ukropcany píše:To video už neviem, ktorý smer to bol, ale vyzeralo to funkčne... Je mi ľúto, že si musíš búchanie vydupávať, ale všetka česť, že sa Ti to vôbec podarilo... mne sa to nepodarilo

Čo sa týka doby, tak poviem Ti to asi tak, ako «a to asi neuspokojí - robím len toto a furt je to zle

Aj keď na aikiďáka to asi stačí...

no dobre dobre, fór... na tých svojich trénerov si to zase až tak nevzťahuj, možno sú v pohode, ja čo som však doteraz videl, to bolo vždy, povedzme úsmevné... ale v každom prípade, za svoje nasadenie tu máš môj rešpekt... si prvý aikiďák tu, ktorý sa nechová ako umrnčané decko, ktorému niekto šlapol na autíčko...

Jeste jedna vec k tem uderum, ja byl ten,jak uz jsem rikal, kdo dal podnet a ty udery a kopy si vynutil...a nebylo to jen kvuli tomu ze mi to tam chybelo a ze jsem to chtel cvicit, ale take proto, ze me take stvalo ze novacci co tam prijdou ,,neumi utocit´´a nejenom novacci, a take jak by mohli kdyz se to u nas neucilo...kolikrat to bylo tak ze zautocili tim zpusobem ze te chytli za ruku ci do jineho uchopu,a to byl cely utok...tohle me stvalo, takze pokud na me nekdo takhle utocil, tak bud jsem udelal nejakou kratkou a rychlou techniku(ktera se sice v tu chvili nemela nacvicovat) a nebo jsem naznacil jakykoliv uder a techniku jsem dale nedelal...take me stvalo ze v technikach nekteri lide misto atemi jakoby mavli rukou na naznak uderu...a pak po delsi dobe jsem se od trenera dozvedel ze se mnou ti dotycni lide nechteli cvicit,jelikoz pokud jsem to atemi nedostal(nemusela to byt rana,ostatne takhle bychom dlouho necvicili,ale stacila by facka,ci aspon lehky uder dlani,aby si ti lide to sve macvani nezafixovali) tak jsem zautocil ihned ja ci jsem prbral technikou iniciativu ja. ja tam aspon lehke udery dlani daval, a take proto se mnou nechteli cvicit...ale museli,a trener mi rekl ze jsem udelal dobre(vzdycky kdyz nekdo ,,tancoval´´ tak rekl tady nejste na baletu,ani se tu netoci hrnicky,chcete cvicit BU,tak se snazte...a vetsinou poslal me abych na toho cloveka zautocil ja...ted to mozna zni jako nejaka sikana,ale nebyla,slo jen o to,aby si to ti lide uvedomili

ja jsem vzdy kazdemu kdo se mnou cvicil rikal,ze pokud tu techniku udelam spatne,tak at me na to upozorni,ale ne recmi,at udelaji techniku oni(hodi me,atd) a nebo at me uderi(napr. do bricha mohli jet i na 70 procent)..ano,nebylo to prijemne,a kolikrat jsem si take vycital ze jsem to vubec rekl, ale pokud bude uke jen loutka, tak se clovek nikam nedostane
btw proc se tak chovat...ja uz ztracim iluze dosti rychle...ale aikido me i po tech sesti letech stale bavi jako na zacatku, a nechci se smirit s tim,ze bych cvicil jen balet a ne BU,a nerad se vzdavam,tim vice kdyz me to proste bavi atd. proto se snazim to zlepsit...i kdyz nemohu vyloucit,ze nekdy v budoucnu(za par let) az bude cas a finance,bych si neco pribral nebo mozna i prestoupil..nikdy nerikej nikdy
K tem poslednim vetam-diky