EWTO WING TSUN

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod TongPa » pon 11. čer, 2007 10:53

TAPTAK píše:TongPa - aby potom chudaka divku nekdo v parku mlcky neznasilnil! :wink: S revem se setka mozna v hospode nebo pri domacim nasili. Je to uplne jiny stres nez kdyz ji v parku nekdo zezadu prilozi nuz ke krku a jemne zakroji.
Ciste pro objektivitu - o mesic kratsi kurs - vis kolik hodin zabiral ten ktery kurs tydne/ mesicne?

Jasně že hajzl, kterej chce znásilnit ženskou, na sebe ve většině případů nebude chtít upozorňovat nějakým hlasitým křikem... :roll: Ten "řev" se používá k umělému navození stresu při tréninku, víš? Vlastně když jsem viděl ty EWTO videa tak nevíš... :twisted: Co se týče délky kurzů, většina BS/BU jede 1,5 hod trénink, na stránkách jujutsu mají u toho kurzu 10 týdnů po 1,5 hod týdně, EWTO má 15 týdnů. Hodiny neudávají, ale asi to nebude 0,5 hod týdně, že? :?
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pon 11. čer, 2007 13:42

TongPa - tvuj prispevek je tak mily. :oops:
Makoto tehdy jasne psal, ze se kursy pro holky opakuji, nestaci absolvovat jen jeden kurs, takze nevis, kdo je nebo neni po skutecnych 2 mesicich treninku (stejne jako to nevis u holek z EWTO) nebo treba kdo je sachistka nebo kdo hraje ligu v rugby.

Pro pripad, ze bys to necetl, prehledl nebo nepochopil, opakuji, ze uroven holek z kursu EWTO je desna.

Nezeres ty tak trochu maily Michaela Paceho? Ono rvani na vyvolani stresu je sice dobry, ale necekane a jednorazove. Pokud ho pouzivas casto v ramci treninku a se stejnymi instruktory, nevyvolava to stres, ale smich. Jestli jsi to nekdy zkousel a zvlast se zenskymi, nemuzes to nevedet. A i kdyz se to pouzije spravne, porad je nebetycny rozdil chodit po zabradli, kdyz na tebe nekdo rve a jit po zabradli 10 m nad zemi.

Smysl ma vyvolani pocitu neznama - cizi prostredi, neznami instruktori atd. to nema smysl rozebirat. To jsou obecne veci, ktere zna kazdy, kdo dela BU nebo v podstate libovolny sport.

Jinak jsem rad, ze mas prehled, co a jak se cvici v EWTO, a mas dokonaly prehled o tom, co ja nevim. Zrejme mas i jasnou predstavu o tom, jaka BU jsem absolval a z nich jsem si samozrejme nic neodnesl.

Tak jo! Mas pravdu. Kdyz ja jsem z EWTO a ty ne, tak musis mit pravdu! Klidne mi jeste napis, co vsechno nevim a delam spatne, rad si to prectu.

Btw. co vlastne cvicis? MT? Kopes kolenem do sloupu, jo?

Omlouvam se vsem ze dlouhy OT, ale genialni myslenky provazene :twisted: ikonou, me ponekud, ehm ... irituji.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » pon 11. čer, 2007 13:56

irzounek píše:to all MGW -
Hm, kluci klid... nemuzete brat hracky capartum kdyz se jim libi a maji je radi. To je jejich vec.
Dale navrhuju anonymni trumpety ignorovat do te doby nez svlecou posrany pampersky a zacnou diskutovat pod svym jmenem. Ono to totiz jinak nikam nevede.

Ceska EWTO je jistojiste uz "jina" skola nez za dob naseho clenstvi, tak jim muzete treba i fandit... Budme radi, ze co bylo uz neni. Se vsema tema vyhradama co k nim clovek muze mit, porad patri k WingVing ChunTsun !!!

Hm, k té anonymitě asi toto:
Člověk skoro aby se bál na tomto serveru přiznat, že cvičí pod EWTO, aby se hned nestal terčem uštěpačných poznámek, nebo přímo málem nadávek.
Mnozí jsou tady vůči EWTO zatrpklí a nenechají si ujít příležitost aby si nerýpli, což podle mě ve svých postaveních nemají zapotřebí. Dobrá, třeba zažili to, co zažili, taky jsem o tom něco zaslechl. Nejsou všichni instruktoři v EWTO na hovno a se zákazem čehokoli jsem se nesetkal, kdo to zažil, toho upřímně lituji, protože měl holt smůlu. A své jméno, adresu, mobil atd sem nedávám proto, protože by se pak dalo vysledovat, kdo učí mě a kdo učí je a já v této atmosféře nechci, aby se jejich jména dostala zrovna sem.
Dokud tady bude platit to, že se lidi budou skoro stydět přiznat ke svému stylu (třeba aikiďáci taky dostávají pěkné kapky), aby nebyli někdy dost nevybíravě napadáni, tak tady těch skutečných jmen nikdy moc nebude.

Co se týče toho druhého odstavce, pokud není myšlen ironicky, tak jsem za ty slova moc rád.

Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 11. čer, 2007 14:05

Senior píše:Dokud tady bude platit to, že se lidi budou skoro stydět přiznat ke svému stylu (třeba aikiďáci taky dostávají pěkné kapky), aby nebyli někdy dost nevybíravě napadáni, tak tady těch skutečných jmen nikdy moc nebude.

ale o tomto to přece není...... :roll:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pon 11. čer, 2007 14:18

Senior - jak jsem videl Yiwanovu prezentaci na Youtube, tak to ironie neni.

Ohledne zakazu, dnes je to spis tlak na instruktory, kteri se WT zivi, radovy clen uz tohle neciti. Za Mily Jedlicky byl zakaz prispivani na internet.
At uz je WT na prd nebo ne, stydet se musime prinejmensim za ciny LT.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » pon 11. čer, 2007 14:21

Senior: jde o to, ze EWTO a WT je proste prachsprosty podvod, jiz od doby kdyz se Leug Ting zacal verejne prezentovat. prislo mi nedavno nekolik starych gf casopisu se zajimavymi clanky - napr. jak Yip Manovi zaci usporadali konferenci ap ozvali na ni x slavnych masteru, aby verejne odsoudili Leung Tinga jako lhare a podvodnika, vzpominky Bruce Leeho na podvodnika Leung Tinga, hybajiciho se jak po obrne atd. tahle ryba smrdi od hlavy - jak te hongkongske, tak nemecke, i ceska EWTO si zazila par smradochu, proste spatna rodina se spatnou povesti.

druha vec je gf samotne - staci se podivat napr. na oficialni stranky EWTO a oficialni videa, WT, Blitzdefense etc.

neznamena to, ze kazdy clen EWTO je smejd - jen ona organizace je smejdtstvo non plus ultra.

never mind, verim ze Tvuj sifu je treba prima clovek, mate super partu, drete jak kone a retezaky vam chodi, a konig se vam do toho moc neplete. dobre jen pro Tebe, ale pokud WT/WCH opravdu milujes, zkus se zajit nekdy podivat nekam jinam - MGWWCH, Lok Yiu WCH...

vse nej
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 11. čer, 2007 14:42

Mám kamaráda říkejme mu třeba Radim. Radim byl instruktor v EWTO a jedním z vyšších stupňů v ČR. Radim dlouhou dobu jako žák i jako dorostenec aktivně sportoval dělal box a dařilo se mu pak ale našel zalíbení ve wt. Po nějakých x letech se do Prahy dostal instruktor třeba kickboxu, který mu jako jeden z mála sednul. Radim začal chodit na kickbox a jelikož měl velmi dobrý základ z boxu velice se mu v něm začalo dařit, na trenincich se oddelal vice nez na wt a to se mu libilo, ze se muze vyradit. Ovšem nemohl soutěžit v ČR jelikož se bál že by mohl mit problémy s panem Konigem kdyby ho nekdo videl a naprasil jak bouchá turnaje a ze se aktivne venuje jeste necemu jinemu. Proto muze obcas s kluky vyjet do zahranici kde ho nikdo nepozna a nemuze se druhemu sportu venovat a angazovat v nem tak jak by chtel. :cry: V podstate ho delal v ilegalite.
Naposledy upravil Toman dne úte 12. čer, 2007 12:22, celkově upraveno 3
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 11. čer, 2007 14:43

Senior píše:Hm, k té anonymitě asi toto:
Člověk skoro aby se bál na tomto serveru přiznat, že cvičí pod EWTO, aby se hned nestal terčem uštěpačných poznámek, nebo přímo málem nadávek.
Mnozí jsou tady vůči EWTO zatrpklí a nenechají si ujít příležitost aby si nerýpli, což podle mě ve svých postaveních nemají zapotřebí. Dobrá, třeba zažili to, co zažili, taky jsem o tom něco zaslechl. Nejsou všichni instruktoři v EWTO na hovno a se zákazem čehokoli jsem se nesetkal, kdo to zažil, toho upřímně lituji, protože měl holt smůlu. A své jméno, adresu, mobil atd sem nedávám proto, protože by se pak dalo vysledovat, kdo učí mě a kdo učí je a já v této atmosféře nechci, aby se jejich jména dostala zrovna sem.
Dokud tady bude platit to, že se lidi budou skoro stydět přiznat ke svému stylu (třeba aikiďáci taky dostávají pěkné kapky), aby nebyli někdy dost nevybíravě napadáni, tak tady těch skutečných jmen nikdy moc nebude.

Co se týče toho druhého odstavce, pokud není myšlen ironicky, tak jsem za ty slova moc rád.

Senior

Ahoj,

myslim, ze tva reakce je prehnana:

Nikdo nekritizoval M. Jedlicku, P. Drdlu, J. Kopeckeho, D. Bartaka, L. Holuba ... (at uz byvale soucasne ... cleny) ... vzdy se jednalo o kritiku L. Tinga a K.R. Kernspechta :idea: Denne si pisu s aktivnima i neaktivnima clenama WT v Cechach a naopak jsou to prave oni kdo kritizuji byvale instruktory v CR.
Mnohdy asi opravnene nebot tato kritika zazniva z ruznych koutu nasi republiky!
Co chces po nas? ... Nekdo sem dal velmi nekvalitni video a strhla se diskuze nad jeho mizivou urovni ... at se to nekomu libi nebo ne i o tom je internetova diskuze a verejne forum. Nebo maji vsichni pochlebovat i kdyz vidi zjevne neco co kritiku zasluhuje?
Tyka se to vsech a kazdy uz se tady setkal s tim, ze se kritizovalo i to co ma dotycny rad a sam cvici. Kazdy ma moznost sve postoje obhajit ... tak se neboj a smele do toho :arrow: kazdy ma pravo na svuj uhel pohledu na zaklade zkusenosti atd ... Nevidim v tom nejmensi problem.
Problem je ale v tom, ze fnukanim kazdeho jen utvrzujes ve svem negativnim postoji :wink:

Vec kolem wt je plna rozporu ... jeden se nesetkal se zakazi, druhy napise, ze bylo zakazano na tento server prispivat (viz Tomanuv prispevek)... Panove nejdriv se domluvte, protoze takoveto usili je kontraproduktivni. Chceteli zmenit image EWTO musite zacit tlakem zevnitr :arrow: ryba smrdi od hlavy!

Nemyslim svuj prispevek ironicky a myslim to dobre :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pon 11. čer, 2007 15:11

to Senior: Divis sa, ze tolko ludi kritizuje EWTO??? Ved sa staci pozriet na niektore skusenosti samotnych clenov EWTA. Kritika je opodstatnena podla mojho nazoru, takze nevie o co ti ide. Alebo mam navrh. Mozeme sa tu vsetci hladkat po chrbatikoch a chvalit sa ake je nase BU alebo BS paradny a aky sme mi borci. Kritika posuva vyvoj dopredu. Aby si to zle nechapal. Nie som zarity odporca EWTO, ani nemam osobne skusenosti, ale ked niekto kritizuje nieco a ma na to argumenty a protiargumenty su najma typu:"to bolo davno", tak clovek si proste vyvodi zavery :? :?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MED » pon 11. čer, 2007 15:32

to TAPTAK
- ty holky maji za sebou kurz v trvání 10 lekcí po 1,5h respektive 2hodinách(je to lepší pro rozvrh lekce)
- pokud chtějí pokračovat mohou cvičit normálně v oddíle
- na pokračovácí kurz není síla :cry:
- nůž na krk - na to je asi nikdo nepřipraví....
- řvaní - většina se jich na začátku sesype když na ně zařvete - pak si zvyknou :D a už se v tom orientují a začnou se bránit
- problém těch videí je v útočnících
- znovu - je to mimo téma EWTO, pokud to chcete rozebírat tak to přesuň te tam kam to patří - dík
to TOMAN
- pěkně jsi to napsal
MED
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » pon 11. čer, 2007 16:02

Toman - Olivera se zeptal a ten mu rekl, ze nesmi?

MED - svoje jsem k tomu rekl v diskusi, kam to patrilo a z tehdejsich informaci jsem take vychazel. Mas naprostou pravdu, v EWTO se uci blitzdefence, ktera je modelove stavena pro obtezovani :lol: chlapa chlapem, takze pro zenskou sebeobranu neni vhodna. Prehledl jsem prispevek, kde jsi to velmi trefne vystihl.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » pon 11. čer, 2007 16:02

Děkuji za všechny reakce - bez ironie.
Pokud můj příspěvek zněl jako fňukání, nemyslel jsem to tak, jsem už velký kluk a nefňukám :wink:
A s tím, že je možno zkusit i něco jiného - s tím rád souhlasím, ale ne vždy to jde provést, možnost výběru není vždy, všude a pro všechny.
Nezastírám, že BU nejsou mou životní náplní, a že historii EWTO znám jen z toho, co se tu píše a ta se od současnosti, ve které jsem -aspoň u nás- asi dost liší.
O tom to bylo.

Mějte se. :)
Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 11. čer, 2007 16:26

Pro TAPTAKa:

Hele - já v EWTO nikdy necvičil, s lidma z této organizace nemám nic společnýho a proto ani nemám důvod proti nim drštit síru a oheň. Rozhodně nemůžu vědět, co všechno kdo a jak cvičíte. Tak jako jinde, budou u vás jak lidi dobrý, tak i nějakej ten neřád. Co tady ale kritizuju je to, co vidím na tom videu. Stejně tak jsem nedávno kritizoval sebevražednou obranu proti pistoli dokonce z nějakého reklamního klipu na DVD od jistého pana Reimerse. K vyjádření názoru (někdy pochopitelně i kritického) mimo jiné toto diskuzní fórum slouží, ne? To že jsi psal, že úroveň holek z toho EWTO kurzu je děsná, jsem nepřehlédl. Ale není to tak úplně jejich vina, že? Nebo ano? Maily od Michaela Paceho rozhodně nežeru, dokonce ani nevím, kdo to je. Co se týče onoho používání "řevu" jako prostředku pro vyvolání umělého stresu při tréninku, tam s tebou souhlasím s tím, že používat to opakovaně a se stejnými instruktory by zcela ztratilo původní efekt. Ale v určité fázi tréninku to být musí, aby si ty holky uvědomily, že to není jen hra a braly to trochu vážněji... Dobré je, aby na "modelovku" přišel jim neznámý figurant. Pokud tím neprojdou, bude to pořád ono škádlení hahaha - hihihi, prostě fraška. Jasně že po 2 - 3 měsíčním kurzu 1x týdně ty holky nebudou super bojovnice, ale ohledně metodiky boje (kde by měly být zohledněny jejich fyzické možnosti) se už lecos vyčíst dá. Například to, že na jednom kurzu ty holky učí dorazit na zemi ležícího násilníka pořádným kopancem, a na tom druhém v podřepu šťouchanečky pěstičkama, který průměrnýho chlapa rozhodně nevyřadí, ale spíše naserou... :?

Jinak tebe irituje tenhle :twisted: smajlík? Zvykej si, patří k mým nejoblíbenějším... :lol: A s těma "geniálníma" myšlenkama taky moc nenaděláš, my géniové jsme už prostě takoví... :P

PS: Co máš proti MT a kopání do sloupu? Vždyť je to super, někdy si to taky zkus... :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=GKQ0m-RDC0A
Naposledy upravil TongPa dne pon 11. čer, 2007 16:44, celkově upraveno 1
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 11. čer, 2007 16:41

TAPTAK píše:Toman - Olivera se zeptal a ten mu rekl, ze nesmi?

Nevím TAPTAKu zeptám se, ale myslím že bude mít pro své jednání nějaký důvod. Ale taky to může chyba komunikace.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 11. čer, 2007 17:32

..osobne co som cvicil kedysi modelovky,a to tak ze v prilbe s licnicami a s 1 figurantom a ani sa nerevalo velmi,stacilo ze obcas priletel suckerpunch s plnej sily do hlavy pocas mluvy, ako na ulici a stres bol ako svina..nemusi sa len revat,staci pocas agresivnej mluvy holkam zatat poriadnu facku a budu v takom strese ze az :wink: ,lenze na 2hu stranu o tyzden by tam nebola na kurze uz ziadna :lol: :wink: ...3 second fighter bol vymyslany tymto sposobom,musi obranca aj dostat do dyne,pretoze na krik si zvykne velmi rychlo ,ale na plny uder do hlavy az tak nie..
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pon 11. čer, 2007 17:48

TongPa - ups, asi jsem se blbe vyspal ...
Nejak jsem za tim prvnim prispevkem videl ironii trotla, co videl 5x kickboxera a do vseho bezhlave rejpe. :evil: (tak si zvykam) Proti kopani do sloupu ani MT nic nemam, snad tu narazku vysvetluje radek vyse a souvislost s tvym nickem. Nakonec, sam uvazuji, ze behem par let zkusim klub MT na Kladne. :wink:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » pon 11. čer, 2007 20:00

TAPTAK píše: Mas naprostou pravdu, v EWTO se uci blitzdefence, ktera je modelove stavena pro obtezovani :lol: chlapa chlapem, takze pro zenskou sebeobranu neni vhodna. Prehledl jsem prispevek, kde jsi to velmi trefne vystihl.

http://blitzdefence.com/frauen/index.htm 8O :?:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » úte 12. čer, 2007 9:58

hellas: Zatim jsem neslysel o tom, ze by se v Cechach ucila zenska blitzdefence. Co jsem videl a co je na videu, je standardni muzska.

Pri prilezitosti tohoto odkazu jsem shledl par videi z oficialnich stranek a zalezam do ustrani. :roll:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod robertos » čtv 14. čer, 2007 22:03

ja bych potreboval vedet,co jsou zac mistri- nick smart a milan prosenica.prosenica je nejaky mistr v zavodech wing tchun autodefence z anglie.prej jsou od leun tinga.nevite neco k tomu?ve wing tchun se delaj zavody ? ten prosenica je cech ? je v cechach nejakej klub wing tchun od mistra prosenici ? proc není jeden nazev misto tolik nazvu wing chun a wing tsun a wing tchun ?
robertos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » čtv 14. čer, 2007 23:21

TAPTAKovi - pote ,co se nikdy nepodarilo spocitat ,kolik andelu muze tancit na spicce jehly ,zkousis nyni zjistit ,kolik popela se vejde na hlavu jednoho rozumneho WTckare? :lol: :lol: :lol:

Tvuj oddany Roza :D
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...