©KRCENÍ- techniky

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Toman » čtv 29. lis, 2007 11:55

Jo to máš pravdu. Skoro to pak vyžaduje asistenci :wink: Na youtube jsou jen vzorky ale tohle zrovna ne.. Určitě ji najdeš na mmatracker.net pokud tam máš účet, pokud ne musíš si obstarat invititation (já bohužel žádný nemám, ale zkusím se ti poptat, to pak potřebuji tvůj mail) nebo hledat na peer 2 peer.(např. Aoki instructional nebo tak něco)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 29. lis, 2007 12:36

Toman píše:Nechápu jak ti může kleknout na hlavu, jasně jde to ale musel by se točit na druhou stranu, ale z té správné pozice si to nějak nedokážu představit. Se zavřeným trianglem asi sweep těžšímu člověku jen stěží uděláš :?
Nebo taky ještě můžeš podhmatem uchopit jeho levé rameno :!: a stisknout (podobně jako u té nohy). Nebo Aoki Shinya má na své výukovce zajímavý triangle to taky používám. A taky mne ještě napadá háček nohou, která neobepíná krk za soupeřovu nohu (chce to ale dlouhý nohy a ohebný kyčle a správný moment) ani sem to nikdy na netu nenašel to je ale tutovka slibuju říkám tomu "mučidlo"

Na hlavu mu kleknu úplně jednoduše :-) Bez ohledu na to, jak mi drží nohy, se s ním postavím (ani Fernando mě neudržel). Pak ho postavím skoro kolmo na krk a zatížím svou vahou, takže se ohne jako luk. Pak mu kleknu kolenem na hlavu (na spánek), aby pustil.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 29. lis, 2007 12:51

Toman píše:Nechápu jak ti může kleknout na hlavu, jasně jde to ale musel by se točit na druhou stranu, ale z té správné pozice si to nějak nedokážu představit. Se zavřeným trianglem asi sweep těžšímu člověku jen stěží uděláš :?
Nebo taky ještě můžeš podhmatem uchopit jeho levé rameno :!: a stisknout (podobně jako u té nohy). Nebo Aoki Shinya má na své výukovce zajímavý triangle to taky používám. A taky mne ještě napadá háček nohou, která neobepíná krk za soupeřovu nohu (chce to ale dlouhý nohy a ohebný kyčle a správný moment) ani sem to nikdy na netu nenašel to je ale tutovka slibuju říkám tomu "mučidlo"

Ještě by možná mohlo zabrat že změníš triangl na armbar, respektive zapáčíš armbarovským způsobem tu ruku co je vevnitř trianglu v momentě kdy tě zvedá(není ani třeba jakkoli přejít, změnit pozici, i když i to se dělá a hlavně to jsem na youtubu našel, stačí zadat triangl armbar transition)...ramena přitom musí být na zemi a musíš být dost rychlý......dělali jsme to minulou hodinu :oops:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 29. lis, 2007 13:03

Jasne to zname (bohuzel to zanji i ti na kterych to delam). Obcas se povede, problem byva v tom, ze kdyz uz se se mnou zveda tak po te co otevru ten triangle a on mi jeste vic utece a neutazenej armbar je na prd.

Ted me napadlo ze bych ho mohl nechat stoupnou a jít po noze na kneebar :D Ale uvidime jestli se pri tom neumlatim :D
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 29. lis, 2007 13:16

DrGlock píše:Na hlavu mu kleknu úplně jednoduše :-) Bez ohledu na to, jak mi drží nohy, se s ním postavím (ani Fernando mě neudržel). Pak ho postavím skoro kolmo na krk a zatížím svou vahou, takže se ohne jako luk. Pak mu kleknu kolenem na hlavu (na spánek), aby pustil.

Fakt jo? No až dorazíš příště tak to s tebou rád vyzkouším. Chtěl bych to zkusit jelikož si myslím že mám triangly vcelku najetý I když pravda je to že to není o tom držet jen jednu techniku ale jak říká Lil´ Boy :-) přepnout do něčeho jinýho. Ovšem to že Fernandovi pásneš triangle (taky se mi podařilo) je úplně k ničemu protože tě pak zkosí na něco jinýho :evil: . Glocku kolik vážíš, že tě neudržel.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 29. lis, 2007 13:54

Samozrejme ze se nedostane z dobre utazenho trianglu. Kdyz mu ho utahnu tak zrudne (asi studem) a pak mi zatleska :D
Mel jsem na mysli situaci kdy nemam dobre utazeny a on mi to kontruje zvedanim. Abych si ho pridrzel na zemi a mohl si ty nohy lip porovnat.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 29. lis, 2007 13:57

Jo jeste se zeptam, jak je to v BJJ s pravidly? Muzu vyhrat tlakem? Myslim tim to ze jsem jednou vyhral tak, ze jsem nasadil triangle, ale souper me obejmul a tim si udelal misto na dychani a jak mel nekrytou hlavu tak jsem mu proste tlacil loktem na spanek a on to odkelpal na bolest (opravdu to nebyl uder :D ). Je to povolene?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 29. lis, 2007 14:00

NAIA píše:Jo jeste se zeptam, jak je to v BJJ s pravidly? Muzu vyhrat tlakem? Myslim tim to ze jsem jednou vyhral tak, ze jsem nasadil triangle, ale souper me obejmul a tim si udelal misto na dychani a jak mel nekrytou hlavu tak jsem mu proste tlacil loktem na spanek a on to odkelpal na bolest (opravdu to nebyl uder :D ). Je to povolene?

Je preci jedno z jakeho duvodu to souper vzda ... Odplaca, tak jsi vitez. I kdyby to odplacal proto, ze ma chut na kure v KFC :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 29. lis, 2007 14:04

Jasne, ale ja nerad pouzivam techniky ktere pocitaji s tim ze ma souper chut na kure nebo ze umre zizni :D

Zajimalo me jaka jsou pravidla BJJ nebo CSW
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 29. lis, 2007 14:16

NAIA píše:Samozrejme ze se nedostane z dobre utazenho trianglu. Kdyz mu ho utahnu tak zrudne (asi studem) a pak mi zatleska :D
Mel jsem na mysli situaci kdy nemam dobre utazeny a on mi to kontruje zvedanim. Abych si ho pridrzel na zemi a mohl si ty nohy lip porovnat.

Aháááá ... no tak to jsme jinde. Já už myslel že ste vymysleli nějaký super proti chvat, no tak to potom všechny ty věci jak jste zmínili fungujou skvěle ... No to teda dělá dobře a ten kneebar si myslím že půjde.

NAIA píše:Jo jeste se zeptam, jak je to v BJJ s pravidly? Muzu vyhrat tlakem? Myslim tim to ze jsem jednou vyhral tak, ze jsem nasadil triangle, ale souper me obejmul a tim si udelal misto na dychani a jak mel nekrytou hlavu tak jsem mu proste tlacil loktem na spanek a on to odkelpal na bolest (opravdu to nebyl uder Velmi šťastný ). Je to povolene?

Nejsem expert na pravidla a body, snažím se o submission. Ale řekl bych že OK.

ad pravidla: http://www.ibjjf.org/rules.htm
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 29. lis, 2007 16:12

Toman píše:Fakt jo? No až dorazíš příště tak to s tebou rád vyzkouším. Chtěl bych to zkusit jelikož si myslím že mám triangly vcelku najetý I když pravda je to že to není o tom držet jen jednu techniku ale jak říká Lil´ Boy :-) přepnout do něčeho jinýho. Ovšem to že Fernandovi pásneš triangle (taky se mi podařilo) je úplně k ničemu protože tě pak zkosí na něco jinýho :evil: . Glocku kolik vážíš, že tě neudržel.

Vážím 83kg+-. Ale nebyl to sparring, NAIA jen chtěl vědět, jak to udělat abych nevstal. Věřím, že při sparringu by mi únik z trianglu moc nepomohl, max. bych odtleskal o pár sekund později :-)
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Galiloo » pon 03. pro, 2007 6:09

Toman píše:A to je chyba.

BTW: Máš pravdu :)

To není chyba zdá se mi!
Jsme v civilizovaném světě a tak předpokládám že všichni chodíme oblečeni že???

Je obrovský rozdíl zápasit v kimonu a nahatí nebo téměř nahatí!!
:lol: Pokud cvičíš v kimonu tak tě to daleko více připraví na praktické utkání!

Chytání kimona-chytání oděvu!!! Většina chvatů v judó využívá úchopů za oděv.Na ulici snadno praštím s kdekym a daleko snadněji když je oblečen-a to je každý :lol: Jak jednoduché!!!
www.tenshin.cz/smr/texty/puvod.htm

Nahaťáků gayů moc po ulicích neběhá :lol: :lol: :lol: -to už je rize sportovní záležitost.Osobně z těch nahatých týpků co cvičí rádoby Judo-Ju Jutsu moc dobrý pocit nemam,ale kdo chce kam pomožme mu tam... :lol: :lol: :wink:
HIRAGANA!!! :wink:

Jan Andrlík(1.dan Judó)
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » pon 03. pro, 2007 10:15

No joo, já jsem velkým zastáncem cvičení s kimonem, páč vycházím z našich zeměposných šířek, ale třeba v Brazílii sou fakt úděsný vedra a dost fightů se odehrává na pláži a většinou v plavkách http://youtube.com/watch?v=9nCUMgu7sEU ... :lol: člověk nesmí nic vytrhávat z kontextu :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » pon 03. pro, 2007 11:39

Galiloo píše:

To není chyba zdá se mi!

Chytání kimona-chytání oděvu!!! Většina chvatů v judó využívá úchopů za oděv.Na ulici snadno praštím s kdekym a daleko snadněji když je oblečen-a to je každý :lol: Jak jednoduché!!!

Nahaťáků gayů moc po ulicích neběhá :lol: :lol: :lol: -to už je rize sportovní záležitost.Osobně z těch nahatých týpků co cvičí rádoby Judo-Ju Jutsu moc dobrý pocit nemam,ale kdo chce kam pomožme mu tam... :lol: :lol: :wink:

Jan Andrlík(1.dan Judó)

no ono obleceni neni casto dost pevne a pak se jen divis ze misto chvatu po kterem souper lezi ma souper jen roztrhle tricko nebo mikinu :)
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Galiloo » úte 04. pro, 2007 5:45

Panda píše:No joo, já jsem velkým zastáncem cvičení s kimonem, páč vycházím z našich zeměposných šířek, ale třeba v Brazílii sou fakt úděsný vedra a dost fightů se odehrává na pláži a většinou v plavkách http://youtube.com/watch?v=9nCUMgu7sEU ... :lol: člověk nesmí nic vytrhávat z kontextu :lol:

JOo..pláž...Gracieovci jinak ale nosej kimona už odmalička :lol:
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Galiloo » úte 04. pro, 2007 5:55

Ponocnej píše:
Galiloo píše:

To není chyba zdá se mi!

Jan Andrlík(1.dan Judó)

no ono obleceni neni casto dost pevne a pak se jen divis ze misto chvatu po kterem souper lezi ma souper jen roztrhle tricko nebo mikinu :)

No když hele uvidim někoho s tričkem a bude si se mnou chtít pinknout tak na něj určitě nebudu zkoušet úchopy-trička vážně nevydrží nic!!!... :lol: Ale pořád je tam větší šance než ho uchopit za chlupy na hrudi.... :lol: :lol:
I když oni se hodně takový ty lidičky co to dělaj třebas i závodně asi i holej.Kolega z klubu jednou přišel na trénink a přinesl foto nějakých "šampionů" co budou zápasit někde v Praze.Zápasy nějak bez těch pravidel -nějaký typ valetudo či co.Dost sme se pobavili,protože to vypadalo podobně jako ty chlápkové z těch Gay časáků.Byli na té fotce polonahý,oholený,opálený,vypracovaný a snad i nalíčený... :lol: :lol: :lol:
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » úte 04. pro, 2007 10:27

Galiloo píše:Zápasy nějak bez těch pravidel -nějaký typ valetudo či co.Dost sme se pobavili,protože to vypadalo podobně jako ty chlápkové z těch Gay časáků.Byli na té fotce polonahý,oholený,opálený,vypracovaný a snad i nalíčený... :lol: :lol: :lol:

Pár těch lidí znám a trénujem spolu, a myslím že i Panda potvrdí že v ringu s nima by ses asi moc nenasmál :wink:

PS: V Řecku zápasili nazí, tak co?

PPS: Fakt nevím jak vypadaj borci z gay časáků :oops:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » úte 04. pro, 2007 23:47

Toman píše:
Galiloo píše:Zápasy nějak bez těch pravidel -nějaký typ valetudo či co.Dost sme se pobavili,protože to vypadalo podobně jako ty chlápkové z těch Gay časáků.Byli na té fotce polonahý,oholený,opálený,vypracovaný a snad i nalíčený... :lol: :lol: :lol:

Pár těch lidí znám a trénujem spolu, a myslím že i Panda potvrdí že v ringu s nima by ses asi moc nenasmál :wink:

ac s tebou vlastne souhlasim tak zrovna recko bych jako priklad v souvislosti s homosexualitou nedava :lol:
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Galiloo » stř 05. pro, 2007 5:52

Toman píše:

Řecko..... :?: :cry:
My Japani máme rádi kimona.Nahý sem pouze s přítelkyní :lol:
Zápasit s těmito typasy???Záleželo by na pravidlech.Nevěřim tomu že bych se nechytal.Mám dost zkušeností.Mimo Judo už se dost let potýkám s Aiki Jutsu a klasickým Ju jutsu+pár let intenzívně praktikuji Goju Ryu u ing.Cekula,který je známou veličinou v této odnoži karate.
Když sem viděl tyto valetudo chlápky bojovat v různých šotech atakdál tak mě napadlo že nemají asi žádný pud sebezáchovy :? Někdy to ale může být osudová chyba!!!
Abych to ale shrnul-spíše sem těmito zápasy pohoršen,takže bych do toho nešel-promiň.Připomíná mi to psí zápasy-byl sem před pár lety s kamarádem v jedné vsi v západních čechách-chtěl si koupit štěňátko pitbulteriéra...když jsme viděli matku...samá jizva...tak sme se dostali k tomu že páňíček ji vozí na nějaké zápasy.®e prý to ti psy mají beztak rádi...
Skutečnost je taková že pokud je do toho bojového pole pustí tak se začnou rvát,protože to je obraný pud a jednoduše cítí soka.Ti psy si ale určitě neuvědomují že vše je zrekonstruované bandou sadistických imbecilů.V reálné situaci by ty psi byli zkrátka odvedeni či okřiknuti!!!
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 05. pro, 2007 9:47

No jaký dan by pomohl to nevím ale proti Turkům spolehlivě pomohl
Vlad the Impaler ......Vláďa známý díky slavnému románu Brama Stockera
narážel agresory z Turecka na dřevěné kůly.

PS: Obrázek mám ale je poněkud krvavý tak to sem nedám.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...