wing tsun kung fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

wing tsun kung fu

Příspěvekod css94381672 » stř 13. čer, 2007 18:42

ahoj, poradili byste mi nějakou dobrou školu v Praze, kde se učí wing tsun?
css94381672
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SiuLouFu » čtv 14. čer, 2007 9:58

Mai Gei Wong Wing Chun
http://www.wing-chun.cz/
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 14. čer, 2007 10:01

SiuLouFu píše:Mai Gei Wong Wing Chun

to ale není WT 8)
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 14. čer, 2007 10:12

SiuLouFu píše:Mai Gei Wong Wing Chun

Maro ???!!!

to "css94381672"
vsechny skoly ewto wing tsun najdes na www.ewto.cz nebo primo tady : http://www.ewto.cz/skoly/skoly.asp , ale reference na nejakeho konkretniho cvicitele Ti zadne nedam...musis si je obejit.
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » čtv 14. čer, 2007 10:59

adresy škol WING CHUN,TSUN.... , které nebyly výše uvedeny :

WT
www.ebmas-praha.cz

Ving Tsun :
www.avse.cz

wing chun :
http://www.wingchun.cz/vyuka/skoly/praha-smichov/

wing chun :
http://www.wingchunpraha.org/
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » čtv 14. čer, 2007 12:43

irzounek píše:Maro ???!!!

... (zkraceno) ...

Chtel jsem pro nej jen to nejlepsi, Sifu. Existuji veci lepsi, nez WT ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 14. čer, 2007 13:20

Podle meho nazoru nejlepsi ucitel WT v ceske EWTO je Lukas Holub.

Ale urcite neprohloupis, kdyz zkusis i jine skoly, co se tu za WT podloudne vydavaji. :lol: (pro ty, co maji dlouhe vedeni, delam si srandu)

Rozhodne toho obejdi vic.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod css94381672 » čtv 14. čer, 2007 14:07

ok, zajdu si na nějaký tréningy v těch školách...

..a wing tsun, ving tsun, wing chun atd. ...v tom jsou jako nějaký větší rozdíly?

a ještě bych se chtěl ujistit, že vím, co to vlastně je. Co jsem pochopil, tak by to mělo být relativně nenáročné (bez salt, dvoumetrových výkopů, atd. ..ani není potřeba nějaká extra síla), účinné bojové umění (jeden ze stylů kung fu) na krátkou vzdálenost (pro sebeobranu) založené na rychlém sledu úderů hlavně rukou na citlivá místa na těle...
...přičemž existuje reálná šance, že útočník mou obranu přežije (...aneb kdyby mě někdo čistě teoreticky napadl, tak nemám potřebu mu hned ukopnout hlavu pomocí nějakýho taekwonda :wink: ) (omlouvám se teakwondistům...ale zdá se mi prostě příliš drsné :roll: )
css94381672
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » čtv 14. čer, 2007 14:38

A jeje, stare dobre naborove pohadky o BU pro slabe a inteligentni. I proto ma EWTO povest, jakou ma.

Hele, kdyz budes slabej, budes slabej. Pokud se ti kopani do hlavy zda agresivni, ve WT se taky kope do hlavy vetsinou leziciho soupere. Proti loktu do hlavy to uz ani neni takovy rozdil. Naopak v taekwon-do se pouzivaji paky a prehozy jako treba v aikido. Ale ja treba povazuji monokl za mensi surovost nez ruku zlomenou v lokti.

Podivej se do vice skol a nenech si blbnou hlavu nesmysly, ze to bude bez namahy, ze neni potreba zadna sila a ze hned se budes umet skvele branit.
Jakykoli snadne vypadajici cil bud neni snadny nebo je to svindl anebo prinejmensim marketingovy trik.
Nakonec stejne jeste budes zvazovat faktory jako dostupnost skoly, partu, cenu atd. Cena byva dost osidna, protoze nemusi zahrnovat zkousky a ruzne dalsi vifikundace. Ve vetsine skol se dozvis, ze jsou nejlepsi, delaji to lepe nez ti ostatni. Nakonec je to logicke. Pokud mas na vyber, delas to, co povazujes za nejlepsi. Nebo je to kompromis, ale to je tezke si priznat.

Wing chun ma rozvetveny rodokmen. WT (Wing tsun) se oznacuje WCH vetev Leung Tinga, ktery je podle vseho peknej hajzl.
Od nej se odtrhla rada jeho byvalych zaku, kteri mu nechteli platit tantiemy a ti si obvykle ponechali oznaceni WV/T. Samozrejme k tomu meli i jine duvody nebo to alespon tvrdi.

Wing chun jsou vetsinou skoly s jinou historii mistru nez WT.
Rodokmeny skol najdes na jejich strankach.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 14. čer, 2007 14:44

css94381672 píše:...přičemž existuje reálná šance, že útočník mou obranu přežije

No nevím nevím .... vždy raději počítej s tím že zemře. Ale záleží na tobě zda si velkorysý a necháš ho přežít :lol: :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod css94381672 » čtv 14. čer, 2007 16:50

TAPTAK píše:A jeje, stare dobre naborove pohadky o BU pro slabe a inteligentni. I proto ma EWTO povest, jakou ma.

Hele, kdyz budes slabej, budes slabej. Pokud se ti kopani do hlavy zda agresivni, ve WT se taky kope do hlavy vetsinou leziciho soupere. Proti loktu do hlavy to uz ani neni takovy rozdil. Naopak v taekwon-do se pouzivaji paky a prehozy jako treba v aikido. Ale ja treba povazuji monokl za mensi surovost nez ruku zlomenou v lokti.

..ok

...dělal jsem sedm let judo, takže znám jen to (a nepovažuju se za slabého 8) ..to jsem jen tam psal jako charakteristiku, kterou jsem se dočetl, né že to bych to chápal jako zásadní přednost - trénování mi nesmrdí :wink: )...potom jsem jednou na prchavý okamžik čuchl k úplným základům aikida, ale to je vše -- další umění znám jenom z obrázků...

ale co se týče toho taekwonda...tak když vidím na obrázcích toho chlápka, metr a půl nad zemí, vzhůru nohama, kterak nohou rozbíjí nějakej trámek... ..tak toto bych vážně asi jen tak nesvedl :o

..ale napište mi, o čem to win tsun opravdu je
css94381672
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod css94381672 » čtv 14. čer, 2007 17:11

..teď mi ještě napdalo, že by mě zajímalo, jak dlouho asi trvá naučit se jakž takž wing tsun...

...např. u kendó jsem na stránkách kacubo četl, že zabere obvykle 3-5let se dostat na první dan... (až se mi to zdá jakési podezřelé na to, že je tréning dvakrát týdně)

..dá se takhle přibližně říci, jak dlouho to trvá u wing tsun? (protože např. u toho džúdó jsem měl po sedmi letech ještě daleko k prvnímu danu :oops: ..ale tam se muselo chodit na soutěže, abych mohl postoupit, a to já jsem odmítal...doufám, že u wing tsun se nechodí na soutěže...)
css94381672
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » čtv 14. čer, 2007 20:20

css94381672 píše:..ale napište mi, o čem to win tsun opravdu je

máš tady plno odkazů, tak šup na nějakej trénink, tam Ti určitě všechno řeknou
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pát 15. čer, 2007 8:56

Presne tak, jdi se podivat, nekde je treba prvni trenink zdarma. Taky muzes nahlednout tady do sekce wing chun videa. Ale nevim, jestli to bude k necemu dobre.
Soutez = postup, to myslim neplati v zadne skole, vetsinou ani souteze nejsou.

Metr a pul ve vzduchu prkynko? Na koleji jsem ze dvou kroku "zboural" strop cca 2.50 m. :( bejvavalo
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hark » pát 15. čer, 2007 9:23

css94381672 píše:..teď mi ještě napdalo, že by mě zajímalo, jak dlouho asi trvá naučit se jakž takž wing tsun...

...např. u kendó jsem na stránkách kacubo četl, že zabere obvykle 3-5let se dostat na první dan... (až se mi to zdá jakési podezřelé na to, že je tréning dvakrát týdně)

..dá se takhle přibližně říci, jak dlouho to trvá u wing tsun? (protože např. u toho džúdó jsem měl po sedmi letech ještě daleko k prvnímu danu :oops: ..ale tam se muselo chodit na soutěže, abych mohl postoupit, a to já jsem odmítal...doufám, že u wing tsun se nechodí na soutěže...)

Nejmin pet, ale spis deset let na cely system (3 sestavy beze zbrane, panak, dve sestavy se zbranemi). Nejvic casu zaberou prvni dve sestavy - zaklady. Zalezi co si od toho slibujes a jak intenzivne cvicis (nejlip kazdy den). Mistrovstvi vzdycky trva roky a roky. Aby ses pomoci WCH ubranil, tak cca dva-tri roky (pocitam i praci nohou). Az zvladnes cely system (=zaklady) tak potom jemne, vnitrni WCH je zabava na cely zbytek zivota.

To byla realisticka cisla treba pro ELYWCIMAA Wing Chun.

Nicmene treba u Williama Cheunga muzes pri korespondencnim studiu v Kanade dostat mistrovsky diplom za rok a pul, podle komentare k jednomu videu na YouTube :-)
Ve WT to muze byt taky zajimave.
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pát 15. čer, 2007 13:48

Nevim, jak je to v EWTO s korespondencnimi kursy. :wink:
Verim, ze pri soukrome vyuce a dostatecnem "mazani" by se system dal zvladnout za 5-10 let.
Pri bezne vyuce nemam odhad, tipuji 15 let a vic, ale pokud by clovek makal a jezdil po vsemoznych seminarich, urcite by to slo urychlit.
Navic te mazane nuti delat trenerske kursy atd., tezko rict, kam az se da dostat, pokud se aktivne nezapojis do letadla.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod karlat » pát 15. čer, 2007 15:01

Dovolím si tedy uvést odkaz i na naší školu
www.wingtsung.cz
ale moment, tys chtěl v Praze, tam ještě nefungujeme :(
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod css94381672 » pát 15. čer, 2007 17:16

díky všem za info a odkazy, ...přindu se kouknout (tak...v říjnu..teďko ještě v Praze nejsem...to až nastoupím na vejšku...)
css94381672
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pát 15. čer, 2007 17:54

karlat píše:Dovolím si tedy uvést odkaz i na naší školu
www.wingtsung.cz
ale moment, tys chtěl v Praze, tam ještě nefungujeme :(

nevim jestli uz se nekdo neptal, ale proc Wing TsunG

diky
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 15. čer, 2007 18:37

pm píše:nevim jestli uz se nekdo neptal, ale proc Wing TsunG

diky

Když může být KUŇFU ... ©IJULUM ... TAJ©©ÉN ... PJOČ© BI NJĚMOHL BÍT wing tsung :?: Obrázek
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...