player píše:RBR : cas je relativni pojem a od toho se nejenom tato technika odvyji;)
Nekličkuj, napadneš mě, že píši pitomosti a pak když máš vysvětlovat proč tak nic.
RBR
Moderátor: pm
luen píše:OK, B.L. bojoval s Wong Jack Man sifu. Ale z5 na zacatek. Zaci obou skol se dostali do slovni pre, kdo je lepsi a proc ... atd ... Na konec se to vyhrotilo na tolik az se nedalo couvnout a B.L. pozadal W.J.M, aby nekopal, vedom si toho, ze dela severocinske kung fu, ktere bylo zalozene prave na kopech. Jakmile se B.L. uklonil, tak ho hned nacadil na tvrdo a zacala mela, pri ktere se B.L. neustale snazil pichnout W.J.M do oci atd ... Proste srabacka klasika a souboj skoncil tim, ze modrej B.L. dostal doporuceni od W.J.M, aby uz nevkrocil do San Franciska. Na to konto se B.L. prestehoval a zacal ucit filmare![]()
Tato verze se "trochu" odlisuje od te B.L. a toho jak celou scenu ztvarnil ve svem filmu![]()
Nicmene tohle je ta nejnepodstatnejsi cast toho o cem tady pisu a proc pisu
player píše:Luen : muzes mi prosim odpovedet na predchozi dotaz?Mimochodem, BL v zadnem SVEM filmu zadnou takovou scenu nema, to jen na okraj, pane potrpicisinafakta;)
luen píše:player píše:Luen : muzes mi prosim odpovedet na predchozi dotaz?Mimochodem, BL v zadnem SVEM filmu zadnou takovou scenu nema, to jen na okraj, pane potrpicisinafakta;)
Tak to mas jako jeho zarytej fanousek mezeru ve vzdelaniA jinak sifu Husek u toho nebyl, ale rozhodne ma nejbliz ke zdroji on v te skole cvicil
player píše:luen píše:player píše:Luen : muzes mi prosim odpovedet na predchozi dotaz?Mimochodem, BL v zadnem SVEM filmu zadnou takovou scenu nema, to jen na okraj, pane potrpicisinafakta;)
Tak to mas jako jeho zarytej fanousek mezeru ve vzdelaniA jinak sifu Husek u toho nebyl, ale rozhodne ma nejbliz ke zdroji on v te skole cvicil
Tak mi tedy praskni, v kterem ze filmu od Leeho to je, at jsem vzdelanejsi.
Jinak k te historce se vyjadrovat je zbytecne, neb koho chleba jiz, toho pisen zpivej a u asiatu toto plati dvojnasob.
player píše:RBR : nevnucuj mi neco, so jsem nenapsal,az budu chtit napsat, ze to jsou pitomosti, tak si bud jsty, ze to bez potizi napisu.Pokud nerozumis tomu, ze cas je relativni pojem, pak se obavam, ze i podrobnejsi rozepsani pouziti zrovna teto techniky by bylo zbytecne.
RBR : se vsi uctou, ocividne nemas ani paru(kdy a jak se pouziva) o tomto kopu, tak bych ti doporucil zdrzet se jeho nejakych hodnoceni, protoze alespon pro me pusobi trosku usmevne;)
luen píše:OK, B.L. bojoval s Wong Jack Man sifu. Ale z5 na zacatek. Zaci obou skol se dostali do slovni pre, kdo je lepsi a proc ... atd ... Na konec se to vyhrotilo na tolik az se nedalo couvnout a B.L. pozadal W.J.M, aby nekopal, vedom si toho, ze dela severocinske kung fu, ktere bylo zalozene prave na kopech. Jakmile se B.L. uklonil, tak ho hned nacadil na tvrdo a zacala mela, pri ktere se B.L. neustale snazil pichnout W.J.M do oci atd ... Proste srabacka klasika a souboj skoncil tim, ze modrej B.L. dostal doporuceni od W.J.M, aby uz nevkrocil do San Franciska. Na to konto se B.L. prestehoval a zacal ucit filmare![]()
Tato verze se "trochu" odlisuje od te B.L. a toho jak celou scenu ztvarnil ve svem filmu![]()
Wikipedia píše:http://cs.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee
Svojí školu bojových umění nechal na starost svém příteli Takymu Kimurovi a se ženou se přestěhoval do Oaklandu k Jamesovi Lee, kde společně otevřeli druhou pobočku Jun Fan Gung Fu Institute. Bruce Lee poskytoval výuku komukoliv, což se nelíbilo čínské menšině. Toto vyústilo v duel, který měl ukončit vzdělávání nečínských studentů, pokud by Lee prohrál. Po necelé minutě boj skončil v Leeův prospěch. On sám však nebyl s výsledkem spokojen, protože očekával rychlejší konec. Tento boj ho přivedl ke snaze o lepší zvládnutí bojových umění, jak po stránce fyzické, tak po stránce filosofické a mentální. V této době vzniká myšlenka Jeet Kune Do.
jox píše:Tak když už probíráme jeho životopis...luen píše:OK, B.L. bojoval s Wong Jack Man sifu. Ale z5 na zacatek. Zaci obou skol se dostali do slovni pre, kdo je lepsi a proc ... atd ... Na konec se to vyhrotilo na tolik az se nedalo couvnout a B.L. pozadal W.J.M, aby nekopal, vedom si toho, ze dela severocinske kung fu, ktere bylo zalozene prave na kopech. Jakmile se B.L. uklonil, tak ho hned nacadil na tvrdo a zacala mela, pri ktere se B.L. neustale snazil pichnout W.J.M do oci atd ... Proste srabacka klasika a souboj skoncil tim, ze modrej B.L. dostal doporuceni od W.J.M, aby uz nevkrocil do San Franciska. Na to konto se B.L. prestehoval a zacal ucit filmare![]()
A ve kterém roce se to vlastně stalo? Asi to bude ne-bruseovská verze jiného příběhu než tohoto, žejo?Wikipedia píše:http://cs.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee
Svojí školu bojových umění nechal na starost svém příteli Takymu Kimurovi a se ženou se přestěhoval do Oaklandu k Jamesovi Lee, kde společně otevřeli druhou pobočku Jun Fan Gung Fu Institute. Bruce Lee poskytoval výuku komukoliv, což se nelíbilo čínské menšině. Toto vyústilo v duel, který měl ukončit vzdělávání nečínských studentů, pokud by Lee prohrál. Po necelé minutě boj skončil v Leeův prospěch. On sám však nebyl s výsledkem spokojen, protože očekával rychlejší konec. Tento boj ho přivedl ke snaze o lepší zvládnutí bojových umění, jak po stránce fyzické, tak po stránce filosofické a mentální. V této době vzniká myšlenka Jeet Kune Do.
player píše:Luen : Takze polopate, neda se svitit.Celeoveceraky, v kterych BL ucinkoval, pripadne na kterych se posleze nejen herecky podilel, jsou 4:
Big Boss
Fist of Fury(Chinese connection)
The way of the dragon
Enter the dragon
V zadnem z techto filmu nevystupuje postava, co by mela na rukou nejake kozene naramky.
"Jinak tezko posoudime jak to bylo, ale mel to byt jediny dukaz B.L. fighterskych kvalit, takze kazdej druhej soused, ktereho mam, ma min. 10x vetsi zkusennost s bojem nez B.L. neni to trochu trapne?"
Precti si schvalne po sobe co jsi napsal a mozna i sam uvidis, jak si vlastne protirecis.
Panda píše:Jinak co se toho kopu týče, myslím že by to byla zbytečná debata...ten kop co dělá BL není ani joko geri kekomi, ani keage, ani joko geri s překrokem tak jak ho známe mi z karate, ale je to kop s přísunem, přeskokem, který se prostě používá jinde a jinak a je spíš z kickboxu...
našel jsem co se použizí týče třeba todlehttp://youtube.com/watch?v=VOI3IKf93BI&feature=related kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů
player píše:RBR : usmevne mi prijde usuzovat prakticke pouziti jakekoliv techniky z demostracnich videii, prerazecich(prekopavajicich) obzvlast.
Psal si, mimo jine, ze by na ten kop nebyl dostatek casu, nacez ja ti odpovidam, ze je cas relativni pojem.Tedy je to zavisle, to pouziti, na mnoha ruznych faktorech.Ty faktory jsou vesmes obdobne, jako u jakekoliv jine techniky.Jakozto zkuseny jiste vis, ze zadna technika neni na vsechno, obecne receno.
player píše:Panda píše:našel jsem co se použizí týče třeba todlehttp://youtube.com/watch?v=VOI3IKf93BI&feature=related kdo ppozná zakladatele Tea ba má 10 bodů
Toto je spis ushiro geri.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků