sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod TongPo » stř 24. zář, 2008 21:10

defendu píše:...Moc nevěřím těm,kteří tvrdí,že se dostali do fáze - mě už nic nerozhází,už jsem zažil všechno,nebo jsem všechno vymeditoval.Pokud někdo takový je,tak je zralý pro psychiatra,protože už neni ničím jiným než sociopatem s naprosto umrtveným lidským vnímáním...

Ale jo, pár takových lidí se najde a nemusí bejt vždy sociopati. Na nějaký "vymeditování" taky nevěřím, ale pokud je člověk v základu pořádnej flegmatik, může se v takovým stavu v určitým životním období nacházet. Já byl svýho času (v mládí) tak příšernej flegmatik, že jsem svým klidem za každý situace dokonce už i rozčiloval některý lidi v mým okolí... :lol: Neznal jsem trému a i v konfliktních situacích jsem jen lhostejně vyhodnocoval situaci a i když došlo k bitce, tak jsem žádnou první ani třetí fázi neprožíval. Ale jsem přesvědčen, že to není standardní jev. Ovšem jak stárnu, tak asi měknu, či co... :roll: Ale spíš je to tím, že jak je člověk zkušenější a lépe si uvědomuje (i podvědomě) hrozící rizika, tak vnímá vše jinak, než mladý naivní hovádko... Každopádně teď už prožívám fáze všechny. V tý první se mi zrychlí dech + tep a tělo je hrozně napružený. Když k fázi dvě nedojde (drtivá většina případů), nebo jí zakončím okamžitě (prakticky zbytek případů :lol: ), prožívám i třetí fázi... Klepou se mi ruce, rychle chodím sem tam, chce se mi křičet nebo alespoň vrčet, něco zničit... Tělo je připravený na boj, mlátit, kopat, trhat, škrtit - a ono už není co, protože k tomu vůbec nedošlo, nebo to hned skončilo... :D Ohledně toho vynechání druhý fáze - jeden známej, co na mě při jedný konfliktní situaci viděl zepředu ze vzdálenosti cca tří metrů, mi říkal, že jsem v tu chvíli vypadal tak hrozivě, že ze mě regulérně dostal fyzickej strach, ačkoliv se ho ta situace vlastně vůbec netýkala... :lol: Jo a mimochodem - když mě teď čeká něco dost důležitýho, tak už mám i trému a není to kurňa nic příjemnýho... :roll: Ale jak jí zase opětovně vytěsnit, na to jsem zatím nepřišel... :lol:

defendu píše:...Mimochodem...je hodně zvláštní,že tyhle stavy mívám jen při vlastním napadení,když vletím do rvačky někoho jiného a může to být klidně mnohem větší mazec,než když to někdo zkusí na mě,tak jsem dost často klidný jak dalajláma :lol:
Další poznatek - jsem-li napaden používám dost často údery pěstí...jsem-li ve rvačce jedu automaticky dlaně....zvláštní...

To bude asi kvůli tomu, že při vlastním napadení většinou nemáš dost času "analyzovat" nebezpečnost protivníka, prostě nevíš, jak dobrej je a s čím vším se vytasí... Takže nastupuje podvědomý strach z neznáma a ty opět podvědomě vytáhneš z arzenálu to nejdestruktivnější - pěsti. Ono se často ukáže, že to byl nějakej loser na jednu facku, ale kdo to mohl předem vědět, že? :lol: Když vlítneš na plac někoho srovnat, seš v úplně jiný situaci... Agrese není směřována proti tobě (zatím :twisted: ), ty si už po cestě protivníka / protivníky podvědomě "scanuješ", jak na tom po "bojové" stránce je a pak ho prostě "vyřešíš" a dokonce si i uvědomíš, že ti stačí dlaňovky, aby sis o něj zbytečně nerozbil pěsti... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 25. zář, 2008 11:34

Jendis píše:4Makoto-pak písni své dojmy.....dík..... :wink:

Tak uz mam za sebou premluvu a zacinam 1.kapitolu a vypada to dobre (cetl jsem to ted v metru, bo vecer reaguju uz jen na svetlo a na pohyb :-). Videl jsem jeho par videi a nejak mi ten plesatej pupkac neprirostl k srdci, ale tusim, ze po precteni jeho knizky se na ty videa budu muset znovu juknout a tentokrat poradneji :-) Kazdopadne diky za mail Jendis, mas to u me :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 25. zář, 2008 11:36

marcelo píše:
Makoto píše:Dost lidi se tu zminuje o "3 second fighter" od Geoffa Thompsona. Vo co go? Ja se snad na to budu muset taky podivat :-)

8O nehovor ze si o nom este nepocul :?: Tony Blauer a Geoff Thompson su svata dvojka :lol: :wink:

Pocul, pocul, ale nejak na me nezapusobil bo tocil videa od wrestlingu po judo, sambo, a kdovico jeste...budil dojem takoveho vseznalka kecalistu...ale jak jsem napsal uz vyse, ted ctu jeho 3 second fighter a asi zmenim nazor :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 25. zář, 2008 11:37

marcelo píše:
Jendis píše:
marcelo píše:
defendu píše:V katechismu existuje jen Svatá Trojice :lol:
Ten třetí je Kelly McCann alias Jim Grover (teda spoň pro mě)

http://www.youtube.com/watch?v=2NUcQMCLHGc

:wink: ..3tieho este nemam vytipovaneho :wink: :lol:

Rich Dimitri...ne?! :wink:

..a jooo na "mathafaka" Richieho som zabudol :wink: :lol: ..jeho shreder je "hnusarna" ,to jo :twisted:

A co Sammy Franco, ktery koncept Shredderu dal rozvinul? To je krasa, co se s tim da vsechno delat ;-) Tusim, ze Sammy trenoval nejaky cas s Richiem Dimitri
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 25. zář, 2008 11:51

4Makoto - Geoff má praxi,o jaké se jinak lidem ani nezdá.....rozhodně ví,co učí a proč ..... podle mne patří do TOP 3 v této kategorii.
Sammyho Franca můžu,mám jeho výukovky.....i když mi nepřijde,že by jen rozvíjel Shreddera.....
A jinak v pohodě,když můžu,podělím se......:wink:

4TongPo - dostal strach???mno.....asi máš dobrou "válečnou masku".......

Trochu ovšem odbočujeme od původního tématu....asi bych to přesunul do vlastního threadu..třeba do klubů RBSD,nebo tak.....tady už jsme OT.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 25. zář, 2008 13:09

Makoto píše:
marcelo píše:
Jendis píše:
marcelo píše:
defendu píše:V katechismu existuje jen Svatá Trojice :lol:
Ten třetí je Kelly McCann alias Jim Grover (teda spoň pro mě)

http://www.youtube.com/watch?v=2NUcQMCLHGc

:wink: ..3tieho este nemam vytipovaneho :wink: :lol:

Rich Dimitri...ne?! :wink:

..a jooo na "mathafaka" Richieho som zabudol :wink: :lol: ..jeho shreder je "hnusarna" ,to jo :twisted:

A co Sammy Franco, ktery koncept Shredderu dal rozvinul? To je krasa, co se s tim da vsechno delat ;-) Tusim, ze Sammy trenoval nejaky cas s Richiem Dimitri

..no co sa tyka Sammyho,videl som len jednu instruktaz a to "engage with rage",cize akoze poulicny klinc a priznam sa vacsi shit na temu klinc som uz davno nevidel :( ..velke sklamanie pre mna,naproti tomu napr. Lee Morrison ukazoval velmi slusny poulicny klinc v jednej z jeho instruktazi :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 25. zář, 2008 13:27

marcelo píše:..no co sa tyka Sammyho,videl som len jednu instruktaz a to "engage with rage",cize akoze poulicny klinc a priznam sa vacsi shit na temu klinc som uz davno nevidel :( ..velke sklamanie pre mna,naproti tomu napr. Lee Morrison ukazoval velmi slusny poulicny klinc v jednej z jeho instruktazi :wink:

Souhlas, nektere instruktazni videa jsou spatne, ale treba prace s Bobem ci shredder neni spatnej.
Lee Morrison je takovej tan malej hrbatej, co? Ten, co nema krk a pusobi jako by mel hrb, ze? :-) Jo jo znam, hmmm....taky dobry, ale opet nektere jeho veci se mi moc nezdaly...hodne keca, malo predvadi.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 25. zář, 2008 19:06

Tak hrbatej,malej,ukecanej,jo?? :lol: :lol:

L.M. je totiž u mě docela jednička - bejvalej vyhazovač s pořádnou praxí,instruktor Defendu a hlavně snad jako jediný trénuje s absolutní světovou špičkou - dovedete si třeba představit,že by se Dimitri zůčastnil semináře McCanna,nebo King akce Vunaka?Všichni tihle instruktoři si totiž jedou na svém písečku...on ne.Vyjmenovali jsme tu řadu odborníků na realfight...kromě Franca se se všemi setkal a trénoval s nima,vyměňoval zkušenosti a ne jednou,ale opakovaně.Nepolitikaří,učí a sám se neustále vzdělává.Kromě těch co jsme tu zmiňovali trénoval ještě s Kippem,se ShivWorks,Coupem a řadou dalších profíků.Má praxi a ještě zkušenosti s většinou známých street systémů.Nevím ještě o někom dalším kdo by šel podobnou cestou :wink: U mě je to chodící bible pouličního boje :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 25. zář, 2008 19:16

To jsem nevěděl...díky za info,Defendu....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 25. zář, 2008 20:09

defendu píše:Tak hrbatej,malej,ukecanej,jo?? :lol: :lol:

L.M. je totiž u mě docela jednička - bejvalej vyhazovač s pořádnou praxí,instruktor Defendu a hlavně snad jako jediný trénuje s absolutní světovou špičkou - dovedete si třeba představit,že by se Dimitri zůčastnil semináře McCanna,nebo King akce Vunaka?Všichni tihle instruktoři si totiž jedou na svém písečku...on ne.Vyjmenovali jsme tu řadu odborníků na realfight...kromě Franca se se všemi setkal a trénoval s nima,vyměňoval zkušenosti a ne jednou,ale opakovaně.Nepolitikaří,učí a sám se neustále vzdělává.Kromě těch co jsme tu zmiňovali trénoval ještě s Kippem,se ShivWorks,Coupem a řadou dalších profíků.Má praxi a ještě zkušenosti s většinou známých street systémů.Nevím ještě o někom dalším kdo by šel podobnou cestou :wink: U mě je to chodící bible pouličního boje :wink:

P. Vunak :lol: Toho mam zasejc ja v kategorii "lama supermarket" ... hlavne nabizet vse, co existuje a na co by se kdokoli mohl chytnout :roll: A ma uzasnou slovni zasobu:

"OK, OK, SLOW MOTION"

Kdyz napodobuje chi sau, tak zase:

"ROLLE, ROLLE, ROLLE ..."

Skoda, ze jsem to video nenasel, ale treba jindy ...

No a jeho pohybovej projev:

http://www.youtube.com/watch?v=CtThauwTa_Y
http://www.youtube.com/watch?v=ZUIGhrglAmw
http://www.youtube.com/watch?v=yiWU2Vi0wGU

:lol: :lol: :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 25. zář, 2008 20:52

Možná se budeš divit,ale na Vunaka mám úplně stejný názor.Jeho chi sau bylo k smíchu i z hlediska WT (a to už je fakt co říct :lol: :lol: :lol: )
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 25. zář, 2008 21:05

defendu píše:Možná se budeš divit,ale na Vunaka mám úplně stejný názor.Jeho chi sau bylo k smíchu i z hlediska WT (a to už je fakt co říct :lol: :lol: :lol: )

Věř, že nedivim :wink: :lol: Jinak má v jednom svém dvd celkem good hudbu (Pink Floydy) ... pravda ... je to jedina pozitivní věc, ale stárnu a začínám se spokojovat s málem :lol: 8)

OT: ty jsi delal wt???
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 25. zář, 2008 21:35

Bohužel jo,zajímal mě hlavně jejich Blitzdefence....což je nehorázná sračka :lol: Dost mě zaujala jejich teorie reálného střetu,nepřišla mi totiž vůbec špatná,vlastně mi přišla výborná....teprve po letech jsem zjistil,že KRK ji komplet opsal od Geoffa Thompsona :lol: :lol: ,dokonce si vzpomínám,že ho pozval na nějakou WT oslavu,tuším že mu za to snad i zaplatil a údajně ne málo...bohužel tím zase jen přesvědčil pár lidí,aby začaly dělat WT,když se zná s nejznámějším doormanem v Evropě...jojo KRK je prostě zmrd :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 25. zář, 2008 22:46

defendu píše:Bohužel jo,zajímal mě hlavně jejich Blitzdefence....což je nehorázná sračka :lol: Dost mě zaujala jejich teorie reálného střetu,nepřišla mi totiž vůbec špatná,vlastně mi přišla výborná....teprve po letech jsem zjistil,že KRK ji komplet opsal od Geoffa Thompsona :lol: :lol: ,dokonce si vzpomínám,že ho pozval na nějakou WT oslavu,tuším že mu za to snad i zaplatil a údajně ne málo...bohužel tím zase jen přesvědčil pár lidí,aby začaly dělat WT,když se zná s nejznámějším doormanem v Evropě...jojo KRK je prostě zmrd :lol:

KRK toho koupil vicero :lol: Kupuje vse, co je momentalne "in" koupil tzv. wt chi kung, ac vzdy rikali, ze nic takoveho neexistuje Koupil neco jako je taebo a priste se uz doufam rozhodne dobre a konecne zacne prodavat pojistky a jine produkty :wink: Ale u nich me nic neprekvapuje 8O
Rusko je zeme neomezenych moznosti a ewto je organizace neomezenych moznosti s omezenym vedenim :lol:
Njn ... kdo si tenkrat nenabehl, ze? :wink: Ja uz tam na stesti v dobach "bleskove obrany" nebyl 8)
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 25. zář, 2008 23:40

luen píše:
defendu píše:Tak hrbatej,malej,ukecanej,jo?? :lol: :lol:

P. Vunak :lol: Toho mam zasejc ja v kategorii "lama supermarket" ... hlavne nabizet vse, co existuje a na co by se kdokoli mohl chytnout :roll: A ma uzasnou slovni zasobu:

"OK, OK, SLOW MOTION"

Kdyz napodobuje chi sau, tak zase:

"ROLLE, ROLLE, ROLLE ..."

Skoda, ze jsem to video nenasel, ale treba jindy ...

No a jeho pohybovej projev:

http://www.youtube.com/watch?v=CtThauwTa_Y
http://www.youtube.com/watch?v=ZUIGhrglAmw
http://www.youtube.com/watch?v=yiWU2Vi0wGU

:lol: :lol: :lol:

Mozna ze bys mohl Luene nadhodit par svych videii, spolu s obranou proti "realnym" highkickum napriklad, at se zas nekdo jiny od srdce zasmeje.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 26. zář, 2008 8:19

Mně se Vunak celkem líbí-neříkám,že všechno,ale ....... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 26. zář, 2008 10:10

player píše:Mozna ze bys mohl Luene nadhodit par svych videii, spolu s obranou proti "realnym" highkickum napriklad, at se zas nekdo jiny od srdce zasmeje.

Playere nemohl :wink: nejsem narcisek abych se natacel a daval to na bu.cz jako nekdo a neflejmuj :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 26. zář, 2008 10:18

player píše:Mozna ze bys mohl Luene nadhodit par svych videii, spolu s obranou proti "realnym" highkickum napriklad, at se zas nekdo jiny od srdce zasmeje.

ale my uz jsme se nasmali dost u toho jak bouchas kam cheui s palcem na prstech :D (sorry, nedalo mi to, no offence)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 26. zář, 2008 11:03

Sorry že se do toho pletu, ale tu debatu o palci si pamatuju, player tam NEPSAL že bouchá facák palcem, poslal fotku jak si myslí že je to BLBĚ.
A to NAPSAL ÚPLNĚ SPRÁVNĚ. :)

Taky no offence, jen pro přesnost.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 26. zář, 2008 11:06

Děte s tím OT do řiti......stačí,že už jsme se odklonili od sebeobrany pro baby(i když s přimhouřenýma očima by se to dalo)...ještě sem tahejte todle..... :evil: :evil: :evil:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...