Aikido - info

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod marvin » stř 25. črc, 2007 9:50

zlomenakatana - suboj ??? nerob zo seba este vacsieho hlupaka a nechaj to radsej tak

ahoj ty hrdina.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zlomenakatana » stř 25. črc, 2007 10:16

A neneham. Vacsieho hlupaka uz zo seba urobit nemozem lebo som najvacsi hlupak cize toho sa nebojim. :) Lubim Vás
zlomenakatana
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kik » stř 25. črc, 2007 10:28

pe25tr píše:
kik píše:Ahoj chtěl bych se zeptat především aikidáků jak by mohly být možné závody v aikidu a jakm by si představovali pravidla atd.Vím ,že v Tomikiho aikido jsou závody ,ale ty pravidla se mi vela nepačí.

Pali sem dal odkaz na soutez v shodokan aikido. Me to pripada jako hodne nepovedene judo.

Souteze v aikido snad jedine ve stylu krasobrusleni, nebo spolecenskych tancu: nastoupi soutezni par, odcvici, porota udeli znamky, par ktery ziskal nejvic bodu, vyhral... pekna hovadina, ja vim :oops:

hoj mě to taky tak napadlo něco ve stylu karate -kata team kdy se jedou aplikace na kata tak nějak by to bylo možné třeba jiuvaza s třemi útočníky a tori by se třeba minutu nebo dvě bránil a hodnotilo by se technické provedení,nasazení ,ale taky by se hodnotili útočníci a jejich útoky to si myslím ,že by posunulo aikido trochu dál protože aikidáci by se museli naučit tsuki a geri.S tím porovnáním k judo souhlasím.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kozak » úte 11. zář, 2007 18:49

ukropcany píše:4hosobiki - no to je prosté, xavier ako skúsený diskutér vie, že nikdy žiadny aikiďák svoje sily nezmeria a tým sa jeho poznámka stáva veľmi ironickou a smiešnou... :idea:

Já sem aikiďák kterej trénuje aikido 4 roky,posiluju,trénuju tvrdě a dost chlastam.Mam za sebou pár hospodskejch rvaček v řádně podnapilým stavu a nikdy sem nedostal na držku.Většinou sem to vyřídil do deseti sekund.Poslední rvačku sem měl v červnu,když sem na ňáký rockový akci hodil jednoho blbečka vo pletivo,nakop sem ho do hlavy a na závěr dva údery do žeber a hotovo,pak sem musel utíkat před osmi jeho kámošema.
Neni to čistý aikido,ale je to akido v praxi.
kozak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cudles » úte 11. zář, 2007 20:15

No,myslim ze uz jsem tu procetl dost diskuzi o aikidu,a tak vim,ze vetsina ho odsuzuje,a nekteri pouze metodiku vyuky...po sesti letech treninku 3x denne a s tim,ze jsem vynechaval max 2-3 treninky do roka,jsem si dal takovy lightkontakt s klucinou,co u nas cvici,a zaroven dela MT...poznal jsem ze mate pravdu v tom,ze metodika je spatna,jak jel nejakou serii uderu,skoro jsem nemel sanci...ale i kdyz me to dost dlouho stvalo,a i stve, ale neprestal jsem cvicit,naopak se snazim cvicit vic a ,,lepe´´...proste nerad neco vzdavam...nebranim se an tomu pohlednout pod poklicku i jinym BU/BS,k cemuz jsem zatim bojuzel nemel prilezitost,ale verim,ze to cloveku muze jen dat :!: pro me je kazda prohra,respektive neuspech podnetem k tomu,abych zacal vice cvicit :idea: a vyjadrovani nekterych aikidoku na tomto webu je dle meho nazoru prinejmensim politovanihodne,a nekdy se tedy nelze divit nazorum ostatnich na aikidisty...kazdopadne je na kazdem jaky o sobe dela dojem :idea:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 11. zář, 2007 20:30

cudles píše:No,myslim ze uz jsem tu procetl dost diskuzi o aikidu,a tak vim,ze vetsina ho odsuzuje,a nekteri pouze metodiku vyuky...po sesti letech treninku 3x denne a s tim,ze jsem vynechaval max 2-3 treninky do roka,jsem si dal takovy lightkontakt s klucinou,co u nas cvici,a zaroven dela MT...poznal jsem ze mate pravdu v tom,ze metodika je spatna,jak jel nejakou serii uderu,skoro jsem nemel sanci...ale i kdyz me to dost dlouho stvalo,a i stve, ale neprestal jsem cvicit,naopak se snazim cvicit vic a ,,lepe´´...proste nerad neco vzdavam...nebranim se an tomu pohlednout pod poklicku i jinym BU/BS,k cemuz jsem zatim bojuzel nemel prilezitost,ale verim,ze to cloveku muze jen dat :!: pro me je kazda prohra,respektive neuspech podnetem k tomu,abych zacal vice cvicit :idea: a vyjadrovani nekterych aikidoku na tomto webu je dle meho nazoru prinejmensim politovanihodne,a nekdy se tedy nelze divit nazorum ostatnich na aikidisty...kazdopadne je na kazdem jaky o sobe dela dojem :idea:

Uprimnost se dnes moc nenosi, ale preci ... hodne stesti v dalsim studiu BU/BS :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Val » stř 12. zář, 2007 8:49

To je ale hrozny ne ? Kdyz nekdo po 6 letech 3x denne zjisti, ze mu to nefunguje tak zacne trenovat 4x denne ? Nebylo by lepsi zacit se venovat necemu uzitecnejsimu, treba zacit s kurzem pleteni ?
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » stř 12. zář, 2007 10:01

ukropcany píše:4cudles - toho 29. prídeš?

Rád bych,jenze bohuzel mi zrovna toho 29. zacina semestr na UJEPce v Ústí :( kazdopadne proc bys me tam chtel? :D neumim si predstavit jak by takovy sparring probihal,a pokud jsem si neskrtl ani proti klucinovi co dela MT teprv tri mesice tak copak proti tobe ci ostatnnim borcum co tam jedou :roll: nicmene by mi to nebranilo se vam postavit a zkusit to :!: verim ze by to mohla byt dobra zkusenost vyuzitelna pro dalsi trenink
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 12. zář, 2007 10:06

Val píše:To je ale hrozny ne ? Kdyz nekdo po 6 letech 3x denne zjisti, ze mu to nefunguje tak zacne trenovat 4x denne ? Nebylo by lepsi zacit se venovat necemu uzitecnejsimu, treba zacit s kurzem pleteni ?

Nemyslel jsem zmenit treninky a zacit cvicit lepe,jako zvetsit frekvenci treninku, coz ted bohuzel kvuli skole nejde,ale zmenit pristup k treninkum,vice se zamerovat na nektere veci,tot vse. Nicmene ti odpovim ve stejnem duchu jakym ty pises,pokud mas tak dobre zkusenosti s kurzem pleteni,proc tedy pises na BU.cz a ne tedy na pleteni cz? :)
Ono neco jineho znamena fungovat proti lidem,kteri delaji,BU,nebo proti necvicicim lidem,coz mi zatim vzdy fungovalo,a neco jineho je proti ledem z BS,kteri maji vetsi fyzicku,a taktez zkusenosti ze sparringu,a z ringu a celkove jiny pristup k treninkum.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 12. zář, 2007 10:49

Omluvam se za chybu,ted jsem si toho vsiml :oops: samozrejme ne trikrat denne,ale trikrat tydne tam melo byt:oops: :oops: :oops:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 12. zář, 2007 11:16

Val píše:To je ale hrozny ne ? Kdyz nekdo po 6 letech 3x denne zjisti, ze mu to nefunguje tak zacne trenovat 4x denne ? Nebylo by lepsi zacit se venovat necemu uzitecnejsimu, treba zacit s kurzem pleteni ?

Zdar myslim, ze cudles popravde rekl jak se veci maji a ma za to muj obdiv. Chce to odvahu ... jit se svou kuzi na trh. Ostatni se na rozdil od nej chovaji jako hysterky a nikdy pravdu nepriznaji. Proto nevidim duvod se do nej navazet :wink: Je na nem jak situaci vyhodnoti ... nechme to na jeho uvazeni. Takove rozhodnuti musi "UZRAT"!!!

Mas-li chut se do nekoho navazet, udelej to u tech anonymnich "pakovych" hrdinu plz. Dekuji za pochopeni :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

reakce

Příspěvekod mysmys » stř 12. zář, 2007 11:38

Ahoj,
taky jsem procetl diskuzi.
No Nulo, skoda, ze se to zase zvrtlo lidma, co nemaji nic moc na praci, byl to dobrej pocin. Skoda. Zacal jsem cist knihu od Kisshomaru Uesiby o Aikido a jeho principech. Snad jsem zacal chapat o co v budo opravdu jde. Taky doporucuju stat od pana Akaie o Budo a samurajich (ke stazeni na
http://fudoshinkai.edgedesign.cz/images ... _Akai_.doc ) - doporucuju precist cele az do konce, na pocatku objasuje historii, aby se dobral k vyznamu pojmu Budo a objasnil, co to znamena.

Jinak proc porovnavat porad nejake styly - vsechno kolem boje dovedene k dokonalosti vede k ucinnosti, i tuzka zabodnuta do oka, nebo jednoduche placnuti pres ucho, pro nekoho je to jenom zpusob chovani.

U juda nebo aikida nebo dzudzucu je to studium tezsi a slozitejsi pro sebeobranu (sam cvicim judo, pral jsem se Bundesligu, ceskou ligu, medaile z ruznych soutezi MCR atd.). Pohyby a zpusob technik neni tak prirozeny telu jako kopy a udery. Kdyz zacnes chodit na karate, thajsky box, box, tak je velmi pravdepodobne, ze se naucis za pomerne kratkou dobu DOBRE BRANIT. Zatimco v judo napriklad cvicis hodne dlouho, nez ty slozite pohyby prijmes za sve, podobne tomu bude i v Aikidu. Postupem casu, cim dele cvicis se ty techniky stavaji ucinne a zjistujes jak se daji pouzit. O tom ze ty techniky jsou ucinne je rada prikladu - viz Vale Tudo, Gracie systemy, jde jen o to, jak ty techniky zvladnes ty ... atd.

Priklad kdyz budes chtit ucit vojaky sebeobranu, tak je nebudes ucit judo nebo aikido, protoze to je beh na dlouhou trat, budes je ucit spis kopat, uderit, kam a jak, protoze to je telu prirozenejsi a mozna z technik juda nebo aikida pouzijes jenom nektere jednoduche paky ci prehozy.

Kazdej ma nejakou cestu, jestli se nekdo o necem potrebuje presvedcovat, tak asi sam pochybuje. Asi trosku vic pokory a tolerance, by nam vsem prospelo a spis se ucit a ne hanet. Jestli je tvuj system neucinnej, tak asi cvicis bud moc kratce a jsi netrpelivy a nebo to cvicis spatne.

Jinak vsem preju peknej den
mysmys
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kozak » stř 12. zář, 2007 11:43

ukropcany píše:4kozak - no šak aj ja poznám aikiďákov, čo si vedia rady... lenže keď poviem "aikiďák", tak myslím tú štatisticky významnú väčšinu, nie jednotlivcov, ktorí tvoria 1% pokročilých cvičencov aikida... 8)

No,jasný dyť já to vidim u nás na tréningu jak na tom většina těch "aikiďáků" je.U nás do prvního danu bojoschopný sou tak 2 včetně mě.Co se mě týká tak trénuju jak údery a kopy na boxovacim pytli,tak obranu proti nim.To už je vo držku,to si útočník nasadí boxerky a útočí jak ho to napadne,to trénujem v lese,jen tak mimo tréning,dokaď neteče krev tak se trénuje s boxerkama,pak už se sundaj boxerky a trénujem ňáky ty úchopy,ale pořádně,jinak to stojí za hovno.Teď si eště přidam
na fakultě judo a časem možná zkusim kickbox,ale teď na to nemam čas ani peníze.
Ale ať mi nikdo necpe do hlavy,že aikido nefunguje-aikido většiny lidí v praxi nefunguje,takle bych to definoval já.
kozak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: .

Příspěvekod Val » stř 12. zář, 2007 12:41

luen píše:Mas-li chut se do nekoho navazet, udelej to u tech anonymnich "pakovych" hrdinu plz. Dekuji za pochopeni :wink:

Zdravim. Nechtel jsem se navazet :oops: , myslim to uprimne :)

Kdyz si predstavim, ze bych po sest let cvicil BU usilovneji nez profici (kdo trenuje trifazove 360 dni v roce ?!) a nebylo ze mne namakanany hovado, tak bych byl ponekud rozmrzely. Ale ja tomu nerozumim (proto se ptam).
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » stř 12. zář, 2007 12:49

Val píše:
luen píše:Mas-li chut se do nekoho navazet, udelej to u tech anonymnich "pakovych" hrdinu plz. Dekuji za pochopeni :wink:

Zdravim. Nechtel jsem se navazet :oops: , myslim to uprimne :)

Kdyz si predstavim, ze bych po sest let cvicil BU usilovneji nez profici (kdo trenuje trifazove 360 dni v roce ?!) a nebylo ze mne namakanany hovado, tak bych byl ponekud rozmrzely. Ale ja tomu nerozumim (proto se ptam).

Nevsiml jsis ze jsem se jiz drive opravil,misto trikrat denne melo byt trikrat tydne :oops: timto jeste jednou sry
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: reakce

Příspěvekod cudles » stř 12. zář, 2007 12:56

mysmys píše:Ahoj,
taky jsem procetl diskuzi.
No Nulo, skoda, ze se to zase zvrtlo lidma, co nemaji nic moc na praci, byl to dobrej pocin. Skoda. Zacal jsem cist knihu od Kisshomaru Uesiby o Aikido a jeho principech. Snad jsem zacal chapat o co v budo opravdu jde. Taky doporucuju stat od pana Akaie o Budo a samurajich (ke stazeni na
http://fudoshinkai.edgedesign.cz/images ... _Akai_.doc ) - doporucuju precist cele az do konce, na pocatku objasuje historii, aby se dobral k vyznamu pojmu Budo a objasnil, co to znamena.

Jinak proc porovnavat porad nejake styly - vsechno kolem boje dovedene k dokonalosti vede k ucinnosti, i tuzka zabodnuta do oka, nebo jednoduche placnuti pres ucho, pro nekoho je to jenom zpusob chovani.

U juda nebo aikida nebo dzudzucu je to studium tezsi a slozitejsi pro sebeobranu (sam cvicim judo, pral jsem se Bundesligu, ceskou ligu, medaile z ruznych soutezi MCR atd.). Pohyby a zpusob technik neni tak prirozeny telu jako kopy a udery. Kdyz zacnes chodit na karate, thajsky box, box, tak je velmi pravdepodobne, ze se naucis za pomerne kratkou dobu DOBRE BRANIT. Zatimco v judo napriklad cvicis hodne dlouho, nez ty slozite pohyby prijmes za sve, podobne tomu bude i v Aikidu. Postupem casu, cim dele cvicis se ty techniky stavaji ucinne a zjistujes jak se daji pouzit. O tom ze ty techniky jsou ucinne je rada prikladu - viz Vale Tudo, Gracie systemy, jde jen o to, jak ty techniky zvladnes ty ... atd.

Priklad kdyz budes chtit ucit vojaky sebeobranu, tak je nebudes ucit judo nebo aikido, protoze to je beh na dlouhou trat, budes je ucit spis kopat, uderit, kam a jak, protoze to je telu prirozenejsi a mozna z technik juda nebo aikida pouzijes jenom nektere jednoduche paky ci prehozy.

Kazdej ma nejakou cestu, jestli se nekdo o necem potrebuje presvedcovat, tak asi sam pochybuje. Asi trosku vic pokory a tolerance, by nam vsem prospelo a spis se ucit a ne hanet. Jestli je tvuj system neucinnej, tak asi cvicis bud moc kratce a jsi netrpelivy a nebo to cvicis spatne.

Jinak vsem preju peknej den

Ja jsem ale nikde nerekl ze muj system je nucinny...6 let mi nepripada jako moc kratka doba...trocha netrpelivosti v tom urcite bude,to je snad normalni,ale nebrani mi v tom abych nadale pokracoval a vic se snazil...a co je to cvicit spatne...podle me jsou dve moznosti,bud je metodika vyuky spatna,a nebo jsem totalni drevo :roll: ale to bych snad nevydrzel tak dlouho,a neslysel ´bych od treneru chvalu,obzvlaste kdyz jsem se snazil do toho davat vsechno :? je take mozne ze to vsechno proste nebylo to vsechno co jsem tomu mohl dat.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Val » stř 12. zář, 2007 13:19

cudles píše:Nevsiml jsis ze jsem se jiz drive opravil,misto trikrat denne melo byt trikrat tydne :oops: timto jeste jednou sry

Jo aha, tak to jo. :)
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » stř 12. zář, 2007 13:58

ukropcany píše:
cudles píše:kazdopadne proc bys me tam chtel?
No... aby som «a mohol zožrať... :twisted: Ale nie... :D ja som sa «a nepýtal kvôli sebe, ale kvôli Tebe - určite by Ti to v mnohom ukázalo čo a ako... je totiž dosť možné, že by sa na Teba ani nedostalo, pretože už mám nejaký poradovník vypracovaný :lol: a určite nezvládnem spárovať s 20 ľuďmi... :oops:

Jakkoliv Ti ta otazka mohla prijit hloupa,tak vez ze podobne diskuze tu mam jiz procteny,a tak vim,ze dost lidem kteri Ti odporovaly v tom ze je aikido nefunkcni,jsi zval na sparring,zjevne abys jim mohl dokazat ze mas pravdu Ty a nebo naopak a tak je logicke ze jsem si myslel ze stejnou nabidku davas i me...,,v mnohem by mi to ukazalo co a jak´´,ted nevim jestli myslis co a jak ve smyslu jak na tom jsem a co a jak ze ot porste nebudu schopen pouzit,nebo co a jak ve smyslu ze bych mohl nabyt nove cenne zkusenosti a postrehy ktere bych mohl upltnit v dalsim treninku,a zlepsit tak sve schopnosti...pokud jsi myslel posledne jmenovanou moznost,tak o to vic lituji ze se nemohu dostavit :cry: jeden den ve skole samozrejme bych mohl vynechat,jenze tohle je prvni den na vejsce :(
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 12. zář, 2007 14:59

ukropcany píše:4cudles - tých ľudí čo som volal na sparing bolo len pár (3-4?) a boli to všetko sráči, ktorí si do mňa za to čo tu píšem utierali hubu a tak som (snáď prirodzene) povedal, že ok, tak ukáž... Teba sa to netýka, vyzeráš byť slušný chlapec a načo by som sa Ti snažil robiť zle, že... :roll: Išlo mi mojou pozvánkou skôr o to, aby si vôbec videl, že čo všetko ľudia trénujú a ako to môže vyzerať a aké výsledky (nie nutne športové) vedia dosahovať... aj pre mňa to bude výzva, postaviť sa napr. lukaskonovi ma bude stáť veľa sebazaprenia, nemysli si... :oops: Inak ani minule som nespároval som všetkými, takže žiadny stres, som síce rozbíjač, ale nie debil... ale sme OT...

Ano,to by me take zajimalo,ale jelikoz nejsem moc duverivy,tak se zase zeptam jestli to nemyslis tak abych se podival jak a co ostatni cvici a jak vali,prehodnotil svuj postoj a dal se na jine BU/BS...nebudu rikat ze jssem nejakou dobu nepremyslel o tom ze s tim seknu,a treba nekdy zacnu cvicit neco jineho,ale zatim nechci..jak to pekne rekl luen,musi to uzrat......opravdu by bylo vyborne kdybych nejakym zpusobem mohl obohatit sve zkusenosti,schopnosti,a zlepsit sve bojove dovednosti...bohuzel nemohu prave kvuli te skole :cry: ale o strach nebo stres nejde,jasne,nikdy jsem nesparoval,takze trochu vystrasenej a vystresovanej bych byl jako kdokoliv jinej,ale sel bych do toho :) a jak rikam,priucit se necemu i z jinych BU/BS co by mohlo obohatit me aikido,to bych vic nez uvital :wink:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » stř 12. zář, 2007 19:46

2cudles
Jestli přehodnotíš svůj postoj je jen na tobě...myslím že ti tam nikdo nebude něco valit do hlavy, to tam bude každému u prdele, jde jen o to že poznáš pár lidí dělající různ styly, budeš mít možnost si s nějakými zaspárovat, zeptat se atd...jsou to zkušenosti k nezaplacení.
Co si z toho vezmeš a nevezmeš je jen na tobě a navíc ti nic nebrání třeba zkusit k aikidu i něco jiného....je to jen na tobě
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...