Moderátor: pm
Stanin píše:Na AVSE uz mi sakra nesahejte, podle me poskytuje dobrou uroven vyuky. Btw nakonec stejne vsechno zavisi na zakovi, na tom jak moc do toho dava. Obcas nestiham jak jsou tady nekteri schopni teoretizovat
ropucha píše:Proč si myslíte že se WT neuplatnil v ultimátech?
(Překvapilo mne to,protože na českém letáčku EWTO je uveden instruktor který je několikanásobným mistrem ČR v ultimátech - D. Barták. To že WT není pro ultimáty použitelný vím od od instrkutora EWTO (jednoho z nejvýše postavených u nás) takže bude znát situaci dobře).
Děkuji za vaše názory
Dong_wu píše:S timhle bych uplne nesouhlasil. Zapasy byli v BU vzdycky bezna praxe. A kdyz tvrdim, ze je neco nejlepsi (coz vetsina WT skol tvrdi) mel bych to predvest.
wushi píše:...tak určite to tvrdia z EWTO na Slovensku a patrične k tomu sa aj správajú...
wushi píše:...vieš, smutné je, že je to realita....a netvrdím, že LEN EWTO, takmer každý wingchunista, ktorého som stretol, dával takýto názor pocítiť, a pritom to aj patrične naznačoval všetkým naokolo....sorry, tak to v SR je...
TAPTAK píše:Wushi: otazka je, jak to kdo dava najevo. Pro hodne lidi a zvlast pro ty, kteri pred tim nejake BU delali, je wingchun privalem myslenek. Po lopatach dostanou veci, ktere jim driv chybely a nedokazali na ne sami prijit. Takze se nemuzes divit, ze maji tendenci to s kazdym probrat, pochlubit se a vyzkouset. Aspon tak jsem to vnimal ja. Nekoho to nadchlo, jiny dal tvrdil, ze je to blbost, ze blok je blok a uder je uder. Z hlediska fyziky i logiky mam pocit, ze je to spravny pristup, ale to neznamena, ze jediny. Ze nejaky blb se vytahuje tim, ze dela box, karate, MT nebo cokoli jineho je zase jen o lidech a ne stylech. Kdyz uz resite ultimaty, pokud vim, kluci z ultimatu trenuji take wingchun.
TAPTAK píše:wushi: nejbelejsi pradlo, nejvetsi kousky ovoce, je to proste reklama, co vic za tim chces jeste hledat? Neni to tak davno, co se o wingchun u nas skoro nic nevedelo a i dnes je to jen pro maly pocet lidi, kteri BU vazne sleduji. Box, karate, judo, MT, Tai-chi, aikido, taekwon-do, vsechno je notoricky zname a objevuje obcas se v televizi. Nebyt Bruce Lee, Yip Mana, fam, legend, vymyslu, cvicil by u nas jen zlomek lidi.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků