podvodníci

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

podvodníci

Příspěvekod mirsv » pon 03. bře, 2008 10:00

Zdravím,chci se zeptat,jestli někdo máte zaručenou radu,jak se nezačít učit BU/BS u týpka,kterej si v před spaním přečte knihu o nějakém BU/BS a druhej den ráno jde učit
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Oja » pon 03. bře, 2008 10:34

Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Oja » pon 03. bře, 2008 10:34

// double post
Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod mirsv » pon 03. bře, 2008 12:49

já jsem zatím potkal podvodníka,kterej lže jak když tiskne.Údajně byl někde v shaolinu,ale na 100% vím,že tam nebyl.Nejhorší na tom je,že ti studenti mu věřej a dokonce ho i obdivují,prostě zranuje jejich důvěru.S jedním studentem z jeho školy se znám,ale když mu řeknu,co vím,tak se svého "SI FU"zastává zuby nehty
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lear » pon 03. bře, 2008 13:45

takovejch podvodniku je.. a nejen v BU.. znal jsem jednoho cloveka co ucil reiki a tvrdil ze to studoval v Tibetu (blbost) a je vyborny kamarad s dalajlamou.. coz se mi pochopitelne nezdalo zvlast vzhledem k tomu ze ten clovek neumel anglicky ani cinsky (natoz tibetsky..) na muj dotaz pak odpovedel ze dalajlama umi vyborne nemecky takze si mohli povidat.. :lol:
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » pon 03. bře, 2008 16:06

Lear: Tak zrovna tomu ze nemecky si pokecat mohli bych i veril, dalajlama umi udajne nekolik svetovych jazyku...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lear » pon 03. bře, 2008 16:12

ghekon: ja teda nevim, ale byl jsem na jeho prednasce a nedalo se rozumet ani jeho anglictine.. a omlouval se tam, ze se ji za cely zivot nedokazal naucit.. tak nevim.. navic, ze by nemcina byla v Tibetu popripade v Indii nejak frekventovany jazyk.. ale mozna se ji naucil od Heinricha Harrera! :D
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » pon 03. bře, 2008 17:25

mirsv píše:já jsem zatím potkal podvodníka,kterej lže jak když tiskne.Údajně byl někde v shaolinu,ale na 100% vím,že tam nebyl.Nejhorší na tom je,že ti studenti mu věřej a dokonce ho i obdivují,prostě zranuje jejich důvěru.S jedním studentem z jeho školy se znám,ale když mu řeknu,co vím,tak se svého "SI FU"zastává zuby nehty

Kdo to je? Pochlub se? Urcite o nem budou chtit slyset kluci, kteri delaji cinska BU :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 03. bře, 2008 17:50

U podvodnika se muze ucit kazdy ... v jistem veku je clovek naivni a nektere doba (treba ta porevolucni) k tomu primo nahravala. Jinak dnes to povazuji za odflaknuty pristup kazdeho "zajemce" dnes je informaci tolik, ze neni problem se behem par tydnu orientovat na nasi scene :wink:

Jinak tezko radit kdyz je nekdo vadne naivni a vlastne to chce!!!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » úte 04. bře, 2008 11:17

Makoto píše:
mirsv píše:já jsem zatím potkal podvodníka,kterej lže jak když tiskne.Údajně byl někde v shaolinu,ale na 100% vím,že tam nebyl.Nejhorší na tom je,že ti studenti mu věřej a dokonce ho i obdivují,prostě zranuje jejich důvěru.S jedním studentem z jeho školy se znám,ale když mu řeknu,co vím,tak se svého "SI FU"zastává zuby nehty

Kdo to je? Pochlub se? Urcite o nem budou chtit slyset kluci, kteri delaji cinska BU :wink:

Protože u něj kámoš cvičil(5 let :!: ),tak jsem se byl na jeden trénink podívat,normální školní tělocvična,žádnej sparing,ani pomůcky jako lapy,box.pytle...
Začátek tréninku rozcvička,potom trénování nějakých sestav a během tréninku tak 5 sérií kliků po 10.
Na okně měl položenej nějakej zarámovanej certifikát a název školy-škola draka.Jinak jméno a tak leda SZ,jestli má někdo opravdu zájem o tuto informaci.
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » úte 04. bře, 2008 13:34

Oja píše:Pro zacatek doporucuju precist http://jujutsu.cz/2006/01/08/jak-odhali ... ho-mistra/
To je docela legrace ale jsou tam nepřesnosti. Například: Toto si musíte pečlivě zkontrolovat, protože se jména části rodové linie skutečně mohly ztratit díky politickým událostem (jako byla například „Kulturní revoluce“ v Číně). Tak to je blbost žejo, kulturní revoluce trvala ani ne 10 let (od cca 1966-1976) a za tak krátkou dobu assi těžko někdo zapomene jméno svého mistra :lol: . Kromě toho i za kulturní revoluce spousta mistrů vyučovala, v přestávkách mezi rozbíjením sousedova porcelánu případně klečením a sebekritikou před studenty atd... :lol: Ještě jsem nepoznal mistra, který by nebyl schopen povědět učitele nejméně 4 generací. A ještě Dojo (tělocvična) je ve špatném stavu, uniformy jsou špinavé a potrhané, vybavení rozbité, atd :lol: No tak za prvé většina profesionálních kungfupodvodníků má právě krásné dojo na které láká ovečky. Většina špičkových mistrů v Číně naopak nemá ani to dojo a učí v parku. Já se často vidím s mistrem Wang Wan You, který byl dlouhou dobu tajemníkem Pekingské výzkumné asociace Xing Yi a potom co se bouraly staré slumy u Dong Chang Wušu školy,kde asocoace živořila(2x2metry), bylo sídlo asociace u něj doma. Teď už není tajemmníkem a tím pádem asociace nemá ani kancelář. :lol: Takže je to spíš naopak, krásné drahé dojo=podezřelé.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 04. bře, 2008 21:40

pavela píše:
Oja píše:Pro zacatek doporucuju precist http://jujutsu.cz/2006/01/08/jak-odhali ... ho-mistra/
To je docela legrace ale jsou tam nepřesnosti. Například: Toto si musíte pečlivě zkontrolovat, protože se jména části rodové linie skutečně mohly ztratit díky politickým událostem (jako byla například „Kulturní revoluce“ v Číně). Tak to je blbost žejo, kulturní revoluce trvala ani ne 10 let (od cca 1966-1976) a za tak krátkou dobu asi těžko někdo zapomene jméno svého mistra :lol: . Kromě toho i za kulturní revoluce spousta mistrů vyučovala, v přestávkách mezi rozbíjením sousedova porcelánu případně klečením a sebekritikou před studenty atd... :lol: Ještě jsem nepoznal mistra, který by nebyl schopen povědět učitele nejméně 4 generací.

Slo jen o preklad, nicmene si myslim, ze autor asi myslel pisemne dokumenty, ktere mohly shoret ci ja nevim co. Do toho nevidim, ale pochopil jsem to takto.

Jinak se zbytkem souhlas (cista/spinava telocvicna)....tohle mi taky moc nesedelo, ale nechtel jsem do toho vnaset svuj komentar.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 05. bře, 2008 12:10

Makoto píše:
pavela píše:
To je docela legrace ale jsou tam nepřesnosti. Například: Toto si musíte pečlivě zkontrolovat, protože se jména části rodové linie skutečně mohly ztratit díky politickým událostem (jako byla například „Kulturní revoluce“ v Číně). Tak to je blbost žejo, kulturní revoluce trvala ani ne 10 let (od cca 1966-1976) a za tak krátkou dobu asi těžko někdo zapomene jméno svého mistra :lol: . Kromě toho i za kulturní revoluce spousta mistrů vyučovala, v přestávkách mezi rozbíjením sousedova porcelánu případně klečením a sebekritikou před studenty atd... :lol: Ještě jsem nepoznal mistra, který by nebyl schopen povědět učitele nejméně 4 generací.

Slo jen o preklad, nicmene si myslim, ze autor asi myslel pisemne dokumenty, ktere mohly shoret ci ja nevim co. Do toho nevidim, ale pochopil jsem to takto.

Jinak se zbytkem souhlas (cista/spinava telocvicna)....tohle mi taky moc nesedelo, ale nechtel jsem do toho vnaset svuj komentar.
jen tam ten komentář vnes, bojové umění v Čechách je na dobré úrovni, nemáme se za co stydět a můžeme si klidně dovolit opravit nepřesnosti ostatních :lol: Jinak shořet mohly třeba fotky ale pořád zůstávaji lidi. Kdyby můj mistr umřel, furt je tu spousta bratrů kteří mi můžou potvrdit, že jsem to já :lol: JInak bych ještě dopolnil jednu otázku:na co to je? každý mistr ČBU na úrovni ví přesně, k čemu je i ten nejmenší pohyb v sestavě. Ono právě to, že se v ĆBu cvičí sestavy nahrává podvodníkům, kteří právě učí jenom ty sestavy.Jenže sestava bez obsahu je jako kniha psaná svahilsky pro někoho, kdo svahilsky neumí.Mistr přesně ví co a jak a nestydí se to ukázat.Pokud začne blábolit o tom, že je to tajné, případně druhý extrém-tento pohyb je aplikace na JEDNU věc, rychle pryč(protože jeden pohyb má spoustu významů)! Zdar do Čech :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 05. bře, 2008 12:34

pavela píše: jen tam ten komentář vnes, bojové umění v Čechách je na dobré úrovni, nemáme se za co stydět a můžeme si klidně dovolit opravit nepřesnosti ostatních :lol: Jinak shořet mohly třeba fotky ale pořád zůstávaji lidi. Kdyby můj mistr umřel, furt je tu spousta bratrů kteří mi můžou potvrdit, že jsem to já :lol: JInak bych ještě dopolnil jednu otázku:na co to je? každý mistr ČBU na úrovni ví přesně, k čemu je i ten nejmenší pohyb v sestavě. Ono právě to, že se v ĆBu cvičí sestavy nahrává podvodníkům, kteří právě učí jenom ty sestavy.Jenže sestava bez obsahu je jako kniha psaná svahilsky pro někoho, kdo svahilsky neumí.Mistr přesně ví co a jak a nestydí se to ukázat.Pokud začne blábolit o tom, že je to tajné, případně druhý extrém-tento pohyb je aplikace na JEDNU věc, rychle pryč(protože jeden pohyb má spoustu významů)! Zdar do Čech :wink:

Mozna by stalo za to udelat neco podobneho pro ceske pomery. Nektere veci budou asi stejne a jine...jako treba to, co uvadis, se do Cech hodi jak vysite :-) To by tu asi dost..nejen cinskych "mistru" pohorelo, kdyby meli vysvetlit proc cvici sestavu tak jak ji cvici. V drtive vetsine by byla odpoved - "Protoze ji tak cvici muj grandmaster, sifu, sensei, hlavni instruktor atd." :-) Kazdopadne diky za tip, mozna by stalo za to udelat statickou stranku tady na webu, kam se budou dopisovat podobne rady, protoze tohle bude vecne tema :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...