dva prsty

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

dva prsty

Příspěvekod wushupetr » ned 09. pro, 2007 21:55

wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: dva prsty

Příspěvekod luen » ned 09. pro, 2007 22:51

wushupetr píše:http://www.youtube.com/watch?v=hBXFTiRo_14&feature=related

V cirkusu se tomu rika pozemni akrobacie :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 09. pro, 2007 22:58

hm eště řekni, že to umíš :lol:
u vás v cyrkusu?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 09. pro, 2007 23:01

to byl vtip
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » ned 09. pro, 2007 23:56

hm... hezky, a jakou to ma souvislost s bojovym umenim? :idea:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 0:34

Jakou souvislost maj kliky s bojovým uměním? ®ádnou, ale prostě je každej cvičí. Tohle se cvičí třeba i v Shaolinu.
http://www.youtube.com/watch?v=sqQx1hgh ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=LMdj6FDc ... re=related
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » pon 10. pro, 2007 1:08

a to sem mam poslat video, jak nekdo cvici kliky? drepy? sedlehy? K cemu by to bylo? a k cemu je tohle?

Je to proste hezka gymnastika, kterou cvici lide praktikujici nejake BU. Ale to z ni nedela soucast BU :idea:. Proc na tom ulitavat?
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 1:34

Ach jo. to nemá cenu :( nemá cenu sem nic posílat.
Proč to sem posílat? Jen tak aby řeč nestála. Je večer koukám do kompu, je po tréninku, je nuda kouknu na pěkný video tak ho sem pošlu šmankote migli proč to sem posílat? asi proč? jen tak vo tom pokecat.
Ten starej dědek nevypadá moc na gymnastu, je to prej nějakej mnich, už prej nežije, takže kulový gymnasta. A jestli je tu někdo kdo sem tahá gymnystiku, tak vy svejma slovama.
aaaaaach jo šamani šamani..... :cry: :roll:
Necháme tohle téma, jděte se raději bavit o technikách škrcení
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » pon 10. pro, 2007 1:56

ale jo, klidne posilej ostosest, jen ze vlakno "videa" by se hodilo vice :)

Ja nemam problem s vecma pro zabavu a pro pokouknuti, ale vadi mi vykrik do tmy typu "koukejte to neumite, co, mekousove?!", coz presne tohle vlakno vyjadruje.
Kdyz uz teda mam potrebu neco poslat, a neni jasne vo co go, tak i s nejakym vysvetlenim - treba proc se mi to libi, k cemu to chci umet... Ja jen poukazal na to, ze je to IMHO gymnastika, a nerozumim souvislosti s BU. Mohls mi rovnou tict, ze ti o zadnou nejde a ze jenom ukazujes neco na pokoukani :idea:

Ale asi ocekavam moc :?
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 10. pro, 2007 2:03

wushupetr píše:hm eště řekni, že to umíš :lol:
u vás v cyrkusu?

Umim udelat klik jen na palcich a vazim skoro 100 kilo. Jinak je to akrobacie a s kung fu to nema opravdu nic spolecneho. Fobalisti delaji take kliky ... take delaji kung fu??? Asi ne, vid?

Kdyz uz jsme u cirkusu, tak o nem vim sve :lol: Ja jezdil na prazdniny do cirkusu k pribuznym :wink: Moje teta delala s celou rodinou akrobacii. Ona konkretne tu pozemni a par let pred smrti delala veci, ktera ja nikdy nedokazu ... Ale to opravdu neni kung fu. A jestli to nevis, tak se nevztekej migli za to, ze mas malo informaci nemuze :wink:

Jinak jestli znas film limonadovy Joe, tak tam hraje 1/2 meho pribuzenstva s cirkusu :lol: Jak se houpaji na lustrech ... Mimochodem stejnej cirkus o kterem Hladik lzive tvrdi, ze s nim byl v Mongolsku :wink:

Za mnou s cirkusem nechod ... vim sve :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 8:56

Tady se každej strašně chytá všech slovíček, aby to moh obrátit proti tomu proti komu chtěj :D
Je jasný, že když fotbalisata cvičí kliky, necvičí Kung Fu, ale tak sakra ani ty snad nejsi blbej a víš jak to myslím ne? Každej se někdy popere, neznamená to, že cvičí Kung Fu.
Nevim Luene jakej styl cvičíš, Wing Chun myslím (a jestli jsem to napsal špatně, prosím nemusí bejt dalších milion příspěvků o tom jak se slovo WING CHUN má správně psát jak je u vás zvykem), no a to, že ty to v tomhle stylu necvičíš, přeci neznamená, že to není součástí Wushu. Wing Chun se cvičí taky za pomocí toho dřevěnýho panaka (asi i v jiných stylech), ale jsou styly, kde se tenhle panák nepoužívá. Znaamená to, že to není Kung Fu.
Mě je jasný, že až sem třeba napíše Pavela, tak mě zase sprdne, že co to plácám, ale, že to on necvičil, neznamená, že to není Kung Fu
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 10. pro, 2007 9:49

wushupetr píše:Tady se každej strašně chytá všech slovíček, aby to moh obrátit proti tomu proti komu chtěj :D
Je jasný, že když fotbalisata cvičí kliky, necvičí Kung Fu, ale tak sakra ani ty snad nejsi blbej a víš jak to myslím ne? Každej se někdy popere, neznamená to, že cvičí Kung Fu.
Nevim Luene jakej styl cvičíš, Wing Chun myslím (a jestli jsem to napsal špatně, prosím nemusí bejt dalších milion příspěvků o tom jak se slovo WING CHUN má správně psát jak je u vás zvykem), no a to, že ty to v tomhle stylu necvičíš, přeci neznamená, že to není součástí Wushu. Wing Chun se cvičí taky za pomocí toho dřevěnýho panaka (asi i v jiných stylech), ale jsou styly, kde se tenhle panák nepoužívá. Znaamená to, že to není Kung Fu.
Mě je jasný, že až sem třeba napíše Pavela, tak mě zase sprdne, že co to plácám, ale, že to on necvičil, neznamená, že to není Kung Fu

1) Jestli je ti 10 roku, tak se omlouvam a nereaguj :wink:

2) Nikdo nic neobraci, jen bylo trefne podotknuto, ze stojka na dvou prstech (i kdyby byla na rasach) neni kung fu/wu shu. Je to jen artisticke cislo, ktere se hodi jen na to, aby ti za to nekdo v baru zaplatil panaka, pokud ti dojdou drobne. Ja uz mam pubertu za sebou a tak nepotrebuji na chodbe skolni jidelny oslnovat 13-ti leta devcata :wink: Zenske v mem veku, by to nijak nerozvasnilo :wink:

3) K tomu blbej, neblbej ... Jednak se uklidni, myslim, ze tak dobre se nezname, aby sis mohl dovolit tento radoby kamaradsky pristup ... Na vic neni vubec dulezite jestli nekomu prijdu jako blbec nebo inteleguan ... Nesouitezime tady o nejvyssi kvikve ... bavme se o kung fu plz. Ne o stani na rozhavenem uhli, ... na kridlech leticiho letadla s jednim prstem v zadku a druhym podpirajicim nebesa, ale bavme se o bu/bs :wink:

4) Usnadnim ti tvou orientaci, kdyz si prohlednes muj prispevek a kouknes se i mimo text prispevku ... Myslim text pod prispevkem, text pod carkou ... atd, tak zjistis, ze cvicim ??? :wink:

5) Kdopak ti rikal, ze necvicime a neposilujeme prsty treba klikovanim na prstech??? :lol: Trochu te tedy zorientuju v kung fu ... cvicime, ale tak jak to delal, ten pyzamista, se to delat nesmi ... pokud se chces podepisovat az do duchodu ... Takze pokud sem chces davat kraviny ... tak aspon vyber ty, ktere jsou v poradku :wink:

6) Wing chun se pise, tak jak se pise ... ne z neciho zvyku (to delaji jen pitomci - neni narazka na tebe, napsal jsi to spravne), ale proto, ze kazdy jazyk ma sva pravidla a to uz neni o tom jak je to u nas ci jinde zvykem, ale o tom, jestli jsem neandertalec nebo homo sapiens.

7) Ano panaky se cvici i v jinych stylech ... treba styl opilce :wink: tam je prepanakovano :lol: Na druhou stranu znam spousty shitu, kteri panaka pouzivaji a kung fu to take neni ... :lol:

Snad si rozumime. Je kung fu ... je tisice hlouposti kolem kung fu ... je tisice naivnich hlupaku v kung fu ... a podle toho to nekdy (vetsinou) vypada!!!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 10:28

1)
Tvýho kamaráda ze sebe nedělám, možná jsem to blbej nemusel psát, ale kdybys to správně pochopil ta věta nemni v tom smyslu jako ty seš bylbej , ale naopak je to psaný v tom smyslu jako, že věřím, že jsi člověk, s kterým se dá normálně diskutovat. Tak to je k tomu snad to tak stačí. Ale to je nevýhoda toho, že si to člověk kolikrát přečte ani a tím, že jsou to jen písmenka, neví jak se u toho ten co píše tváří a tím se to zkresluje. Moje chyba budu se snažit psát jasněji :D

2)
A je to tu zase - pyžamista, kraviny, artista.... no ale o tom už se tu mluvilo, to máš fuk.

3)
Když jsem naposledy v jedný větě napsal slovo Sifu a Mistr, hned jsem dostal lekci z histrie těchto slov, že to není to samý a přitom jsem nepsal o tom, že to je to samý. Ta lekce myslím byla od tebe.
Když jsem jsem udělal hrubku a místo Hung Gar jsem nasal Hun Gar, přišla lekce od pm.
Myslím, že kdybych ti vyčetl z tvých víc jak tisíce příspěvků všechno, co není napsaný správně, budem tu dlouho, stejně jako u mě, u tebe a všech
a myslím, že nikdo z nás neměl jedničku z češtiny tak si myslím, že když vím co píše ale s hrubkou, tak mu to neopravuju. :D Přijde mi to pro toho chybaře trochu ponižující. A proto, neuraž se, mi to přijde jako takový malý machření (třeba to tak není) do debaty, kde tohle vysvětlení není třeba

3) píšeš
Snad si rozumime. Je kung fu ... je tisice hlouposti kolem kung fu ... je tisice naivnich hlupaku v kung fu ... a podle toho to nekdy (vetsinou) vypada!!!

Jo souhlasím, ALE , nejde taky trochu o věc názoru? Někdo procvičuje sestavy a pohyby, který jsou v nich jsou k boji a proto je cvičí, ale někde jsem četl, že třeba Bruce Lee (myslím, že on) sestavy zavrhoval a říkal, že jsou k ničemu.

Jasný, že stojka na prstu je ti v boji na nic, ale kdo to udělá je opravdu zdatnej a ten starej pán (určitě si ten dokument viděl) jak cvičil tu sestavu se zbraní tak to by v jeho věku ne každej dokázal a ten pán vypadal na to, že se eště podepsat umí :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 10. pro, 2007 10:47

Hehe, zajimave, mne dela problemy normalni stojka na rukou natoz na prstech :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 10. pro, 2007 10:52

wushupetr píše:1)
Tvýho kamaráda ze sebe nedělám, možná jsem to blbej nemusel psát, ale kdybys to správně pochopil ta věta nemni v tom smyslu jako ty seš bylbej , ale naopak je to psaný v tom smyslu jako, že věřím, že jsi člověk, s kterým se dá normálně diskutovat. Tak to je k tomu snad to tak stačí. Ale to je nevýhoda toho, že si to člověk kolikrát přečte ani a tím, že jsou to jen písmenka, neví jak se u toho ten co píše tváří a tím se to zkresluje. Moje chyba budu se snažit psát jasněji :D

2)
A je to tu zase - pyžamista, kraviny, artista.... no ale o tom už se tu mluvilo, to máš fuk.

3)
Když jsem naposledy v jedný větě napsal slovo Sifu a Mistr, hned jsem dostal lekci z histrie těchto slov, že to není to samý a přitom jsem nepsal o tom, že to je to samý. Ta lekce myslím byla od tebe.
Když jsem jsem udělal hrubku a místo Hung Gar jsem nasal Hun Gar, přišla lekce od pm.
Myslím, že kdybych ti vyčetl z tvých víc jak tisíce příspěvků všechno, co není napsaný správně, budem tu dlouho, stejně jako u mě, u tebe a všech
a myslím, že nikdo z nás neměl jedničku z češtiny tak si myslím, že když vím co píše ale s hrubkou, tak mu to neopravuju. :D Přijde mi to pro toho chybaře trochu ponižující. A proto, neuraž se, mi to přijde jako takový malý machření (třeba to tak není) do debaty, kde tohle vysvětlení není třeba

3) píšeš

Jo souhlasím, ALE , nejde taky trochu o věc názoru? Někdo procvičuje sestavy a pohyby, který jsou v nich jsou k boji a proto je cvičí, ale někde jsem četl, že třeba Bruce Lee (myslím, že on) sestavy zavrhoval a říkal, že jsou k ničemu.

Jasný, že stojka na prstu je ti v boji na nic, ale kdo to udělá je opravdu zdatnej a ten starej pán (určitě si ten dokument viděl) jak cvičil tu sestavu se zbraní tak to by v jeho věku ne každej dokázal a ten pán vypadal na to, že se eště podepsat umí :D

1) neopravoval jsem te CTI I ZAVORKY

2) dedula stoji na tom prste jinak nez ten v tom sexy pradylku :wink: to je to podstatne ... mimochodem podivej se na ty prsty toho deddy ... chtel bys mit misto ukazovaku prs jak vyhybku? Ja tedy ne :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 11:36

ok ukropcany já se tě příště předem optám jestli můžu
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 11:49

ne to je dobrý já se tě klidně optám
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sam-soi » pon 10. pro, 2007 13:03

trosku uniknul hlavni bod --> existuje thread "videicka" ... :idea:

heureka --> pastni ten link tam a dej tak k tomu komentar dvou prsty kungfu :wink: je to uplne jedno ... ale neni potreba zakladat samostatny vlakno .. o to tu vicemene jde

btw> kdyz ti nekdo neco opravi, bud rad a neurazej se mas alespon vic informaci, to je prece dobre ? :wink:
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushupetr » pon 10. pro, 2007 13:05

:( nic kucíííí nic
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 10. pro, 2007 13:06

Hehe, vsichni chapeme ze wushupetr ma malo pripevku, mozna by si mohl zalozit tema spam, za chvili z nej bude majstr diskuter :)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...