Moderátor: pm
roza píše:SiuLouFu -
no tak ,chlape ,snad jsme se jasne domluvili ,ze :"Vyber si misto,cas a zpusob" bude moje drsna hlaska!!!!!
Tvoje drsna haska je :"Tak jakej sem byl ,puso?" ,pamatujes?
Tak mi v tom,sakra,nedelej bordel!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
wushupetr píše:... (zkraceno) ...
4 SIU LOU FU
Matematika mi šla
a z toho odečti eště lidi, co třeba přestanou cvičit po dejme tomu dvou letech a jiných letech, z toho třeba další, který přestanou páč se změní místo konání tréninku, další co na to už nemaj prachy, další, co se odstěhujou, některý umřou, další co přestanou páč nemají čas začnou pracovat a dalších mnoho mnoho mnoho mnoho běžných lidských faktorů A HLEVNĚ ne každej kdo cvičí třeba po celou dobu je schopnej slušný prezentace. Páč ne každej kdo cvičí se zákonitě stává dobrým.
Ale to je jen tak, jen je to možný pokračování v nereálný matematický rovnice, který nemůžeš naroubovat na skutečný žití.
... (zkraceno) ...
SiuLouFu píše:wushupetr píše:... (zkraceno) ...
4 SIU LOU FU
Matematika mi šla
a z toho odečti eště lidi, co třeba přestanou cvičit po dejme tomu dvou letech a jiných letech, z toho třeba další, který přestanou páč se změní místo konání tréninku, další co na to už nemaj prachy, další, co se odstěhujou, některý umřou, další co přestanou páč nemají čas začnou pracovat a dalších mnoho mnoho mnoho mnoho běžných lidských faktorů A HLEVNĚ ne každej kdo cvičí třeba po celou dobu je schopnej slušný prezentace. Páč ne každej kdo cvičí se zákonitě stává dobrým.
Ale to je jen tak, jen je to možný pokračování v nereálný matematický rovnice, který nemůžeš naroubovat na skutečný žití.
... (zkraceno) ...
Docela dlouhej nekrolog pro toho neznamyho padlyho vojina (teda taicistu). Odpoved na moji matematickou (a mozna jak tak koukam i hypotetickou) otazku (tzn. jmenuj alespon dva z toho poctu lidi, co cvici TJQ, co jsou schopny neceho ... atd ...) mohla byt od Tebe kratsi - treba jako: "Neznam." nebo "Nikdo takovej neni." Nebo kdyz by si by chtel bejt ftipnej, tak treba: "Na Santa Clause a na funkcni taicisty v CR uz neverim."
roza píše:Riverman - myslim ,ze na tohle muzu odpovedet i za SiuLouFu
Neni to hon na taijisty ,a jestli je na nekoho potreba ukazat prstem ,jsou to lidi s nazorem ,jako Wushupetr.Na viniky.Castecne i hlavni.
Ja i SiuLouFu si naopak myslime ,ze taiji je plnohodnotne bojove umeni s obrovskym potencialem ,ktery je trestuhodne opomijen.
Pokud ukazujeme prstem na smutnou realitu ,pak jedine proto ,ze doufame v moznost napravy.
Je tak tezke uverit ,ze i kdyz taiji necvicime ,mame ho taky radi?
Viz muj prispevek pro tebe vyse.
Riverman píše:To už je skoro jako hon na Taijisty, pojďme, ukažme si na ně prstem jaký jsou to nuly...nebo se pletu?ale OK, taková je realita a můžeme si za ni sami svou slepotou.
Hledáš člověka co se snaží cvičit Taiji bojově, co se nebojí rany a chodí klidně sparovat s klukama z x-boxu a případná nakládačka ho žene dopředu? Co v každým pohybu hledá víc aplikace než jestli mu někde proudí qi? Co věří příslový "practise makes perfect"? Co je naštvanej na celou Taiji scénu u nás a snaží se to svým příkladem a způsobem cvičení změnit? Co se za většinu Taijistu stydí, když vidí jak neumí dát ani obyčejnej úder nebo kopnout? Někoho, kdo celý roky poslouchá blbý poznámky, jak je Taiji nepraktický, zprzněný a přesto ho má strašně rád? Prostě někoho kdo se snaží, ale není v těch sračkách vidět tak jak si představuješ?
Tak to jsem třeba já...
SiuLouFu píše:Riverman píše:To už je skoro jako hon na Taijisty, pojďme, ukažme si na ně prstem jaký jsou to nuly...nebo se pletu?ale OK, taková je realita a můžeme si za ni sami svou slepotou.
Hledáš člověka co se snaží cvičit Taiji bojově, co se nebojí rany a chodí klidně sparovat s klukama z x-boxu a případná nakládačka ho žene dopředu? Co v každým pohybu hledá víc aplikace než jestli mu někde proudí qi? Co věří příslový "practise makes perfect"? Co je naštvanej na celou Taiji scénu u nás a snaží se to svým příkladem a způsobem cvičení změnit? Co se za většinu Taijistu stydí, když vidí jak neumí dát ani obyčejnej úder nebo kopnout? Někoho, kdo celý roky poslouchá blbý poznámky, jak je Taiji nepraktický, zprzněný a přesto ho má strašně rád? Prostě někoho kdo se snaží, ale není v těch sračkách vidět tak jak si představuješ?
Tak to jsem třeba já...
To, co si o TJQ myslim, uz za me napsal Roza. Sam jsem to na tomhle serveru nekolikrat uvadel a zopakuju to znova: TJQ je vyborny BU se skvelou metodikou, ktery je i velmi prakticky a ucinny. Ovsem to, co se prezentuje a uci v CR (a nejen tady) je neco, co uz nelze oznacit ani za parodii.
Na svou otazku bych si dokazal odpovedet sam. Pokud pominu podminku cviceni TJQ alespon 10 let, tak jsem znal ony minimalne dva pozadovany lidi: PC a Raptor. Ted si k nim muzu pridat treti jmeno - Riverman. PC znam osobne. O Raptorovi vim z povidani. O Tobe jsem nevedel (moje uprimna omluva za moji neznalost). Takze pokud bych ted mohl preformulovat svou otazku pro wushupetra, tak bych ji zmenil na neco, jako: Jmenuj alespon ctyri jmena z toho poctu lidi, co cvici TJQ, co jsou schopny neceho ... atd ...
P.S.
4 Roza: Diky nacelniku, ze ses me zastal.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků