Moderátor: pm
mirsv píše:já jsem zatím potkal podvodníka,kterej lže jak když tiskne.Údajně byl někde v shaolinu,ale na 100% vím,že tam nebyl.Nejhorší na tom je,že ti studenti mu věřej a dokonce ho i obdivují,prostě zranuje jejich důvěru.S jedním studentem z jeho školy se znám,ale když mu řeknu,co vím,tak se svého "SI FU"zastává zuby nehty
Makoto píše:mirsv píše:já jsem zatím potkal podvodníka,kterej lže jak když tiskne.Údajně byl někde v shaolinu,ale na 100% vím,že tam nebyl.Nejhorší na tom je,že ti studenti mu věřej a dokonce ho i obdivují,prostě zranuje jejich důvěru.S jedním studentem z jeho školy se znám,ale když mu řeknu,co vím,tak se svého "SI FU"zastává zuby nehty
Kdo to je? Pochlub se? Urcite o nem budou chtit slyset kluci, kteri delaji cinska BU
To je docela legrace ale jsou tam nepřesnosti. Například: Toto si musíte pečlivě zkontrolovat, protože se jména části rodové linie skutečně mohly ztratit díky politickým událostem (jako byla například „Kulturní revoluce“ v Číně). Tak to je blbost žejo, kulturní revoluce trvala ani ne 10 let (od cca 1966-1976) a za tak krátkou dobu assi těžko někdo zapomene jméno svého mistraOja píše:Pro zacatek doporucuju precist http://jujutsu.cz/2006/01/08/jak-odhali ... ho-mistra/
pavela píše:To je docela legrace ale jsou tam nepřesnosti. Například: Toto si musíte pečlivě zkontrolovat, protože se jména části rodové linie skutečně mohly ztratit díky politickým událostem (jako byla například „Kulturní revoluce“ v Číně). Tak to je blbost žejo, kulturní revoluce trvala ani ne 10 let (od cca 1966-1976) a za tak krátkou dobu asi těžko někdo zapomene jméno svého mistraOja píše:Pro zacatek doporucuju precist http://jujutsu.cz/2006/01/08/jak-odhali ... ho-mistra/. Kromě toho i za kulturní revoluce spousta mistrů vyučovala, v přestávkách mezi rozbíjením sousedova porcelánu případně klečením a sebekritikou před studenty atd...
Ještě jsem nepoznal mistra, který by nebyl schopen povědět učitele nejméně 4 generací.
jen tam ten komentář vnes, bojové umění v Čechách je na dobré úrovni, nemáme se za co stydět a můžeme si klidně dovolit opravit nepřesnosti ostatníchMakoto píše:pavela píše:To je docela legrace ale jsou tam nepřesnosti. Například: Toto si musíte pečlivě zkontrolovat, protože se jména části rodové linie skutečně mohly ztratit díky politickým událostem (jako byla například „Kulturní revoluce“ v Číně). Tak to je blbost žejo, kulturní revoluce trvala ani ne 10 let (od cca 1966-1976) a za tak krátkou dobu asi těžko někdo zapomene jméno svého mistraOja píše:Pro zacatek doporucuju precist http://jujutsu.cz/2006/01/08/jak-odhali ... ho-mistra/. Kromě toho i za kulturní revoluce spousta mistrů vyučovala, v přestávkách mezi rozbíjením sousedova porcelánu případně klečením a sebekritikou před studenty atd...
Ještě jsem nepoznal mistra, který by nebyl schopen povědět učitele nejméně 4 generací.
Slo jen o preklad, nicmene si myslim, ze autor asi myslel pisemne dokumenty, ktere mohly shoret ci ja nevim co. Do toho nevidim, ale pochopil jsem to takto.
Jinak se zbytkem souhlas (cista/spinava telocvicna)....tohle mi taky moc nesedelo, ale nechtel jsem do toho vnaset svuj komentar.
pavela píše: jen tam ten komentář vnes, bojové umění v Čechách je na dobré úrovni, nemáme se za co stydět a můžeme si klidně dovolit opravit nepřesnosti ostatníchJinak shořet mohly třeba fotky ale pořád zůstávaji lidi. Kdyby můj mistr umřel, furt je tu spousta bratrů kteří mi můžou potvrdit, že jsem to já
JInak bych ještě dopolnil jednu otázku:na co to je? každý mistr ČBU na úrovni ví přesně, k čemu je i ten nejmenší pohyb v sestavě. Ono právě to, že se v ĆBu cvičí sestavy nahrává podvodníkům, kteří právě učí jenom ty sestavy.Jenže sestava bez obsahu je jako kniha psaná svahilsky pro někoho, kdo svahilsky neumí.Mistr přesně ví co a jak a nestydí se to ukázat.Pokud začne blábolit o tom, že je to tajné, případně druhý extrém-tento pohyb je aplikace na JEDNU věc, rychle pryč(protože jeden pohyb má spoustu významů)! Zdar do Čech
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků