Moderátor: Picard
pe25tr píše:kik píše:Ahoj chtěl bych se zeptat především aikidáků jak by mohly být možné závody v aikidu a jakm by si představovali pravidla atd.Vím ,že v Tomikiho aikido jsou závody ,ale ty pravidla se mi vela nepačí.
Pali sem dal odkaz na soutez v shodokan aikido. Me to pripada jako hodne nepovedene judo.
Souteze v aikido snad jedine ve stylu krasobrusleni, nebo spolecenskych tancu: nastoupi soutezni par, odcvici, porota udeli znamky, par ktery ziskal nejvic bodu, vyhral... pekna hovadina, ja vim
ukropcany píše:4hosobiki - no to je prosté, xavier ako skúsený diskutér vie, že nikdy žiadny aikiďák svoje sily nezmeria a tým sa jeho poznámka stáva veľmi ironickou a smiešnou...
cudles píše:No,myslim ze uz jsem tu procetl dost diskuzi o aikidu,a tak vim,ze vetsina ho odsuzuje,a nekteri pouze metodiku vyuky...po sesti letech treninku 3x denne a s tim,ze jsem vynechaval max 2-3 treninky do roka,jsem si dal takovy lightkontakt s klucinou,co u nas cvici,a zaroven dela MT...poznal jsem ze mate pravdu v tom,ze metodika je spatna,jak jel nejakou serii uderu,skoro jsem nemel sanci...ale i kdyz me to dost dlouho stvalo,a i stve, ale neprestal jsem cvicit,naopak se snazim cvicit vic a ,,lepe´´...proste nerad neco vzdavam...nebranim se an tomu pohlednout pod poklicku i jinym BU/BS,k cemuz jsem zatim bojuzel nemel prilezitost,ale verim,ze to cloveku muze jen datpro me je kazda prohra,respektive neuspech podnetem k tomu,abych zacal vice cvicit
a vyjadrovani nekterych aikidoku na tomto webu je dle meho nazoru prinejmensim politovanihodne,a nekdy se tedy nelze divit nazorum ostatnich na aikidisty...kazdopadne je na kazdem jaky o sobe dela dojem
ukropcany píše:4cudles - toho 29. prídeš?
Val píše:To je ale hrozny ne ? Kdyz nekdo po 6 letech 3x denne zjisti, ze mu to nefunguje tak zacne trenovat 4x denne ? Nebylo by lepsi zacit se venovat necemu uzitecnejsimu, treba zacit s kurzem pleteni ?
Val píše:To je ale hrozny ne ? Kdyz nekdo po 6 letech 3x denne zjisti, ze mu to nefunguje tak zacne trenovat 4x denne ? Nebylo by lepsi zacit se venovat necemu uzitecnejsimu, treba zacit s kurzem pleteni ?
ukropcany píše:4kozak - no šak aj ja poznám aikiďákov, čo si vedia rady... lenže keď poviem "aikiďák", tak myslím tú štatisticky významnú väčšinu, nie jednotlivcov, ktorí tvoria 1% pokročilých cvičencov aikida...
luen píše:Mas-li chut se do nekoho navazet, udelej to u tech anonymnich "pakovych" hrdinu plz. Dekuji za pochopeni
Val píše:luen píše:Mas-li chut se do nekoho navazet, udelej to u tech anonymnich "pakovych" hrdinu plz. Dekuji za pochopeni
Zdravim. Nechtel jsem se navazet, myslim to uprimne
![]()
Kdyz si predstavim, ze bych po sest let cvicil BU usilovneji nez profici (kdo trenuje trifazove 360 dni v roce ?!) a nebylo ze mne namakanany hovado, tak bych byl ponekud rozmrzely. Ale ja tomu nerozumim (proto se ptam).
mysmys píše:Ahoj,
taky jsem procetl diskuzi.
No Nulo, skoda, ze se to zase zvrtlo lidma, co nemaji nic moc na praci, byl to dobrej pocin. Skoda. Zacal jsem cist knihu od Kisshomaru Uesiby o Aikido a jeho principech. Snad jsem zacal chapat o co v budo opravdu jde. Taky doporucuju stat od pana Akaie o Budo a samurajich (ke stazeni na
http://fudoshinkai.edgedesign.cz/images ... _Akai_.doc ) - doporucuju precist cele az do konce, na pocatku objasuje historii, aby se dobral k vyznamu pojmu Budo a objasnil, co to znamena.
Jinak proc porovnavat porad nejake styly - vsechno kolem boje dovedene k dokonalosti vede k ucinnosti, i tuzka zabodnuta do oka, nebo jednoduche placnuti pres ucho, pro nekoho je to jenom zpusob chovani.
U juda nebo aikida nebo dzudzucu je to studium tezsi a slozitejsi pro sebeobranu (sam cvicim judo, pral jsem se Bundesligu, ceskou ligu, medaile z ruznych soutezi MCR atd.). Pohyby a zpusob technik neni tak prirozeny telu jako kopy a udery. Kdyz zacnes chodit na karate, thajsky box, box, tak je velmi pravdepodobne, ze se naucis za pomerne kratkou dobu DOBRE BRANIT. Zatimco v judo napriklad cvicis hodne dlouho, nez ty slozite pohyby prijmes za sve, podobne tomu bude i v Aikidu. Postupem casu, cim dele cvicis se ty techniky stavaji ucinne a zjistujes jak se daji pouzit. O tom ze ty techniky jsou ucinne je rada prikladu - viz Vale Tudo, Gracie systemy, jde jen o to, jak ty techniky zvladnes ty ... atd.
Priklad kdyz budes chtit ucit vojaky sebeobranu, tak je nebudes ucit judo nebo aikido, protoze to je beh na dlouhou trat, budes je ucit spis kopat, uderit, kam a jak, protoze to je telu prirozenejsi a mozna z technik juda nebo aikida pouzijes jenom nektere jednoduche paky ci prehozy.
Kazdej ma nejakou cestu, jestli se nekdo o necem potrebuje presvedcovat, tak asi sam pochybuje. Asi trosku vic pokory a tolerance, by nam vsem prospelo a spis se ucit a ne hanet. Jestli je tvuj system neucinnej, tak asi cvicis bud moc kratce a jsi netrpelivy a nebo to cvicis spatne.
Jinak vsem preju peknej den
ukropcany píše:No... aby som «a mohol zožrať...cudles píše:kazdopadne proc bys me tam chtel?Ale nie...
ja som sa «a nepýtal kvôli sebe, ale kvôli Tebe - určite by Ti to v mnohom ukázalo čo a ako... je totiž dosť možné, že by sa na Teba ani nedostalo, pretože už mám nejaký poradovník vypracovaný
a určite nezvládnem spárovať s 20 ľuďmi...
ukropcany píše:4cudles - tých ľudí čo som volal na sparing bolo len pár (3-4?) a boli to všetko sráči, ktorí si do mňa za to čo tu píšem utierali hubu a tak som (snáď prirodzene) povedal, že ok, tak ukáž... Teba sa to netýka, vyzeráš byť slušný chlapec a načo by som sa Ti snažil robiť zle, že...Išlo mi mojou pozvánkou skôr o to, aby si vôbec videl, že čo všetko ľudia trénujú a ako to môže vyzerať a aké výsledky (nie nutne športové) vedia dosahovať... aj pre mňa to bude výzva, postaviť sa napr. lukaskonovi ma bude stáť veľa sebazaprenia, nemysli si...
Inak ani minule som nespároval som všetkými, takže žiadny stres, som síce rozbíjač, ale nie debil... ale sme OT...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků