Moderátor: pm
MaLong píše:Kungfu party? Ještě jsem o žádné neslyšel...
MaLong píše:Podívej se na stranky mistra Weng Xi Honga (nevím proč na něj všichni zapomínají, vždyť jeho škola patří mezi ty nejlepší u nás). Jeho žák, Jirka Vondrášek, učí moderní wushu narozdíl od Qin Ming Tanga a Zhai Hui, kteří vyučují tradiční wushu.
http://www.casw.cz
MaLong píše:Jasně, že to je věc názoru. Já jsem u Qin Ming Tanga cvičil asi 4 roky a proto můžu srovnávat
SiuLouFu píše:
MaLong píše:Jasně, že to je věc názoru. Já jsem u Qin Ming Tanga cvičil asi 4 roky a proto můžu srovnávat
Ty si ale kluk sikovna! Dokazes po par letech rozpoznat zrno od plev a jabka od hrusek. Myslim, ze Qin Ming Tang sifu by se mohl u Weng Xi Honga, Jiriky Vondraska nebo u Tebe neco priucit, kdyz jeho Gong-Fu je tak mizerny ...
irzounek píše:teda at to ctu jak chci, ja nikde nevidim ze by MaLong napsal v tom smyslu, ze by Qinovo kung fu bylo mizerny...? neco o "tradicnim" "modernim",... ale jinak nic...
SiuLouFu píše:
Kdyz slysim o rozdelovani Kung Fu na "tradicni" a "moderni", tak se mi vzdycky zjezi i chlupy v nose. Ted o vikendu jsem byl na Czech Open a videl jsem dost velky vzorek toho "moderniho" Wu-Shu. Kdyz nekdo odejde od Qin Ming Tanga sifu, kde se uci normalni ("klasicke", "tradicni", "shaolinske", ...) Wu-Shu k nekomu, kdo uci Wu-Shu gymnastiku ("moderni") a pak si to dovoli porovnavat ve stylu, ze (cituji) vždyť jeho škola patří mezi ty nejlepší u nás tak mi to vyznelo ve stylu (kor po tom dovetku, ze ma co srovnavat) jako narazka na Qinovo Kung-Fu. Ale mozna se pletu a jsem uz moc paranoidni. Treba mi to jeste MaLong vysvetli vic polopaticky ...
Pomooooc, už zase ty kecy o moderním a tradičním. Všichni tohle dělení používají kromě číňanů.Aůůůůůů
MaLong píše:To Pavela:Pomooooc, už zase ty kecy o moderním a tradičním. Všichni tohle dělení používají kromě číňanů.Aůůůůůů
A proč toto dělení nepoužívat, když jej používá většina a vystihuje podstatu věci? Za poslední dva roky se wushu vydalo úplně jiným směrem, než šlo doposud. Zmizely bojové aspekty a stalo především gymnastikou. Tak proč ho nějak nepojmenovat? Lidé jsou už takoví - snaží se mít pro každou věc nějaké jméno.
Kdyz slysim o rozdelovani Kung Fu na "tradicni" a "moderni", tak se mi vzdycky zjezi i chlupy v nose. Ted o vikendu jsem byl na Czech Open a videl jsem dost velky vzorek toho "moderniho" Wu-Shu. Kdyz nekdo odejde od Qin Ming Tanga sifu, kde se uci normalni ("klasicke", "tradicni", "shaolinske", ...) Wu-Shu k nekomu, kdo uci Wu-Shu gymnastiku ("moderni") a pak si to dovoli porovnavat ve stylu, ze (cituji) vždyť jeho škola patří mezi ty nejlepší u nás tak mi to vyznelo ve stylu (kor po tom dovetku, ze ma co srovnavat) jako narazka na Qinovo Kung-Fu.
MaLong píše:U Weng Xi Honga se učím stejné wushu jako jsem se učil u Qin Ming Tanga. Moderní wushu vyučuje ve škole Weng Xi Honga jeho žák Jirka Vondrášek. Neporovnával jsem wushu ani kvality obou mistrů, pouze jsem chtěl doplnit informace ohledně cvičení moderního wushu u nás, což je obsahem tohoto fóra. Nechci nikoho pomlouvat a už vůbec ne urážet, tak jak to je zde zvykem.
Klidne rikej CBU auticko na setrvacnik ... ale pak se nediv, ze ti nekdo napise, ze je to blbost a vyvoj do toho netahej to je jen vymluva a ke vsemu zcestna
Nechci se hadat, ale fakt je, ze moderni a tradicni je nesmysl i z pohledu historie ... tenkrat to bylo moderni a nebo tradicni??? Uz chapes?
MaLong píše:Klidne rikej CBU auticko na setrvacnik ... ale pak se nediv, ze ti nekdo napise, ze je to blbost a vyvoj do toho netahej to je jen vymluva a ke vsemu zcestna
Nechci se hadat, ale fakt je, ze moderni a tradicni je nesmysl i z pohledu historie ... tenkrat to bylo moderni a nebo tradicni??? Uz chapes?
Myslím, že by chtělo založit nové fórum na téma moderní, tradiční anebo vlastně jaké je to wushu?
Vývoj není žádná výmluva, to je prostě fakt.
Souhlasím, že wushu je jenom jedno, i když se dá z mnoha pohledů rozdělit na mnoho skupin a podskupin. A právě jednou podskupinou by moho být právě wushu, které se začalo vytvářet v současné době, ať už jej budeme nazývat jakkoliv.
Auuuu auuuu, to bolííí, to jsou kraviny.... Prosimtě, jestli jsem porozuměl, učíš se u mistra Wenga, co kdyby si se na to zeptal jeho, nebo Jirky, já ty hlouposti nemůžu čístMaLong píše:To Pavela:Pomooooc, už zase ty kecy o moderním a tradičním. Všichni tohle dělení používají kromě číňanů.Aůůůůůů
A proč toto dělení nepoužívat, když jej používá většina a vystihuje podstatu věci? Za poslední dva roky se wushu vydalo úplně jiným směrem, než šlo doposud. Zmizely bojové aspekty a stalo především gymnastikou. Tak proč ho nějak nepojmenovat? Lidé jsou už takoví - snaží se mít pro každou věc nějaké jméno.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků