Vycvik Policie CR

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jendis » pon 10. bře, 2008 13:56

Ponocnej píše:kolik hodin mesicne maji cetnici tak prescasu ?? jestli vubec maji alespon teoreticky cas se sami vzdelavat v BU ci ve strelbe ??

jak kdo a jak kde......a s tím časem...mno..kdo chce,čas najde. :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 10. bře, 2008 20:38

Jendis píše:
Však není od věci počkat si,až se tu zjeví třeba majkx.....a bude to z první ruky.

Už jsem tu :lol: :wink:
Věc se má tak, že jsou předepsané hmaty a chvaty, údery, kopy, způsob provedení poutání, střelba, které jsou pevně dány a ze kterých se dělají prověrky, no jak je to často s výcvikem už nakousl Luen :lol:, ale je povinná účast, která se musí splnit. Jinak je to podle příslušného bojaře, náš bojař cvičí kapap, když má příležitost a trénuje MT, takže v tom směru je vedený i výcvik, no a jinde je bojař třeba lyžař a podle toho se vede výcvik :lol: :lol:, takže jen to předepsané. Je ale pravda, že na znalosti sebeobrany tahle práce komplexně nestojí ani z 0,1%, takže ono se to vždycky nějak zvládne :lol: :wink: .
PS: Pokud někdo trénuje "policii", tak tím asi myslí, že k němu na trénink chodí nějací četníci, anebo pro nějakou skupinku udělá tématický seminář, toť vsjo!!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 11. bře, 2008 1:07

majkx píše:PS: Pokud někdo trénuje "policii", tak tím asi myslí, že k němu na trénink chodí nějací četníci, anebo pro nějakou skupinku udělá tématický seminář, toť vsjo!!!

JJ presne tak cvici u me clovek z armady (aktivni zaloha), nekdo z PCR (vyjezdovka [158], SPJ, UOOZ, ...), ale kazdy sam za sebe ... zrovna u nich je vycvik dost zanedbavanej a jejich sefove na to kaslou.

MV asi ceka na nejakej skandalni pruser a pak se zacnou otazkou vycviku konecne zabejvat seriozneji a nenechaji to jen na jednotlivcich ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 11. bře, 2008 8:12

luen píše:MV asi ceka na nejakej skandalni pruser a pak se zacnou otazkou vycviku konecne zabejvat seriozneji a nenechaji to jen na jednotlivcich ...

Obávám se Luene, že si velký optimista. Není to tak dávno co v Praze v metru ten ukrajinec s improvizovaným kopím sundal policajta a .....nic se nestalo. Těch mrtvích bude muset být více nebo bude muset stát zaplatit na odškodném za neadekvátní zásah policie velký prašule. Pak se snad něco stane.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 11. bře, 2008 10:13

a se střelnými zbraněmi jsou na to úplně stejně :? jen mě vždy na*ere když nějaký idioty typu Hubálek hlásá zbraně jen do rukou profesionálů tedy PČR a AČR...
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 11. bře, 2008 10:39

Lada píše:a se střelnými zbraněmi jsou na to úplně stejně :? jen mě vždy na*ere když nějaký idioty typu Hubálek hlásá zbraně jen do rukou profesionálů tedy PČR a AČR...

Armada je na tom trochu lepe protoze jsme v NATO ... ale na cetniky se porad nedari myslet v rozpoctu.

Ostuda za vse hovori treba s CCS-kartama na benzin. 1/2 roku jezdi normalne, pak musi setrit a na konci roku zase museji nesmyslne jezdit, aby projeli veskerej benos, jinak by dostali v pristim roce mene ... komedie ... pak maji byt nejake systemove opatreni ohledne vycviku, kdyz nemaji jasno v limitech na benzin :cry:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 11. bře, 2008 11:26

A jaký si myslíte, že je vhodný systém/styl pro policii?

Souhlasím s Majxem: " Je ale pravda, že na znalosti sebeobrany tahle práce komplexně nestojí ani z 0,1% ... "

Takže co byste doporučili aby měli policisté cvičit? Klidně hoďte konkrétní jména....

No a pak je tu ještě jedna věc. Můžete přijít s bůhvíjak dobrým systémem, ale když někdo nebude chtít cvičit tak ho k tomu nedonutíte. To je nejčastější co slyším od bojařů - že se policistům nechce moc cvičit. Lepší znalost nějakého systému je už věcí osobních priorit - viz třeba Majx.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 11. bře, 2008 11:32

Nebál bych se jim pozvat Jima Wagnera......ten má tuhle oblast pro tyhle složky pěkně zmáknutou....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 11. bře, 2008 11:46

Jendis píše:Nebál bych se jim pozvat Jima Wagnera......ten má tuhle oblast pro tyhle složky pěkně zmáknutou....

Souhlas, Jim jde ve výcviku mnohem dál než drtivá většina instruktorů co jsem viděl.

Ale já jsem spíše myslel něco z ČR. Abych so rozšířil obzory.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 11. bře, 2008 12:28

NAIA píše:
Ale já jsem spíše myslel něco z ČR. Abych so rozšířil obzory.

Tak to Ti,čéče,netuším...možná tak Láďa Matula :wink: Případně nechat chlapy projít výcvikem ASP(ESP)......problém je v tom,že tenhle program by měl bejt "šitý na míru" pro tyhle složky....což třeba Jim Wagner má a umí.Klasickej výcvik jim bude k ničemu....
Teď mne napadlo....tohle přesně dělá SKATACH(p.Macháček)...jenže...to je spíš pro "speciály"....pro obyčejný pochůzkáře......nevím,nevím.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 11. bře, 2008 12:37

Kluci teď prošli kurzem pro ASP instruktory (učil to S. Gazdík) a velice si to pochvalovali. Jak kurz tak přístup pana Gazdíka. Takže s tím ASP to byl dobrý odhad.

Petr Macháček a Skatach je taky asi záruka kvality, ale nevím jestli byl P. Macháček někdy u policie. Protože to není jen o tom jak dát správně kop nebo úder.

Teď odbočím, ale připadne mi celkem vtipné jak někdo si udělá stupeň v něčem a hned se nabízí jako instruktor pro policii atd. A přitom u policie nikdy nepracoval (pár takových jsem potkal).
Osobně si myslím, že je těžší naučit se bránit civilistu než cvičit policii. Ale asi je dost in být v povědomí lidí zapsán jako instruktor ozbrojených složek.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 11. bře, 2008 12:46

NAIA píše:Petr Macháček a Skatach je taky asi záruka kvality, ale nevím jestli byl P. Macháček někdy u policie. Protože to není jen o tom jak dát správně kop nebo úder.

Myslím,že ne....ale spolupracujou už dlouho...nějaké právní povědomí mít bude...ale víc nevím ( http://www.vip-bodyguard.cz/ )

NAIA píše: Osobně si myslím, že je těžší naučit se bránit civilistu než cvičit policii

Takhle bych to nenapsal...rozhodně jde u obou o jiný způsob výcviku.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 11. bře, 2008 12:58

NAIA píše: Osobně si myslím, že je těžší naučit se bránit civilistu než cvičit policii

Takhle bych to nenapsal...rozhodně jde u obou o jiný způsob výcviku.[/quote]

Možná jsi mě nepochopil. Já nijak nezlehčuju práci policie (nemyslim dopraváky :wink: ). Samozřejmě, že každý případný zásah je problém a nikdo neví jak to dopadne. A navíc policista tam musí zůstat do konce a civilsta může/měl by utéci atd...

Ale já jsem myslel tak, že mnozí lidé si ani neuvědomují, že se jim může něco stát, navíc je tu velká část lidí, kteří jsou od přírody tolik slušní a empatičtí, že mají problém se pořádně na*rat a někomu ublížit. A to je velký porblém. A zabere ti hodně času (jako trenérovi) než je s nasazením a agresivitou dostaneš alespoň na starotvní čáru příjmaček k PČR.

Můžeš říct, že policie zasahuje proti nebezpečným pachatelům, ale tito pachatelé, právě než je zatknou útočí na normální lidi.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 11. bře, 2008 13:03

Já Tě pochopil...vím,jak to myslíš...ale já na to koukám tak,že jeden i druhej potřebuje výcvik,který je zaměřenej jinak.Nekoukám na to,jestli je těžší naučit se bránit civila,či policistu....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 11. bře, 2008 13:07

O tom žádná..souhlas. Každý potřebuje svoje.

Ale poslouchej, když budem spolu souhlasit a chapat se tak te nemuzu vyzvat na souboj jak je poslední dobou in :twisted: :wink:
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 11. bře, 2008 13:16

NAIA píše:
Ale poslouchej, když budem spolu souhlasit a chapat se tak te nemuzu vyzvat na souboj jak je poslední dobou in :twisted: :wink:

Buď rád...prohrál bys a já bych si zase jen pošimral EGO.... :wink: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 11. bře, 2008 13:21

Jendis píše:
NAIA píše:

Buď rád...prohrál bys a já bych si zase jen pošimral EGO.... :wink: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

Vidis a uz je to tady.... si jako myslis ze bys vyhral jo???? 8) 8) 8) 8)
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 11. bře, 2008 13:23

nemyslím....VÍM...... :wink: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 11. bře, 2008 13:29

Ty si vyloženě koleduješ abych ti předvedl umění tlakových bodů.... (jako dotykovou plochu používám nárazník :wink: )
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 11. bře, 2008 13:31

ukropcany píše:4NAIA - to si píš... hádam nemyslíš, že sa s Tebou bude púšťať do pästných výmen :roll: On «a pekne zapichne tou šablou čo nosí so sebou... :lol:

Jendisi nosíš tu šavli u sebe pořád? Jen abych věděl jestli má pře Jihlavu jezdit zamčený :D
Čistě technická - neprbodne ta šavle auto že? :D
Naposledy upravil NAIA dne úte 11. bře, 2008 18:02, celkově upraveno 1
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně