koblih píše:K Akademii bojových umění Ostrava: rád bych uvedl všechny drby typu "jedna paní povídala" na pravou míru:
Akademie bojovýchu umění je škola, která vznikla tuším v roce 1990, takže pod vedením Karla Doležala už existuje 14let.(Myslím, že i to o něčem svědčí). Co se týká výuky v akademii, je rozdělana na 5 bloků:
- Chan-Shaolin-Si & Dju-Su Kung-Fu
- Tai - Chi
- Chi - Kung
- Kick Box & Thai Box
- Dětská přípravka pro bojová umění
Mistr školy Karel Doležal je držitel 7 TOANu ve stylu Chan-Shaolin-Si a Dju-Su Kung Fu a je žákem pana Brudného(10 TOAN) z Polska(Pszczyńska Akademia Sztuk Walki). Mimo to jestli se nepletu je držitelem 1.Danu Kodokan Judo a 2. DANu Shotokan Ryu.
K úrovni výuky Tai - Chi se nemohu vyjádřit, neboť já se věnuji sekci Chan-Shaolin-Si & Dju-Su Kung-Fu, ale má žena chodí do Tai - Chi na akademii tuším třetím rokem a je s výukou velmi spokojena. Já mohu z vlastní zkušenosti říct, že výuka Chan-Shaolin-Si & Dju-Su Kung-Fu má vysokou úroveň a to nejen co se týká obsahu výuky, ale i způsobu výuky. Tedy Mistr nejem má co učit, ale co je podle mě neméně důležité umí to naučit. Obecně myslím, že Mistr na kvalitu výuky klade velký důraz a vyžaduje ji i od instruktorů akademie.
Ono o tom jaká je výuka tam či onde se může napsat hodně slov, ale dokud člověk nepřijde a nevyzkouší si to na vlastní kůži, jsou to jen slova.
Jsem dlouholetým žákem Karla Doležala. Možná můj příspěvek je zaujatý opačným směrem, na druhou stranu myslím, že jako žák akademie o věci asi budu vědět více, než ti, co tady píšou stylem "já mám kamaráda a ten má známého a ten říkal."
Ještě krátce ke konkrétním přízpěvkům:Obávam se, že se pletete. Nejpíš máte na mysli školu pana Kotlára z Havířova.microElephant píše:No nevím. Před nějakým časem se Akademie bojových umění holedbala Wing Chun, a mám takové nepříjemné mrazení, že se jednalo o ukázku nějaké sportovní formy (soutěže, sestavy(?!), takový kudrnatý dlouhovlasý mládenec na fotkách a na akcích). Těm bych moc nevěřil.NesmyslAnonymní píše:ing. Karel Dolezal, 7. dan wu-shu...
Obrazek si udelejte sami.No vidíte a já znám kluky i holky, potkávám se s nimi dvakrát týdně na tělocvičně, a ti mají názor úplně jiný.Sennin píše:Tímto se nezastávám p. Doležala - vím, o jakou osobu jde a znám kluky, kteří v jeho "Akademii bojových umění" studovali - shodli se na slovech: HRŮZA, KATASTROFA, ©OK, AMATÉRSTVÍ, HNUS...
Ještě na konec taková úvaha. Samozřejmě jako asi ve všech školách lidi přicházejí a odcházejí, né každý najde v akademii co tam hledal. S odchodem ze školy se vyrovnává každý jinak a myslím patří mezi lidské přirozenosti hledat chybu vždy v těch ostatních a ne sám v sobě, tedy v tomto případě za tento neúspěch může samozřejmě škola a né ten cvičenec sám.
no, disponuji zhruba trihodinovou videokazetou z cviceni dotycneho pana a seminare pana Klause Postgease u ktereho se ucil slavne (v holandsku a nemecku VYMYSLENE - jen pro ilustraci uvadim, ze vynalezce je mongol, udajne z kralovske rodiny...ktery cvicil od karate po judo vsechno, ale jen ne kung fu nebo Shaolin...) Chan Shaolin Si Kung Fu...
Pro pripadne zajemce o cviceni v teto "akademii" chci uvest, ze mi nebylo na zvraceni, nybrz NA BLITI z toho co jsem videl... Zmrsene Karate, kotrmelce, no sranda... Tai JI - to ze je nekdo spokojeny neznamena, ze to co cvici za neco stoji...Co se tyce bratri Brudnych, doporucuji se optat na nejakem polskem foru o bojovych umeni.Odpoved bude zabavna:-).
Ale komu neni rady, tomu neni pomoci... Hlavne ze jsou spokojeni:-))) hahahaha TOANY