©KRCENÍ- techniky

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

©KRCENÍ- techniky

Příspěvekod alitranek » čtv 22. lis, 2007 23:01

..poradte nějaké techniky pro uvolnění ze škrcení na zemi......techniky z jakéhokoliv bojového umění...hlavně, aby byly účinné......pokud možno doložte nějakým klipem z youtube.
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lukwong » čtv 22. lis, 2007 23:17

Já myslím ,že když se ptáš na tohle ,tak ti z toho škrcení na zemi nic nepomůže :wink:
Lukáš Novák

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
lukwong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod alitranek » čtv 22. lis, 2007 23:23

Wing Chun nic proti škrcení nezná? :))
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lukwong » čtv 22. lis, 2007 23:27

8O :lol: :lol: :lol:
Lukáš Novák

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
lukwong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » čtv 22. lis, 2007 23:28

Z už nasazeného a utaženého škrcení ti nic nepomůže, je to podobná situace jako by ses ptal co ti pomůže po tom co si už dostal ránu KO.
Pokud ještě není škrcení pevně utažené platí že na každý chvat je nějáký konkrétí protichvat, tzn, proti každému druhu škrcení-páky je jiný druh obrany, univerzální únik neexistuje proto ti tu nikdo nepomůže.Ale k tomu by se mohli vyjádřit povolanější, Tomane?
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 22. lis, 2007 23:35

Ale abys neřekl že se ti tu nikdo nesnaží pomoc, zkus třeba tohle... v levé liště je tam toho víc i když mě se to teda moc nezdá
http://youtube.com/watch?v=didKrAFFlSg

Jinak já občas zkouším ještě jednu taktiku které říkám "svinutá svině" je docela účiná, když mě někdo na zemi kontroluje a já nevím co dělat předstírám že už nemůžu a že jsem vláčný, uvolněný a zadýchaný,zkrátka úplně v ... a když oponent zvolní a snaží se mě dokončit v klidu a nedává přitom uplně pozor tak zkusím explodovat a setřást ho...na mého bráchu to ale něják nefunguje :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod alitranek » čtv 22. lis, 2007 23:45

Panda píše:Ale abys neřekl že se ti tu nikdo nesnaží pomoc, zkus třeba tohle... v levé liště je tam toho víc i když mě se to teda moc nezdá
http://youtube.com/watch?v=didKrAFFlSg

Jinak já občas zkouším ještě jednu taktiku které říkám "svinutá svině" je docela účiná, když mě někdo na zemi kontroluje a já nevím co dělat předstírám že už nemůžu a že jsem vláčný, uvolněný a zadýchaný,zkrátka úplně v ... a když oponent zvolní a snaží se mě dokončit v klidu a nedává přitom uplně pozor tak zkusím explodovat a setřást ho...na mého bráchu to ale něják nefunguje :lol:

myslel jsem, že by sem někdo napsal nějaké techniky, které patří k nepovoleným....dloubnutí do citlivých míst těla, štípnutí, vpichy, atd. atd.cokoliv co se nepoužívá ve sportovním zápase, ale co je v reálu účinné....čekám, že by mohl poradit třeba někdo kdo se zajímá o né moc častá BU .....každopádně, díky za reakci.
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » pát 23. lis, 2007 0:03

alitranek píše:
myslel jsem, že by sem někdo napsal nějaké techniky, které patří k nepovoleným....dloubnutí do citlivých míst těla, štípnutí, vpichy, atd. atd.cokoliv co se nepoužívá ve sportovním zápase, ale co je v reálu účinné.....

Předem upozorňuji že co dále napíšu je jen můj osobní názor takže počítám že se mnou bude hodně lidí nesouhlasit, ale tebou popisované techniky považuji za přeceňvané.

Důvodů je několik.

1.pokud ti někdo nasadí páku nebo škrcení máš jen pár vteři na to aby ses ho zbavil než usneš, případně než se něco zlomí, na štípnutí nebo kousnutí se ti oponent vykašle a prostě tě ukončí.Tahle technika by musela být likvidační.

2. pokud je technika nasazená jak má být tak často nemáš ruce, nohy ani jiné části těla v takové pozici abys mohl zaůtočit, prostě na nic nedosáhneš.Boj na zemi není tolik o pákách ale o pozicích, pokud tě někdo kdo se vyzná ve groundfigtingu bude na zemi škrtit, tak většinou už zezadu případně tě bude páčit z tzv mountu,obojí jsou pozice ve kterých nenaděláš nic(moc)
3.
I kdybys měl možnost zaůtočit,na zemi nemáš sílu těla za úderem takže bys musel útočit na citlivé body, které v zápalu boje těžko trefíš, navíc počítej s tím že tvůj oponent se nenechá jen tak píchat do očí ale sám se bude aktivně bránit případně bude píchat do očí tebe zatímco ti bude nasazovat páku.

Takže podtrženo sečteno,určitě to může zabrat, pokud se ti naskytne na zemi vhodný cíl a ty neumíš zápasit jdi po něm, ale tajné špinavé techniky jako kousání do nohy kterou ti nasazuji armar???? to je bohužel podle mého názoru jen filmové klišé

Pozor, rozhodně si nedělám patent na rozum a budu moc rád když mi někdo bude konstruktivně z vlastních zkušeností oponovat...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod alitranek » pát 23. lis, 2007 0:14

DYT I TAKOVÉ ZUBY JSOU ZBRAŃ:)...ZAJÍMALO BY MĚ, JESTLI JE NĚJAKÉ BU, které má kousání v repertoáru technik.....a to myslím vážně
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: ©KRCENÍ- techniky

Příspěvekod TongPa » pát 23. lis, 2007 6:53

alitranek píše:..poradte nějaké techniky pro uvolnění ze škrcení na zemi......techniky z jakéhokoliv bojového umění...hlavně, aby byly účinné......pokud možno doložte nějakým klipem z youtube.

Takhle na dálku ti těžko někdo poradí... Předpokládám, že ti jde o sebeobranu a ne sportovní zápolení. Nevím, jaký styl trénuješ, ale nejběžnější bývá, že se lidi ptají trenéra a tak... Jinak pokud ti už někdo škrcení nasadí, moc času ti nezbývá. Ale vím, že například judisté, kteří posilovali krk a byli na škrcení zvyklí, vydrželi odolávat účinkům škrcení o hodně dýl, než nepřipravený amatér. Pokud ti tedy někdo nasadí například škrcení zezadu ve stoje, běží ti čas a jak už zde někteří napsali, mimo likvidačních technik nic jiného nemá smysl. V tomto případě máš možnost začít mu rukou drtit koule, nebo se mu pokusit naslepo vmáčknout palec do oka či ohryzku. Pokud se na tebe dobře přimáčkne, ten palec je hodně obtížně použitelný, ale ty koule by vyjít mohly.

Ohledně použití zubů v sebeobraně by jistě něco věděl defendu.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pát 23. lis, 2007 8:09

Ve vsech BU se skrti, kouse, paci, dloube, picha do oci, kope, boucha, hlavickuje ... tedy aspon v tech, kterym ja BU rikam :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 23. lis, 2007 8:42

alitranek píše:DYT I TAKOVÉ ZUBY JSOU ZBRAŃ:)...ZAJÍMALO BY MĚ, JESTLI JE NĚJAKÉ BU, které má kousání v repertoáru technik.....a to myslím vážně

..hladaj videoa Kino Mutai a Paul Vunak co ma tak z hlavy napadlo...spinavy filipinsky grappling
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 23. lis, 2007 9:40

Pando dyk ty už si sběhlej dost, začíná být z tebe kompletní valetudo fighter, co na tvých příspěvcích doplňovat. :) Ke tvé metodě "svině svinuté" se nebudu vyjadřovat :lol:

Já spíš než obranu proti škrcení samotnému bych spíš rešil poziční věci, protože jsou IMO důležitější. ©krcení máš fakt hodně pomocí tvých límců, soupeřových rukávů, cípů oděvu, nebo tzv. naked, škrtí se nohama. Nelze to vyřešit na fóru. To je asi jako bych se ptal jaká je obrana proti chi-sao nebo řetězákům nebo jak se opravdu účinně bránit hákům, lowkickům.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 23. lis, 2007 10:39

Já bych se na to nedíval tak pesimisticky, podívej spousta lidí trpí nespavostí a zobou kvůli tomu léky a přitom je tu řešení
nový bezpečný lék Čouk ja

Obrázek
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pát 23. lis, 2007 10:58

Pokud něco prosereš a to škrcení se dostane do této fáze:

Obrázek

tak máš pár sekund, než usneš. Za tu dobu toho moc nenaděláš, žádná zázračná technika na to neexistuje. Kousat už není do čeho, můžeš zkusit nahmatat oči nebo rozkrok, ale spíš to nevyjde. Můžou ti pomoci jen dvě věci, nůž nebo pistole. Nůž je asi jasnej a u pistole prý dobře funguje, když mu ustřelíš loket (ale nesmíš při tom trefit i svou hlavu).
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pát 23. lis, 2007 11:01

RUNAR píše:Já bych se na to nedíval tak pesimisticky, podívej spousta lidí trpí nespavostí a zobou kvůli tomu léky a přitom je tu řešení
nový bezpečný lék Čouk ja

Obrázek

Ty už máš taky při pátku dost viď? :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: .

Příspěvekod alitranek » pát 23. lis, 2007 11:02

luen píše:Ve vsech BU se skrti, kouse, paci, dloube, picha do oci, kope, boucha, hlavickuje ... tedy aspon v tech, kterym ja BU rikam :wink:

dej typy na ta BU;)
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod alitranek » pát 23. lis, 2007 11:03

diablik píše:
alitranek píše:DYT I TAKOVÉ ZUBY JSOU ZBRAŃ:)...ZAJÍMALO BY MĚ, JESTLI JE NĚJAKÉ BU, které má kousání v repertoáru technik.....a to myslím vážně

..hladaj videoa Kino Mutai a Paul Vunak co ma tak z hlavy napadlo...spinavy filipinsky grappling

díky za typ, mrknu se
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod alitranek » pát 23. lis, 2007 11:05

DrGlock píše:Pokud něco prosereš a to škrcení se dostane do této fáze:

Obrázek

tak máš pár sekund, než usneš. Za tu dobu toho moc nenaděláš, žádná zázračná technika na to neexistuje. Kousat už není do čeho, můžeš zkusit nahmatat oči nebo rozkrok, ale spíš to nevyjde. Můžou ti pomoci jen dvě věci, nůž nebo pistole. Nůž je asi jasnej a u pistole prý dobře funguje, když mu ustřelíš loket (ale nesmíš při tom trefit i svou hlavu).

co to jsou za bojovníci na tom obrázku?..judo vs. ?
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: .

Příspěvekod toddb » pát 23. lis, 2007 11:11

luen píše:Ve vsech BU se skrti, kouse, paci, dloube, picha do oci, kope, boucha, hlavickuje ... tedy aspon v tech, kterym ja BU rikam :wink:

Fotbal? :lol:
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...