Praying mantis Kung fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Jamamba » stř 26. zář, 2007 8:04

More skepse, definitivne!
Asi 10 stylu?! Ale kluci, to nemyslite vazne?!
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vladislav » stř 26. zář, 2007 12:06

Pepah píše:
Vladislav píše:Také zde se vyučuje Kudlanka
www.ccak.org
Doporučil sem tuto školu pár mým bývalým spolužákům s kterými sem kudlanku cvičil.Myslim že Sifu Dou Wan Chun i Sifu Chan Kowk Wai budou třídy!Pavel mi říkal že se bude otevírat i škola v Praze :wink: :idea:

Skoda ze na strankach neni vic informaci ...
Z toho co tam je me naplnuje jen mooooore skepse :roll: :?:

O čem bys chtěl informace???Zajdi si na seminář s Dou Wan Chun a uvidíš.Buď je pošleš do prdele nebo začneš cvičit.Není jiná možnost pokud tě to zajímá.

Nebo ti vadí že tam není seznam mrtvol v rodokmenu jako skoro na stránkách každé školy...???Ty ke cvičení nepotřebuješ :!:
Vladislav
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » stř 26. zář, 2007 22:35

Vladislav píše:
Pepah píše:
www.ccak.org
Doporučil sem tuto školu pár mým bývalým spolužákům s kterými sem kudlanku cvičil.Myslim že Sifu Dou Wan Chun i Sifu Chan Kowk Wai budou třídy!Pavel mi říkal že se bude otevírat i škola v Praze :wink: :idea:

O čem bys chtěl informace???Zajdi si na seminář s Dou Wan Chun a uvidíš.Buď je pošleš do prdele nebo začneš cvičit.Není jiná možnost pokud tě to zajímá.

Nebo ti vadí že tam není seznam mrtvol v rodokmenu jako skoro na stránkách každé školy...???Ty ke cvičení nepotřebuješ :!:

Informace a o cem ? Hadej, hadej hadaci 8O
Vzhledem ke skepsi, kterou to ve me vyvolalo me to ani nezajima a nemam tedy duvod chodit na seminar.
Vadi mi spis to kolik je v cechach ruznych skol s velmi spatnou urovni ... znas to, uci kde kdo, kdo k tomu jen cuchnul, atd atd atd :roll:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Vladislav » čtv 27. zář, 2007 18:52

Pepah píše:
Vladislav píše:
Pepah píše:
www.ccak.org

Informace a o cem ? Hadej, hadej hadaci 8O
Vzhledem ke skepsi, kterou to ve me vyvolalo me to ani nezajima a nemam tedy duvod chodit na seminar.
Vadi mi spis to kolik je v cechach ruznych skol s velmi spatnou urovni ... znas to, uci kde kdo, kdo k tomu jen cuchnul, atd atd atd :roll:

To sme se nepochopili.Nemyslim tim že by ses měl pokud si už na vyšší úrovni učit od Pavla-také si myslim že moc dobrej nebude,ale časem určitě.Pokud je takový nadšenec že si zve mistry Dou Wan Chuna a příští rok už i prý mistra Chan Kowk Wai tak to myslí asi vážně a časem to určitě někam dotáhne.Myslel sem to tak že by člověk měl využít šance se na ty týpky až přiletí podívat.
Vladislav
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » pát 28. zář, 2007 10:21

http://www.youtube.com/watch?v=n6mDkP9mjBU

Tung Kong Chow Gar Tong Long Pai v Maďarsku
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vladislav » pát 28. zář, 2007 19:36

Ještě takový dodatek-nepřípomíná Vám Pavlovo mistr také trochu Tano Carridiho z Chobotnice??? :lol:
Obrázek
Vladislav
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » pon 01. říj, 2007 7:49

http://www.youtube.com/watch?v=VZHpJUC2 ... ed&search=

Jižní Kudlanka rok 1956

SPM vs CLF asi nějaký řízený sparring a podle videa, taky starší kousek

http://www.youtube.com/watch?v=jeoiClKT ... ed&search=
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vladislav » úte 02. říj, 2007 0:14

majkx píše:http://www.youtube.com/watch?v=VZHpJUC2B_g&mode=related&search=

Jižní Kudlanka rok 1956

SPM vs CLF asi nějaký řízený sparring a podle videa, taky starší kousek

http://www.youtube.com/watch?v=jeoiClKT ... ed&search=

To už tady bylo mockrát,ale fajn-teda až na ten druhý klip-to mi připadá jako MATLÁRNA(sorry...)

:? :wink: :?
Vladislav
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mantis » stř 10. říj, 2007 14:26

Zdravm po velmi dlouhé době, znáte to, dovolená, seminář a pak těžký návrat do práce.... :roll: :evil:

Takže k některým věcem, co jsem se tu dočetl. Pavla - co cvičí u Chan Kowk Kai znám osobně, i když už je to pár let, co jsme se neviděli a rohodně mu elán do cvičení nechyběl. Na druhou stranu i mě tehdy odradil ten počet stylů, který má v seznamu. Mě zajímala kudlanka, ze které znal Bung Bo (tehdy!) i tak si ovšem nemyslím, že by se věnoval speciálně kudlance, tzn. stejně jako jiné školy, které tehdy kudlanku "nabízely" a o kterých jsem věděl, pár forem a to je vše. Můj osobní názor, cvičení OK, ale specializace přímo na kudlanku ne.
Alespoň náš systém kudlanky je tak rozsáhlý, že jen těžko se tam dají řadit jiné dlouhé sytémy. Možná to někdo zvládá, ale nevím jak. Pokud má člověk volno 10 hodin denně jen na cvičení OK, pak je to v pořádku, ale např. já, při takřka denním cvičení 2-3 hodiny, si nemyslím, že bych měl čas ještě dělat pořádně cokoliv jiného. A to jsem zredukoval cvičení forem na úkor posilování, kondici atd.
Navíc, a to je celkem problém, pokud člověk cvičí dvojformy, neřku-li dvojformy se zbraněmi, pak samozřejmě potřebuje partnera a sámo nějaké to místo. To byl vždycky problém, se kterým jsem se potýkal u nás.
Pokud bych byl u nás a chtěl dělat kudlanku, bral bych jedinou volbu, Sifu Hušek. Jiné školy jsou mixi a jak jsem se dověděl právě od Sifu Huška a z jiných zdrojů, je kudlanka mnohem složitější než se zdá, alespoň pro mě, proto se člověk v mix škole opravdu sotva naučí něco více z kudlanky, než povšechné základy.

No, ale jinam. Chtěl sem se zmínit o letním semináři, který byl jako každý rok v Yorkshire (UK) pod vedením Si Gong Lee Kam Wing-a.
Tyto semináře bývají 7 dní a cvičí se asi 6 hodin denně. Nebudu popisovat počasí atd. jednak to nikoho nezajímá a jednak stálo za ...h...
Důvod, proč se zmiňuji o tomto semináři a nepsal jsem o těch předchozích je, že tento byl dost odlišný. Před 3 lety byl můj první letní seminář horor, pro mě, protože jsme cvičili jenom formy a já byl začátečník asi 9 měsíců cvičící. Za těch 7 dní jsme dělali cca 10-11 forem, tedy mnohdy i dvě formy denně. Dokážete si představit co to je.
Nic jiného jsme ten rok nedělali.
Minulý rok, to už bylo trochu jiné, protože počet forem se změnšil, už nevím 5-8. A byly tam nějaké náznaky aplikací, řízeného sparingu, procvičování některých základních technik a taky kontrola všeho, co cvičíme, resp. někdo požádal o kontrolu technik, forem atd. a mnozí z nás přihlíželi, takže se člověk lecos dověděl.
Mno, a tento rok to bylo opravdu dost jiné. Každé ráno Lor Hon Chi Gung
- tedy tradiční "kudlančí" Qi gong. Každé dopoledne procvičování 12 klíčových technik vč. aplikací a odpoledne nové formy, ale celkem to bylo tak 5-6 forem. Taky prostor věnovaný aplikacím a opravám byl tentokráte mnohem větší, než v předchozích letech.

Protože tento vývoj naší školy sleduji a troufnu si říci, že se na těch změnách malinko podílím, tím jak s hlavním instruktorem cvičíme a ptáme se mistra na aplikace a vůbec dáváme najevo větší zájem o praxi, jsem rád že jde tento vývoj tímto směrem.
Trošku jsem zjistil, proč tady je situace taková, není zde totiž tolik lidí, kteří se BU věnují více než jako odpolednímu koníčku, stejně jako aerobiku apod.
Také si myslím, že pokud se člověk chce naučit rychle bojovat, je zde spousta jiných rychlejších možností. Kudlanka je dle mého velmi efektivní styl, ale rozhodně bych ji nedal žádnou z prvních příček v jendoduchosti.
Také přiznávám, že počet forem, který máme v naší škole je opravdu mnohdy až odrazující (jak už jsem dříve psal cca 80 forem, z toho tak 25 dvojforem, kde je třeba časem znát obě strany).
Problém toho ovšem je, kdo je tak dobrý a zároveň, kdo si vezme na triko to, že vyháže spousty forem, či je přemění tak razantně, aby zachoval techniky a zároveň snížil počet forem cca na polovinu?

Přeji hezký den všem, a ať se daří :wink:

Mantis

PS: Kdysi jsem slíbil, že se podívám po školách kudlanky tady v UK a něco o tom napíšu, zatím jsem neměl čas, ale myslím na to!
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod beishaolin » pon 05. lis, 2007 17:31

Vladislav, Mantis ...: Dekuji za komentar.
Vsem: omlouvam se za (hodne) opozdenou reakci ale preferuji cviceni kungfu pred travenim casu na forech o kungfu. zda se ze tu byla rec o me skole http://www.ccak.org dovolil bych si tedy kratce reagovat.

Mnozstvi stylu v me linii je opravdu velke. Velmistr Chan Kowk Wai, ackoliv u nas neni takrka vubec znamy, patri mezi legendarni postavy Cinskeho kungfu prave i pro vysokou uroven na ktere vyucuje zminovane styly.

Vyber stylu/forem ktere se sam ucim nachavam zcela na zkusenostech sveho ucitele. Pripadne-li to snad nekomu naivni, muzu k tomu rict jen to ze po 16 letech praxe Cinskych Bojovych Umeni se mi tento pristup vyplatil nejlepe. Cviceni nekolika stylu zaraz je opravdu docela narocne a zpocatku i docela matouci. Nabizi vsak moznost videt jednu vec z ruznych uhlu pohledu a umoznuje snadneji videt to co je napric styly principialne shodne a cim jsou ruzne styly unikatni.

Chce-li nekdo z Vas informace k linii jednotlivych stylu, rad Vam ji dodam. Staci rict.

Myslim ze jsem nekomu v tomto threadu pripadal prilis mlady. Neco na tom bude. Je mi jen 27 let, bojovym umenim teprve od roku 91. Jedinou dalsi vec co jsem stihl je dokonceni VS studia (fyzika). Tedy, nepopiram, souhlasim.

Pavel Stratil
beishaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » pon 05. lis, 2007 17:35

beishaolin píše:Mnozstvi stylu v me linii je opravdu velke. Velmistr Chan Kowk Wai, ackoliv u nas neni takrka vubec znamy, patri mezi legendarni postavy Cinskeho kungfu prave i pro vysokou uroven na ktere vyucuje zminovane styly.

Pavela, slyšels o něm v tom tvém klášteře v Číně? Když je to legendární postava čínského kungfu, měli by ho šaolini znát, ne?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » pon 05. lis, 2007 20:53

beishaolin píše:Vladislav, Mantis ...: Dekuji za komentar.
Vsem: omlouvam se za (hodne) opozdenou reakci ale preferuji cviceni kungfu pred travenim casu na forech o kungfu. zda se ze tu byla rec o me skole http://www.ccak.org dovolil bych si tedy kratce reagovat.

Mnozstvi stylu v me linii je opravdu velke. Velmistr Chan Kowk Wai, ackoliv u nas neni takrka vubec znamy, patri mezi legendarni postavy Cinskeho kungfu prave i pro vysokou uroven na ktere vyucuje zminovane styly.

Vyber stylu/forem ktere se sam ucim nachavam zcela na zkusenostech sveho ucitele. Pripadne-li to snad nekomu naivni, muzu k tomu rict jen to ze po 16 letech praxe Cinskych Bojovych Umeni se mi tento pristup vyplatil nejlepe. Cviceni nekolika stylu zaraz je opravdu docela narocne a zpocatku i docela matouci. Nabizi vsak moznost videt jednu vec z ruznych uhlu pohledu a umoznuje snadneji videt to co je napric styly principialne shodne a cim jsou ruzne styly unikatni.

Chce-li nekdo z Vas informace k linii jednotlivych stylu, rad Vam ji dodam. Staci rict.

Myslim ze jsem nekomu v tomto threadu pripadal prilis mlady. Neco na tom bude. Je mi jen 27 let, bojovym umenim teprve od roku 91. Jedinou dalsi vec co jsem stihl je dokonceni VS studia (fyzika). Tedy, nepopiram, souhlasim.

Pavel Stratil

Mohl bych se zeptat na ucitele z roku 1991 ? To byl nekdo tady v cechach ?
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod beishaolin » pon 05. lis, 2007 21:37

Pepah píše:Mohl bych se zeptat na ucitele z roku 1991 ? To byl nekdo tady v cechach ?

Jisteze :-) bylo mi v te dobe 11 let takze nehrozilo ze bych treba odcestoval do Ciny nebo tak nejak. Tedy, v Brne u O. Kroupy dokud jeste zval ucitele z Ruska (napr. Jurij Belov) a Yangtaiji (jeden ze studentu J. Turnebra).
beishaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » pon 05. lis, 2007 22:19

beishaolin píše:Jisteze :-) bylo mi v te dobe 11 let takze nehrozilo ze bych treba odcestoval do Ciny nebo tak nejak. Tedy, v Brne u O. Kroupy dokud jeste zval ucitele z Ruska (napr. Jurij Belov) a Yangtaiji (jeden ze studentu J. Turnebra).

Jezkovi, Turnebr pachal uz tehdy ? :lol:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod beishaolin » pon 05. lis, 2007 22:22

Pepah píše:Jezkovi, Turnebr pachal uz tehdy ? :lol:

uz od r. 89 nebo tak nejak tusim :)
beishaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » úte 06. lis, 2007 8:08

beishaolin píše:a Yangtaiji (jeden ze studentu J. Turnebra).
Jsem myslel, ze yang taiji je nazev stylu...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 06. lis, 2007 10:30

Gino píše:Jsem myslel, ze yang taiji je nazev stylu...
Z toho bych ho nepodezíral, že to neví. Na svých stránkách to má. Jen to někdy kdovíproč píšedohromady, a jméno Turnéberova studenta nenapsal.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » pon 31. srp, 2009 13:18

http://www.youtube.com/watch?v=aOvO5L6VjSc

Tang Lang,dobrá motivace,žádná pohybová hovna a zbytečný pohyby
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 31. srp, 2009 13:50

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 31. srp, 2009 14:05

littleass píše:http://www.youtube.com/watch?v=aOvO5L6VjSc

Tang Lang,dobrá motivace,žádná pohybová hovna a zbytečný pohyby

Covece, tak z toho fakt nedokazu poznat, jestli ten styl funguje anebo ne a jestli je to bez "zbytecnych pohybu". Neni nekde video, kde by to same predvedl ale v ringu ci rizenem sparringu? Dynamiku v tom vidim, ale to ma gymnastka taky...no offense.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...