Cai Li Fo (Choy Lee Fut)

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod pm » úte 08. led, 2008 12:40

- znam ho osobne (potkali jsme se kdysi na jedne predvadecce) i z vypraveni mnoha lidi

- rozhodne si nemyslim ze lze a je podvodnik (je to rozhodne poradnej dric a wushu nadsenec), jeho linie je excelentni (jeho shifu neznam, ale jeho shigong, natoz Gu Ruzhang, to jsou top masteri), jnymi slovy, debata je o necem jinem (kvantita vs. kvantita), at uz Ti to doslo nebo ne

- do toho, cemu nerozumim se nepletu (coz bych si v Tvem pripade vzal k srdci - pletl ses a spletl nekolikrat, a ani si nemel koule uznat "a jo kluci, mate pravdu")

- urazky a invektivy filtruju, az prijde neco, co me opravdu urazi (a nemusi to byt zrovna na adresu moji, ale treba adresu mych pratel a lidi, kterych si vazim), najdu si Te. so far so good, jak jsme rikal, invektivy hysterickych pubertacku s komplexem menecennosti me rozhodne nevytaci (a nemusis si to brat osobne). osobne proti Tobe nic nemam, nemusis se do me opirat jen proto, ze s Tebou v ledascem nesouhlasim. diskuse je o argumentech, a o tom, ze kdyz nekdo poda lepsi argument nez ja, reknu, "ok, uz vidim, diky", ne ze stahnu ocas a az se ode me vzdali 30 metru, zacnu na nej pokrikovat "he he, blbecku", vis?

- pokud me opravdu tak nemas rad, muzeme se presunut sem http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... forum&f=17

verim ze tvari v tvar budou me argumenty rozhodne pruraznejsi nez "kecalkovstvi" a "vseznalkovstvi", jak si napsal

all the best v treninku, a vice klidovych cviceni
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » úte 08. led, 2008 13:11

for beishaolin: som asi nekompetentny v tejto teme, lebo nemam odcivcene tolke roky, ale zdravim sedliackym rozum a z mojich poznatkov mi vyplyva, ze kazdy styl je jedinecne a "dokonaly". Vsetko je v nom ulozene tak, aby to zapadalo. Ak niekde nie je nahodou makky aspekt, tak asi preto, ze sa proste do toho nehodi, nehodi sa do "taktiky" daneho BU. Nie je to tak??? inac by sa dane styly nedochovali az do teraz.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 08. led, 2008 14:31

No jestli ho znáš tak ok.
A k těm přiznáváním chyb: no když mi přijde něco jako třeba důkaz toho že se pletu se k chybě přiznám.
Jestli myslíš naší diskuzi o postojích, sice ne natom tématu, ale jinde na jiným jsem ti odepisoval že si měl pravdu a přiznal jsem se ne jednou k chybě.
Omlouvám se ale jak jsem řekl nemám rád když lidi chytračí vytahování se a kingování a vytáčí mě to a z některých textů mi to od tebe tak prostě přijde, možná je chyba ve mě, ale už jen ta věta ...,najdu si tě. Promiň ale to jsem se smál (ne že bys mě nezvlád).

Zanechme diskutování o tomhle, pojďmě se bavit o CLF, mě se tenhle styl líbí.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 09. led, 2008 0:18

wushupetr píše:No jestli ho znáš tak ok.
A k těm přiznáváním chyb: no když mi přijde něco jako třeba důkaz toho že se pletu se k chybě přiznám.
Jestli myslíš naší diskuzi o postojích, sice ne natom tématu, ale jinde na jiným jsem ti odepisoval že si měl pravdu a přiznal jsem se ne jednou k chybě.
Omlouvám se ale jak jsem řekl nemám rád když lidi chytračí vytahování se a kingování a vytáčí mě to a z některých textů mi to od tebe tak prostě přijde, možná je chyba ve mě, ale už jen ta věta ...,najdu si tě. Promiň ale to jsem se smál (ne že bys mě nezvlád).

Zanechme diskutování o tomhle, pojďmě se bavit o CLF, mě se tenhle styl líbí.

Ty jsi opravdu takovej naivka a myslis si, ze se neda dohledat tva IP adresa??? :wink:

Nenavazej se plz. do pm. Ja ho na rozdil od tebe znam a vim jakej je. Tvuj odhad trochu pokulhava a hlavne bys mu face to face nerekl, ze je vseznalek ... Tohle smejdsky jednani mi trochu vadi a jsem na to vysazenej. Mimochodem hosiku v prvni diskuzi zde ses navezl do pm a do me. Oba jsme na to kaslali, ale jestli si chces dokazovat, ze uz jsi chlap, tak se stav u nas ve skole ... Nezapomen si vzit bryndacek, vratim te pratelsky o par let zpet Obrázek

PS. mam totiz stale pri sobe stroj casu :wink: (prava a leva :lol: )
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 09. led, 2008 13:08

Ne děkuju luene, na rozdíl od tebe nejsem rváč.
Tak eště jednou. Proti pm nic nemám ani proti tobě (myslím nic osobního), jen mi přišel ten jeho výrok na kterej jsem odepsal trochu nafoukanej. Na tom nic není a vsadím se že kromě rozdávání ran umíš třeba i číst, tak si přečti jak jsem psal, že proti němu taky nic nemám a že ho beru jako člověka, kterej svýmu cvičení rozumí, samozřejmě i tebe tak beru a když mi řekl, že se oba znají, přijal jsem to. A abych pravdu řekl mysli si o mě co chceš, já si o tobě myslím taky svý, ale jestli všechno chceš řešit pěstně, vypovídá to o tvym intelektu (prosím neuraž se). Jestli mě chceš zřezat za to, že jsem si dovolil připomínku, že je něco nafoukaný, tak jestli ti to dá tvou denní dávku agrese, tak si posluš, zranění se uzdraví, ale s intelektem to ani trochu nehne. Prosím luene, vím že se často spolu hádáme díky našemu pohledu na Wushu a z toho vznikají další pře. A nikdy se prostě neshodnem. Ok. Dohodněme se tedy že já nebudu reagovat na pm ani na tebe, a ty a pm na mě. Myslím, že to bude nejlepší řešení. Díky a mír mezi všemi.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 09. led, 2008 13:15

jinak oba dobře víme, kdo by v boji mezi tebou a mnou vyhrál. já teda určitě ne
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Head2k » stř 09. led, 2008 13:29

wushupetr píše:... zranění se uzdraví...
No nevím... :) Jinak musím souhlasit, že některé luenovy příspěvky i na mě působí trochu arogantně a všeználkovsky. Jenže ono je to trochu těžší. Když totiž někdo pronikne do nějakého oboru skutečně hluboko, může na ostatní působit arogantně kvůli jistotě, se kterou vystupuje. Tuto jistotu má však podloženu dlouholetým studiem a hlubokým vhledem do problematiky, narozdíl od většiny ostatních lidí, u kterých je jejich neotřesný názor a jistota vystupování způsobena spíše nedostatkem ochoty naslouchat názorům odlišným.
Head2k
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushupetr » stř 09. led, 2008 13:50

Head2k píše:
wushupetr píše:... zranění se uzdraví...
No nevím... :) Jinak musím souhlasit, že některé luenovy příspěvky i na mě působí trochu arogantně a všeználkovsky. Jenže ono je to trochu těžší. Když totiž někdo pronikne do nějakého oboru skutečně hluboko, může na ostatní působit arogantně kvůli jistotě, se kterou vystupuje. Tuto jistotu má však podloženu dlouholetým studiem a hlubokým vhledem do problematiky, narozdíl od většiny ostatních lidí, u kterých je jejich neotřesný názor a jistota vystupování způsobena spíše nedostatkem ochoty naslouchat názorům odlišným.

Souhlasím, to je to jak jsem psal, že je uznávám v tom co cvičí (i luen i pm), ale když já od malička cvičím moderní nebo chceteli sportovní Wushu a pm na mě vyrukuje, že moderní neexistuje, to se na mě Head2k nezlob. A je to věc co se tu řešila 100x a byla už i vysvětlena. To je jako bych se mu začal já, Hung Garem nezkušenej, montovat do jeho sestav a technik. To je všeználkování. Nechme toho prosím.

Vraťme se k CLF,protože jak jsem už psal, docela mě zajímá :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 09. led, 2008 14:41

:-) to si me s nekym pletes, wushupetre, ja jsem naopak vzdy tvrdil, ze tzv. "moderni" (sportovni, soutezni) wushu existuje, ale - ma s b.u. pramalo/nic spolecneho.

jinak - v tomto threadu jsem postnul x prispevku o CLF - daval jsem odkazy na videa, srovnaval s WCH, diskutoval o curriculu etc. cim si Ty konkretne v teto debate o CLF konstruktivne prispel? v ktere jine debate? nicim, jen si zde lecis invektivami a vykriky do tmy svoje komplexy.

"muzu potkat stoleteho starce, pozada-li me o pouceni, dam mu je; muzu potkat sedmileteho chlapce, nabidnemi-li pouceni, prijmu je stanu se jeho zakem" (Zhaozhou). svoje nazory prezentuju bez klicek a obezlicek. b.u. potrebuji v prvni rade CHLAPY, rovna zada a uprimnost samu k sobe i k druhy, protoze "b.u." scena je plna plna krivaku, sektaru, pohadkaru a zakomplexovanych mrskacu, bez pardonu. kazdy at nese zodpovednost za to, co v pubertalnim zachvatu verejne vykrikuje na foru. nelze nekomu jednim koutkem nadavat, a druhym se ponizene omlouvat.

head2k: hrebik na hlavicku, takove teoreticke a predevsim prakticke zkusenosti jako luen ma zde na foru z (c.)b.u. malokdo, o trenerskych vysledcich malokdo. i kdyby jsme Honzu Novaka sifu, bude jednim z mala tech (lukaskon, pucmaz... ), ktere zde na foru budu bedlive cist .

jinak wushupetre diky, netreba na moje prispevky reagovat, opravdu nehodlam marnit cas pokusem o diskuzi. nic ve zlem, nekdo je z Marsu, jiny... hodne stesti ve cviceni.

PS: od dubna se v ceske c.b.u. scene planuji kazdy mesic pratelske nesoutezni gong sau zapasy temer bez pravidel. kazdy, kdo tvrdi ze cvici cinska BOJOVA umeni, bude mit moznost prijit a "mluvit rukama", ne prstama po klavesnici. ostatni at se dal schovavaj a vesej si buliky na nos (muj nejolibenejsi je "my si nic nepotrebujeme dokazovat" :-) )

ok, po x te, zpet k CLF.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 09. led, 2008 14:45

Panove je mi uplne ukradeny jak vy hodnotite muj intelekt. Spousty lidi si mysli jen to co jsou schopni si myslet ... resp. to na co ma jejich intelekt. Dat nekomu par vychovnejch nema s inteligenci nic spolecneho ... tedy krom toho, ze takovej jedinec trpi prouchou pudu sebezachovy! Kazdej cunik vi, ze na tygra nema vyskakovat a to je to jen hloupe zviratko, kter zije ve vlastnich vykalech :wink:

Jsem naucenej rikat veci na rovinu! Vim, ze sragorkum tenhle pristup nesedi jelikoz si ho nemuzou dovolit - jejich problem, tohle ja za vas nevyresim. To musite zmenit sami!

Vyzval jsem wushupetra aby k nam do skoly prisel a v praxi dolozil sva tvrzeni ... nic, takze lze a naprosto vedome dezinformuje lidi na foru. Ja mam byt ten, ktery si ma nechat troubu skakat po hlave? Ma nekdo pro takove jednani nejake inteligentni oduvodneni?

Ano jsem cynik a vuci lidske hlouposti se takto budu vzdy projevovat. pm argumentoval ... argument je opren o zkusenost a ne fantasmagorie! Kazdy muze rikat a tvrdit co chce (je mi to jedno) ... pokud je schopen sva tvrzeni dolozit. Kdyz ne, tak to neni argument, ale zvasty!

PS. Nehodlam diskutovat s nekym, kdo se za 10 let nauci, to co jsem ja pred 15-ti lety odlozil jako nesmysl, ... pokud nema koule na to, aby prisel a v pratelske atmosce dolozil ..., tak je kasparek. Schovavat se za moudra, jakoslusnost ... umi kdejakej trouba, smejd a podvodnik ...

Vychovavat nejake zhejckane klacky neni muj udel, ale zanedbana rodicovska pece ... jestli nekomu schazi prisna otcovska ruka, tak at si jde stezovat na socialku. Ja vedu kung fu skolu a ne armadu spasy nebo sektu na "zachranu" pomatencu ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 09. led, 2008 15:08

4pm
ano chyba nebyls to ty ale luen co to napsal:
napsal:
Moderni wushu neexistuje ... to uz bys mohl vedet!

Když teda vede Kung Fu školu (tedy za účelem bojovým) ví prd o Moderním (Sportovním) Wushu.

A pm, máš pravdu, že moje Wushu není BU, ale SPORT, ale za tím i já stojím a jednou si mi napsal, že je to ode mě fér přístup.
Neomlouvám se ti a nikdy nebudu, co si myslím si myslím.
S těmi zápasy je to dobrej nápad, ale já nezápasím, protože jak víš i jak já vím, já se neučím bojovat (takže to není ta výmluva, že si nemám co dokazovat. A snad ti ten důvod stačí. Kdybych na to měl, jdu tam.)

a berme to i jako odpověď na tohle od
luena:
Vyzval jsem wushupetra aby k nam do skoly prisel a v praxi dolozil sva tvrzeni ... nic, takze lze a naprosto vedome dezinformuje lidi na foru. Ja mam byt ten, ktery si ma nechat troubu skakat po hlave? Ma nekdo pro takove jednani nejake inteligentni oduvodneni?

Tvrdil jsem snad něco praxi BU? ®e třeba Wing Chun se má dělat tak a tak? ne ne vedle.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 09. led, 2008 15:19

wushupetr: :-X (= ignor list, jak jsem psal, hodne stesti ve cviceni)

ostatni, z5 k CLF: Chan ga CLF, Mexico

http://www.youtube.com/watch?v=3aBUgN5zgrk

http://www.youtube.com/watch?v=0fn1-ufRv5Y

http://www.youtube.com/watch?v=-QmPhT7Xv4w

Chan sifu rulezz, je to fakt bomber, skoda ze v tech videich neni slyset jak hulaka na zaky :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 09. led, 2008 17:01

wushupetr píše:4pm
ano chyba nebyls to ty ale luen co to napsal:
napsal:
Moderni wushu neexistuje ... to uz bys mohl vedet!

Když teda vede Kung Fu školu (tedy za účelem bojovým) ví prd o Moderním (Sportovním) Wushu.

A pm, máš pravdu, že moje Wushu není BU, ale SPORT, ale za tím i já stojím a jednou si mi napsal, že je to ode mě fér přístup.
Neomlouvám se ti a nikdy nebudu, co si myslím si myslím.
S těmi zápasy je to dobrej nápad, ale já nezápasím, protože jak víš i jak já vím, já se neučím bojovat (takže to není ta výmluva, že si nemám co dokazovat. A snad ti ten důvod stačí. Kdybych na to měl, jdu tam.)

a berme to i jako odpověď na tohle od
luena:

Tvrdil jsem snad něco praxi BU? ®e třeba Wing Chun se má dělat tak a tak? ne ne vedle.

Mam vyhledat ve vsech tech vlaknech jak si tady chytracil? Mam vazne vyhledat jak tady par lidi, jemne receno - uvadelo na pravou miru tva tvrzeni ... nebo si to vyhledas sam a das si par facek za rohem ... Na to jak jsi mladej, tak mas alzheimera v celkem pokrocilem stadiu. Nebo o tom nevis schvalne?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 09. led, 2008 23:21

mohl bys taky hledat, dej mi už pokoj
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 09. led, 2008 23:25

jinak jsem hledal a nenašel žádný chytračení
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » čtv 10. led, 2008 9:47

WUSHUPETR
Dohodněme se tedy že já nebudu reagovat na pm ani na tebe (LUEN)

Tak proč stále reaguješ ? ®ádal jsi správce BU.cz o zabanování,nechceš reagovat na příspěvky a stále píšeš a píšeš a reaguješ a reaguješ.........
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 16. úno, 2008 11:06

Bak sing CLF, dalsi video od "Generala" Laceyho

http://www.youtube.com/watch?v=CJEtNqY0SJg
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 13. kvě, 2008 12:31

Chan sifu - zbrane, heigung etc. na nej me fakt bavi se koukat, super rizek

http://www.youtube.com/watch?v=_VaeG59B ... re=related
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mik » úte 13. kvě, 2008 13:29

Mooc pěkný. Je to fakt borec. Pm takových videí víc. Zlepšil si mi lehce zachmuřelou náladu.
Mik
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod krovak » pát 16. kvě, 2008 11:20

pm píše:Chan sifu - zbrane, heigung etc. na nej me fakt bavi se koukat, super rizek

http://www.youtube.com/watch?v=_VaeG59B ... re=related

hmm, vyzera to celkom dobre, ale mi tak vrta hlavou - hned na zaciatku s tou halapartnou, ked ju drzi jednou rukou takpovediac za chrbtom a tou druhou ?udiera? - su to naozaj udery, alebo frajerinka, alebo to ma nejaky iny vyznam, pretoze vacsinou mam pocit, ze poriadne nedociahne ani za rucku, resp ak by to bolo ako "postoj" tak zasa to ruka mi pride ako vystrcena tak akurat aby sa po nej dalo niecim schytat...
krovak
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...