Moderátor: pm
Jamamba píše:2microElephant
Jsou věci, které můžou být Tvůj názor, může být okolím respektován nebo nerespektován, ale podle toho co píšeš pochybuju o tom, že jsi na ty bláboly přišel sám. Myslím, že mnoho z nás přesně zná Tvou terminologii. Tak prosím Tě, alespoň nelži.
Samozrejmě nám to můžeš ukázat.
Zatím bye a kdyby něco piš do soukromky.
Luo.
wushi píše:...chlapi, takéto veci sa najlepšie riešia pri pive alebo si skočte po krku....nechcem sa zastávať YiWana, osobne ho nepoznám, no na juhu číny sú fakt odborníci na wch a to, že s nimi bežne komunikuje a chodí na tréningy (stretnutia pri čaji, večere, ...) naznačuje, že ho "berú", teda že má asi niečo do seba a majú voči nemu minimálne normálny priateľský prístup(možno aj určitú úctu...)...čo sa cení...nechcem zhadzovať ostatných cvičencov, ale prečo nečerpať priamo od prameňa, teda ľudí ktorí v číne (japonsku, kórei,...) boli tzv.priamo pri "zdroji" tohoktorého BU...
wushi píše:...európania budú cvičiť vždy "európsky", američania "americky", atď....môž byť, no ako mi povedali niektorí čínsky kámoši:"ty už nie si slovák, ty si viac číňan...", takže čo ak to platí aj v BU? niekto, kto dlho v krajine žije a praktizuje, môže nabrať aj štýl cvičenia tej krajiny, nie??? to je otázka do pléna...
Tak napříklady tato terminologie:"bongsao bez reakce, bez tlaku, bez tendence, bez centrální linie" nechceš mi doufám tvrdit, že pojem "bong sao bez centrální linie jsi si vymyslel ty?!
TAPTAK píše:mikroslon - potiz je, zes' to uvedl jako perly tudiz bylo nade vsi pochybnost jasne, ze to nemyslis zrovna pochvalne! Pricemz by sis mel uvedomovat, ze po trech letech cviceni toho vis strasne malo a to, co ti dnes pripada jako perla, se muzes zitra ucit jako uzasnou vychytavku. Kazdopadne byla ode me blbost ptat se v tomto foru, kde, jak vidno z uvodnich prispevku, jsou fotky vzdy primarne vkladany jako vysmech. Sam zastavam nazor, ze z fotky se da vycist jen malo, jen jsem chtel, aby bylo jasne, ze bong sao je mysleno (viz. i text na wch strankach) primarne jako pozice. Casem se urcite zajedu na Kamila Komma podivat, ale momentalne nestiham ani vlastni treninky.
wushi píše:...to nebol asi najlepší príklad..."počíňanec" lepší ako číňan???![]()
![]()
Nechceš si to svoje "bong sao v centrální linii" vyzkoušet?
Nechceš si to svoje "bong sao v centrální linii" vyzkoušet?
...Podle mého názoru je tam víc perel
...Proč dělají Bong-Wu "naprázdno" fakt nevím
...jako na jiné je bongsao bez reakce, bez tlaku, bez tendence, bez centrální linie, bezzubé
...že když dostanu impuls na bongsao, tak se snažím dodržovat určité principy. Logické principy.
YiWan píše:Zdar a silu, "microElephante" !
zde par Tvych citatu -...Podle mého názoru je tam víc perel
To vidim jako negativni hodnoceni......Proč dělají Bong-Wu "naprázdno" fakt nevím
co je to "naprazdno" ? Znamena to, ze to je spatne ?...jako na jiné je bongsao bez reakce, bez tlaku, bez tendence, bez centrální linie, bezzubé
bez, bez, bez... to chapu tako jako hodnoceni...Negativni....že když dostanu impuls na bongsao, tak se snažím dodržovat určité principy. Logické principy.
Ostatni se tedy chovaji nelogicky ?
( "impuls na bong sao" paradni vyraz, to je zase takova "perla" pro me, ale nic ve zlym)
Vubec mi to nepripada jako prezentace Tvych nazoru, nybrz hodnoceni toho co tam Kamil dela. Ty si pochopitelne delej "bong sau" na jake chces "linii" s "tlakem" kdekoliv" apod..., ale hodnoceni toho co dela clovek o kterem vis prd, hodnoceni toho co on dela o cem Ty vis, no - to co ses za ty tri roky ( a kde) mohl dozvedet, mi pripada nefer (navic od anonymniho prispevatele, ktery si muze napsat cokoliv bez toho aby si za tim jednou musel tvari v tvar opravdu stat)...
Jeste k Mistrum ve Fatshanu - tvrdim, ze to jsou lide s nejvetsi zkusenosti a znalostmi. A mam to s kym porovnavat - narozdil od Tebe.
Tvoje tlachani o tom :"...slysel jsem o lidech, kteri to delali spoustu a let a pritom nepochopili..." v souvislosti s tim o KOM ja pisu, necham stranou... Vsechno je to z me strany "placani do vody" - a to jsem se tomu chtel vyhnout.
Tady diskuzi s Tebou koncim. Na zaver nabidka : prijd k nam do skoly na caj ( a ze jsem ted privezl vyjimecne pochoutky !!!). Tam muzeme v "prezentovani nazoru" pokracovat s vyhodou prime, prakticke ukazky (nemyslim to ve stylu EWTO - rozmlatit Ti hubu abych ukazal jakou mam JA pravdu, nybrz tak jak to je bezne v kultivovane, saloni spolecnosti cinskeho kung fu) k lepsimu pochopeni
. Internet preci jen neni idealni misto na "vecne popisovani techniky" (ropucho, prijd taky pokud Te to tema opravdu zajima a nechces jen prudit na netu).
Cest
YiWan
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník