyz sem tuto konferu zakladal..

Muj kamos co sem se u nej setkal s WT, cvicil WT u Drdly a ma myslim 5. nebo 6. zakovsky..
Cvicil dalsi boj. umeni u nejlepsich mistru a ucitelu u nas...
Noo ale kdybys ho znal, tak bys rekl ze je pablb mozna tak ze zavisti....
Pred nim bys hochu zmekl...to vim

K memu nicku - mne se muj nick libi a co si myslis o nem ty je mne srdecne jedno OK ?
Konec koncu ten tvuj dodov, ci co no....jen si ho precti vickrat za sebou....

Urcite po teto moji odpovedi me zasypes privalem peprnych vyrazu, co ja to jsem za...
a jak to ze sem se vubec mohl narodit a takove...Uz to vidim, oo .No ale to se nemusis namahat, takove, jako si ty znam...
S opravdovym poulicnim hnusem sem se setkal, nastesti jenom trikrat slo opravdu do tuheho a to mne stacilo..
To je takdy jeden z duvodu, proc se o WT tak zajimam...
No nebudu se pred tebou obhajovat
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...