"LOK YIU WING CHUN" a ELYWCIMAA

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » úte 08. čer, 2004 7:52

Pratele, pratele, pratele. Dotaz a foto jsem vznesl proto, ze jsem se chtel neco noveho dozvedet. Neminil jsem se nekomu posmivat jen proto, ze nevim, proc bong sao pouziva takovym zpusobem ani jsem po nikom nechtel, aby hodnotil samotne techniky nebo nedej boze uroven focenych. Povazuji se za zacatecnika a dobre si uvedomuji, ze me znalosti jsou minimalni. Proste me to zaujalo, protoze je to cast sekvence, na ktere se ukazuje prakticke vyuziti a zajima me, jakou vyhodu lze pouzitim bong sao naprazdno ziskat. Nekdo by reagoval zaujetim postoje jeraba, tady zaujali pozici bong wu (nebo to aspon tvrdi a ja nemam duvod to zpochybnovat). Doufal jsem spis v reakci lidi, kteri Lok Yiu cvici nebo aspon nekoho, kdo tento obranny dril zna. Nejhorsi je, ze diky vasemu hysterickemu trhani obcanek se zase nic nedozvim. Timto srdecne zdravim Dava a Jamabu, kteri se k dotazu postavili bez zbytecnych emoci.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 08. čer, 2004 7:55

...chlapi, takéto veci sa najlepšie riešia pri pive alebo si skočte po krku.... :wink: nechcem sa zastávať YiWana, osobne ho nepoznám, no na juhu číny sú fakt odborníci na wch a to, že s nimi bežne komunikuje a chodí na tréningy (stretnutia pri čaji, večere, ...) naznačuje, že ho "berú", teda že má asi niečo do seba a majú voči nemu minimálne normálny priateľský prístup(možno aj určitú úctu...)...čo sa cení...nechcem zhadzovať ostatných cvičencov, ale prečo nečerpať priamo od prameňa, teda ľudí ktorí v číne (japonsku, kórei,...) boli tzv.priamo pri "zdroji" tohoktorého BU... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » úte 08. čer, 2004 9:00

Jamamba píše:2microElephant

Jsou věci, které můžou být Tvůj názor, může být okolím respektován nebo nerespektován, ale podle toho co píšeš pochybuju o tom, že jsi na ty bláboly přišel sám. Myslím, že mnoho z nás přesně zná Tvou terminologii. Tak prosím Tě, alespoň nelži.
Samozrejmě nám to můžeš ukázat.

Zatím bye a kdyby něco piš do soukromky.
Luo.

Promiň, ale na jaké bláboly? A v čem jsem lhal? Co máš konkrétně na mysli?
microElephant [- cutted -]
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod microElephant » úte 08. čer, 2004 9:07

wushi píše:...chlapi, takéto veci sa najlepšie riešia pri pive alebo si skočte po krku.... :wink: nechcem sa zastávať YiWana, osobne ho nepoznám, no na juhu číny sú fakt odborníci na wch a to, že s nimi bežne komunikuje a chodí na tréningy (stretnutia pri čaji, večere, ...) naznačuje, že ho "berú", teda že má asi niečo do seba a majú voči nemu minimálne normálny priateľský prístup(možno aj určitú úctu...)...čo sa cení...nechcem zhadzovať ostatných cvičencov, ale prečo nečerpať priamo od prameňa, teda ľudí ktorí v číne (japonsku, kórei,...) boli tzv.priamo pri "zdroji" tohoktorého BU... :wink:

Vždyť jo :) Jde o to, že to, co se dělá v EWTO může (a zřejmě je) odlišné od jiných vinkčun stylů. Když napíšu, že mohou existovat pochybnosti o cestě nějaké větve, protože sám se řídím logikou jiné větve, není to nic osobního. Jen nechápu tu zášť vůči jinému názoru. Vidím prostě logiku v tom, co dělám. Neberu jako důkaz to, že se někdo ohání bůhví čím. Samozřejmě je dobré, pokud se věnuješ čínskému stylu, zajet si ke zdroji. Jako zajímavost je to určitě dobré. Já však cvičím evropsky, ať se to někomu líbí nebo ne, ať si o tom každý myslí co chce, je to prostě tak a nikdo se nesnaží, alespoň v naší škole, si namlouvat něco jiného.

Tím tuto flamewar (i když jsem ji nevyprovokoval, anebo jinak, každý si najde záminku pokud chce) končím. Alespoň jsem si trochu vyfiltroval zdejší přispivatele.
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » úte 08. čer, 2004 9:17

...európania budú cvičiť vždy "európsky", američania "americky", atď....môž byť, no ako mi povedali niektorí čínsky kámoši:"ty už nie si slovák, ty si viac číňan...", takže čo ak to platí aj v BU? niekto, kto dlho v krajine žije a praktizuje, môže nabrať aj štýl cvičenia tej krajiny, nie??? to je otázka do pléna... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » úte 08. čer, 2004 9:20

wushi píše:...európania budú cvičiť vždy "európsky", američania "americky", atď....môž byť, no ako mi povedali niektorí čínsky kámoši:"ty už nie si slovák, ty si viac číňan...", takže čo ak to platí aj v BU? niekto, kto dlho v krajine žije a praktizuje, môže nabrať aj štýl cvičenia tej krajiny, nie??? to je otázka do pléna... :wink:

Nevím. Ale pokud vezmu historické souvislosti, tak adaptace určitě funguje (např. William Adams na "dvoře" Iejasua Tokugawy). Z vlastní zkušenosti nemůžu potvrdit. Znám jen přísloví "Poturčenec horší Turka", ale to asi není ten pravý příklad :)
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » úte 08. čer, 2004 9:29

mikroslon - potiz je, zes' to uvedl jako perly tudiz bylo nade vsi pochybnost jasne, ze to nemyslis zrovna pochvalne! Pricemz by sis mel uvedomovat, ze po trech letech cviceni toho vis strasne malo a to, co ti dnes pripada jako perla, se muzes zitra ucit jako uzasnou vychytavku. Kazdopadne byla ode me blbost ptat se v tomto foru, kde, jak vidno z uvodnich prispevku, jsou fotky vzdy primarne vkladany jako vysmech. Sam zastavam nazor, ze z fotky se da vycist jen malo, jen jsem chtel, aby bylo jasne, ze bong sao je mysleno (viz. i text na wch strankach) primarne jako pozice. Casem se urcite zajedu na Kamila Komma podivat, ale momentalne nestiham ani vlastni treninky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 08. čer, 2004 9:30

...to nebol asi najlepší príklad..."počíňanec" lepší ako číňan??? :lol: :lol: :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » úte 08. čer, 2004 9:44

2microElephant

Tak napříklady tato terminologie:"bongsao bez reakce, bez tlaku, bez tendence, bez centrální linie" nechceš mi doufám tvrdit, že pojem "bong sao bez centrální linie jsi si vymyslel ty?!
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » úte 08. čer, 2004 10:06

Tak napříklady tato terminologie:"bongsao bez reakce, bez tlaku, bez tendence, bez centrální linie" nechceš mi doufám tvrdit, že pojem "bong sao bez centrální linie jsi si vymyslel ty?!

Tak to fakt nevím. Na to můžu odpovědět jedině tak, že když dostanu impuls na bongsao, tak se snažím dodržovat určité principy. Logické principy. Nejsem člověk, který by chtěl dělat věci, které se příčí jeho logice. Pokud shledám, že to, co cvičím, mi připadá jako pitomost, pak to dělat nebudu.
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod microElephant » úte 08. čer, 2004 10:12

TAPTAK píše:mikroslon - potiz je, zes' to uvedl jako perly tudiz bylo nade vsi pochybnost jasne, ze to nemyslis zrovna pochvalne! Pricemz by sis mel uvedomovat, ze po trech letech cviceni toho vis strasne malo a to, co ti dnes pripada jako perla, se muzes zitra ucit jako uzasnou vychytavku. Kazdopadne byla ode me blbost ptat se v tomto foru, kde, jak vidno z uvodnich prispevku, jsou fotky vzdy primarne vkladany jako vysmech. Sam zastavam nazor, ze z fotky se da vycist jen malo, jen jsem chtel, aby bylo jasne, ze bong sao je mysleno (viz. i text na wch strankach) primarne jako pozice. Casem se urcite zajedu na Kamila Komma podivat, ale momentalne nestiham ani vlastni treninky.

Já to jako potíž nevidím. Pro mě to skutečně perly jsou. To, že cvičím tři roky jsem neuváděl jako zásluhu, ale jako fakt pro zdejší osazenstvo. Byla to neutrální, věcná informace. Nikdy jsem se nechlubil tím, že něco umím a ještě ke všemu dobře. Co se budu učit zítra nevím, co se mi stane dnes odpoledne taky ne. Lidi, co jsem na fotkách viděl, jsou pro mně exoti. Když si k tomu někdo přimyslí pejorativní nádech, je to jeho problém.

Na Tvůj prvotní dotaz jsem neodpověděl (co se týče aplikace WCH bongsaa). Je to proto, že nechápu smysl, což se nevylučuje s tím, že cvičím tři roky. Na základě toho, co znám, mi to přijde naprd. Můj názor. Tečka.
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod microElephant » úte 08. čer, 2004 10:13

wushi píše:...to nebol asi najlepší príklad..."počíňanec" lepší ako číňan??? :lol: :lol: :lol:

Jo, to by šlo :P
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jamamba » úte 08. čer, 2004 12:07

2microElephant

Nechceš si to svoje "bong sao v centrální linii" vyzkoušet?
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » úte 08. čer, 2004 12:41

Myslíš, že bychom zaspárovali?
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod microElephant » úte 08. čer, 2004 12:53

Nevím jestli Ti přišel ten soukromý vzkaz, tak se ozvi.
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » úte 08. čer, 2004 14:04

For Micro...:
1/ lidi kteri jsou na fotkach jsou exoti???mj. Kamil Komm???
2/cvici 3 roky a hodnotis dle fotek???!!!jses fakt borec ja bych si to nedovolil ani ted....
3/to ze nechapes pozici a prijde ti naprd neznamena ze je to blbina....

For Taptak: kdyz prijdes ve slusnosti bude vzty vitan!!
Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

"microElephant"

Příspěvekod irzounek » stř 09. čer, 2004 6:51

Zdar a silu, "microElephante" !

zde par Tvych citatu -

...Podle mého názoru je tam víc perel

To vidim jako negativni hodnoceni...

...Proč dělají Bong-Wu "naprázdno" fakt nevím

co je to "naprazdno" ? Znamena to, ze to je spatne ?

...jako na jiné je bongsao bez reakce, bez tlaku, bez tendence, bez centrální linie, bezzubé

bez, bez, bez... to chapu tako jako hodnoceni...Negativni.

...že když dostanu impuls na bongsao, tak se snažím dodržovat určité principy. Logické principy.

Ostatni se tedy chovaji nelogicky ?
( "impuls na bong sao" paradni vyraz, to je zase takova "perla" pro me, ale nic ve zlym :-) )

Vubec mi to nepripada jako prezentace Tvych nazoru, nybrz hodnoceni toho co tam Kamil dela. Ty si pochopitelne delej "bong sau" na jake chces "linii" s "tlakem" kdekoliv" apod... :lol: , ale hodnoceni toho co dela clovek o kterem vis prd, hodnoceni toho co on dela o cem Ty vis, no - to co ses za ty tri roky ( a kde) mohl dozvedet, mi pripada nefer (navic od anonymniho prispevatele, ktery si muze napsat cokoliv bez toho aby si za tim jednou musel tvari v tvar opravdu stat)...
Jeste k Mistrum ve Fatshanu - tvrdim, ze to jsou lide s nejvetsi zkusenosti a znalostmi. A mam to s kym porovnavat - narozdil od Tebe.
Tvoje tlachani o tom :"...slysel jsem o lidech, kteri to delali spoustu a let a pritom nepochopili..." v souvislosti s tim o KOM ja pisu, necham stranou... Vsechno je to z me strany "placani do vody" - a to jsem se tomu chtel vyhnout :roll: .
Tady diskuzi s Tebou koncim. Na zaver nabidka : prijd k nam do skoly na caj ( a ze jsem ted privezl vyjimecne pochoutky !!!). Tam muzeme v "prezentovani nazoru" pokracovat s vyhodou prime, prakticke ukazky (nemyslim to ve stylu EWTO - rozmlatit Ti hubu abych ukazal jakou mam JA pravdu, nybrz tak jak to je bezne v kultivovane, saloni spolecnosti cinskeho kung fu :-) ) k lepsimu pochopeni :wink: . Internet preci jen neni idealni misto na "vecne popisovani techniky" (ropucho, prijd taky pokud Te to tema opravdu zajima a nechces jen prudit na netu).
Cest
YiWan
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 09. čer, 2004 6:53

...pekná, priama výzva....priateľská... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: "microElephant"

Příspěvekod microElephant » stř 09. čer, 2004 7:03

YiWan píše:Zdar a silu, "microElephante" !

zde par Tvych citatu -

...Podle mého názoru je tam víc perel

To vidim jako negativni hodnoceni...

...Proč dělají Bong-Wu "naprázdno" fakt nevím

co je to "naprazdno" ? Znamena to, ze to je spatne ?

...jako na jiné je bongsao bez reakce, bez tlaku, bez tendence, bez centrální linie, bezzubé

bez, bez, bez... to chapu tako jako hodnoceni...Negativni.

...že když dostanu impuls na bongsao, tak se snažím dodržovat určité principy. Logické principy.

Ostatni se tedy chovaji nelogicky ?
( "impuls na bong sao" paradni vyraz, to je zase takova "perla" pro me, ale nic ve zlym :-) )

Vubec mi to nepripada jako prezentace Tvych nazoru, nybrz hodnoceni toho co tam Kamil dela. Ty si pochopitelne delej "bong sau" na jake chces "linii" s "tlakem" kdekoliv" apod... :lol: , ale hodnoceni toho co dela clovek o kterem vis prd, hodnoceni toho co on dela o cem Ty vis, no - to co ses za ty tri roky ( a kde) mohl dozvedet, mi pripada nefer (navic od anonymniho prispevatele, ktery si muze napsat cokoliv bez toho aby si za tim jednou musel tvari v tvar opravdu stat)...
Jeste k Mistrum ve Fatshanu - tvrdim, ze to jsou lide s nejvetsi zkusenosti a znalostmi. A mam to s kym porovnavat - narozdil od Tebe.
Tvoje tlachani o tom :"...slysel jsem o lidech, kteri to delali spoustu a let a pritom nepochopili..." v souvislosti s tim o KOM ja pisu, necham stranou... Vsechno je to z me strany "placani do vody" - a to jsem se tomu chtel vyhnout :roll: .
Tady diskuzi s Tebou koncim. Na zaver nabidka : prijd k nam do skoly na caj ( a ze jsem ted privezl vyjimecne pochoutky !!!). Tam muzeme v "prezentovani nazoru" pokracovat s vyhodou prime, prakticke ukazky (nemyslim to ve stylu EWTO - rozmlatit Ti hubu abych ukazal jakou mam JA pravdu, nybrz tak jak to je bezne v kultivovane, saloni spolecnosti cinskeho kung fu :-) ) k lepsimu pochopeni :wink: . Internet preci jen neni idealni misto na "vecne popisovani techniky" (ropucho, prijd taky pokud Te to tema opravdu zajima a nechces jen prudit na netu).
Cest
YiWan

K Tvým poznámkám:
nikde jsem nepsal, že je to špatně. Psal jsem, že jsem se s tím nesetkal, nerozumím tomu a z těchto důvodů mi to připadá naprd (tj. nevidím praktické využití - a jak jsem uvedl výše, nestojím o flamewar).
Á propos níže:

Tvoje pozvání rád přijímám. Mám ale bohužel plno až do července, kdy mám dovolenou. Takže bychom se mohli domluvit dejme tomu na konec července? Domluvil jsem si ještě podobnou schůzku s Jamambou u mně v Ústí.

Jinak nevím, jakou máš (asi negativní) zkušenost s lidmi z EWTO. Mohu Tě však ubezpečit, že pozvání nepřijímám proto, abych si něco dokazoval (nedej bůh abych se snažil někoho "rozsekat"), ale z čistě profesionálního zájmu. I já doufám, že vše proběhne v rámci dobrého chování ;)

Na závěr bych Ti rád poděkoval za tuto nabídku, protože i mě přijde, že diskuze na netu je jen mlácení suché slámy.

mail: microelephant@centrum.cz

zdraví,
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Senior » stř 09. čer, 2004 7:04

YiWane,

"...Tam muzeme v "prezentovani nazoru" pokracovat s vyhodou prime, prakticke ukazky (nemyslim to ve stylu EWTO - rozmlatit Ti hubu abych ukazal jakou mam JA pravdu, nybrz tak jak to je bezne v kultivovane, saloni spolecnosti cinskeho kung fu..."

Podle čeho soudíš že to v EWTO tak chodí?
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...